Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Geralt se smíří s osudem a chrání Ciri před silami, které bojují o vládu nad Světem. A taky před její záhadnou mocí. (Netflix)

Diskuze

Pan.Antonin

Pan.Antonin (hodnocení, recenze)

TMNT

Jsou lidi, kteří nehodnotili jednotlivé epizody, ale dali hvězdy pouze samotné sérii. Takže se hodnocení nebere jako průměr jednotlivých epizod, ale bere se hodnocení série zvlášť.

martinbucek

martinbucek (hodnocení, recenze)

Rewol

s kokotom je zbytocna debata..... tvoj pripad..... gramaticky, ak si odmyslis diakritiku to mam spravne, tak ako pise karol, nepoucuj

na příspěvěk reagoval cernakus

Rewol

Rewol (hodnocení, recenze)

martinbucek

Ten vtip od cernakusa je fakt biedny a zrozumiteľný asi len Čechovi. To ma ale netrápi. Čo ma však trápi je nedostatok vzdelania u Slováka. To fakt nepoznáš žiaden iný význam  a využitie iného pádu pre slovo "kokot"? Len zopár príkladov:

- Vidím kokota.

- Táto diskusia je o kokotovi.

- S kokotom je zbytočná debata.

- Traja kokoti na kolotoči a dvaja kokoti na hojdačke.

- Svet je plný kokotov.

- S kokotmi nie sú žarty.

Radšej už nepokračujem, cvič si fantáziu a douč sa gramatiku a literatúru...

na příspěvěk reagoval Karlosz, martinbucek

buliban

buliban (hodnocení, recenze)

většina seriálů se podaří dojebat až v pozdějších sériích. Tady to zvládly už u druhé :-/ škoda, škoda, škoda......ale na třetí sérii se stejně podívám. Ale ne kvůli nadšení, nýbrž ze zvědavosti, jestli bude stejně špatná jako ta druhá

martinbucek

martinbucek (hodnocení, recenze)

cernakus

Ty si nepochopil, ze u nas sa nesklonuje slovo kokot, ale pica dost casto..... Plus si nepochopil, ze koli jebnutemu jazykovemu zakonu sa v u nas dabovanych filmoch nadava veeelmi malo

martinbucek

martinbucek (hodnocení, recenze)

cernakus

aj tu ta poopravim, v titulkach mozno, ale vdaka drbnutemu zakone, nesmu byt nadavky v filmoch, ktore sa vysielaju v tv pred 22, takze miesto kurva je tam casto do šľaka

na příspěvěk reagoval cernakus

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

martinbucek

To byl vtip. Navíc dost starý. Slovenština má naopak hodně košaté portfolio nadávek a urážek a je bžunda sledovat ve slovenštině nebo se slovenskými titulky filmy, ve kterých se dost kleje :-D

na příspěvěk reagoval martinbucek

martinbucek

martinbucek (hodnocení, recenze)

mne sa 2 sezona pacila, sice nemam vsetky knihy precitane a z hier mam odohranu len prvu hodku, ked mi mily emhyr vyspoiloval, kto je v skutocnosti zac.... a co sa tyka ciri, vzhladom sa asi inspirovali zrovna videohrou

Vaelor

Vaelor (hodnocení, recenze)

Borci, dle mě je škoda plýtvat vašimi světonázory na zdejší diskuzi. Měli byste je hlásat na nějakém příhodnějším místě, já nevím, třeba na nějakém srazu retardovaných chudáků s hákovým křížem ve znaku nebo tak. 

na příspěvěk reagoval Karlosz

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

futislav

No, k té čarodějce. Kdyby byla Yennefer Priyanka Chopra nebo Deepika Padukone, tak by mi fakt nevadilo, že ty cigošky odchytli na libovolném svahu. A tobě předpokládám taky ne. Problém tedy není, že zvolili halfpakošku, problém je, že zvolili průměrně krásnou/ošklivou babu. Pravda je, že zakamuflovat výše zmíněné superkočky na ohyzdnou hrbatici by byla hodně velká výzva a taky jsou na tu roli do seriálu už trochu staré, ale obě vypadají stále sakra luxusně a obě umí velmi dobře hrát.

