Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Geralt převezme po jiném zaklínači rozdělanou práci v království, které terorizuje divoká příšera. Yennefer si zajistí magickou novou budoucnost, ale za brutální cenu. (Netflix)

Recenze (101)

Kimkong 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Linka se strigou v pohodě. Ve hře však tuším následovala schéna kde se získala kartička :) Tance čarodějů a výběr mágů působil divně. Jak s huličského opojení. Yennefer ale v pořádku. Triss hrůza a děs. Po rajcovní zrzce z her ani památka. Místo toho bubák. Ani král bubáka nechtěl. Nelíbí se mě ale časový posun, kdy Geralt je tak o 40 let napřed před Yenn. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nedozveděl jsem se nic (odpovědi žádné) a celé to bylo jako vytržené z kontextu (kde je ten otravný krákoral? Co ta pipka na útěku? - ne že by se mi po těhle dvou stýsklo, ale nekonzistence s viděným mě irituje). Pokud by se tímto začlo, série by udélala nejlépe. Divák by správně nakalibroval očekávání a zbytečné otázky by se nechaly na později. ()

Reklama

sKralicek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí díl má temnější atmosféru, než díly předchozí a vypráví nejznámější Zaklínačovu povídku. Její zpracování je opravdu dobré a naprosto diváka pohltí. Dějová linka Yennefer je zde taky úžasně zpracována a naštěstí nepůsobí uspěchaně, jako v předchozí epizodě. I když je tato epizoda velmi krutá, zachovává si vtipnost, kterou tento seriál velmi dobře uchopil. Například erotická scéna s Yennefer mě opravdu pobavila. Za zmíňku také stojí čeští překladatelé a jejich již slavný překlad slovíčka "fuck" na "sper to ďas". S čím mám ale problém, je herečka Triss. Ta mi tam vyloženě nesedí, to ale zahrnu do hodnocení celého seriálu a ne této epizody. Tato epizoda za mě 5/5. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až na pár momentů, které vypadaly uměle, čistá esence zaklínače. Poprvé vidíme Geralta při jeho opravdové práci profesionálního odstraňovače havěti z nočních můr a je to zrežírované a natočené naprosto fenomenálně. Hned úvodní scéna má perfektní hororovou atmosféru, tísnivý pocit zůstává napříč celou epizodou. V druhé lince sledujeme politické pletichaření čarodějů a stále výše stoupající ambice po moci a uznání toužící Yen. Oba úhly vyprávění se střetnou ve finále, která i nejméně vnímavým lidem potvrzuje, že tohle bude naprosto nekompromisní, drsná, temná, hnusná a špinavá fantasy, která si nebere v ničem servítky. ()

Janko666 

všechny recenze uživatele

Gery je boží, no doubt about that. Striga fight FTW. Yenefer měla být MILF, ale ok nakonec mařka sedí. Worldbuilding se snaží a jde to, nicméně, chronologie nějak vázne. A tohle je jen a úplně hnidopíchání: Buď to není chrono, nebo je. 98% dílu to vypadalo, že se příběh odehrává někde úplně jinde v čase, než se nakonec ukázalo. Takže, kde je Jaskier? Kde je Geryho shit zbroj z předešlého dílu? A tak teda Janina storyline se odehrává v minulosti? Když zmiňují Milfgarden a queen Calanthe, jako by furt existovaly spolu. Don't get me wrong. Já se v tom zorientuju, i když jsem nečetl knížky (četl jsem tedy jenom první román), ale tak trochu života do té vaší naší exposition a dedikovaného worldbuildingu! Třeba nahodit letopočty by bylo fajn.Hněďopichání končí Potom mi přišlo trochu divné, že se králové vůbec tak mile scházejí a tancují. Takže královovladaři Citry a Milfgarden spolu hejbali kostrou a přitom dva díly před tím si snažili vyndat mozky? (doslova) A když jim jde o kouzlorádce, tak si vyberou tu nejvíc hot kost?!?!? WTF TVL Tohleto hnědopištví fakt není. Říkám, 98% epizody som si užil na 5 *, posledních 5 minut mě nasralo. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • V knižní předloze Geralt (Henry Cavill) ví od Velerada, jak Striga vznikla, zatímco v seriálu se to dozvídá postupně. (Geralt z Rivie)
  • V seriálové verzi Zaklínače se čarodějka Triss Ranuncul (Anna Shaffer) setká s Geraltem (Henry Cavill), aby jej informovala o strize, kterou je potřeba zabít. V první knize („Poslední přání“) se však Triss neobjevuje. O nestvůře se zaklínač dozvídá na základě královské vyhlášky a bližší informace o strize mu sděluje wyzimský purkrabí Velerad. Nicméně autorka seriálu chtěla čarodějku uvést již v první sérii, aby se dostala do povědomí diváků. (Luicy)

Reklama

Reklama