Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Geralt se smíří s osudem a chrání Ciri před silami, které bojují o vládu nad Světem. A taky před její záhadnou mocí. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (406)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Promarněná šance. Nevyužitý potenciál? Zklamání? Asi od všeho trošku. Druhá série je možná o malý chloupek lepší, jak ta první, ale to je asi tak zhruba všechno. Je to pěkně natočené, ale kromě prvního dílu z toho nejde cítit nějaká přidaná hodnota, která by Zaklínače nakopla tam, kam si to bezesporu zaslouží. A kdo ví, jak by moje hodnocení dopadlo, kdybych četl knižní předlohu. Takhle zůstanu (zatím) u zlatého středu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem žádný velký fanda ani znalec Zaklínače jen mě svého času strhl třetí díl videoherní série a říkal jsem si, že by se mi něco takového líbilo jako film případně velkolepá minisérie. První série mě však přesvědčila, že to nebude úplně pro mě a bylo to zaměřeno hlavně na knižní fandy než na ty videoherní. Pořád jsem se ale docela bavil a celé to působilo jako béčkovější variace na Hru o Trůny. Ta druhá však působí neuvěřitelně lacině, postavy jsou nezajímavé až otravné a celé to působí jako televizní pohádka, kde je občas krev, násilí nebo sprostá mluva. Nenašel jsem si zde prakticky nic, co by mě motivovalo ke sledování a celé jsem to dojel s hodně velkým sebezapřením a velkými přestávkami. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jeden by si myslel, že odmlka dvoch rokov dala dostatočný priestor nato, aby to NEDOJEBALI. Zmena tvorcov si však vyžiadala svoje obete, ktorými budú v prvom rade samotní diváci, nakoľko druhá séria je len veľmi, veľmi slabým odvarom tej prvotnej. Mám za sebou tri epizódy, čumím na ten Orava televízor s 55 cm uhlopriečkou s elektrónkovou obrazovkou a premýšľam, či bolo toto naozaj zapotreby. Kde je tá mystika a s tým spojená temná, poctivo budovaná atmosféra s množstvom akčných scén? Kurva veď toto je jak nejaké dialógové okienko. Čo som si to pustil? “House of Cards” politickú píčovinu o intrigách, alebo nejaký pojebaný “Dallas” či čo? Akonáhle konečne prišiel moment na zvrat v deji, kedy sa konečne k niečomu začalo schyľovať - JEB STRIH - a zas klábosenie pojebaných elfov o recepte na sviečkovú. Išlo ma fakt vydrbať, pričom otravnejšie už samotný dej ani nemohol pôsobiť. Viete koľko akcie sa sa vám dostane behom hodinovej epizódy? Asi tak 1 minútu, 7 sekúnd a 45 stotín. Toto fakt nemá žiadny zmysel, lebo to čo samotný seriál dokáže ponúknuť, je skutočne len útržkovou zábavou pre skromných, ktorým stačia občasne záblesky, pričom plnohodnotne uspokoja len zarytých, úzkoprsých fanúšikov story, ktorí nemajú odvahu priznať si fakt, že toto naozaj stojí za hovno. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě než se pustím do druhé sézony, tak si dovolím na jednu věc upozornit a to na tohle Zaklínač - Kontrakt na Topivce a O pivu a krvi, tyhle bejkárny, sou něco úžasného. Ono ve světě Zaklínače, jako je humor, ale v těhlech počinech, ten humor ždímou a zaslouží si to úspěch. Tak a teď do druhé série, která je logicky nenáviděna víc, než vztah člověka s Bruxou a já nechápu proč ? Jako jo......jo, Netflix jde jinou cestou než knihy a byť bych byl na jednu stranu rád, kdybych dostal přímou adaptaci knih, tak sem rád že sem nedostal přímou adaptaci knih, protože to by byla docela nuda. A