PS: Kilimandžáro je (nejvyšší) hora v Africe, spíše jsi v referenci na původ Chalotry měl na mysli Čumulangma, ne? 

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Karlosz

Klobouk dolů, že jsi ochoten to takhle říci na plnou hubu. Máš samozřejmě pravdu, ten tlak pohled a chování většiny na menšiny zhoršuje. Jenže to těm progresivistům nevysvětlíš. Když je vyprovokuješ, tak ti nakonec řeknou, že když se ta nepřizpůsobivá většina nepřizpůsobí dobrovolně, tak je donutí silou. A když jsou v ráži, tak mi i odkývnou konečné řešení pro nepřizpůsobivou většinu.

Karlosz

Karlosz (hodnocení, recenze)

futislav

jo ale tohle ze mě rasistu dělá, jak to tam tlačí tak to nenávidím. tlačení různých transbuzen ze mě udělalo homofoba a začal jsem je nenávidět... udělali si to sami! 

na příspěvěk reagoval cernakus

futislav

futislav (hodnocení, recenze)

Karlosz

To jsme už dva. Rasista nejhrubšího zrna nejsem, protože mi opravdu nevadí černoši v dokumentárním filmu o Africe, filmu produkce JAR či Asiaté v kung-fu filmech, kam zase moc nepatří JCV Damme, který tam všechny zkope do kulata. Vadí mi ale černoši ve filmech, kde už z principu být nemohou a navíc v postavení, kterého by v té době opravdu nemohli dosáhnout (Anne Boleyn). Nucené roubování černošských herců do rolí, kam prostě nepatří a to pouze proto, že zrovna v době natáčení frčí BLM a režisér potřebuje být in, tak to mi zvedá kufr. U fantazy prvoplánově filmové s tím také nemám problém. Ale když je královna dryád ze všeho nejvíce podobná Sereně Williamsové a uhrančivě krásná čarodějka (dle předlohy) vypadá jako něco, co odchytili na svazích Kilimandžára a trochu tomu upravili fazónu, tak mě to poněkud otráví.

na příspěvěk reagoval Karlosz, cernakus

Karlosz

Karlosz (hodnocení, recenze)

Vaelor

Tak já jsem rasista nejhrubšího zrna a vydělávám sakra dobře, inteligentní jsem a můj společenský status je hodně v pohodě. 

na příspěvěk reagoval futislav

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

CreepyJoe

To ale poukazuješ na primitivnost moderního anglického jazyka. S tím se nedá moc co dělat. To je jak slovenský kokot. To znáš, ne? "Ty kokot, prikokoť mi tého kokota, do kokota" Znamená v překladu "Milý příteli, podej mi ten ešus, pěkně prosím! :-D

Mně spíše vadilo, kde byly ty vulgarity umístěny, než že se americká angličtina nevzmohla na víc, než na "fuck" a jeho varianty. Mimochodem, ono užívání slov se základem fuck má v amerických seriálech a filmech ještě jeden význam - definuje jej to jako dílo pro dospělé, protože v nižších ratinzích by to museli vypípat (nebo neužít).

na příspěvěk reagoval martinbucek

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Fifer

Ale stejně funguje spoustu jiných adaptací. Třeba ve Walking Dead se taky spoustu věcí děje naprosto jinak, než v komiksech. V Game of Thrones toho bylo taky hafo. Na druhou stranu, ale musím souhlasit s tím, že tohle nebyla zrovna nejsilnější zápletka. Spíše bych ocenil pár vedlejších epizodických zápletek, které by nám více představili postavy a propracovali vztahy mezi nimi.

Jak mám Geraltovi a Yen věřit, že se spolu setkávali X let, když se potkali v 5. epizodě první řady a v 6. epizodě se hned rozhádali. Ve druhé řadě se jejich vztah bohužel nijak neprohloubí. A to považuji za největší problém tohoto seriálu. Příliš se soustředí na hlavní dějovou linii, že nedávají vlastně žádný prostor k tomu aby se postavy více projevili. Jedna epizoda navíc, případně místo jiné, kde by se řešila zápletka ohledně Marigolda, nějaké jeho "múzy" a do toho nějakého třeba přístavního monstra, by mohla celkovému dojmu dost pomoci.

Fifer

Fifer (hodnocení, recenze)

Zopakuji to, co všichni příčetní: Nikdo nechtěl věrnou kopii knih, ale nedává smysl dělat adaptaci promakané knižní série, kde se postupně buduje příběh celých 5 knih, když si potom vytvořím zcela jiný příběh. 1. série se mi líbila, druhá je o dost horší. Velké zklamání. (spoiler) Zápletka o tom, že je někdo posedlý démonem, už je strašně nudná a stará. Naposledy ji použil například seriál Locke and Key. Přesně víš, jak to dopadne: hrdinové posedlou Ciri odčarují, a pak si všichni popláčou, co zlého dělala, když byla posedlá. A přesně o tom byl poslední díl. Nudný, předvídatelný. S generickými obludami, které tam byly jen proto, aby zaplácly stopáž nějakou akcí, při tom všem mluvení.

na příspěvěk reagoval dragon94

Uživatel Fifer smazal svůj příspěvek.

CreepyJoe

CreepyJoe (hodnocení, recenze)

cernakus

Jako slovo "fuck" tam prostě nemá co dělat ani "fuck head" to mi neříkej,že nemají nějaké jiné nadávky, které nesabotovali zasazení do fantasy středověku? Mě to naprosto rozčilovalo a taky mi to zkurvilo jaký koliv "požitek"  ze seriálu.

na příspěvěk reagoval dragon94, cernakus

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

CreepyJoe

Ano, oproti jedničce vulgarity zde nebyly používány v příhodnou chvíli. Ta nevhodnost (a na druhou stranu zase absence tam, kde prostě měly být) vynikla v českém dabingu. V té angličtině, která je tak zaostalý jazyk, že si jede v podstatě jen jednu nadávku na cokoliv, to není tak slyšet.

na příspěvěk reagoval CreepyJoe

CreepyJoe

CreepyJoe (hodnocení, recenze)

Zeptám jsem jedinej, kterého vytáčelo a doslova sralo používání slov  v seirálu jako "fuck a fuckhead?" Totálně mi to prostě nesedlo

na příspěvěk reagoval cernakus

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

fabecc1222

Nevím, tak moc jsem ji nesledoval. Ošklivka byla v jedničce a je i ve dvojce. V podstatě by to tak mělo být. Jestli si nechala přešít nos, tak holt chtěla být hezčí. V jejím případě to i pochopím. Když si vzpomenu, co udělala Dove Cameron (Následníci 1-3), kdy se z pěkné holky stala plastikovým a botoxovým bimbem, tak Freya ty svoje modifikace (pokud tam doopravdy jsou) ještě udržela na uzdě.

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

fabecc1222

Myslíš, že už nevypadá jako Ciri, že? Protože Freya to je furt. Ale jo, "vyrostla" jim, v první sérii to s přihmouřenýma očima byla ještě dívka, skoro děcko. Tady už je to žena. Ne vždycky se výběr povede, jako se povedl například u Harryho Potěra, kterej i v 18 vypadal na 13.

na příspěvěk reagoval fabecc1222

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Vaelor

dle výzkumů je valeor debil. btw. ne že bych myslel nějaké konkrétní lidi zde ;-)

 

Drtivá většina lidí jsou rasisté. A na barvě kůže u toho moc nezáleží. jedná se o vrozený ochranný instinkt.

Nicméně to, že někomu vadí, že ve vymyšleném světě, kde nebyl ustanoven jediný negr se to jimi hemží, nelze za rasizmus považovat. Navíc když už netflix chtěl, měl vynikající možnost jak je tam zakomponovat a přitom normální lidi nenasrat. Mohli udělat premisu, že Elfové jsou všichni negři. Tím by tomu jejich útlaku dali přesah z americké historie.

On podle mého mínění největší problém u těchhle rasových a pohlavních přeobsazení je v tom, že se většinou vybere "herec", jehož rasový či pohlavní atribut je to jediné co mohou roli přidat. Fringile není vyčítána ani tak barva kůže, jako spíše to, že Mimi Ndiweni neumí hrát a je hrozně prkenná. Artorius Vigo takovou zpětnou vazbu nedostává, i když je černej, protože Terence Maynard je obstojný herec. Freya Allan v první sérii dostala od diváků stěr, přestože se etnicitou i zjevem na Cirillu náramně hodí, protože ještě neuměla hrát (jedno z mála pozitiv 2. série je, že Freya tady už hraje). Tedy vrátím-li se k Fringile, kdyby ji hrála Zoe Saldana, tak by to většině těch tvých "rasistů" nevadilo.

na příspěvěk reagoval fabecc1222

Vaelor

Vaelor (hodnocení, recenze)

Dle výzkumů jsou rasisti obecně méně inteligentní, méně vzdělaní, nedosahují vysokého sociálního statusu a méně vydělávají. By the way. Ne, že bych myslel nějaké konkrétní lidi zde v diskuzi... 

na příspěvěk reagoval cernakus, Karlosz

futislav

futislav (hodnocení, recenze)

Jedna hvězda za efekty. Z temné fantasy se stala bezduchá americká slátanina. Když pominu to, že se autoři téměř přestali držet knižní předlohy a zaplevelili děj z prstu vycucanými scénami i celými liniemi, pak dialogy jsou na úrovni Ordinace v růžové zahradě, speciálně ochuzené o logiku a napětí. Z deseti herců jsou čtyři černoši, Arabové nebo Číňani. Hodně scén se odehrává jakoby v zimě. Ale i méně pozornému divákovi neunikne, že se v mrazivém počasí nikomu nekouří od pusy, polystyrenový sníh ne a ne držet na botách a na oblečení netaje. Vyrobit z tak nadějné předlohy takovou sračku, to chce opravdu talent. Některé díly nejsou tak slabé. Geraltovi sice dali o dva odstíny oranžovější čočky, u Yen se snažili opravdu hodně a už tolik nepřipomíná prodavačku ryb z předměstí Bagdádu, nicméně nečtenář knih musí být jaksi dezorientovaný v postavách a často i ději, kde se to hemží herci s afro účesy a odulými pysky, takže některé záběry vypadají jako točené kdesi v mešitě v Mogadišu.

Uživatel CreepyJoe smazal svůj příspěvek.

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

Tak koukám, že český překlad úplně překonal píseň ve 4. díle. To musim říci, že je vskutku odvaha, a ta česká myšlenka, kterou píseň má, se mi líbí ještě více, než originál :) Nemluvě o tom, že je opět bezchybně přezpívaná. 

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Scarto

Já jsem knihy nečetl (a nikdy nebudu), hry nehrál (přestože je vlastním) a mými zdroji informací jsou tak v podstatě jen polský zaklínač z z počátku milénia wikina. Tudíž bych měl osobně ocenit inovativní přístup, protože nejsem zatížen lore tak jako čtenáři a hráči. A pokud by ten vlastní vstup "tvůrců" byl kvalitní, neremcal bych. Jenže, to je právě ono, že on je poměrně hodně nekvalitní a je tu z pohledu scénáře a dějových linek srovnání s první sérií. Která nejenže je poměrně hodně kvalitní (dáno tím, že se to docela drželo předlohy, alespoň když to srovnám s polskou verzí), ale i celkovým vyzněním, které prostě bylo jiné, než klasické anglosaské "hollywoodské" schéma, které dostáváme s každou jejich fantasy.

První sérií se vytvořil vesmír a jeho zákonitosti, charaktery postav, reálie (mně se například uniformy Nilfgardu líbily, protože to prostě sedělo - záplava černoty a zlata, byly jasně rozeznatelné na první pohled, ty nové jsou pro mně těžko rozeznatelné od ostatních království, navíc nilfgard bylo chudé království a jeho armáda národní složená z obyčejných lidí, plátové zbroje u nich jsou tak naprostá blbost, by´t to tak mohl Sapowski napsat), mluva a motivy.

A druhou sérií se na to prostě z vysoka nasralo a Yen se chová naprosto mimo její charakterový vývoj na konci 1. série, Zaklínač, kterej snadno odpouštěl nepřátelům má problém odpustit lásce svého života v podstatě banální pochybení, ztráta chaosu u Yen byla debilitina, nevyléčené popáleniny Triss další debilitina, z ničeho se vynořený milostné vzplanutí Triss ke Geraltovi byla debilitina, na první pohled z prstu vycucané monstrum - ježibaba a celá její linka, byla debilitina (poměrně brzy jako neznalec jsem nabyl dojmu, že tam vůbec nepatří a wikina to potvrdila), Elfka která odnikud sesadila Elfa, ač to byl (asi, to jsem dosud nepochopil) její šukač, byla debilitina, její "Anděl smrti" pomsta na dětech lidí, byla naprostá debilitina (Filavandriel by jí zastavil, protože umí do deseti počítat), monolity byly divné, ale budiž, nová monstra z nich se nořící už tolik ne, chování zaklínačů totál debilitina (v první sérii jsme viděli jen 2 zaklínače, ale ani jeden nevykazoval chování nevyspělých emocemi prolezlých výrostků, jako se chovali až na Vesemira všichni v Kaer Morhen), motivy a absence vůdcovství Vesemira taky debilitina (v podstatě to tam řídil Geralt, kterej jediný byl příčetný), motiv staré krve Ciri a její trvání na podstoupení mutace naprosto mimo jak příběhově tak dialogy, představení nových postav, které vlastně ani nebyly představeny (Ohnivák, Filipa...) debilitina, na sílu nacpaný elf Dara, totálně přeorané chování Tissaiy oproti jedničce, naprosto absrudní vyvražďovačka Zaklínačl v KM při bitvě s vycucaným démonem a bazilišky, kterého si jeden na jednoho Geralt, který není nejlepší Zaklínač, dal jak v jedničce tak dvojce jeden an jednoho, zatímco ostatní zaklínače ti dva ještěři vyvraždili v boji 8 na 2, nakažení toho Zaklínače dřevomorkou ....................... a takhle bych mohl pokračovat celý večer.

Je toho prostě moc, co je špatně a v rozporu s ustanoveným kánonem z jedničky. Takže jak už jsem řekl, když chce být ta židule za každou cenu orginální, aby na IMHO dost feministického Zaklínače od Sapkowského mohla naroubovat ultrafeministickou negrofilní propagandu Buzflixu (fakt se děsím, že tam netlfix v 3 sérii už ty buzeranty dá napřímo, však už tady naznačoval - vztah mezi elfkou a Fringilou byl zjevně lesbický), tak ať je to taky kvalita. Už zpracování první série po příběhové a dialogové stránce občas klopýtlo i za low-cost polskou adaptací, ale to co předvedla ve druhé sérii ukazuje, že na Sapkowského nemá ani omylem a to ten obtloustlej ožrala umí psát jen knihy, ne scénáře.

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

dragon94

Tak tak, jak píšeš :) On se ten hlavní příběh začal časem podle mě prostě točit v kruhu... První románová kniha za mě super, první polovina druhé taky, ale od kapitol s Ciri na poušti šla kvalita dolu. 

Jinak jsem dal dneska 4. díl, a jsem spokojen, konečně i Triss charakterově jak má být, a i vzhledově se posunula k lepšému. Tak uvidíme jak dál.

Scarto

Scarto (hodnocení, recenze)

Updated_Cake

Problém je v tom, že S1 a první díl S2 se víceméně držel předlohy. 80% S2 je smyšlená fanfikce, která totálně překopává hlavní postavy. Pokud si četl celou ságu, tak víš, že to, co udělala Yen byla snůžka nesmyslů. Že Voleth Meir  a monolithy jsou zbytečnosti, co nemusely existovat, ale Lauren to tam dala, aby Blood Origin mělo nějakou zápletku. Vesemir co chtěl změnit Ciri, ikdyž to není možné kvůli loru. Cahir škoda mluvit a mohl bych pokračovat dál.

Já vím co to je adaptace. Nečekal jsem, že to bude 1:1, protože už S1 tak nebyla. Ale to, že změní 80% knihy, ikdyž se Lauren dušovala, že chce zůstat věrná předloze je prostě moc.

Je to prostě škoda. Seriál dostal větší rozpočet a po technické stránce a actingu to bylo lepší než S1, ale špatný scénář to poslal dolů.

na příspěvěk reagoval cernakus

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Teamlove

Protože to jsou barevné kontaktní čočky. Většinou se to dnes už dělá ve videostřižně a vypadá to přirozeněji, ale je to podstatně dražší, zejména pokud máš, tak jako v Zaklínači hodně blízkých záběrů na ksicht při dialozích. Na druhou stranu, mu to dává mutantský vzhled, tím jak to je nepřirozené, takže mně osobně to přijde jako dobrá volba (cavillovi méně, dostal z nich zánět :-)

 

Ta démonka je zcela vycucaná z prstu "tvůrci". A pasuje do světa Zaklínače asi stejně jako AK-47 do příběhu o pádu Tróje. Jenže Schmidtová chtěla, i přes protesty Cavilla, ústředního záporáka pro druhou sérii, protože tyhle jednoduché schématické postavy jsou prý pro americké publikum stravitelnější, nežli nepojmenované a indiferentní protivnictvo z prvního (proto taky už nyní Emhyra ukázali a zároveň vytvořili dojem, že to je absolutní zlo, kterého se i spíše zlé postavy musí bát a jsou proti němu ty dobré).

Dvě z mnoha věcí, které mi na této sérii hodně vadí.

Teamlove

Teamlove (hodnocení, recenze)

Proč má Geralt sakra tak přehnaně udělané ty oči :/

Něco tomu chybí, nějak to nejde pod povrch. A odkud je Voleth Meir? Z knih si jí nevybavuji.

To, že se odkloňují od knižní předlohy mi samo o sobě nevadí, alespoň má příběh čím překvapit :)

na příspěvěk reagoval cernakus

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Karlosz

no s ohledem na to, že v moderním hollywoodu mají tyhle píče a píčusové společný jmenovatel a tím je židovství, tak to jedno není. "Pamatuješ" VŘSR? To byl taky samej žid co si hrál na progresivistu a jak to dopadlo. Oni mají tohle indoktrinování a rozmrdávání fungujícího na úkor nevinných obětí (v našem případě diváků) v krvi. to mi nikdo nevymluví. navíc díky tomu, že jako největší rasisté pod sluncem dávají původ vždy před schopnosti (ovšem nikoliv proti penízkům), tak si postupně vždycky ovládnou to, kam se zaháčkují a pak dávají šanci jelitům, jako je Schmidtová nebo Kurtzmann, i když na ně mají negativní ohlasy od diváků a fanoušků. V Hollywoodu se mělo už dávno provést to co v Německu po WW2 s nácky, tedy dejudefikace. například kvótami, které oni sami tak rádi vnucují většinové společnosti (tj. počet židů v Hollywoodu v rámci pozice by mohl odpovídat pouze jejich zastoupení ve společnosti, tedy v SSA cca 2% :-D) Filmům a seriálům by to jen prospělo. Zejména těm, na kterých mi záleží.

na příspěvěk reagoval Karlosz

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Updated_Cake

No to bych zase netvrdil. Přecejen si to hraje dost na drsnou temnou fantasy a postrádá to Sapkowkého humor a pointy. Je to zkrátka žánrově něco trošku jiného, než co Sapkowki psal, ale to neznamenám, že je to špatné.

