Reklama

Reklama

Deokhyeongjoo

  • Jižní Korea 덕혜옹주 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Princezna Deokhye (Son Ye-Jin) byla poslední korejskou princeznou z dynastie Joseon, která byla odvedena do Japonska pod japonskou koloniální nadvládou. V drsných podmínkách éry se snaží udržet naději korejského lidu. Jang-Han (Park Hae-Il) je bojovník za korejskou nezávislost a její přítel z dětství, který dal jako malý slib, že ji bude chránit a odvede ji zpátky domů. (HanzoBureshi)

(více)

Recenze (18)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Jelikož neznám detailně historické pozadí, nejsem schopen posoudit, jak moc je celý smysl plánovaného útěku královské korejské rodiny z Japonska domů. Pravda dostanete excelentní herecké obsazení ať už Ye-jin Son, nebo Go Soo nebo Kim Jae-wook jako její nedobrovolný japonský manžel. Dost času se daří věrně evokovat atmosféru let dávno minulých, ale nemohu si pomoci, přišlo mi to celé hodně vykonstruované a na efekt, dost času se děj jen tak bezvýrazně plácá na místě, není vyloženě nic, co by Vás kromě technické dokonalosti mohlo strhnout, viděl jsem už povedenější historická dramata z konce korejského království. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Komentár číslo 1000. Zvažoval som, ktorý film by som vybral, aby mal túto poctu odo mňa a nakoniec som sa to rozhodol venovať kórejskému filmu "The Last Princess." A musím povedať, že tak ako ma kórejská filmografia nadchla naposledy vo filme Unforgettable, tak tu to platí opätovne. Nemyslím si, že to bol až tak silný film, než vyššie spomenuté "Unforgettable" no rozhodne musím priznať, že emócie zo mňa na správnom mieste film dostal a dokonca v posledných pár minútach som sa skoro neubránil pár slzám. Nevedel som moc o historických aspektoch filmu a musel som si pár veci overiť internetom, no myslím si, že väčšinou sa zachytili veci správne a je tu pár postáv, ktoré boli asi dotvorené pre dej. Väčšina z nich to posúva správnym smerom, no hlavný zloduch v tomto filme ma absolútne neberie. A všetko to spomaľuje. Všetky scénky s ním som už len dúfal, že ho niekto zabije. Ale život je občas iný. A musím povedať, že tento film veci neprikrášľuje, ani ich nerobí jednoduchšie pre svoje postavy a divákov. Veľmi sa mi páči, keď sa princezná vráti do Kórey po 38-mich rokoch (a myslím si, že nakoľko história to už povedala za nás, nepovažujem to za spoiler vo filme) tak nevie ako sa má tváriť a čo má robiť. A všetko jej to príde ako prebudenie sa z veľkého a nekonečného sna. Scénka, keď jej zamietnu povolenie vrátiť sa a jej zbláznenie sa je skutočne efektné. A popravde asi všetci herci odviedli skvelú prácu v tomto filme a uveril som všetkému čo sa vo filme stalo, napriek tomu, že to bolo jednoznačne upravené pre dôvody filmu. Ale s tým, ako to využíva hudbu a vizuálne stránky jednotlivých scénok sú pre mňa momenty, kde to funguje. Kórejci pracujú s filmovým médiom vynikajúco a som rád, že som film videl. Rovnako aj pre fakt, že som sa z neho dozvedel aj niečo nové z histórie. A niečo zaujímavé. Odporúčam vidieť. Hodnotenie: A ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není dokonalý film, některé události jsou až příliš zjednodušené, ale o třídu výš v mém hodnocení ho povznesly dvě věci. První je možná překvapivá, ale to, co tady předvedli maskéři (hlavně v závěru filmu), je neuvěřitelné. Už mockrát jsem viděla mladé herce nalíčené za mnohem starší a většinou to byla tragédie. Tady ne, tady to bylo tak dokonalé, že nebýt blázen do korejské kinematografie a vidět někde jenom ukázku finále, tak prostě neuvěřím, že se dívám na mladé a pohledné lidi. K tomu se váže věc druhá. Budu se opakovat, ale Son Ye-jin je na celém světě jenom jedna. Jak tahle úžasná, božská a drobná osůbka zahrála finále filmu, to bylo prostě neskutečné! Když jsem ji viděla, ještě drobnější s tíhou celého princeznina života na ramenou, tak na mě padl takový smutek, že jsem brečela jako želva. Ona dala návratu princezny do Koreje (to není spoiler, to je prostě historický fakt), takový rozměr, že se z něho budu ještě chvilku vzpamatovávat. Kdyby pro nic jiného, tak pro ni ten film za shlédnutí stojí. Titulky. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Poslední princezna Korejského císařství neměla na růžích ustláno, byla sice nejmladší dcerou císaře, nicméně její matka byla konkubína.. Navíc v době, kdy se narodila, Korea úpěla pod nadvládou Japonska.. O svého milovaného otce přišla v pouhých sedmi letech a od té doby byla vydána na milost či nemilost politiků, politikaření a mocenských zájmů.. Půvabná Ye-jin Son ztvárnila korejskou princeznu dech beroucím způsobem a mně se moc líbila.. ()

Zelilu007 

všechny recenze uživatele

1. Hidden Fortress: The Last Princess 2. The Last Emperor 3. The Last Princess To je pořadí, ve kterém jsem asijské historii věnovala vždy filmovou pozornost s podobným názvem a podobným životním příběhem jednoho posledního vladaře třech Asijských zemí. Určitě mi dovolíte v tomto duchu srovnání mezi těmito třemi. Nejsilnější byl určitě Poslední císař, nejslabší Poslední japonská princezna a někde mezi mi lítá Poslední korejská princezna. Až na hlavního představitele jsem znala snad všechno herecké osazenstvo a že se činili. Ale přeci jen jsem chtěla něco víc, něco tomu přece jen chybělo. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Film zajímavý, o tom žádná, aspoň jsem se zas dozvěděla něco nového o korejské historii, ale zjišťuju, že filmy z téhle doby mi většinou moc nesedí. A tohle je jeden z nich. Místy se to bohužel trochu vleklo a ztrácelo drive (hlavně v první půlce), na druhou stranu tam bylo i pár napínavých/silných scén, kdy jsem nedočkavě čekala, co bude dál, no a konec byl prostě super. Film má také skvělé herecké obsazení v čele se Son Ye-jin. Já se nejvíc těšila na Kim Jae-wooka, kterého jsem si oblíbila už v Antique, a dlouho ho v ničem neviděla, ale bohužel moc prostoru nedostal. Nebýt té "ucajdané" první půlky, byly by to 4*, takhle 3,5. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Občas celkem drsná podívaná zaobírající se temnou částí korejského národa v době okupace Japonskem resp. poslední korejskou princeznou. Kratší období jejího dospívání bylo zpracováno poutavě a dětské verze Son Ye-jin se jí co se týče podoby velmi povedly. Když jsem ji pak spatřil v bílém sedící u piána, zapomněl jsem i dýchat, takové má kouzlo i když k vám sedí zády. Nicméně film není rozhodně žádná idylka, spíše přehlídka utrpení, násilí, vyhnanství a korejského odboje kdy o napětí není nouze, hudba všemu hezky napomáhá. Ale i v té temnotě se najde trocha prostoru pro romantiku a dojemnost, zejména závěrečná scéna na letišti se mnou dokázala značně zacloumat. Božská Son Ye-jin odvádí tradičně výkon na jedničku s hvězdičku, zde není co dodat – úchvatná dáma i herečka jež prakticky nemá konkurenci. ()

alisa.upir 

všechny recenze uživatele

Po troše googlení člověk zjistí, že některé postavy byli filmově vytvořené pro přidání dramatičnosti. Nicméně podstata věci byla zachována, člověk si může udělat obrázek zejména o tom, co za hajzli ti Japonci jsou a byli. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Nemohl bych to napsat lépe jak ainny. To co předvedla Božská na konci filmu mě naprosto vyrazilo dech!!! Jestli tohle někoho nevzalo za srdce, tak je to naprosto bezcitný parchant :-) a už jen kvůli tomu stojí za to ten film vidět! Já ani nemám slov, bo takový herecký koncert a vcítění se do role se jen tak nevidí!! A navíc je to zajímavý a zas trochu jiný pohled na rozpínavou Japonskou agresi v první polovině 20 století. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Japonské císařství ovládalo Koreu od roku 1910, kdy utnuli korejského císaře Kondžonga, až do konce II. světové 1945. Tahle jednoduchá věta by měla být pro evropské diváky hned na začátku, aby se zorientovali v časových reáliích filmu, protože jinak je to trochu zmatené. Nicméně film o životním příběhu poslední korejské princezny je samozřejmě v detailech romantická, akční fikce, což nesnižuje kvalitu filmu, který je obrazově nádherný, retrovýprávný, skvěle zahraný a ač děj plyne asijsky pomaleji, tak je vyprávění poutavé. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Ilustrativní melodram o osudech korejského císařství po japonské okupaci a po jeho navrácení samostatnosti po válce soustředěné na osud princezny, ()

wege 

všechny recenze uživatele

Když jsem to dokoukal, dal jsem tomu plný počet. Pak jsem si četl historické souvislosti a ponížil jsem to, protože tam ta relativní historická věrnost chyběla. Rozleželo se mi to během pomoci u vánočního úklidu v hlavě, a přece jen tam psali, že to je inspirováno historickými událostmi, ta historická nepřesnost je tedy povolena. Vrátil jsem to na plný počet, a to z jednoho prostého důvodu. Má oblíbená herečka Son Ye-jin předvádí nejlepší výkon kariéry. Viděl jsem od ní snad všechno, v mé sbírce chybí poslední film (v červených číslech), který jsem neviděl, a tady prodává vše, co se za těch 15 let ve filmech naučila. Neskutečně přesvědčivá, věrná, strašně vás to bere za srdce. ()

HanzoBureshi 

všechny recenze uživatele

Moje první zkušenost se životopisným filmem z Jižní Koreje. Já nikdy na filmovou historii moc nebyl, ale snímek The Last Princess mě tedy dost dostal. Vím, že je klasicky trochu něco smyšleného, ale díky tomu se jedná skvělý příběh, který je i srdcervoucí. Ye-jin Son znám spíše z komedií jako třeba Piráti, ale tady roli princezny tvárnila opravdu bravurním způsobem, který mi sebral dech, takže jsem hodně spokojen. Hae-il Pak je na tom úplně stejně. Výstižnou situaci musí samozřejmě doprovodit i výstižná a skvělá hudba, díky které určité chvíle diváka dostanou. No a co třeba maskování? Naprosto špičková práce skvělých odborníků! Je to lepší způsob, než nabírat další obsazení. Do příběhu bych možná ještě znázornil jedno konkrétní princeznino období, ale jinak je to dobré. Celkově se jedná o skvělý snímek. Není to úplně na plný počet, ale je to film, který mě hodně zasáhnul, zvlášť na tom konci. Mé hodnocení: 9/10 ()

EsterH 

všechny recenze uživatele

Hviezdne obsadenie, zaujímavá téma inšpirovaná skutočnými historickými udalosťami. Son Ye-jin bola presvedčivá a stretnutie s Ra Mi-ran mi vohnalo slzy do očí. ()

MatoPalkes 

všechny recenze uživatele

Ďalšia kórejská emocionálna vydieračka, tentokrát zasadená do histórie. Čo sa skutočne stalo alebo nestalo je mi v tejto chvíli jedno, príbeh bol veľmi pekný. Son Ye-jin podala ďalší zo svojich perfektných výkonov. ()

Reklama

Reklama