Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Geralt převezme po jiném zaklínači rozdělanou práci v království, které terorizuje divoká příšera. Yennefer si zajistí magickou novou budoucnost, ale za brutální cenu. (Netflix)

Recenze (101)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až na pár momentů, které vypadaly uměle, čistá esence zaklínače. Poprvé vidíme Geralta při jeho opravdové práci profesionálního odstraňovače havěti z nočních můr a je to zrežírované a natočené naprosto fenomenálně. Hned úvodní scéna má perfektní hororovou atmosféru, tísnivý pocit zůstává napříč celou epizodou. V druhé lince sledujeme politické pletichaření čarodějů a stále výše stoupající ambice po moci a uznání toužící Yen. Oba úhly vyprávění se střetnou ve finále, která i nejméně vnímavým lidem potvrzuje, že tohle bude naprosto nekompromisní, drsná, temná, hnusná a špinavá fantasy, která si nebere v ničem servítky. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběhové střípky se velmi pozvolna skládají dohromady, postupem času se ukáže, zda je to scénáristická neobratnost, či mistrovství. V každém případě působivá atmosféra a ještě působivější mrazivá scéna s Vlkodlakem. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už asi začínám chápat poetiku tohoto světa, ale podle okolních hodnocení jestli je tohle nejlepší díl, tak potěš koště. Papundeklové kulisy, mizerně udělané digitalní monstrum a šílené scény z bálu. Levnost čiší ze všech koutů. A jestli jsem jako měl soucítit s tou hrbaticí, tak to by musela mít nějaký pořádný vývoj. I z tohoto je znát, že to bylo udělané z nějakých slabých povídek. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toto je asi diel, kde sa tvorcovia skutočne našli a pochopili vlastnú látku. Neznamená to, že tu nie je zopár wtf momentov, osobne nepovažujem paralelnú montáž záverečných dvoch sekvencií za geniálnu, ale "iba" za vydarenú. Premena Jenefer poteší, povedzme si pravdu, takto budeme mať menšie problémy sa na ňu pozerať. Ide zatiaľ o najtemnejší a najviac fantasy diel. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle měl být první díl, stejně jako tomu bylo v případě knihy. Bohužel, ani tentokrát se retardovaní tvůrci nedokázali držet skvěle napsané knihy a v rámci "krácení" opět přetvořili skvělou povídku v něco nechutného. Jediné, za co je chválím, tak byla atmosféra hrobky, kterou se jim na seriálové poměry podařilo vytvořit velmi dobře. Strašně mě sere barevnost kůže postav, i když rozhodně nejsem rasista, jsem pouze zdravě xenofobní Čech, tak je neskutečně otravné, jak to hraje všemi barvami. V Zaklínači jsou národy, které černé jsou a jsou národy, které černé naopak nejsou, tak proč se to takto nesmyslně míchá? Dějová linka se Cirri a Yenn mě zatím nebaví ani trochu - to je vždy těžké utrpení. Takže i když jsou Geraltovi příhody tak šíleně osekané, tak jsou stále tím jediným lákadlem a koukatelným materiálem. Na nuzné poměry tohoto seriálu to nebylo zlé. Slabší 3 kousky. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Ať už se mi nelíbil Foltest, blbí černí elfové a ať už se mi líbila ani trochu Triss (za to bych je uškrtil nadesetkrát), zfilmování této povídky se vskutku povedlo. Souboj se strigou vs proměna Yen je výborný nápad a pomohl oběma linkám navzájem. Striga je bohužel malinko levnějšího vzezření, ale atmosféře nejde nic vytknout. Cavill mě zatím neskutečně udivuje a hraje Geralta s grácií. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po předchozím dílu bych dal třetí epizodě klidně i pět hvězdiček, jenže... Triss Ranuncul? To byl jako vtip? Zrzavou kočku, která vypadá i přesto, že už nějakou tu zimu zažila, na nějakých devatenáct, si tvůrci seriálu představují takhle? No nazdar... Zaklínačův boj se strigou byl fajn, až na tu strigu. Překladatel evidentně přeložil slovo striga jako ghúl a podle toho to i dopadlo. ()