Na druhou stranu knihy taky nejsou žádné terno. Povídky ano a 4. a 5. kniha taky, ale pak už se v tom Sapkowki docela motá. A Yennefer co si pamatuju nebyla v posledních 3 knihách skoro vůbec. V 5. byla v jedné kapitole a v 6. taky pouze v jedné. A jejich konfrontace s Emhyrem v 7. knize byla fakt divná...

Já jsem toho názoru, že Sapkowski stvořil vynikající svět a výborné postavy, ale plně vytěžit jejich potenciál dokázali až hry. 

Seriál se snaží být temnou a rozmáchlou fantasy s více dějovými linkami ve stylu her o trůny, s hodně politikařením a hodně monstry. Což se jim celkem daří. Kde seriál pokulhává je zpracování postav, a jejich vzájemných vztahů. Ale to se může do budoucna docela zlepšit. Jde vidět, že tvůrkyně naslouchá kritice a i přesto, že si jede to svoje je ochotná přiznat si chyby a zapracovat na změně. Viz. Ta Nilfgardská zbroj.

na příspěvěk reagoval fabecc1222

Updated_Cake

Updated_Cake (hodnocení, recenze)

dragon94

Hlavně GoT potkal o dost víc nemilý osud v podobě toho, že jim došly knihy. To se u Zaklínače ani stát nemůže a to zpracování je i mnohem lepší než u GoT, co se týče převedení obsahu z knih. 

na příspěvěk reagoval dragon94, Scarto

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Paul_cz

Ale tak je to u spoustě věcí. Game of Thrones se taky plně nedrželo knih a spoustu věcí přeskakovalo nebo vynechávalo. To samé třeba Walking Dead.. Nejedná se o žádný ojedinělí jev. Co mě zaráží je, že se nejvíce hatuje Eskel.. a přitom je v knihách tak nepodstatná postava, která se objeví jen v jedné knize a to jen ve 2 kapitolách.

na příspěvěk reagoval Updated_Cake

Updated_Cake

Updated_Cake (hodnocení, recenze)

Paul_cz

Ano, nadávají na to všude. Hlavně ta ublížená menšina, která si potřebuje léčit životní frustraci na internetu... takových bylo, je a bude... nevzbuzuje to ve mně soucit :) Fanouškem jsem dost dlouho na to, abych rozeznal údajné "čtenáře" od těch, kteří podávají konstruktivní kritiku. A být tebou, vygooglím si, co vlastně "adaptace" znamená, pak si tu nebudeš muset léčit uražené ego. Díky za debatu <3

Paul_cz

Paul_cz (hodnocení, recenze)

Updated_Cake

To jsou neskutečný žvásty. Za prvné, je to adaptace knih. Tak to má kurva adaptovat knihy a ne že 80% děje bude vytaženo z Hissrichový fusekle. Za druhý, Hissrichová lhala, opakovaně, o tom že se bude držet předlohy a že nemá důvod si vymýšlet vlastní píčoviny, když má parádní zdroj ze kterého čerpat. Za třetí, opravdu nejde o nějaký sněhový vločky v česku, stačí se kouknout na witcher reddit nebo polskej facebook, nadává se na to všude. Dokonce i spousta lidí co knihy nečetla a hry nehrála kritizuje jak debilně je to napsaný.

na příspěvěk reagoval Updated_Cake, dragon94

Reklama

Reklama