Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Geralta skolí děsivá smečka nepřátel. Yennefer se společně se svými mágy připravuje na obranu. Neznámá laskavá žena se ujme otřesené Ciri. (Netflix)

Recenze (77)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finále potvrdilo to, čeho jsem se bál vlastně už od začátku. Dokud se tvůrci drželi alespoň obrysů a základních motivů a dialogů relativně komorních povídek, vše fungovalo jak mělo. V případě Yennefer se jim naštěstí podařilo vytvořit dostatečně zajímavý a slušně napsaný origin, i když přitom její postavu poslali jiným směrem než knihy. Víceméně jim to ale vyšlo, možná i kvůli schopnostem Anyi Chalotry. Ciri jako postava byla skvělá, problém byl ve změnách, které prodělal její dějový oblouk. Což způsobilo že závěr první sezony neměl vůbec takovou sílu a emoce jaké měl mít. Snahu tvůrců nahradit vztah neustálým odkazováním na osud můžu ocenit, ale prostě to nefungovalo. Vůbec nejlepší částí série byly ale na první pohled jednoduché a samostatné, ale morálně složité a postavy rozvíjející zakázky Geralta a Marigolda. Stejně tak tomu bylo i v této epizodě, naprosto základní zápletka, ale byla hezky zpracovaná (úvodní akce) a dozvěděli jsme se další důležité informace o Geraltovi. Naneštěstí i přes snahu na mě nefungoval středobod epizody - to, co mělo být epickým vyvrcholením série. Spíše než epické mi to až na jednu scénu v úplném závěru přišlo strašně levné a umělé, bez jakéhokoliv plánu a logiky. Alespoň ten hrad vypadal docela věrohodně. Od zpracování této legendární bitvy jsem prostě čekal mnohem víc, i když jsem po té hodně bídné bitvě v první epizodě měl být připraven. První sezona dobrodružství Geralta a jeho přátel tak končí mnohem hůře než začala, přes všechny problémy a chyby ale u mě převládá zatím značná spokojenost. Pokud v další sérii nebude Lauren Schmidt experimentovat, bude se pokud možno ještě věrněji držet již zcela lineárního a jednolitého vyprávění románů a dostane od Netflixu o pár desítek miliónů více, měl bych být stoprocentně spokojen. Tady nejsem, ale začátek na 7,5-8/10 je úplně v pořádku. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Finále na pahorku, v lese, a v chalupě. Halucinační povídka mě upřímně tolik nebavila ani v knížce, je to další expozice a závěr se tím jen zpomaluje, na druhou stranu, celá první série je v tomhle případě jedna velká expozice, takže vlastně dobře, že to máme za sebou a děj se konečně bude moct rozjet. Z mágů jsem trochu rozpačitej, někdy super, jindy velkej bizár, snad se tvůrci do budoucna spíš zkrotí, než aby to ještě víc rozjížděli. Kdyby ten seriál byl trochu temnější, pomalejší a víc a dýl a líp se mluvilo, asi bych se nezlobil. Tak snad příště. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bitka mágů mohla být o poznání propracovanější a rozhodně si zúčastnění mohli připravit vhodnější oblečky na běhání po lese. Henry Cavill bohužel dostává zoufale málo prostoru a epizodu tím nezachrání. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední epizoda vlastně celou dobu vůbec nevypadá jako poslední. Spousta věcí není vysvětleno vůbec, potažmo jen v náznacích. Poslední bitva je sice režijně nápaditá, ale technicky ne úplně zdatná, chybí zřejmě rozpočet, který by zajistil patřičnou epiku. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když nemáš prachy, netoč supervážnou epickou bitvu o poslední naději na záchranu bůhvíčeho. Aneb krásně se obloukém vracíme k mizerii prvních dvou dílů. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Akčné finále patrí veľkej bitke, ktorá ale prebieha inak, než sme zvyknutí. Ide predovšetkým o bitku medzi čarodejnicami a armádou a svojim spôsobom iba na diaľku, čiže neznalcov knihy môže buď sklamať, alebo si povedia, že konečne vidia niečo iné a originálne. Ja sa zaraďujem skôr do druhej skupiny, i keď ma finále nestrhlo na sto percent. Geralt spí a halucinuje a čarodejnice zvádzajú veľký súboj proti armáde, tomu sa hovorí emancipácia :) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To, co mělo být epické a velkolepé, bylo pouze chaotické a obrovská bída. Bitva čarodějů pro mě osobně velkým zklamáním a na to, že Geralt 90 % stopáže proležel v halucinacích, nechci ani vzpomínat. Přesto tento díl patří určitě k těm lepším, která tato ubohá série přinesla. Potenciální druhou sérii rád vynechám, protože tohle za oceánem posrali ve velkém stylu. Mizerný multikulturní a multirasový cast, neexistující emoce, krácení věcí, které se krátit nehodilo a naopak natahování nudných nesmyslů, naprosté vzdálení se od vynikající předlohy - to je výčet několika z mnoha naprosto zásadních nedostatků, které se táhli s celou sérií. Jediné, co chválím, je choreografie mečových soubojů - ta se povedla. Do toho povedeného ovšem už nelze zahrnout laciné efekty, které by měly být naopak jednou ze stěžejních prvků fantasy seriálu jako je Zaklínač. Na Netflixu opravdu projde do oběhu i ta největší ubohost. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Ani všetkých predchádzajúcich sedem epizód SPOLOČNE, ako celok, kvalitatívne vôbec nedosahujú iba na tú poslednú, ôsmu, ktorá je z môjho pohľadu naprosto pohlcujúca a strhujúca, že ako klasicky vravievam: „To najlepšie si nechali tvorcovia až na samý koniec prvej sezóny” ! Jej obsahom (zdrojom) je Pán Prsteňov, z epickej perspektívy, ďalej, Harry Potter, z čisto prosperujúcich kúziel z každých strán, a nakoniec tu mám aj Statočné srdce, a to predovšetkým zo štýlového spracovania, kedy useknuté končatiny lietajú až takmer do mojej obývačky, že tak extrémne naturalisticky to pôsobí ! A PLUS (+) tieto spomínané atribúty si taktiež ešte na záver poriadne a poctivo niekoľkokrát vynásobte, keď sa tým následne dostanete do akéhosi vyššieho levelu, kde sú citované inšpirácie už iba akousi slabou náplasťou oproti tomuto neuveriteľnému televíznemu spracovaniu, ktoré by sa v žiadnom prípade nestratilo ani na veľkom kino-plátne vedľa čoraz „ťažších” blockbusterov, a la MARVEL. Neviem, či som v živote videl lepšiu TV. časť, ktorá by ma takto posadila na riť ?! ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po předchozích dvou dílech jsem už už začínal nad seriálem lámat hůl, ale finále první série mě celkem příjemně překvapilo. Zvlášť mě potěšila bitva o Sodden, o které se v knize mluví jen jako o události "z doslechu". Tvůrci se tady mohli slušně rozšoupnout a rozhodně toho využili. Bavil jsem se. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakože plnej počet a ani vlastně nevím za co. Přijde mi, že scénář psal podobně neschopný, ale hlavně neuvědomělý člověk, jako ten, který vytvořil obsahy k jednotlivým epizodám (jakože wtf, co mají ty obsahy být?! chce se mi blejt). Víc než v kterémkoli díle chybí logika, smysl toho všeho, naprosté nevyužití schopností zaklínače. Obrana pevnosti naprostý nonsense, Geraltovi halucinace zajímavé, ale přijde mi, že k ničemu. Hodně rozpačité zakončení. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finále je asi druhou nejhorší epizodou první série. Celá bitva je stupidní, nelogická a působí velice lacině, co se v ní děje v rámci příběhu postav je taktéž hrůzu vzbuzující. Linka Geralta je už klasický slaboučký odvar z povídky. Finální shledání kvůli hloupým změnám v příběhovém oblouku působí dost odflákle a není vůbec osudové. Vynechání ikonické hlášky celé ságy je už opravdu vrchol nekompetentnosti. Způsob jak se v této epizodě čaruje je stejně tak stupidní, jak jen to je možné. V konečném důsledku jedna čarodějka sejme 20 jiných mágů víceméně sama, jen aby o pět minut později jiná čarodějka sama sejmula celé vojsko. Strašné, prostě hrozné! ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Síce sa v komentári opakujem, ale ak dostane Netflix nad dejom voľnejšiu ruku tak to nezvykne dopadnúť dobre. Obrana čarodejok pred vojskom Nilfgaardu je na jednej strane celkom pekná, na druhej strane jej chýba logika, najmä keď pri obrane ostane iba 22 ľudí, ale decká pomáhajú pri obrane ostošesť, aby napokon pod vplyvom čarodejnice na strane Nilfgaardu ničili vlastné rady. Nuž, nikoho z obrancov nenapadlo pokúsiť sa deti ochrániť. podotýkam deti, nie teenagerov ktorý by sa s ohľadom na dobu v akej sa dej odohráva už do bojov zapájali. Ak sa obrovskej kritike nevyhla obrana Zimohradu v GoT tak táto bitka stála na ešte krehkejších nohách. A Geralt celú epizódu preleží na voze. Predtým, ako sa na pohrebisku pustí do bitky s ghoulíkmi ho opäť ani nenapadne zosielať znamenia či užiť zaklínačské elixíry. Ale akosi sa stretne s Ciri a to je hlavné a snáď sa druhá séria vydarí podstatne lepšie. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V podstatě všechno se nechalo předpokládat, pokud člověk četl knihy. A ačkoliv tu nebylo nějaké zásadní překvapení, dávám vysoké hodnocení, neboť s dílem jsem byl spokojen. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Před pár dny jsem (konečně, už bylo na čase) dočetla první díl Temné věže. Komentovala jsem ho slovy, že dobrý prolog, ta první kniha. No, a klidně tohle samé napíšu i o první sérii Zaklínače. Protože...všechny cesty vedou do lesa... (Jenom, se už, kurva, smiřte s tím, že to je adaptace. Seriál si bere co potřebuje, ale co nechce, to si prostě nevezme. Co takhle hodnotit to, co vidíte, místo odebírání bodů za to, co vás naprudilo, že tam neni? Jestli chcete hodnotit knihu, jděte na knižní databázi. Tady jste na csfd. Protože vy se víc zaobíráte rozdíly mezi knihou a tím, co zvniklo, než tím, co zvniklo :( ...) ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No nic moc teda. Částečně to sice zabavilo, ale chyběl tomu nějaký smysluplný tah na bránu, vůbec jsem nepochopil, proč ta obrana nějaké zříceniny, mnohem větší logiku by mělo, když by se třeba vojsko nesmělo dostat přes nějakou velkou zeď, nebo tak něco. Celý ten boj byl divný. Házení lahviček a sestřelování nad hlavami vojáků možná vypadalo dobře na papíře, ve skutečnosti to bylo docela cringe. Proč kouzelník bojuje na meče a plýtvá veškerou energii na doplňování mečů v pochvě, když mohl zakouzlit něco přímo do protivníka? Hlavní kouzelnice se pro změnu nezmohla na nic a Yenino inferno by fungovalo, když by se to celé budovalo např 4 série, je to přesně ten typ scén, u kterých mívám husinu, ale to by nesmělo být takhle zbrkle a musel by to vzít do rukou nějaký zručnější režisér. Jinak, byla tam celá armáda, nebo jen část? Umřeli všichni? Chtělo to být moc epické, ale stále tomu celou dobu jen čouhala sláma z bot. A vůbec komplet tohle finále na mě působilo, jako bych nikdy žádný díl neviděl, přišel na návštěvu k nějakému kamarádovi, který by tuhle epizodu zrovna dokoukával a já se jen pasivně svezl s ním. Emoce nula. Geralt celý díl proflákal povalováním se v mrákotách a Ciri už standardně opruz. Lidi tu píšou, jak se už třásli na to, až se konečně Geralt s Ciri potká, ale to jsou znalci knih, kteří to díky mnohem většímu množství detailů z knih vidí jinou optikou. Mně jakožto divákovi, který bere informace jen ze seriálu, je komplet Ciri od začátku úplně u řitě, protože 1) její dějové linky jsou opruz, 2) království, ve kterém žila, si zasloužilo padnout, jelikož jeho královna byla píča a všichni tam byli arogantní vůči nápadníkům, 3) vůbec nic nevím o jejich rodičích... tím pádem s ní nemám jak soucítit. Nepovedlo se to. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díky za bitvu u Soddenu. V knihách občas zmiňovaná, ale nikdy nic moc detailního. Bez Geralta na scéně to sice není ono, ale spousta těch známých čarodějnických jmen bylo prostě pro fanoušky předlohy a her moc fajn. ()

Reklama

Reklama