Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Geralta skolí děsivá smečka nepřátel. Yennefer se společně se svými mágy připravuje na obranu. Neznámá laskavá žena se ujme otřesené Ciri. (Netflix)

Zajímavosti (5)

  • Oproti knižní předloze setkání s Yurgou (Francis Magee) proběhlo jinak. Geralt (Henry Cavill) ještě o spálené Cintře nevěděl a tedy nemohli stát nad mrtvými těly. Yurga se v knize staral o svůj vůz, když Geralt dorazil, požádal jej Yurga o pomoc a Geralt souhlasil pod podmínkou, že mu musí vydat to, co doma nečeká. V seriálu mu to kupec nabídne sám až po Geraltově léčbě, což odmítne. (Geralt z Rivie)
  • Tvůrci jinak vynechali i debatu o Geraltově matce čarodějce a fakt, že Geralt (Henry Cavill) nakonec Ciri (Freya Allan) odmítl. Tvůrci tak spojili více dějových pasáží v jeden celek, aby se tedy mohli vyhnout i samotnému Brokilonu. Geralt tedy neměl být držen v žádném žaláři, ale do zničené Cintry měl dorazit až později. (Geralt z Rivie)
  • Oproti knižní předloze, kdy se Geralt (Henry Cavill) poprvé setkává s Myšilovem (Adam Levy), tak se jejich rozhovor týká něčeho jiného a vynechána je zde debata o tom, že Calanthé (Jodhi May) původně chtěla, aby Myšilov zabil Geralta. (Geralt z Rivie)
  • Oproti knižní předloze je hlavní změnou zpracování povídky („Něco více“). Zatímco v seriálu vidíme všechny scény popořadě, povídka nám je předhazuje skrze Geraltovo (Henry Cavill) blouznění. Vynechané jsou tu tak Geraltovy vzpomínky na Belleteyn, které prožil spolu s Yennefer (Anya Chalotra). Právě v této vzpomínce Yennefer pobídla Geralta, aby vyrazil do Cintry, zatímco v seriálu tam putuje víceméně kvůli tomu, co mu řekl Borch Tři Kavky (Ron Cook). (Geralt z Rivie)
  • Točilo se také 100 km od českých hranic, na polském hradě Ogrodzieniec u Katowic. Jednalo se o bitvu o Soddenský pahorek. Pro tuto scénu bylo také využito maďarské zříceniny Egri Var. Vše se skládalo v následné postprodukci. (Van_Stajpen)

Reklama

Reklama