Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Geralt převezme po jiném zaklínači rozdělanou práci v království, které terorizuje divoká příšera. Yennefer si zajistí magickou novou budoucnost, ale za brutální cenu. (Netflix)

Recenze (101)

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Plastická chirurgie v podání čarodějů prolínaná s bojem se strigou není dobré řešení, zvlášť by ti vyniklo lépe, ale tvůrci to tak jistě chtěli z nějakého (nechápaného) uměleckého záměru. Tyto dvě linky se mi líbí, co naopak ne a začíná to být psycho je děj Ciri. Ono se dále nějak vyvrbí, zatím nejlepší díl. ()

sKralicek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí díl má temnější atmosféru, než díly předchozí a vypráví nejznámější Zaklínačovu povídku. Její zpracování je opravdu dobré a naprosto diváka pohltí. Dějová linka Yennefer je zde taky úžasně zpracována a naštěstí nepůsobí uspěchaně, jako v předchozí epizodě. I když je tato epizoda velmi krutá, zachovává si vtipnost, kterou tento seriál velmi dobře uchopil. Například erotická scéna s Yennefer mě opravdu pobavila. Za zmíňku také stojí čeští překladatelé a jejich již slavný překlad slovíčka "fuck" na "sper to ďas". S čím mám ale problém, je herečka Triss. Ta mi tam vyloženě nesedí, to ale zahrnu do hodnocení celého seriálu a ne této epizody. Tato epizoda za mě 5/5. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už asi začínám chápat poetiku tohoto světa, ale podle okolních hodnocení jestli je tohle nejlepší díl, tak potěš koště. Papundeklové kulisy, mizerně udělané digitalní monstrum a šílené scény z bálu. Levnost čiší ze všech koutů. A jestli jsem jako měl soucítit s tou hrbaticí, tak to by musela mít nějaký pořádný vývoj. I z tohoto je znát, že to bylo udělané z nějakých slabých povídek. ()

1mArc0 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Recenzia na vyžiadanie. /Videné 3x/ Mal som tú možnosť vidieť túto časť, kedy sa pôvodne vysielala na Netflixe, po 2 mesiacoch mi stále v hlave zostali scény s transformáciou Yen na čarodejnicu, a krvavým súbojom Geralta so zakliatou dcérou Foltesa. Očarovanie mi zostalo len pri spomínaných dvoch scénach. V prvých sériách s nízkym rozpočtom býva problémom mnoho dialóg a málo pohybov. Nanešťastie v tomto diely to nie je týmto prípadom. Z pohľadu dramaturgie alebo spôsobu rozprávania príbehu sa diel konečne ustálil v jasných jednoduchých formách rozprávania príbehu. Geralt alebo Yennefer, oba línie sú výborné, dynamické a nesmierne dôležité. Prvý diel, kde divák nie je zmätený z časových skokov v príbehu. Triss Merigold je v tomto diely trochu na škodu, v knižnej poviedke sa vôbec nespomína, ak by mala nejaké zastúpenie pri kráľovi Foltestovi a jeho zakliatej dcéry. Razantne zvolili nevhodnú herečku Annu Shaffer, na svoj vek vyzerá omnoho staršie, a herecky je iný typ ako sa hodí postavu. Rýchla náhrada po nešťastnom úmrtí pôvodnej herečky Mya-Lecia Naylor, česť jej pamiatke. Áno, chceli niekde uviesť Triss do príbehu, lenže to spravili v nevhodnom čase a diely. Ďalšia fatálna chyba, prečo, z akého dôvodu musela Triss prevziať rolu Velerada, ktorý je kľúčovou postavou v celej poviedke? On spôsobil kliatbu dcéry Foltesta, on bol ten, ktorého princezná zmasakrovala. Mám pocit, že samotný Sapkowski je omnoho lepší scenárista a dramatik, ako samotná scenáristka Lauren Schmidt (hodnotím jej autorské schopnosti, žiadne ľudské atribúty). Nepochopím, čo robia obrázky zo 4. časti, v galérií 3. časti? Tí, ktorí sú citlivejšej povahy budú v šoku z množstva násilníckych a sexuálnych scén. Aj napriek spomínaným nedostatkom je to relatívne solídny diel. +1* za súboj so strigou (réžia, strih, kamera, scenár, CGI) a premena Yennefer, -1* za katastrofálny casting na postavu Triss, a za kompletnú elimináciu postavy Velerada. Za samotný diel. /70%/ Najlepšia časť z prvej série. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parádní začátek, opravdu klobouk dolů, také konečně nějaké propojení dějových linek za pomocí Foltesta a Addy, také moc hezký souboj se strigou a nová Yenn je přesně ta Yenn jak byla popsaná i v knihách. Jen ta Ranuncul mi nesedí, vždyť vypadá jako věštkině z potulného cirkusu, sice hezká, ale to nestačí. ... HODNOCENÍ: 90% (5*) ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • Souboj Geralta (Henry Cavill) se strigou posloužil také jako intro k první hře o „Zaklínačovi“. (NiWi)
  • V knižní předloze Geralt (Henry Cavill) ví od Velerada, jak Striga vznikla, zatímco v seriálu se to dozvídá postupně. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama