Reklama

Reklama

Zaklínač

(seriál)
Trailer 5
USA / Polsko, (2019–2024), 30 h 55 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Zaklínač Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř. (Netflix)

Recenze (971)

merlinovic 

všechny recenze uživatele

Seriál vynechává původ zaklínače i celého světa i přesto jsou zde narážky na kojunkci sfér, mutageny, ... jako by to měl být fan seriál pro znalé. Povídky jsou příšerně osekané navíc se děj odehrává v dvou místy snad i ve třech časových linkách zároveň, mezi jednotlivými díly jsou naprosto nesmyslné časové skoky. Nedokážu si představit, že by se v tom bordelu dokázal někdo kdo neví o co jde zorientovat. Chybí vysvětlení/popis jednotlivých frakcí a i přesto se jim a Yennefer seriál věnuje více než samotnému Geraltovi. Naprosto otřesné CGI, počínaje úvodní bitvou s kikimorou přes hromadné bitvy konče zlatou slepicí místo draka. Ač se má jednat o fantasy ze slovanského prostředí tak z toho tady zůstal jen příběh o zákonu překvapení zbytek všeho slovanské byl vypreparován a zůstalo z toho impotentní tuctové středověké fantasy s načančanými herci s vybělenými zuby, kteří se do seriálů vůbec nehodí, neodpovídají popisům postav a jejich výkony jsou stejně tak skvostné jak celý seriál. Aby to nebylo málo tak seriál prošel důkladným blackwashingem, který se nevyhnul i důležitějším postavám, díky tomu v seriálu uvidíme bizárnosti typu černoch v středověké plné plátové zbroji, černé drydády, trpsalíci, elfové nemluvě o dalším multikulti paskvilu, který zabíjí i ten poslední dojem z toho, že to mělo být fantasy. ()

topi80 odpad!

všechny recenze uživatele

Když se bude natáčet film o basketbalu, pouličním gangu, rapperech, sklízení bavlny, bývalém prezidentovi USA Obamovi, jamajských běžcích, pak nechť se na mě černoši zubí z obrazovky třeba celou stopáž. ()

biergof 

všechny recenze uživatele

První díl jsem zhlédl v obavách, zda se seriál vydá cestou moderních kýčů GoT a podobných. Tedy šokovat, šukat, intrikovat. A jsem mile překvapen, jak si tvůrci vybrali svou vlastní cestu a dali seriálu vlastní atmosféru a magii. Henry Cavill odhodil svůj rudý plášť v dáli a Zaklínač mu dává moc stát se ikonou. ()

CerKar 

všechny recenze uživatele

1. série bohužel slabých 60 %. První díl byl pro mě jako fanouška prostě nářez a už jsem si říkal, že se celá Hra o trůny může jít zahrabat. Pak to ale šlo z kopce. Nejdříve to shazoval slabý casting (Calante bych ještě přežil, ale opravdu má tahle Yennefer nahánět hrůzu? Dokud byla křivohubá, tak se jí to hraní dalo věřit, ale to, co z ní udělali tvůrci potom, už byla hrůza). Vše pak zazdí naprosto zbytečný sedmý díl a finále v sobě má tolik WTF momentů (takhle neuvěřitelně zprzněnou obranu hradu jsem ještě neviděl...), že jsem polovinu přeskákal... Škoda. Cavil je jako Geralt naprosto boží. Snad se to zlepší v druhé sérii, ale moc tomu nevěřím... ()

oldy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hral jsem jen hry o Zaklinači,tak s knihou nemužu srovnavat. Až na ten trochu zmatečny začatek jsem spokojen. Cavill v roli Geralta skvělej,Ciri taky super,Yen v pohodě. Monster moc nebylo,což je pro mě škoda. Ale jen o zabijeni potvor to neni. Věřim že 2. serie bude ještě lepši. 85% ()

seiffs 

všechny recenze uživatele

Ma to skvelou atmosferu, super soundtrack a Cavill se na Geralta vyborne hodi, ta role mu fakt sedla. Jeden dil byl dost slabsi, rekl bych, ze je to dano tim jak kazdy dil reziroval nekdo jiny. Knihy jsem necetl, hry nehral, haters gonna hate a ja chci dalsi serii. ()

Sebastianek1 

všechny recenze uživatele

Já si to užil dobře. Něco jsem četl, proto jsem byl zvědavej, jak tohle dopadne a v podstatě před netflixem smekám. Dobrá práce, Geralt bez jizev na ksichtě parádní, srážím za takový ty klasický věci, co prostě lidi štvou, štvát budou a ani nemusej bejt vyložený rasisti nebo konzervy, myslím povinné obsazování lidí všech barev, například nějakou indickou, nebo středovýchodní olivovou do ksichtu šerednou podivnost do role Yennefer, Triss mě taky zarazila, Istredd úplně mimo mísu a vrcholem byl černej elf. Jinak dobrý a těším se na pokračování. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

Knihy jsem nečetl a to Zaklínač neodpouští!! Tvůrci se dost spoléhají na znalost předlohy a proto mi tři díly trvalo, srovnat si dějové linky a jednotlivé skoky v časoprostoru, protože jich nebylo málo... Výpravně výborné, a casting byl fajn. Ale nacpat tolik děje do 8-mi epizod, to se fakt nepovedlo! Bylo to přehnaně uspěchané, postavy nevykreslené, spousta motivaci a vazeb neodhalena a prostě tomu chyběl prostor, aby to mělo nějakou hloubku. Nejhorší byla linka s Ciri, ta byla fakt odfláknutá! Proč po ní šli? A proč se tam vlastně bojuje a spousta dalšího co chybí a závěrečná bitva taková divně jalová… V podstatě jsme viděli zaklínače, který nezaklínal a moc tam ani nebyl! Údajně mocnou čarodějku, která až na ten oheň prakticky nečarovala, přesto si ten seriál trochu krade pro sebe! A Ciri, která se vlastně celou dobu jen toulá po lese! Osudové setkání taky nebylo nic co by mě odrovnalo... Prostě tomu strašně moc chybělo to hlubší prokreslení všeho. Měli tomu dát 13 epizod, aby byli vše schopní smysluplně odvyprávět a vžili se do toho i ti, kteří to nečetli! Takto to jako celek vyznělo jen jako lepší průměr s parádním vizuálem… ()

hamir0 

všechny recenze uživatele

Nečetl jsem knihy a z her znám pouze Divoký Hon. Takže jako člověk lehce obeznámený se světem Zaklínače hodnotím tenhle seriálový zážitek jako lehký nadprůměr. Malý bod dolů za casting (trochu mě zklamala spíš Yennefer než Triss), velký bod nahoru za hudbu. Toss a coin to your witcher ... 🎵 ()

mazzarek 

všechny recenze uživatele

Jakožto pro hráče počítačových her je toto pro mě neskutečně vypadající laciná sračka a z nějakého záhadného důvodu navíc i multikulturní. Další slova jsou zbytečná, už toto pro mě bylo vyčerpávající. BL BL BL a už zase musím. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Witcher sa okamžite zaradil medzi moje obľúbené seriály. Je to určite v nemalej miere spôsobené mojimi hráčskymi základmi, no nepochybne aj kvalitou seriálu. Všetky série zdobí výborný kasting a to nielen na hlavné postavy, prvotriedna akcia, triky, či výprava. Výzor postáv až neuveriteľne kopíruje hry. Iste, nie všetky epizódy sú bombové, ale dá sa zabaviť kvalitne väčšinou z nich. Vlastne za skutočne slabé považujem iba 7. a 8. epizódu z prvej série. Naopak najlepšie boli 6. a 7. zo série druhej. Súbojov by mohlo byť aj viacej, ale aj tu nám tempo pozvoľna narastá a tá opatrnosť v ich množstve bude iste ovplyvnená práve rozsiahlosťou príbehu, či počtom postáv, ktoré v zaklínačoch ako takých všeobecne vystupujú. Dlho ma nezaujal žiadny seriál a na nové epizódy tohto sa vyslovene teším. Supermanovi rola parádne sadla a dúfam, že sa na dobrodružstvá Geralta z Rivie a jeho kumpánov budeme dívať ešte niekoľko sezón. Inak séria dva bola málinko iná, no zároveň málinko lepšia a medzi epizódami vyrovnanejšia než jednotka. Zatiaľ za 4, ale nie je všetkým znameniam koniec. Poďme vyššie. ()

Miagy 

všechny recenze uživatele

Zaklínač v podaní Netflixu ma príliš teda neočaril. Viem, že prvé 2 knihy sú len poviedky a bolo asi ťažké urobiť z nich nejaký zmysluplný a ucelený príbeh. Vo svojej podstate mohol byť omnoho jednoduchší, nerozumiem tomu množstvu zbytočných postáv, ktoré sa na plátne ukázali a hneď zase zmizli. Nerozumiem, prečo to nebolo viac o zaklínačovi, koho bavilo sledovať život amazoniek v pralese, alebo kráľovské pytačky... Monštier tu teda až toľko nebolo, ako bolo nasľubované a okrem poslednej časti sa absolútne nič epické neudialo. Občas som sa nudil viac ako pri Xene a to je teda riadny fail. Takže pre mňa je zaklínač len obyčajným fantasy, ktorému chýbalo poriadne usmernenie, hlava a päta a poriadna akcia,,, ()

tlesk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, u kterého se dá rozhodně říci, že jeho nejmenším problémem je obsazení Henryho Cavilla do role Geralta z Rivie. Naopak velkou devizou tu je, že i přes snahu o věrnost předloze se tu vytrácí osudovost a pro Sapkowského typický nadhled a ironický humor, jež jsou zde notně okleštěny. Zpočátku dostaneme zmatenou směsici tří různých časových linek (vymlouvat se na znalost knih prostě scénáristickou neschopnost neomluví - četl jsem první tři knihy ze ságy a i tak jsem se místy fakt nechytal), abychom v půlce dostali tři slušné díly, následované unylým, rádoby epickým finále. Místy dost zaostávají kostýmy (tisíckrát kritizované zbroje Nilfgaarďanů) a výprava, kdy se v některých momentech ani nezdá, jako bychom sledovali vysokorozpočtový seriál. Nejlepší je Zaklínač v momentech, kdy se dostává prostor hlavně duu Geralt a Marigold. Charismatická dvojice je ale upozaděna pozorností, jež je věnována hlavně příběhu Yennefer. Vzato kolem a kolem je to průměr s pár vyloženě dobrými momenty, které ale zůstavají upozaděné a je otázkou, nakolik to zlepší druhá řada... ()

Cernochbtw 

všechny recenze uživatele

Někdy jsou dialogy tak špatné a hloupé, až se stávají zábavnými (Gerald of "hmmms and fucks"). Celkovému vizuálu ubírá špatně zpracované CGI. Zároveň jakožto nečtenáři, ale hráči her se značným časem stráveným na Wiki mi prostě nejde přes srdce zpracování určitých postav a výběr jejich herců (dost bolí Triss, která není sexy zrzkou) ()

Alojs 

všechny recenze uživatele

Hele - dobrý. A s každým přibývajícím dílem lepší a lepší. Závěr silný, emotivní a velmi slibný. První epizody malinko rozkolísané, nesrozumitelné a kvalitativně béčkovější (v duchu Hellboye). V každém případě od čtvrté epizody pořádný nářez, který je sebejistý nejen v akčních pasážích, ale rovněž v těch obyčejných - dialogových. Nová Hra o trůny to není (a ani nemůže být), ale obě sinusoidy se občas setkají a protnou. Velká spokojenost. A Cavill je dobrý. Ne že ne. ()

janak.t 

všechny recenze uživatele

Za mě docela zklamání, všichni jak to bude vetší pecka než GOT,tak teda nuda nuda nuda,zmatek v ději i v postavách. ()

ŠpetaMarek 

všechny recenze uživatele

První tři díly byly fakt moc dobré, nevadila mě časová nesourodost naopak mě bavila tématická spojtost. Pak mě to postupně přestalo bavit, což je na 8mi dílnou serii docela výkon. Je tu ale potenciál to v další řadě hodně zvednout. ()

Cooller 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po skoro 20 letech se poláci pod záštitou netflixu rozhodli vratit Geralta na obrazovku, poměrně riskantní tah, ale výsledek není až tak zlý, jak sem si původně myslel že bude. Musím přiznat že Cavilla jsem celkem podcenil, je vidět že se na roli připravoval a skutečně mi hodně povahou připomina Geraltovo herní alter ego a to včetně hlasu, byť vzhledově je na muj vkus stále moc "uhlazený", ale to je dneska asi v módě: hlavně neumazat si kostym a nerozmazat masku. Ztvárnění Yennefer se mi líbí moc, na druhou stranu geraltova druhá známost Triss vypadá jak nějaka cikanka na středověkem trhu, se zbytkem obsazení nemám zatim žadny problém, uvidíme co to přinese dál. Narrative je dobrý, podobně zmatená je i Sapkowskiho předloha, kde random přeskoky na časové ose nejsou žadnou vyjimečnou udalosti a nepřijde mi že by se v tom nedalo orientovat, nicméně bych čekal větší seznámení diváka s původem cechu zaklínačů a vší té omáčky okolo, včetně vysvětlení všech znamení a duležitosti/následky uživání lektvarů. Po událostech na konci první serie a to hned počátkem další očekávám víc ohledně Geraltovi minulosti obecně, jelikož na scénu s posledním dilem vstupuje Geraltův mentor Vesemir a Visenna. Trochu mě mrzí, že za celou první serii svedl většinu souboju s humanoidním typem nepřatel, Sapkowskyho svět je celkem rozmanitý, přesto jsme prozatím povětšinou viděli jen souboje s lidmi - natolik je to "monster hunter". Geralt by rovněž měl mít neustále při ruce 2 obrovské meče z nihž jeden je stříbrný právě pro tyto druhy nepřatel, netflixový Geralt má ale jenom 1 menší celkem obyčejný mečik, (asi protože ví, že na moc přišer nenarazí) a o druhém jen mluví, ze zaklinačske magie použivá pouze Aard a lektvary vypadají že mu jenom "nechutnají", jinak k jeho provedení nemám výhrad, což se sám sobě divím. Moc se mi libí že produkce se tentokrát nerozhodla spolehat na filmové triky, iluze a hnusné animace. Magie je decentní, nic přehnaného, jako nám předhazuje poslední roky disney a monstra byť jich moc nebylo jsou taky zatím ok, ve výsledků nás tedy skutečně baví dobrý fantasy příběh a herci což je třeba ocenit vzhledem k dnešním standardům. Očividně je ale celý serial cilen na velice uzkou skupinu diváků jelikož si nedovedu představit jak to cele vnimá člověk který o Geraltovy nikdy neslyšel, zatím to je na 4* ale pokud vyladí těch pár drobných detailů a přidají více monster možná přihodim i tu poslední. EDIT: Po nasledujicich 2 seriich musim za každou sebrat jednu *, kvalita vyrazně upadá a vzheldem k tomu,že už se jedná většinou o sprzněný obsah, je třeba změnit i celkové hodnocení. ()

Související novinky

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (více)

Sledovanost Zaklínače klesá

Sledovanost Zaklínače klesá

07.07.2023

Nedávno jsme psali článek zabývající se odchodem hlavní hvězdy Zaklínače Henryho Cavilla, a jak si tvůrci představují, že představí jeho náhradu. Už tehdy jsme se nicméně zabývali taky otázkou, jaké… (více)

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

02.07.2023

Třetí řada známého Netflix seriálu Zaklínač před pár dny dorazila na streamovací službu – respektive dorazila tam její první část. Zatímco prvních pět epizod už mají diváci k dispozici, zbylé tři… (více)

Reklama

Reklama