byť některé zásahy mohou zabolet - Eskel, tak jako je to furt dobrý, intriky ✓, souboje s monstry ✓, souboje s lidmi ✓, nepředvídatelnost děje ✓, Henry Cavil je alfa ✓. takže za mně dobrý. Co si mi na druhé sérii líbí, že každý díl je tak trochu hororový, monstra sou fakt děsivá a souboje s nimi nejsou jednoduchý. A nejslabší díl ? Asi pátý, ani tak nejde o to, že tam neni akce, nebo že to neni napínavý a nebo tak něco, ale je takový utahanější a nebo se mi to jenom zdálo, kdo ví. Nicméně i tak sem nadmíru spokojený, příběh je ucelený a nejsou tu žádné časové skoky, ve kterých bych se ztrácel. A jak hlavní příběh, tak i ty vedlejší záležitosti, hezky do sebe pasují a vůbec si nepřekažejí, tak jak tomu bylo v první sérii. Joey Batey opět září a jeho písničky, sou zase lepší a to hlavně The Golden One a ruku na srdce, Joey Batey co by Marigold, potřebuje vlastní solový seriál. A jediné co bych fakt jako vytknul, to že tvůrci to natočili až moc dobře a to je problém. Protože během sledování seriálu, sem měl chuť se pustit do hraní třetího Zaklínače, tak jak sem to udělal naposled behem první série, ale naštěstí sem to neudělal, protože sem přesně věděl, co by mně čekalo a byla by to bolest, takže tohle už znova ne. Jinak je to skvělý a doporučuji, škoda že to má jen osm dílů, uteklo to hrozně rychle. Jo a ještě to, Freya Allan hodně herecky vyrostala a to za tak krátkou chvíli, takže komu čest, tomu čest. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první řadě jsem sice váhal, ale pořád jsem ještě doufal, po té druhé už nemusím ani váhat, ani doufat. Tvůrci seriál pohnojili podobným způsobem jako jiná parta GoT, jen to přišlo o něco dřív. Já chápu, že se scénář nemůže držet striktně knižní předlohy, tady to ale s postupem času vnímám tak, že z předlohy zůstal jen název. Pořád nechápu, proč mají někteří filmaři pocit, že katastrofální nedostatky ve scénáři a minely v castingu dokáží zakrýt přebujelou CGI podívanou. A tak vznikají další a další vedlejší dějové linie, které nezřídka končí ve slepé uličce páchnoucí močí i pevnějšími produkty trávicího systému, ale zato se všude potulují digipotvory, jež vypadají jako uprchlíci z filmu Evolution (2001). Vyvstávají i nové otázky. Proč se Geraltovi říká Bílý vlk, když mi barva jeho vlasů evokuje Gandalfa před jeho střetnutím s balrogem? Využili tvůrci seriálu nilfgaardskou invazi k zakrytí infiltrace afroindických hord do slovanské fantasy? Kdož ví. Vysvětlení bezpochyby přinesou další řady tohoto veledíla. Pokud použiji letecký žargon, pak se seriál nachází v sestupné spirále, a pokud lidi za kniplem nezaberou, přejde do vývrtky. 2*- ()

Galerie (128)

Zajímavosti (29)

  • V knižní předloze Marigold (Joey Batey) dochází také ke zmínění, že Marigold pracuje pro Dijkstru (Graham McTavish). To však v seriálu nevidíme a zde je jeho pracovníkem pro účely seriálu vytvořený elf Dara. (Geralt z Rivie)
  • Když Ciri prochází zbrojnici na Kaer Morhen, je možné zahlédnout Geraltův stříbrný meč z třetího dílu herní série. (NiWi)
  • Herečka před uvedením série prozradila, že v průběhu druhé řady zavítá za Codringherem (Simon Callow) a Fenn (Lizz Carr) Istredd (Royce Pierreson), který se s nimi v knižní předloze nikdy nesetkal. Codringher a Fenn vyloženě představují studnici moudrosti, a tak se je Istredd přijde zeptat na to, co ví o původu Ciri (Freya Allan) a předcích. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama