Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina stopárov je vyslaná do spriateleného mesta, s ktorým sa náhle stratilo spojenie. Keď stopári dorazia do oblasti, nachádzajú ju úplne opustenú, ako keby ľudia jednoducho zmizli. Za krátko však nadviažu kontakt s prvými miestnymi a situácia sa rýchlo mení. Zdá sa, že miestni obyvatelia prišli o vlastný rozum a útočia na každého, kto sa k nim priblíži. Stopári musia rýchlo konať, ak chcú prežiť. Promo film NIRRIA je krátky film stavaný, ako upútavka, ktorá naznačuje pozadie hlavného príbehu. Ten má byť vypovedaný v celovečernom filme. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jedenáct minut a člověk se nedozví vlastně nic. Co se stalo, komu a proč? Kdyby to byla minutová upoutávka, to tajnůstkaření bych snad pochopil, ale při takové stopáži je to neodpustitelná otravná chyba a vadí mi mnohem více než neherci, kteří v tom (ne)hrají, a fakt, že žádná postava není ničím zajímavá. Ale zpočátku to atmosféru mělo, to ano. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Není to tak marné. Začátek je docela zajímavý a připomněl mi Guljakovského Dobu mlhy. JEstli dobře chápu, nemá jít o samostatný kraťas, ale showreel, tedy ukázku, pak beru, že ne vše je vysvětleno, že jde vlastně jaksi o výsek z uvažovaného celovečeráku. Technicky je to vypiplané, hudba mi sem sedí a herci sice občas šumlují, ale chovají se alespoň přirozeně, a ne křečovitě. Kamera taky má dobrý cit pro kompozici. Závěrečná střílečka slušná, jen fakt v tom šedém oparu není za chvíli vědět, kdo je kdo. Pokud by se film dál ubíral nějakým řekněme filozofičtějším směrem (proč se ztratilo pět tisíc lidí, a proč jsou tihle jako zfetovaní a útočí? - přitom zdá se nejde o zombie, ale něco v těch lidech je, asi mají i schopnost předvídat?), s občasnými akčními vsuvkami, docela by se mi to líbilo. A že to skloubit lze - viz třeba film Ostrov. Tak uvidíme, jak se věci dál vyvrbí. Zatím silné tři hvězdy. ()

Reklama

Reklama