Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Geralt převezme po jiném zaklínači rozdělanou práci v království, které terorizuje divoká příšera. Yennefer si zajistí magickou novou budoucnost, ale za brutální cenu. (Netflix)

Zajímavosti (9)

  • Z jedné z knih („Bouřková sezóna“), odehrávající se těsně před tímto incidentem, se můžeme dozvědět, že Zaklínač, který byl před Geraltem (Henry Cavill) u krále Foltesta (Shaun Dooley), se jmenoval Brehen a byl přezdíván jako „Kočka z Iella“. Kočky byly zaklínači, kteří zdivočeli, stali se agresivními a často byli najímáni jako žoldáci na vraždy a jiné ohavnosti, proto je možné, že ve věci Strigy selhal. Dále čarodějka Triss (Anna Shaffer) se do dané věci vůbec neměla plést, poněvadž to měli zakázáni všichni mágové i čarodějky přímo Čarodějnou Kapitulou. (Karlosik_4)
  • V seriálové verzi Zaklínače se čarodějka Triss Ranuncul (Anna Shaffer) setká s Geraltem (Henry Cavill), aby jej informovala o strize, kterou je potřeba zabít. V první knize („Poslední přání“) se však Triss neobjevuje. O nestvůře se zaklínač dozvídá na základě královské vyhlášky a bližší informace o strize mu sděluje wyzimský purkrabí Velerad. Nicméně autorka seriálu chtěla čarodějku uvést již v první sérii, aby se dostala do povědomí diváků. (Luicy)
  • Souboj Geralta (Henry Cavill) se strigou posloužil také jako intro k první hře o „Zaklínačovi“. (NiWi)
  • V knižní předloze zaklínač, který se Strigu pokoušel ulovit před příchodem Geralta (Henry Cavill), utekl. Zatímco v seriálu jej tvůrci nechali zabít. (Geralt z Rivie)
  • V knižní předloze Geralt (Henry Cavill) ví od Velerada, jak Striga vznikla, zatímco v seriálu se to dozvídá postupně. (Geralt z Rivie)
  • Roli purkrabího Velerada v seriálu oproti knižní předloze převzala čarodějka Triss (Anna Shaffer), která ještě u krále v uvedenou dobu nesloužila. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama