Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tajemný muž se pokusí zlákat Geralta k lovu na běsnícího draka a tahle mise přiláká pozornost jedné známé tváře. Ciri má pochybnosti o tom, komu může důvěřovat. (Netflix)

Recenze (75)

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Yen i Geralt dostávají životní lekci, zkratkovitost pokračuje a trpaslíci vypadají a zní úplně jinak, než jak jsem si to v hlavě představoval. Rozhodně je to ale lepší adaptace povídky než byla ta se satyrem z konce světa (zatím jednoznačně nejhorší epizoda), navíc se Geralt konečně hezky rozvášní a ukáže, proč to není tak úplně typický hrdina z každé druhé fantasy. Zvědavost na finále stoupá. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No vida, v předchozí epizodě se sice nepodařilo uvěřitelně podat začátek vzájemné přitažlivosti mezi Geraltem a Yen, ale tady náhle již vše funguje jak má. Krásně vykreslená odtažitá a komplikovaná romance s dobře napsanými dialogy, která využívá vytvořené podklady u obou osudových milenců a postupně vygraduje v emocionální a pro další směřování velmi důležité finále. Vše za asistence výborného Borche. Krásné prostředí hor, dobrodružná atmosféra obyčejné neobyčejné zakázky, další příjemné rozšíření tohoto světa a barvité, zajímavé vedlejší postavy, které zábavně sekundují bardovi. Jen ten drak se opravdu nepovedl, nejenom kvůli ne moc povedenému CGI, ale i hnusnému designu. Jinak ale k této adaptaci nemám výhrad. Nové směřování s Ciri zatím naneštěstí přesně tak hloupé a zbytečné jak jsem se obával. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Potenciál episody byl obrovský, ale dost mi vadila nelogičnost počínání jednotlivých postav. Navíc mnoho věcí zde opět nebylo vysvětleno. To vede pouze ke znechucení diváka. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Romance hlavních hrdinů s doprovodem draka, který si odskočil z GOT, jen dostal horší vizuál, protože zřejmě nezbyly dukáty. Očekával jsem, že akční stránka půjde po rubanici v Blavikenu dále a výše, ovšem je to přesně opačně. Tahle epizoda je toho jasným důkazem. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdo by zabíhala chlapa, který zrovna sere. Který šulin? -----Tady bacha. Když to začne fókat, je to tady o hubu. A kurva. ---- díly 4 až 6 jsou úplně jiný level než zbytečně rozdrcené intro. Takhle bych si to přál dál. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokiaľ to čo je medzi Yennefer a Geraldom malo aspoň náznakom fungovať, jej postava mala byť od začiatku vykreslovaná aspoň čiastočne inak, a vzťahu medzi nimi mala byť venovaná aspoň jedna-dve epizódy medzi päťkou a týmto. Emočný dopad na diváka v závere = nula. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Putovanie po krajine niekoľkých skupiniek postáv pripomenie prvú polovicu Dvoch veží, čo myslím ako kompliment, i keď sa Zaklínač Pána prsteňov nesnaží kopírovať. Skrátka všade krásna príroda, pekné výhľady a panorámy, nervy drásajúci prechod po mostíku na strmej skale, až človek zabudne sledovať, o čo ide v deji. Záverečné stretnutie s drakom je po vizuálnej stránke skôr miernym sklamaním, v porovnaní s predchádzajúcim vizuálom. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zřejmě je to způsobeno tím, že jsem se k této povídce doposud nepročetl, ale za mě rozhodně nejzajímavější díl. Příjemný mi byl lehký nádech road movie a velmi zajímavě sestavená skvadra cestovatelů. Pochválit musím i bojové scénky, s tím si tvůrci dali příjemně záležet, bohužel to však nedotáhli k dokonalosti, neboť se znatelně šetří na efektech, a tak sledujeme, že Yenn absolvovala v rámci kurzu v Bradavicích zřejmě i lekce šermu. Za každou cenu musí každý díl ti čuráci divákům nějakým způsobem znechutit. Konečně se začalo něco zajímavého a dramatické dít v dějové lince se Ciri. Příjemná změna od kecání s negerskými domorodkyněmi v kouzelném lese. Snad se v podobném nebo lepším duchu ponesou i nadcházející epizody. Lepší 3 kousky. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát se tvůrci nezachovali k předloze příliš hezky, rozjeli si vlastní hru a ukázalo se, že mě jejich inovátorský přístup neoslovuje. Má verze seriálu je, bohužel, vybavena českým dabingem, takže jsem si musel užívat trpaslíky, kteří mluvili jako typičtí fanoušci Baníku, chyběly jen klubové šály. Nic proti Baníku, ale ve fantasy seriálu to pro mě byl rušivý prvek. A ještě navíc byly na můj vkus obě Zerrikánky zřejmě příliš často v blízkosti dračího plamene. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi dobré zpracování Hranic možností, dosti pozměněně (jak jinak...), ale funguje výborně. Udělat z naprostýho kkta Eycka úplně jiného druha kkta, dost zajímavá volba - z jednoho z nejvygumovanějších a přesto bojově nejschopnějších rytířů, co už na kontě nějaké ty draky má, udělat nejvygumovanějšího "for the kingdom and the glory" panice (rip hirikka).. nad tím jen nevěřícně kroutím hlavou. Nad linkou Ciri kroutím hlavou ještě víc, ale co už. Od Yen očekávám měnění Sekáčů a jim podobných na pampeliškově žlutou, nečekám a ani o to nestojím, aby kosila jednoho po druhém kudlou. Na druhou stranu velmi dobré zpestření v podobě Yarpena a jeho crew. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Wyverna. Zlatý drak je wyverna. To si ze mě děláte kozy, ne? I tak ale nejslabší díl série. A přitom jedna z nejlepších povídek. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cahir, Fringilla a Ciri bolí stále stejně, možná i více. Dále na tuto ohavnost plýtvat slovy nebudu. Hranice Možností zde nebyla adaptovaná, byla možná velmi volnou inspirací. Je to sice jakoby zábavné, ale když vím, co to mohlo být podle knihy, tak spokojený prostě být nemůžu. Ze Sekáčů je armáda, z trpaslíků ok možna Yarpen a Eyck, no o něm škoda mluvit. Borch sice fajnový, ale taky ne moc věrný předloze. CGI draka velmi slabé, navíc i když Zaklínač definoval rozdíl mezi drakem a wyvernou, tak to někdo zapomněl říct trikařům, což je fakt k pláči. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizóda je spracovaním príbehu Hranice možností, ktorý je prvým v druhej knihe o Geraldovi z Rivie s názvom Meč osudu. Neznámy cudzinec Tři kavky po úspešnom splnení zakázky na baziliška osloví Geralda so žiadosťou o pomoc pri love na legendárneho tvora, v ktorého existenciu neverí ani samotný zaklínač a okrem Marigolda stretne aj záhadnú Yennefer...ktorá bojuje prevažne mečom, kúzli minimálne, legendárny drak by zniesol aj lepšiu animáciu. Ozrejmí sa aj osud Myšilova a putovanie Ciri sa uberá opäť iným smerom. V epizóde potešil najmä slovník trpaslíkov, ich český dabing bol jednoducho veľmi dobrý. 6 epizód a zatiaľ ani jedna na plný počet. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh s postavou Tři kavky mám rád a zfilmované to bylo velmi dobré, sice ne dokonalé, ale povedlo se to. Jenže ta Yennefer se stále více a více stává milou holkou co začíná chodut jak rozpustilá puberťačka a v přítomnosti Geralta je to super děvče. ALE TO YENNEFER NENÍ ! Yenn je zlá i na Geralta byť jej miluje a odtažitá a úsměv na její tváři by měl diváka mírně polekat, zde to ale není. Mám podezření, že to není Yenn, ale nepovedený dopler, ale bohužel není. ... ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vypadá to, že děj míří k jistému bodu. A tak nějak jsem to i od první série čekal. Ne teda tři časová vlákna, které se postupně slijí, ale povídky, které vygradují začátkem ságy. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Honbu za drakem jsem si vychutnala. Bylo to dobrodružné, napínavé, místy vtipné. A na konci doják jako prase. Linka Ciri opět na menším prostoru. Ale to mi nevadilo. Druhá strana byla prostě zajímavější. Navíc bylo hezky vidět, že byl sice minulý díl fajn, ale tentokrát byla ona milostná linka prostě opravdovější, čemuž dost pomohlo epické score (vážně nevím, kde byl problém, ale podkres si užívám až od třetího dilu), tak to máte raz dva. I bez přehnaně se opakujících se koz. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vypadalo to nadějně a první polovina mě docela bavila, protože jsem si sliboval epickou řež s drakem (od Geralta ne, tam jsem po vzoru předešlých dílů od první zmínky o drakovi věděl, že ho nebude chtít zabít, tvl on nechtěl zabít ani tu příšerku z křoví, Mirek Dušín hadr), ale naprosto se to zvrtlo v pohádku Za humny je drak. Sám drak byl totální průser: 1) Hnusný (jak oškubaná slepice) 2) CGI laciné, 3) Mluvil (drak má mluvit v pohádkách, ve fantasy by měl držet hubu, působí to totiž moc infantilně). A co je nejhorší, nebyl to ani démonický hlas typu Šmaka z Hobita, ale něžný lidský hlásek, prostě Dráček Mráček. Co se týče těch CHAOTICKÝCH časových skoků, já bych ještě překousl, kdyby se jedna celá epizoda odehrávala před 2 lety a další zase celá po 2 letech, ale to jak v jedné a té samé epizodě v Geraltově lince mluví trpajzlík o královně v přítomném čase (protože ještě žije) a v Cirinině lince se o ní mluví v minulém (protože už zhebla), tak to je strašně na přesdržku. Yennefer s Geraltem mají dialogy, jako kdyby se spolu znali už 10 let a krásně tu šla vidět Yen zblízka z profilu, jak má k té bambuli (nosu) úplně blízko natlačený horní ret, fakt není vůbec hezká. Černoušek elf (ještě hůř, vypadá jak cigoš) je vážně šílená pěst na oko, ať si je tam afroameričanů kolik chce, třeba celé vesnice, ale, proboha, ne jako elfové nebo dryády, to strašně nefunguje. Po téhle epizodě už mám naprosto jasno v tom, že tenhle seriál je ŠPATNÝ, ale už to dokoukám, ať to můžu pak celé shrnout. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak já zbožňuju trpaslíky. Vždy mě v knižní sérii štvalo jejich malé zapojení, protože jejich slang je jedna z nejlepších věcí celé ságy. Šestá epizoda má stejné klady i zápory jako ty předešlé. Pozitiva převyšují a jasně vyhrávají. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ach jo. Jedna z nejzábavnějších povídek se proměnila v nudné putování, trapně jednoduše podaný vztah Yen s Geraltem, vynechání naplněné ovce!!!!!!!!! a mizerně digitálního draka. Trpaslíci budou fajn v dalších dílech, ale kromě pár hlášek tu moc prostoru nedostali. Zarikánky mají být jak zjevení, ale když bylo přečernochováno už v předchozích dílech, nepůsobí tu exotické bojovnice ani trochu exoticky. Nejhorší je ale vztah Geralta s Yennefer. Geralt na ni kouká jak nešťastné štěnátko a Yen se vůbec nechová odtažitě. Lacině dychtí po Zaklínačovi a hned musí být všem jasný, že tihle dva spolu budou (časem) navěky. A ne jako v knize, kde mě Yen srala a doufal jsem, že si Gerald vybere jinou čarodejnici. Tady je lacině jednoduchá a tím je i jejich vztah postrádá na zajímavosti. No a i souboj s drakem byl nešťastně okleštěn oproti knize. ()

Reklama

Reklama