Reklama

Reklama

Zajatci času

  • USA Time Trap (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Skupina studentů archeologie se rozhodne prozkoumat hluboké jeskyně v Texasu, aby našli svého oblíbeného profesora. Muž se ztratil při expedici za nejasných okolností. Cílem profesora bylo najít "fontánu mládí". Když studenti vstoupí do škvíry v meziprostoru, ukazuje se, že podzemní čas běží mnohem pomaleji než na povrchu. Zbaveni jakékoliv pomoci zvenčí, musí jít hlouběji do jeskyně, což vede k objevu jednoho z nejzajímavějších tajemství minulosti. (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (128)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Jo, malý rozpočet je na tom vidět hodně, ale kurva! Ponce de León se musí radovat a hlavně já se raduji, protože vidět takovou várku chytré a originální sci-fi, se podaří jednou za uherák. Chápu, že ne každému to asi sedne, ale mě se to trefilo naprosto dokonale a celou dobu jsem na to fascinovaně čuměl. 100% ()

Dlubal David 

všechny recenze uživatele

Začíná to jako tuctová a předpokládaně nudná teenage vykopávka, kdy se parta amerických všeználků, kteří se ničeho nebojí a klidně vlezou do neznámé černé díry, vypraví hledat ztraceného profesora... Ale to, co se zprvu tváří jako další omýlačka na téma: ztraceni v čase, tak se posléze ukáže jako docela dost dobře promyšlená a propletená záležitost, u které jsem byl 3krát mile překvapen vývojem situace a gradací děje. ■ Před zhlédnutím jsem si nečetl žádnou anotaci k tomuto filmu a udělal jsem jedině dobře. Děj mě doslova vtáhnul a chvílemi i pohltil. To napětí, kdy nevíte, jak to vlastně dopadne a jestli ty náznaky během celého filmu, byly tím, čím si člověk myslel, že byly, tak to byla prostě a zkrátka paráda a já jsem ten nářez hltal, jak smyslů zbavený... ■ V prvních minutách jsem se mírně řečeno obával, že tu budeme mít další z vyčpělých variací na téma: Cesta do středu Země. Naštěstí se tak nestalo. Dostal jsem vrchovatou porci zábavy a dobrodružství... ■ Bylo tam několik scén, které mi připomněly jiné filmy, například dvě scény, u kterých se mi ihned vybavil Interstellar. [SPOILER] Když Cara vyšplhala na povrch a tam nebyla žádná zeleň, nic živého, všude jenom skály, písek a prach a pak se vrátila zpět do jeskyně a ta přibližně půlhoďka, co se přidušovala v nedýchatelné atmosféře na povrchu připomínající měsíční krajinu, tak pro její kámoše dole trvala cirka pět sekund. [/SPOILER] ■ A že jsou ve filmu mouchy? No a co? Malé nelogičnosti? Těch máte v žánru sci-fi bambilion. Tady jich taky pár je, ale já jsem se náramně bavil a ani na okamžik se nenudil. ■ Mám rád akční sci-fi béčka, céčka a déčka a leckdy mě nadchnou víc, než kdejaké áčkové záležitosti s rozpočtem 150 miliónů dolarů. Tohle je přesně ten případ. ■ Jestliže se potkají: správná konstelace nebeských těles, mírná erupce na Slunci, ta správná nálada, nízký stupeň únavy, chuť po fantaskním dobrodružství, krásný překlad do češtiny, zajímavá zápletka, vychlacená voda s citrónem, nová sluchátka téže značky, téhož druhu a té stejné řady, kterou člověk k maximální spokojenosti používá již dva roky, optimální nastavení obrazu a zvuku, nikým a ničím nerušená projekce, kvalitní médium, žádná bolest očí, nehlad, volný den, tak to ani jinak, než plným hodnocením nemůže skončit... ◢ ■ ◣ (R) [90/100] ■ (K) [90/100] ■ (V) [70/100] ■ (♫) [77/100] ■ (E) IO (2019) ● 400 Days (2015) ● Interstellar (2014) ● Journey to the Center of the Earth 3D (2008) ● Red Planet (2000) ● The Lost World (1999 - 2002) ● Moon (2009) ● The Cave (2005) ● Approaching the Unknown (2016) ■ (Č) 1 ■ (P) [Leden 2019] [1080p] ϿϾ [PZ-cz] [95/100] ■ (CSFD) MickeyStuma(C) [95/100] ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavé nízkorozpočtové sci-fi. Ze začátku to působí celkem nevinně, ale pak vše začne dávat smysl. Parta mladých lidí se vydá hledat svého profesora do záhadné jeskyně. Po nějaké době zjistí, že to není úplně obyčejná jeskyně a že tak nějak ohýbá čas. Poté ji začnou více prozkoumávat a objevovat její další taje. Víc už asi nemá smysl prozrazovat. Pokud člověku nevadí jednoduché řešení problémů, tak by si to mohl užít. "Mám si vybrat mezi vodou a zmagořelými Flinstoneovými?" ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Auau, tak tady byla ta mělká kapsa opravdu citelně poznat. Herecký výkony naprosto příšerný. Moje chyba, že jsem tohle viděla s dabingem, protože moje uši fakt krvácely celých 85 minut a těm výkonům to samozřejmě nepřidalo. Každopádně víc než s herci jsem měla problém asi s tím celkovým laciným zpracováním a ač byl nápad třeba docela pěkný a snaživý, scéna s jeskynními muži ve mně vyvolala takové opovržení, že si u mě tento film už nedokázal zpátky získat respekt a spíš na mě působil parodicky. Jako škoda, potenciál to mělo, ale ty postavy nevyvolávající absolutně žádnou empatii ani sympatii mě prostě nějak dodělaly a šlo to do kytek v podstatě od začátku. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Mínusem jest spoilerodní název, občas divné chování postav a trošku bych chtěl konec více dovršený, dozvědět se co se všechno stalo, jak to teď chodí a tak dál. Né, že by ta partička mladých byla charismatická, ale jsou tam dvě sexy blondýny a jeden sympaťák. Pokud dojde na akci, se kterou jsem ani nepočítal, tak jsou zde solidní fighty s opičákama, kterých se zůčastní Human Predator. Audiovizuálně nápadité, bohaté, pestré a lehce barevné. Co mě fakt potěšilo: u spoustě filmů, které jsou říznuté časovým paradoxem, postrádám strukturu a logiku, se kterou se tvůrci neobtěžují. "Díky" tomu, že postavy příliš nerozebíraj časové paradoxy, to zde nepůsobí jako něco vycucaného z prstu, pouze spíš jako kulisa pro dobrodužství z jeskyně a hlavní partička pořád přemýšlí nad způsobem, jak se s tim vyrovnat a zachránit se z nory a to mi přišlo super. Divák ví, to co hlavní postavy a díky té touze, pouze a jenom přežít, to celé působí dynamicky, napínavě a hlavně to vtáhne do dění. Kameraman Mike Simpson je talentovanej frajer. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 19. května 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Seattlu. (BMW12)
  • Natáčelo se v Texasu a Kalifornii. (BMW12)
  • Film byl původně koncipován jako found footage. (PamPero 1)

Reklama

Reklama