Reklama

Reklama

K smrti trapný

(seriál)
Trailer
USA, (2017–2018), 19 h 33 min (Minutáž: 54–63 min)

Předloha:

William Knoedelseder (kniha)

Hrají:

Sebastian Stan, RJ Cyler, Melissa Leo, Ari Graynor, Ginger Gonzaga, Brianne Howey, Clark Duke, Andrew Santino, Exie Booker, Lucas Di Medio, Daniel Robbins (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Tento seriál se odehrává na slavné, nechvalně proslulé komediální scéně v Los Angeles 70. let minulého století. Zkoumá zapálenou i pošramocenou psychiku lidí z bujaré, avšak spletité branže, ve které je hlavním cílem rozesmát publikum. Seriál od výkonného producenta Jima Carreyho zkoumá neutuchající snahu "prorazit" v Los Angeles sedmdesátých let minulého století. Každý večer čeká skupinka začínajících komiků na své vystoupení před klubem u Goldieho, nejžhavější mekkou stand-up komedie ve městě. Nejprve si však musejí naklonit jeho majitele (Melissa Leo), který vládne bulváru Sunset Strip pevnou rukou. Živá vystoupení jsou pro tyto baviče drogou a oni jsou pro svou denní dávku ochotni obětovat cokoli. Statečně překonávají strach ze sdílení svých nejniternějších myšlenek a nejtemnějších tajemství v naději, že se jim někoho, kohokoli, podaří rozesmát. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

To, co se zdálo hlavně po prvních několika dílech, jako svěží, seriálový vítr, vzalo později za své a zabředlo do bahna průměrnosti, což je mimořádná škoda. Pár skvělých momentů a výborný soundtrack přebila v závěru scenáristická strnulost, ze které tenhle seriál nevytáhla ani úžasná Mellisa Leo. ()

zodiak217 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať, že mi bude chýbať tento seriál Jimma Carreyho. Škoda, že ho kvôli slabej sledovanosti stiahli už po dvoch sériách a nedostal šancu na nejakej streamovacej TV lebo mal potenciál nakoľko to nebolo založené na jednej postave, ale celej enklave zaujímavých charakterov. Po prvej epizóde si poviete : "To je blbosť." Pi druhej: "Prečo to vôbec pozerám?" No postupne si vás tie postavy získajú. Ide o prísne nekorektný humor a častokrát sú tu viac trápni ako vtipni lebo je tenká hranica medzi humorom a teapnostou a každý to ma posunuté na inej norme, no v tomto seriály normy nehľadajte. Tu sa prekračuje a znevazuje všetko, čo sa v seriály dá brat vážne a postavy to posúvajú do krutej reality zákulisia komikov, ktorí sa trápia so svojimi nevydarenými životmi a snažia sa to zakryť silenymi vtipmi na scéne. Takýto seriál som rozhodne ešte nevidel a o to viac mrzí, že dožil. No dúfam, že sa ešte do budúcna dočkáme nejakého podobného počinu. I keď chápať americký stand up humor je dosť ťažké a doslova k smrti trápne. Ale život musí byť aj trápny. ()

Reklama

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Názov hovorí sám za seba, ten český aj ten anglický. Silno sa to podobá na Vinyl a ten som tiež považoval za grc. Ale čo už, vyše 70 percent ľudí radi pozerajú na mega zvrátencov, takzvané hviezdy showbiznisu. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

20/20 Velmi se mi líbil seriál s Carreyem K smíchu (Kidding, 2018), takže i jeho producentská práce si našla místo v mém následujícím binge-watchingu. Ale aby si bylo možné užít takový seriál u nás, muselo k nám HBO nejprve přivést celý ten formát Na stojáka. Přeci jenom počátky standupů na klubových scénách v 70. letech nejsou srovnatelné s čímkoli, co se ve stejné době dělo tady. Ale propast času je naštěstí překonaná a i my si můžeme užívat ten malý velký svět stojící na humoru ve správnou chvíli. ()

Galerie (178)

Reklama

Reklama