Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Příběh zázraků a lásky" se točí kolem dívky jménem Mitsuha a chlapce jménem Taki. Mitsuha je studentkou střední školy, která žije spolu se svou mladší sestrou a babičkou v málem městečku hluboko v horách. Mitsuha je dcerou zdejšího starosty, který je velmi přísný a obzvláště nyní, když se blíží další volby, chce, aby se jeho dcera chovala vzorně. Dívka je také svazována spoustou tradic spojených s tím, že se její rodina po několik generací stará o šintoistickou svatyni ve městě. Není tedy divu, že Mitsuha svůj život velmi těžce snáší a sní o nádherném životě ve velkém městě jakým je Tokio. V centru Tokia žije Taki, student střední školy, který tráví svůj volný čas se svými přáteli, nebo na brigádě v italské restauraci, kde pracuje jako číšník. Takiho velkým koníčkem je architektura a výtvarné umění. Jednoho dne má Mitsuha velmi živý sen, ve kterém je chlapcem v centru Tokia. Taki má také zvláštní živý sen, ve kterém je mladou studentkou v malém městečku v horách, kde nikdy nebyl... (Jeoffrey)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (219)

boshke 

všechny recenze uživatele

No, takže ten typ se nějakej čas prohazuje s tou holkou a je to celkem i vtipný. Nikdo ale neví proč. Pak se zjistí, že to bude asi z toho důvodu, že vypil saké udělané z jejích slin, které ona dala do nějakého chrámu nějakému bohovi. Vůbec, pokud se nevyznáte v japonské mytologii, tak na to ani nekoukejte, jinak to nepochopíte (já to tedy nepochopil, ale možná jsem jen blbej). No a ta kometa s tím v podstatě vůbec nijak nesouvisí, má asi pouze přidávat na dramatičnosti. Takže asi tak... 20% ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Film vypráví příběh o chlapci a dívce, kteří se míjejí a až po delší době jim dojde, že se milují. Nejspíš si teď řeknete, že tohle jste už viděli, ale to byste se unáhlili. Taki a Mitsuha se totiž nejen sblíží, ale jejich pouto je o to silnější, že nejen že znají život toho druhého, ale vzhledem k tématu výměny těl život toho druhého sami ochutnají. Příběh se z odlehčené komedie o dvou teenagerech překlopí ke vizuálně zajímavé drama a je jenom důkaz umění Makoto Šinkaie, že změna tónu vyprávění proběhne hladce. Příběh protkává japonská poetika a občas se v něm objeví skoro pohádkové prvky. Kimi no na wa hodnotím jako nejlepší animovaný film roku a cením si ho o to víc, že vznikl formou klasické animace a rozhodně to není film zaměřený na děti. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tento snímek vyčnívá v žánru anime hrozně zajímavou myšlenkou a hlavně totálním oproštění se od klišé. Velkou část stopáže jsem měl strach, že sleduji přeslazenou romantickou předvídatelnou jednohubku a tedy zbytečně ztrácím čas. Tvůrci z toho ovšem dokázali vyrobit něco mnohem víc a dali mi tak příležitost si po hodně dlouhé době užít anime. Dokonce se mi hrozně líbila animace, což u starších anime rozhodně říct nedovedu. Dlouhou chvíli mi bohužel trvalo, abych se ponořil do děje a nepříjemně dlouho jsem se tedy nudil. Také mohu jistotou prohlásit, že Sake pochybného původu nikdy nepozřu. Japonsko je zvrhlý národ hovad a dokážou člověk znechutit nemožné. Také mě neskutečně zklamalo, že se nekonal otevřený konec, hrozně by snímku slušel. Takhle to budou "jen" tři hvězdy. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Vůbec mě to nebavilo asi někdy v půlce jsem byl už uplně otupělej, ještě víc než klasicky a bylo mě to celý u prdele, a ty časový paradoxy jak píše strejda dadel jsem nepobral. Alespoň jsem si procvičil svou japonštinu. Jak tam asi po desátý začala hrát ta otravná hudba měl jsem chuť zavolat dělostřelectvo. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Mám za sebou neskutečně okouzlující film, který mě dojal, byl krásně zpracovaný a měl skvělý příběh. Celá ta kombinace všeho je perfektní. Ano, v pár momentech jsem si říkala, zda to není zbytečně komplikované, ale potom to opět vynahradily ty chvíle, kde všechno bylo naprosto jasné a zřetelné, krásné a čisté. Tohle se moc povedlo  ♡ ()

Galerie (60)

Zajímavosti (16)

  • Jméno Mitsuha se dá do češtiny přeložit jako „tři listy“. Její babička se jmenuje Hitoha, což znamená „jeden list“, její matka Futaba - „dva listy“ a její mladší sestra Yotsuha - „čtyři listy“. (fallanga)
  • Stužka, kterou nosí Mitsuha, reprezentuje nit osudu, která podle japonské pověry spojuje člověka s jeho osudovým protějškem. Tuto pověru dále zpracovává seriál Doteky osudu (od r. 2012). (fallanga)
  • Restaurace, kde pracuje Taki, se jmenuje „Il giardino delle parole“, což je italsky „Zahrada slov“, název jednoho z předchozích filmů Makoty Šinkaie. (fallanga)

Reklama

Reklama