Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 11 (1982) (série)


Viktorka (S11E07)

(epizoda)

Obsahy(1)

Když mezi nás vstoupila ta třetí... Manželé Kovářovi (B. Bohdanová a S. Beneš) si koupí k výročí svatby vysněný televizor a dají mu jméno Viktorka. Pro manžela se televize stane největším koníčkem a při každé poruše ho rozebírá a „opravuje". A pak je třeba vždy zavolat opraváře, kteří jsou u nich častými hosty. Ti k nim ale chodí rádi, protože jim manželka za opravy výborně vyvařuje. Poté, co delší dobu televizor výjimečně dobře funguje, přijde paní Kovářová domů a zjistí, že zase nejde zvuk. Zrovna, když má přijet na návštěvu její matka (M. Rosůlková)... (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

Cesty timem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro nás bývalé a možná i současné TV opraváře jsou takovéto filmové představy o TV opravářích, součástkách a všeho kolem opravdovým pošušňáním. Už na začátku měl, ikdyž amatérský opravář, pan Beneš to kladívko možná nějak malé :-) a ten klíč odhaduju tak možná desítka by se hodila spíš třeba na jízdní kolo :-) Ale také je to pro nás vždy takové jedno či více televizorové muzeum. Co vy na to kolegové? ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bakalářská povídka naprosto o ničem. Starší pár si pořídí televizor, nazve jej Viktorka a tato potvora se pořád kazí. Manželka tak zve pořád dokola opraváře, což se v závěru příběhu promítne do setkání s babičkou, která jim na televizi poskytla část peněz. Tohle je opravdu o ničem, naprosto zbytečných 15 minut televizní produkce. Jediné, co stojí za zmínku, je herecké obsazení. ()

Reklama

LadyPupu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, co toto bylo? Darovat si k 20. výročí svatby telku je ok. Aspoň nějaký závan svěžesti ve vztahu po tolika letech (a v té době), ale proč proboha se v ní ten Beneš furt hrabal když byl šikovnej jak hrábě v kapse? Vždyť to vůbec nebylo vtipný. Ale pokud to měla být dobová reklama na Multiservis, tak to jo. Ovšem i tak to bylo neuvěřitelně pitomý. Jedna jediná malilinkatá hvězdička pro paní Bohdanovou, která se chvílemi tvářila tak zoufale, jako by si uvědomovala, co za slátaninu to točí. Děs běs. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobu, kdy každý neměl doma televizi si dnes už málokdo umí představit. A zvláště situaci, kdy si ji někdo koupí a má z toho takovou radost, že jí dá jméno a nedá na ní dopustit. A to nám připomíná tato bakalářská povídka. Televize pořád nefunguje jak by měla, opravář drahý a tak její majitel pan Kovář nelení a stále se snaží najít kde je zádrhel. Úsměvná je i situace v zaměstnání paní Kovářové, kde děvčata probírají seriál a ona k tomu nemá co říct. I takto to za socialismu chodilo. Dnes nemyslitelné. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povídka je jednou z těch, kdy se ptám, proč ji tvůrci vlastně točili? Žádná vtipná pointa, vtipný děj či zápletka. Prostě se kazila televize a manžel "domácí kutil" se v ní neustále, ovšem bezvýsledně, hrabal. A manželka vyvařuje opravářům. Jestli to stačí na bakalářskou povídku, netuším. Vlastně už ano, tuším, že spíše ne. Vlastně ne, nyní to vím jistě. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Exteriéry byly natáčeny v Mělníku na historickém náměstí. (rakovnik)

Reklama

Reklama