Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tajemný muž se pokusí zlákat Geralta k lovu na běsnícího draka a tahle mise přiláká pozornost jedné známé tváře. Ciri má pochybnosti o tom, komu může důvěřovat. (Netflix)

Recenze (75)

WathanajX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když se řeklo výprava za drakem říkala jsem si, že by to mohlo být docela super a vlastně jo ušlo to. Abych hned zase nezačínala zápory tak musím pochválit skupinku všech cestovatelů a především trpaslíky. I když tedy díky nim a drakovi jsem si myslela že se chvílemi dívám na Hobita. Sledovat seriál v českém dabingu se ukázalo jako skvělá volba, protože slang, který zde trpaslíci používají mě ohromně bavil. Konečně i příběh Ciri začíná mít nějaký spád a snad jsme se konečně zbavili i toho divnýho elfa. A jo taky jsem si už zvykla na Henryho, kdo ví, čím to bude. Buď opět skvělými bojovými scénami nebo tím, že se čím dál tím více objevuje bez košile… Kdo ví. Ale teď ty zápory. Na draka jsem se vážně těšila ale musím bohužel říct, že mě opět jako všechny příšery v seriálu zklamal. Za jeho příšernou podobu můžou opět velmi špatné efekty, na kterých tvůrci nejspíš šetřili, jak se jen dalo. Z téhle stránky doufám v nějaké zlepšení do druhé série, protože tohle je opravdu zoufalství. O trochu menším zoufalstvím je opět vztah Geralta a Yennefer. Když jsem si v půlce dílu na ty dva začala zvykat a konečně mi přišli jako fajn dvojice tak nás na konci tvůrci opět zalejou ledovou sprchou a máme zase utrum. Hodnocení: (3*) ()

1mArc0 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Recenzia na vyžiadanie. /Videné 3x/ “Hello, little fellow.. aren´t you just a cutest….most… terrifying thing I´ve seen in my entire life,.run away, run away... Geralt it´s one of your…. friends again!” Je milé, že tvorcovia dostávajú veľké peniaze za takéto výrobné polotovary. Problémom samotných Američanov je to, že nedokážu vierohodne spracovať fantasy žáner, na tomto diely je to očividné. Takmer v každom predchádzajúcom diely, mimo 3. časti som schválil casting. Pri tejto musím znova oponovať nad tým, ako starého herca vybrali na postavu Borcha. (netvrdím, že Ron Cook bol herecky zlý, jazyková kultúra brilantná, vystupovaním charizmatický) Černošky so svojím falošným barbarským anglickým prízvukom boli príjemným prekvapením, aj keď miestami hrali príliš naliehavo. Herecky vynikajúci Jeremy Crawford/Yarpen Zigrin, trpaslík s dlhou ryšavou bradou. Skvelo aranžoval arogantný, nebojácny a hrubý charakter. Tak ako Alex Lopez pri 03- Flotest, tak aj Charlotte Brändström chválim za prácu na predchádzajúcom diely. Pri tejto časti mi vŕta v hlave, čo robila Brändström na nakrúcaní, alebo kto „kecal“ do jej práce. Nemám žiadne pohnútky urážať režisérku, ani ako autorku, ani ako človeka. Narážam na to, že v Amerike má hlavné slovo producent, a len vo výnimočných prípadoch sa americkí producenti vyznajú do umeleckého, estetického a hodnotového jazyka audiovizuálneho diela. Dôvody hodnotenia (s týmito sa divák stretne najčastejšie, a bude ho to bolieť): -1* dramaturgia a scenáristika- za nevierohodné repliky medzi Geraltom a Yennefer, ošemetne sprostredkované pozadie za chorobnou túžbou Yennefer byť matkou. Stereotypne rozprávajú trpaslíci tvrdým, škótskym prízvukom, hold je to zaužívaný štandard žánru, s tým nič nespravíme. -1* za umelú a chaotickú réžiu- ako sa jednotlivý herci tvária, alebo ako interpretujú, dekódujú svoje repliky. Veľmi gýčové a vyhrotené momenty (napríklad pri ochrane draka sa pobozkajú Yennefer a Geralt, tak to nie!) Bohato by stačilo nechať scénu v stane, aby bolo divákovi jasné ako záleží Geraltovi na Yennefer. Žiadna mágia ich nepriťahuje, jednoducho sa k sebe hodia. Prečo dávať flashbacky z minulého dielu, nie je ťažké zabudnúť na to, čo sa medzi dvoma vedúcimi charaktermi stalo, takto zbytočne hlúpne divák. -1* za scénografiu- Kanárske ostrovy, Gran Canaria a La Gomera mi viac pripomína americké údolie v Utahu, ako temný stredovek. Keďže je toto posledný diel v 1. série, kde vystupuje Jaskier/Marigold je na čase poznamenať, ako sa tvorcom výborne podarilo vyprofilovať charakter. (jeho humor, sem-tam cynizmus, sarkazmus, poetizmus, dramatickosť a obrovskú naivitu) Aj keď mi je herec svojím typologickým hraním nesympatický (svet sa nezrúti), tak som sa pri jeho scénach najviac zasmial. Na svoju postavu sa hodil, a jeho herecký a spevácky talent stačí na postavu. Z aspektu scénografie najhoršia časť z 1. série. /35%/ ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Putovanie po krajine niekoľkých skupiniek postáv pripomenie prvú polovicu Dvoch veží, čo myslím ako kompliment, i keď sa Zaklínač Pána prsteňov nesnaží kopírovať. Skrátka všade krásna príroda, pekné výhľady a panorámy, nervy drásajúci prechod po mostíku na strmej skale, až človek zabudne sledovať, o čo ide v deji. Záverečné stretnutie s drakom je po vizuálnej stránke skôr miernym sklamaním, v porovnaní s predchádzajúcim vizuálom. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No vida, v předchozí epizodě se sice nepodařilo uvěřitelně podat začátek vzájemné přitažlivosti mezi Geraltem a Yen, ale tady náhle již vše funguje jak má. Krásně vykreslená odtažitá a komplikovaná romance s dobře napsanými dialogy, která využívá vytvořené podklady u obou osudových milenců a postupně vygraduje v emocionální a pro další směřování velmi důležité finále. Vše za asistence výborného Borche. Krásné prostředí hor, dobrodružná atmosféra obyčejné neobyčejné zakázky, další příjemné rozšíření tohoto světa a barvité, zajímavé vedlejší postavy, které zábavně sekundují bardovi. Jen ten drak se opravdu nepovedl, nejenom kvůli ne moc povedenému CGI, ale i hnusnému designu. Jinak ale k této adaptaci nemám výhrad. Nové směřování s Ciri zatím naneštěstí přesně tak hloupé a zbytečné jak jsem se obával. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ach jo. Jedna z nejzábavnějších povídek se proměnila v nudné putování, trapně jednoduše podaný vztah Yen s Geraltem, vynechání naplněné ovce!!!!!!!!! a mizerně digitálního draka. Trpaslíci budou fajn v dalších dílech, ale kromě pár hlášek tu moc prostoru nedostali. Zarikánky mají být jak zjevení, ale když bylo přečernochováno už v předchozích dílech, nepůsobí tu exotické bojovnice ani trochu exoticky. Nejhorší je ale vztah Geralta s Yennefer. Geralt na ni kouká jak nešťastné štěnátko a Yen se vůbec nechová odtažitě. Lacině dychtí po Zaklínačovi a hned musí být všem jasný, že tihle dva spolu budou (časem) navěky. A ne jako v knize, kde mě Yen srala a doufal jsem, že si Gerald vybere jinou čarodejnici. Tady je lacině jednoduchá a tím je i jejich vztah postrádá na zajímavosti. No a i souboj s drakem byl nešťastně okleštěn oproti knize. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (9)

  • Oproti knižní předloze se celého honu naopak neúčastní Kozojed, čaroděj a obránce ohrožených druhů Dorregaray, ani král Nedamir se svými lidmi. A jsou navíc vynechány všechny scény, kdy se mezi sebou jednotlivé družiny snaží obchodovat, spolupracovat a intrikovat. (Geralt z Rivie)
  • Oproti knižní předloze je vynechána pasáž s padajícími kameny a místo toho jsme se dočkali střetu s hirrikou, která byla pouze zmíněna v jiném příběhu. (Geralt z Rivie)
  • Pokud bereme videoherní sérii „Zaklínač“ jako kánonickou, je dračím mládětem, jehož vejce se Borch snaží zachránit, Saesenthessis, též známá jako Saskia Drakobijka, která je jednou z hlavních postav hry „Zaklínač 2: Vrahové králů“ (přesněji Iorvethovy cesty, kterou si hráč může vybrat). (vojtaruzek)

Reklama

Reklama