Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ciri nemá pochopení pro Geraltovy způsoby a sama odvážně překonává náročné překážky. Kvůli intrikám a podezřením mezi členy Bratrstva se z Yennefer stává štvaná zvěř. (Netflix)

Recenze (46)

WathanajX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U této epizody nutno přiznat, že jsem chvíli překlikávala mezi 3 a 4 hvězdičkami. Chvíli mi trvalo, než jsem se nakonec rozhodla pro 3 a proč? Tak jednoznačně mé váhání způsobilo to, že se zatím podle mého názoru jednalo o další slušnou epizodu, která mě dokázala alespoň trochu nadchnout dalším, co jsem očekávala, a tím je výcvik Ciri. Musím se ale přiznat, že jsem Ciri celou první sérii skutečně nemohla vystát. Teď se konečně dostávám do fáze, kdy jí budu mít asi raději než Yennefer, pokud se tedy seriál bude ubírat stejným směrem jako doposud. Ale budiž její výcvik se mi zatím zdá jako jeden z mála světlých bodů seriálu. Jinak je to pořád velká bída. A tím se dostávám k hlavním důvodům, proč jsem se nakonec zastavila na tříhvězdičkovém hodnocení. Na zaklínače si samozřejmě kromě Geralta budu asi ještě dlouho zvykat ale jsou tu i jedinci, které si na konci série možná i oblíbím. Ale nepředbíhejme. Zatím mi začíná být hlavně Yennefer i dost líto, jelikož je její část opravdu šílené ale šílené utrpení a bohužel mi zatím dojem ze seriálu dost kazí. Nejvíc k smíchu byla závěrečná scéna, kdy Yen jako pravý dřevorubec pohrdá sekáním hlav a raději srazí pár kůlů a dvojka prchá na jediném koni široko daleko přímo před zraky ochromených mágů, jejichž síly jsou na chycení těch dvou očividně krátké. Asi byly zaraženi dřevorubeckou náturou Yen jinak fakt nevím, co to mělo znamenat. Tady už scénáristé asi vyhodili knížku z okna jelikož kromě Geralta a Ciri si nějak nevzpomínám že by se něco z tohoto dílu v knížce vyskytovalo…Hodnocení: (3*) ()

Orion12 

všechny recenze uživatele

Prostě to nemůžeš srovnávat s předlohou, max jména postav a lokace, paní Laumer Schmid jede totální yolo improvizaci, kašle na nějakou předlohu- Geralt vezme ciri do lesa kde ví že tam asi je lešij nebo něco, geralt by jí nikdy neohrozil, navíc ještě ví že nemůže bojovat, nikomu z pevnosti o tom neřekne,20 magům a strážím zdrhne prostě yenefer bez schopností ještě s vězněm a ještě chvilku dají pokec před pevností. Celý příběh eskela pohřbili, lešijové přestávají dávat uplně smysl... První že se dá zabít jen ohněm potom lešije eskela dají vlkům jako wtf ? potom v lese najdou jiného lešije, těšíš se na fajn fight a pak to zabije zmutovanej lešij nebo stonožka nebo co to kurva bylo, tak najednou se dá lešij zabít i jinak než ohněm ? Triss je dobré křoví. Linka yennefer by totálně nemusela mít 20-30 min z celkový epizody... tolik prostoru neměla snad ani v knihách. Vesemirovi málem ty kontaktní čočky div nevypadnou z důlků a vypadá jak žába xd. Tak přesně takhle to dopadá když je tvůj hlavní tvůrce seriálu ŽENA, nemají se co srat do fantasy žánru a fakt jim to nejde. Hodnotím jak by to hodnotil totální neznalec předlohy co v životě o witcherovi ani neslyšel. Jinak je to odpad ! ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ciri je mala wolwerinka a nebyt wtf-udalosti v zavere, ktory opat otvara mozne linie, jednalo by sa o vyrazne slabsi diel. Tentokrat sme mali ale priserky dve. Skoda, ze sme sa nedozvedeli ako sa volala ta, s tymi mnohymi ocickami a koncatinami. :) Inak, nemala ta prva, podla Vesemira, chcipnut iba "ohnom do srdca"? Zrejme rozpoltenie tiez postacuje. :) Trocha tej politiky a intrig medzi carodejmi. 40% Pozitivne hodnotim, po technickej stranke, mimoriadne "cistu" kameru, bez akychkolvek farebnych filtrov. ()

Wallis3 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jo, tento Zaklínač byl, je a zřejmě bude prostě průser!  "MÁŠ S TOU PRINCEZNIČKOU PROBLÉM,  GERALTE? VŽDYŤ SIS TO SÁM VYBRAL,  ZA CENU BRATRA!" Co má společného Eskelova smrt s Ciri  která u toho ani nebyla??  "CHCE-LI BÍLÝ PLAMEN MOU SMRT, JSEM NA TEMNOTU PŘIPRAVEN!" Cahirova vzlétná slova, který nedávají smysl. A to je problém celého seriálu, PROSTĚ TO NEMÁ A NEDÁVÁ SMYSL!! Co na tom všichni tak žerete? Cahir:" JAKÝ SMYSL MÁ MOJE SMRT NYNÍ?" Yennefer: "ROZHŘEŠENÍ" Cahir: "MOJE?" Yennefer:"NE, MOJE" o par vteřin zaklínačské hrůzy později: Cahir: "PROČ JSI MĚ OSVOBODILA?" Yennefer:"JÁ JSEM NEOSVOBODILA TEBE, ALE SEBE!" No ty pýýýčo!!! Lauren Schmidt by někdo měl vyrvat tvůrčí pero, pokud možno i s rukou, aby už netvořila takový bezduchý kraviny a narvat jí to do prdele!!! ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doposavad byla linka čarodějnice zajímavější. V tomto případě není ani omylem. Jen se tam pindá, plácá na místě, je nesmyslný (a navíc se “Sviňka” chová jako slepice). Zato “pipka z lesa” (poprvé za historii seriálu) má koukatelnou linii, která baví nejvíc. Jako ne, že by se tam něco extra dělo, ale alespoň to není jen žvanění. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Když Lambert (Paul Bullion) říká, jaký je rozdíl mezi zaklínačem a hromadou hnoje, tak skutečně tento rozdíl řekne. Avšak v epizodě Touhy v láhvi (2019), kdy toto zaznělo poprvé, jsme se skutečný rozdíl nedozvěděli. (Pito126)
  • V průběhu let si hráči oblíbili hlášky herního Geralta. Ten během hraní například zmiňuje to, že fouká silný vítr (konkrétně slovy „wind's howling“). Toto sice nelze brát jako přímý odkaz na hry, ale vždy, když hráči někde zaslechnou či spatří tato slova, vybaví si právě Geralta. V anglických titulcích pro neslyšící se tato hláška objevila na začátku třetí epizody. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama