Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Svět ohrožuje vzrůstající moc království Nilfgaard. Yennefer se vrátí ke starému způsobu života a Geralt přehodnotí svůj závazek vůči zákonu překvapení. (Netflix)

Recenze (63)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokiaľ ste si obľúbili vylepšenú Yennefer, tak vás epizóda bude baviť, ak vám lezie na nervy, tak to prežijete a užijete si záverečnú pasáž, vydarenú návnadu na finále. Zaujímavé je čítať komentáre znalcov predlohy, ktorí porovnávajú to, čo zrazu nesedí a je navyše a nás, čo sme Zaklínača nečítali a vyzerá to tak, že smerom k záveru majú neznalci výhodu. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Poprvé se jede mimo předlohu ve světě narýsovaném tvůrci a díky předchozím hrátkám s chronologií to do sebe krásně zapadá, takže za mě velká spokojenost. Epizoda s nejlépe fungujícími emocemi. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda, kde se všechny tři časové linie (Yennefer, Geralt, Ciri) konečně protnou. A je to kvůli změnám, které z nějakého nepochopitelného důvodu přišly tvůrcům jako dobrý nápad, mnohem slabší než bych si přál. Hlavně v případě Geralta a Ciri, kde scénář působí strašně papírově a samoúčelně - zvlášť to jeho klišé kličkování v závěru v Cintře. Tím se v této epizodě také definitivně potvrzuje, že Brokilon byl pro děj úplně zbytečný a tím pádem vlastně i celá linka Ciri (v kontextu vztahu s Geraltem), která nakonec způsobila mnohým divákům zbytečný bolehlav při snaze se zorientovat (což se s jistotou dalo až v polovině série!). Ale na druhou stranu jsme dostali alespoň základní charakteristiku její postavy a došlo i k jejímu vývoji během strastiplné cesty, ještě zajímavější ale možná je, že jsme alespoň v této epizodě a v epizodě 2 mohli díky její postavě vidět, jak funguje širší svět a jak na válečné hrozby a hrůzy reagují obyčejní lidé. Výrazné osekání by ale z výše zmíněných důvodů jenom prospělo. Nejlepší na této epizodě byla ale rozhodně Yennefer, která se konečně dostala znovu do kontaktu s ostatními mágy. A střety namyšlených mágů je vždy zábavné sledovat. Zvlášť když se jim rozpadá pevná půda pod nohama. Celkově ale převládají smíšené pocity. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Yen mě fakt nebaví a je k vzteku, že v seriálu dostává tolik prostoru. Ale dovysvětlení určitých prvků z počátku epizody velice chválím a proto hodnotím spíše kladně. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vše kolem Cintry a osudové noci je působivé a napínavé. Veškerá omáčka kolem hlavních postav je nezajímavá, ovšem přesná paralela s dnešním světem a Yennefer zosobnujici současnou moderní emancipovanou ženu je výborně trefená. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Končí nám série. Děj by měl logicky gradovat k epickému finále a ti čuráčtí (možná bych měl napsat spíše píča tvůrkyně, protože tento paskvil má na svědomí celou dobu žena) tvůrci nasadí místo toho rekapitulační díl, kde se nejenom opakují záběry z dílů minulých, ale navíc ty nové jsou maximálně nudné a tak trošku i zbytečné. Protože snad každý divák, který není úplná píča si zvládne domyslet určité souvislosti. Tohle fakt nepochopím. 6 dílů se zkracují luxusní povídky na naprosté minimum, že prakticky motivace postav ani nedávají žádný velký smysl a přijde 7. díl, kde ti kreténi vše rekapitulují. Je to jako byste týden připravovali pannu na její poprvé a pak ji v neděli na sucho vrazili pyj do zadních vrátek. Opravdu jsem nevěřil tomu, že se dá luxusní dílo Sapkowskiho nějak zmršit, ale tahle sračka překonala mé nejhorší obavy. Tento díl je opravdu zpečetěním tvůrčí neschopnosti. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už šestá epizoda mě zklamala, ale sedmý díl byl ještě horší. Děj byl z valné části nudný, Yennefer se chovala jako rozmazlená, krajně otravná patnáctka a místo toho, aby příběh gradoval, přišlo otravné shrnutí předchozího dění. Chápu, že Amíkům asi neslouží paměť zrovna ideálně, ale pokud si běžný divák pamatuje, co viděl, musel se nudit. 2*- ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak teď mám dilema. Je lepší dostat nášup Sapkowskiho, který je ovšem dost očesaný, nebo dostat pálku něčeho úplně nově vymyšleného, na čemž se pravděpodobně bude odehrávat hlavní příběh? Ono se mi to možná líbí víc, protože jak povídky znám, cítím co mohlo být jinak, lépe. Tady si ovšem klestíme cestu neprobádanou džunglí seriálového příběhu a tak nevím, co očekávat, nemám moc s čím srovnat. A to se mi možná líbí víc. Pravda, v tomhle díle se nám asi dostalo nejméně zaklínače a nejvíce vaty tvořící a hlavně ucelující celkový příběh, ale překvapivě mi to nevadilo. Konečně se nám propojují všechny 3 příběhové linky. Krásně to shrnul Trevor níže, já jen dodám, že i jako fanda předlohy a her se snažím od toho odprostit a užít si seriálovou podobu, protože má hodně co nabídnout a nechci ji zatratit, protože si jde svojí (i když dle mého špatnou) cestou. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A opět si mohu mnout ruce nad tím, že neznám předlohu. Když vidím nespokojenost čtenářů a naopak spokojenost nás ostatních, tak si výskám. Díl kdy do sebe začne poprvé vše zapadat. Linie se začínají protkávat a osud naplňovat. Konec s lehkým nádechem hororu vše krásně dotváří. 90 procent a pro mě zase jedna z opravdu dobrých epizod. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečné časové protnutí linek se ukazuje jako ultimátní scénaristické selhání. Nutno říct, že bez alepoň mírného vodění za ručičku díky předloze, jsou tvůrci úplně mimo a situaci nezvládají. Bojím se, co se bude dít až si podkopou předlohu tak, že na ní nepůjde navázat a oni to budou muset zvládat sami. Jak ukázala tato velmi zbytečná epizoda, tak očividně nedokážou ukočírovat ani jednu linku. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Yennefer sa vracia do miest, kde sa z nej zo "sviňky" stala Yen, Geralt vidí hrozbu, ktorú predstavuje Nilfgard pre Cintru a chce Ciri odviesť do bezpečia, ale...ale Geralt skrátka vojaka, ktorý by mu mohol pomôcť pri objasnení toho, kam Ciri odviedli chladkokrvne zabije, použiť Axie mu pripadá zrejme zbytočne. Aj keď sa občas rozhoduje impulzívne aj v knihách, skôr je známy svojim stoickým pokojom aj v ťažkých situáciach. Tu sa ukazuje že pokiaľ sa Netflix nedrží knižnej či hernej predlohy a dostane o čosi viac priestoru, stráca pôdu pod nohami a dej v ich podaní je síce možno sčasti pre televíznych divákov atraktívny, ale na druhej strane pre čitateľov Shapkowského je obrovským sklamaním. Ale, ruku na srdce, koľko divákov a predplatiteľov Netflixu z USA jeho knihy prečítalo??? Rovnako tak scéna s "obliehaním" v podaní Nifgaardského vojska nebola vôbec využitá. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběhové linky se spojují, což je krásné sledovat i díky flashbackům. Sice zde není žádná povídka z knih, ale vše díky tomu vypadá příběhově více spjaté, pevné, plynule fungující. .. Dávám o jednu hvězdu více než jsem chtěl, protože seriál není kniha a já nechci jenom hrané příběhy z knih o zaklínači, já chci i něco více. .... HODNOCENÍ: 90% (5*) ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak se nám to hezky sešlo v předfinále. A pokud někomu nedávaly smysl linky, tak snad už dojdou dušičky klidu. Stejně, o co jde? Tenhle seriál byl natočený tak, aby jste ho viděli za jeden den. Nevadily mi scény, které jsme už viděli, do kterých byly zakomponované věci, které nám první díl zatajil. Právě naopak. A celé si to užijete hned o trochu víc. Mě způsob vyprávění naprosto vyhovuje. Jak ty časové linky, tak jejich propojení. Přeci jen...seriál má osm dílů. Divák by se zlobil, kdyby v tom prostoru děje byla vata. No, tady to nepostřehnete. Ztratí se to ve scenaristické časové kličce. Tu si buď vychutnáte. Nebo si někdo třeba konečně bouchne do čela, že už ví, kde a kdy je ;) ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sedmá epizoda nás vrací na začátek vyprávění; scénáristi se nám snaží předložit kontext s děním v předchozích epizodách. Tím sice potvrzují, že je ten paskvil způsob vyprávění chtěný, ale v mých očích stále zůstávají hlavními viníky toho, že je potenciál námětu trestuhodně nevyužitý. Pi*ovinky s časovou osou, si mohou dovolit jen opravdu zdatní vypravěči, jako třeba Nolan ve Westworldu. Tady to uškodilo a to i přes náznak, že se to snad konečně srovná. ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokoukáno jen s velkým sebezapřením, protože něco tak nudného a BEZOBSAŽNÉHO se jen tak nevidí. Jako dělám nový seriál, první sérii jen o 8 epizodách a místo toho, abych je všechny co nejvíc nařachal (první dojem má být nejlepší), tak předposlední díl udělám jen jakýsi prázdný ukecaný výškrab předešlých epizod? Jako vážně? Do toho samozřejmě úplně ladem skladem jako vždy mícháme Ciri současnou s Ciri minulou bez jakýchkoliv obrazových předělů nebo jiných doplňků, které by divákům pomohly se v této chaotické sračce orientovat. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Geralt a Ciri jsou v pohodě, ale Yenefer a její z prstu scénáristů vycucané osudy, jsou prostě o ničem. Teda. O ničem, než se začne blížit boj o Sodenský pahorek. Spíš než Yen vzbuzuje zájem Tisája. Bohužel škaredá Triss je zase jak pěst na oko. Ale řežničina v Cintránském hradu - paráda a skvělá póza Cavilla. ()

Reklama

Reklama