Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Promoce je velký životní nejprve cíl, pak úspěch. „Vzhůru, jdeme dobýt svět,“ je heslo čtyř přátel z univerzity. Bob Bailey (Franchot Tone), Tom Martin (Ross Alexander), Smudge Casey (Dick Foran) a Fred Harper (Robert Light) ale brzy zjistí, že je deprese po velké krizi a že sehnat  práci není procházka růžovým sadem. Ten poslední to má nejsnazší a prostě začne pracovat pro svého otce, obchodníka s akciemi. Bob chce být novinářem a nakonec se jakž takž prosadí a občas mu něco otisknou. Smudge se snaží uživit jako trenér, ale marná snaha a Tom taky zápasí, co mu síly stačí, a to s pomocí své dívky Trudy Talbot (Jean Muir). Ta bydlí společně (na samostatný byt nemá) s knihovnicí Susan Merrill (Ann Dvorak). Bob je zamilován do Fredovy sestry Joan Harper (Margaret Lindsay), ale má pocit, že je pro ni moc chudý.
Smudge řídí náklaďák a boxuje za dolarové honoráře a když ho Susan s Bobem pozvou jednu neděli na snídani, zamiluje se do Susan a brzy je svatba, stejně jako Tom a Trudy (čekají dítě). Joan začne chodit s Bobem i když ji matka upozorňuje, že by si měla najít někoho ze své lepší třídy. Pak ale začnou komplikace, o práci přijde Smudge, protože řidičů je moc a práce málo, a i Susan jako vdaná žena. Otec Harper je obviněn ze zpronevěry a zastřelí se, takže Joan přijme nabídku k sňatku od bohatého Stephena Hornblowa (Charles Starrett). A je to ještě horší, Smudge je zatřelen při pokusu ukrást jídlo v obchodě. Další osudy přátel a jejich partnerek ukazují, že život opravdu není vždy lehký, ale zase že i po tragédii musíme jít dál. (Peabody)

(více)

Recenze (1)

Peabody 

všechny recenze uživatele

je to docela dobré, hlavně obsazené dobrými herci a herečkami, jinak mírně depresivní drama s Velké deprese :-).  centrální postavou je novinář Bob, který spojuje osudy svých přátel. ()

Reklama

Reklama