Earl_23 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnocení po druhém zhlédnutí: Nejlepší epizoda, Lopez měl točit celý seriál. Poprvé a zatím naposledy byla překonána předloha. Linka se strigou je na smeknuti klobouku. Část s Yen mírně slabší, ale s extrémně působivou proměnou. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kterak Geralt ke strize přišel je prakticky naprostý základní pilíř zaklínače Geralta. I když si opět neodpustím rytí do spousty ubraných a někdy přidaných či pozměněných věcí daného příběhu (stojím si za tím, že předloha je prostě lepší), konečně sledujeme vědmáka při nějaké náročnější práci. Konečně se rozjela i linka Yen a kupodivu oproti skvělému Geraltovu dobrodružství nezaostává, jen ten časoprostor mi úplně nesedí, měl jsem za to, že Yennefer je minimálně stejně stará jako Geralt, tedy 100+, ale tady to vypadá jen na poměrně zachovalou padesátnici. Naopak další čarodějka, Triss, to je prostě velký špatný casting. Anna Shaffer se prostě do role Triss nehodí, ne snad protože není zrzka (to ani od Sapkowskeho není - což je škoda, protože její herní podoba je naprosto dokonalá), obličej, vlasy nemající daleko k plnohodnotnému afru, snad jen hlas mi nevadí. Romilda z Bradavic je hezká, ale totálně se do této role nehodí a spolu s uspěchaností je pro mě casting to nejhorší, u Triss mi to vadí asi nejvíc. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná lehce plýtvání, když do jednoho dílu dáte asi nejznámější Geraltův příběh a znovuzrození překrásné Yen. Jenže když to natočíte a podáte takhle, je to naprosto geniální tah. Místy dech beroucí epizoda. Seriál za dlouhé čekání zaplatil první velkou splátku. I s úroky. 95 procent. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynechání linky Ciri velmi pomohlo, takže epizoda nemá hluchou půlku stopáže. Linka Yennefer no, jak je ji zábavné sledovat, tak moc ničí logiku a fungování světa, že to snad ani není možné. Jsem rád za ukázáni fungování rady a za ukotvení v čase, ale vybírání čarodějky pro Nilfgaard, to je prostě nesmysl, stejně jako u Istredda v kostnici můžu jen nevěřícně kroutit hlavou. Jako na úhoře v minulé epizodě to naštěstí nemá. To byl bullshit nejvyššího kalibru. Linka Geralta je vskutku solidně zpracovaná povídka. Není z ní příliš osekáno, má dobrou atmosféru a i ta striga je vcelku ok. Co není ok je Triss a nemyslím ten hrozný casting. Triss je tam nacpaná velmi násilně a nesmyslně. Navíc tvůrci prachsprostě kopírují hry, od který se dostancují. Tam je Triss rádkyní Foltesta po určitých událostech, když už tam museli cpát postavu, co tam nemá, co dělat, proč tam nedali normálně Keiru, aby to bylo věrné knihám? V konečném důsledku to ale všechno bylo slušné. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V doterajšom priebehu jednoznačne najlepšia epizóda, Yennefer sa stáva Yen a jej premena v bratstve čarodejov (lóže čarodejníc sa dočkáme zrejme neskôr) je pastvou pre oči aj pre náročnejšieho diváka, rovnako tak v podstate prvý výraznejší úspech zaklínača pri snímaní kliatby. Dočkali sme sa doteraz najlepšieho boja v podaní Geralta a rovnako tak sa Ciri priblíži do lesa, v ktorom sa v Meči osudu spozná s Geraldom. Po slabšom úvode sa predsa len Witcher z Netflixu začína podovať viac na toho, ktorého všetci fanúšikovia Sapkowského poznajú. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parádní začátek, opravdu klobouk dolů, také konečně nějaké propojení dějových linek za pomocí Foltesta a Addy, také moc hezký souboj se strigou a nová Yenn je přesně ta Yenn jak byla popsaná i v knihách. Jen ta Ranuncul mi nesedí, vždyť vypadá jako věštkině z potulného cirkusu, sice hezká, ale to nestačí. ... HODNOCENÍ: 90% (5*) ()

Luicy

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak si tak čtu ty komentáře, tak to tady překypuje samými superlativy. Docela mě to udivuje. S knihou to nemá cenu srovnávat, ale dokonce i intro v Zaklínači 1 bylo víc záživnější než tohle... ()

Reklama

Reklama