Reklama

Reklama

Zajatci času

  • USA Time Trap (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Skupina studentů archeologie se rozhodne prozkoumat hluboké jeskyně v Texasu, aby našli svého oblíbeného profesora. Muž se ztratil při expedici za nejasných okolností. Cílem profesora bylo najít "fontánu mládí". Když studenti vstoupí do škvíry v meziprostoru, ukazuje se, že podzemní čas běží mnohem pomaleji než na povrchu. Zbaveni jakékoliv pomoci zvenčí, musí jít hlouběji do jeskyně, což vede k objevu jednoho z nejzajímavějších tajemství minulosti. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (128)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Audience Time Trap, also known as Shithole.. Dvě zaměnitelné blondýnky ve vhodném speleologickém oděvu, ztepilý ragbista s archeologickými sklony, třináctiletá dívka a protivný obézní pubertální vloger uvíznou v jeskyni, kde včera již znamená zítra. Trocha toho tlachání a tápání ve studánce mládí, než se objeví přerostlý motorkář s žebříkem z Baumaxu, „psycho Flintstoneovi“ a nastane konec, nad jehož podstatou ani nemáte chuť přemýšlet. Holt, když se snoubí nedostatek peněz s nedostatkem talentu, je tu problém a nebo Plán 9 z vesmíru. Možná mám přehnané nároky, ale žánr nízkorozpočtového sci-fi je v posledních letech mrtvý jak Listerovy chuťové buňky po kuřeti Vindaloo.. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

"Ohmygod" kdákání teenagerů místo hlubokých něco-logů o smyslu vesmíru asi patří k ne úplně ambiciózní věci, ze který se omylem vyklube něco zajímavýho. Ale teda nepokusit se zachránit nejlepší postavu filmu... ohmygod. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„MOMENT. TEN PRAMEN MLÁDÍ. TAKŽE KDYŽ SE JAKO ZASTAVÍ ČAS... ZŮSTANEME VĚČNĚ MLADÍ…“ /// Za málo prachů, hodně muziky! Laciný, ale funkční sci-fi dobrodružství, který si vystačí s několika efektama. Vobčas sice děj vyplněj týnejdžerský kecy, herecký výkony a hororový kreatury odpovídaj rozpočtu, ale ten námět s časoprostorem a pramenem mládí… – byť jednoduchej, dokáže utáhnout celej film. Fakt překvapivej biják! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevěřím, že se dá s jednou dírou zažít spousta srandy. 2.) Chcu vidět pohádku o pramenu mládí. 3.) Thx za titule „blacklanner“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Hodně snaživé a inteligentní malé Sci-Fi.Jde vidět, že rozpočet nebyl příliš velký, ale za to scénaristicky poměrně dost bohaté. Skupina přátel se vydá do jeskyně hledat zmizelého profesora, bohužel z téhle jeskyně už není jen tak cesty zpět. Je zde časová smyčka, čas zde plyne několikanásobně rychleji než na povrchu a ještě k tomu zde přebývají násilní divoši. Film nabídne hned několik nečekaných překvapení, hezky pracuje s napětím a finále je velmi neočekávané. Tohle se dá určitě doporučit. 75% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kombinace Stroje času a Pádu do tmy mne mile překvapila. Obecně mám nízkorozpočtová sci-fi rád, protože často dokážou s málem zázraky. Cílem profesora Hoppera nebylo, jak se nám snaží podsunout zdejší obsah, hledání fontány mládí, nýbrž nalezení jeho rodičů a sestry, kteří kdysi (v 70. letech 20. století) v systému jeskyní zmizeli. Zpočátku spíše průměrné drama o hledání, ztrácení se a odkrývání tajemství dostane postupně patřičné napětí, dojde i na mrtvé. Ač se zdá, že hlavní postavy nemají šanci na návrat a možná ani na přežití, ukáže se, že není vše zcela ztraceno. Příjemné finále. Atmosferická hudba je tajemná, jeskynní prostory působivé. Snad jen v reálu by se asi vše topilo ve tmě... ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Profesor archeologie Hopper se snaží zjistit osud hippísáků, kteří se ztratili v 70. letech. Konečně najde jejich dodávku a půjčuje si lezeckou výstroj. Po dvou dnech začnou studenti Jackie a Taylor organizovat soukromou záchrannou expedici, protože se po profesorovi slehla zem... Nenápadný sci-fi film, který nabídne příběh, který dokáže překvapit. Tvůrci mohli zvolit méně spoileroidní názve jako třeba Tajemná jeskyně. Za málo peněz nabídne snímek docela dost muziky. Nebránil bych se pokračování, které by sledovalo příběh z jiného úhlu pohledu. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, nečakal som také príjemné prekvapenie. Originalita nápadu a zaujímavá hlavná myšlienka sa tomuto snímku uprieť veru nedajú. Možno keby to ešte bolo celé rozvinutejšie a zápletka trocha prepracovanejšia. Ani technická stránka nebola najhoršia, samozrejme, keby sa do toho nalialo ešte trocha peňazí, výsledok mohol byť lepší. Ale aj takto som spokojný, lepší priemer. 65/100 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(64%) Na doporučení kámoše jsem se na to bezmyšlenkovitě vrhl. Vzhledem k malé stopáži mi to uteklo docela rychle, takže jsem se svým způsobem i zabavil. Ale velkou pecku bych z toho nedělal. Jako jednohubka na zabití večera je to suprová volba, nic víc v tom ale není. Také se teda nedá tento malý sci-fi počin moc kritizovat. Hlavním kladem mi teda přišly postavy. Ani jedna z nich na mě nepůsobila trapně a postupně jsem si je začal oblibovat. Příběh jednoduchý, nápad perfektní. Nebylo to nějaké přeakčnělé a plné zvratů. Jen to mohlo být tak o 30 min delší a nemít tak ukvapený závěr. Posledních 10 min mě teda už moc nebavilo. Což je velká škoda, že to film tak utopilo. Ale nebudu tak kritický. Škoda to je, ale furt je z toho lepší nadprůměr. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Vynalézavý námět se potýká s často až absurdními rozmary režie. Ta si je dobře vědoma nízkého rozpočtu, tudíž diváka čeká nanejvýš jen jedna úchvatná scéna nad rámec financí, nalézá se před koncem filmu a prim v ní hraje dobře nasnímaný vodní živel. Milovníci mysteriozních fláků mají pré především v první polovině, která je hodně dobře vystavěná, pak nastoupí skřítci absurdníčci, kteří vezmou filmu pel a vrhnou jej jinam, než bych předpokládal. O horor a scifi jde opravdu jen okrajově, úmrtí se obejdou bez hnusu a krve a na tomhle příběh opravdu nestojí, rozhodně ani na vědeckých hypotézách, ačkoliv prostor pro přemýšlení je sympaticky zachován. Je dán i prostor originalitě. Časová diferenciace je využita neotřele, v drobných náznacích s ní přišel už seriál Létající Čestmír (Mázl). A studenti v ohrožení života vždycky zaberou. Oproti tomu vměstnat do toho objev Fontány mládí působilo nefunkčně až rušivě, ke všemu v souvislosti s nesmrtelností zde zůstalo mnoho dějových aspektů nedotažených. Ben Foster (ne, nejedná se o akvizici Jana Žižky) a Mark Dennis nahnali do mysteriozní jeskyně odpovídající ansámbl talentovaných mladých herců, co musejí rozlousknout záhadu, se kterou by perlil i záhadolog Motl. Nicméně zajímavý nápad si vybral svoji daň na následné realizaci, která je poměrně nevyrovnané úrovně. 7/10 ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavé nízkorozpočtové sci-fi. Ze začátku to působí celkem nevinně, ale pak vše začne dávat smysl. Parta mladých lidí se vydá hledat svého profesora do záhadné jeskyně. Po nějaké době zjistí, že to není úplně obyčejná jeskyně a že tak nějak ohýbá čas. Poté ji začnou více prozkoumávat a objevovat její další taje. Víc už asi nemá smysl prozrazovat. Pokud člověku nevadí jednoduché řešení problémů, tak by si to mohl užít. "Mám si vybrat mezi vodou a zmagořelými Flinstoneovými?" ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Hodně špatný ve všech směrech. Viděno bohužel v dabingu, který byl otřesný. Celé mi to přišlo, jako bych se díval na film na Disney Channelu. Hvězda za ty blonďaté prciny, které udržely moji pozornost a za ten Sci-Fi závěr. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Vycítil jsem originalitu a trochu jsem ji dostal, leč mě sral ten začátek, kterej připomínal Goonies a konec, kterej mě lehce pošimral na nervech tak to bylo hustý a fajn zážitek. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Dennis a Foster před sebou mají ohromnou budoucnost. Dlouho jsem neviděl tak perfektní námět a i dobrý scénář, který by měl konečně myšlenku a přišel zase s něčím novým. Jediné co film hodně sráží dolů je nízký rozpočet, takže efekty jak digitální, tak praktické jsou slabé a herecké osazenctvo občas čte scénář vyloženě z papíru a herecké výkony jsou opravdu místy bolestné. Ale námět je díky bohu tak dobrý, že se to dá velice snadno odpustit. Neskutečný překvapení. Tenhle film kdyby měl lepší rozpočet, mohl lehce koketovat s áčkovou ligou. Béčková verze Interstellaru.70%. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Sci-fi časová smyčka, celkem zábavné. Time Trap je velmi kreativní, osázené zajímavými charaktery a dobrým scénářem. Bohužel konec zkazí atmosféru napětí budovanou celý film. Film to sice nezruinuje ale zanechá zklamání. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Až do príchodu muža z budúcnosti a Neandertálcov to bol veľmi nádejný film, ktorý ma bavil. Tie posuny v čase, to je pre mňa pohladenie na duši. Žiaľ, od polovice sa to ubralo veľmi divným smerom, normálne som mal pocit, že tvorcovia akoby tápali, akoby im došli nápady, že ako to efektne vysvetliť a zakončiť. A vlastne to tak aj dopadlo, veď reálne sme tu pevný koniec nedostali. Takže dosť sklamanie. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl chytrou sci-fi. A tahle chytrá je. Celá ta situace je dotažená do konce a popravdě - i když jsem čekal, že se nějak vrátí - takový návrat jsem nepředpokládal. A hlavně vše funguje, jak má, včetně té mystiky kolem pramene mládí, a i ten otravný Furby sem tam pronese dobrou hlášku. Pravda, i ten začátek se krapet vleče, ale pak to pomaličku nabírá rychlost, jako když se utrhne lavina - a s každým dalším "objevem" to jede rychleji a rychleji, až je posledních dvacet minut naprostou kadencí ad absurdum domyšlených a přitom z logiky věci vyplývajících situací. A jak se zdá, touha po fontáně mládí byla, je a bude věčná. Což mi připomíná, že by mne zajímalo, jestli ten ústřední hudební motiv z filmu Fontána vykradli, nebo jde o záměr. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Hodne slusne bečkové scifičko, hlavni postavy docela sympaticke a děj dost nepředvídatelný, a i kdyz jde videt mensi rozpocet, tak me to fakt udrželo a chytlo pozornost. Konec by mohl prinest přímé odpovedi, ale takhle si divak muze alespon domyslet. Namět a téma fakt dobré a originalni, no kdyby to někdo natočil znova a s vetsim rozpoctem, urcite by to mohlo trhnout rekordy. Ale tohle bylo taky dost dobry, necekane prekvapko. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Asi takhle - kdybych Time Trap viděl za časů mýho dětství, budu z ní asi nadšenej, protože proti retardovanejm srajdám, kterýma nás tehdy krmili komouši, by tohle byl biják pro mládež podle mýho gusta. Scifárna říznutá dobrodružákem, tajemná jeskyně, cesty časem, pralidi z minulosti, postlidi z budoucnosti, jako bonus dvě pěkný blondsky... Ale dneska si na nějaký filmy pro děti už připadám kapánek starej, zvlášť když je děj pro dospělce tak nanervylezoucně polopatickej, look zoufale televizní a týnejdžři přehrávají a afektovaně deklamují hůř, než pionýři v nějaký komoušský ptákovině (hlavně teda ty dvě pěkný blondsky). ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Bez většího rozpočtu a výraznějších triků, ale přesto se jedná o povedené sci-fi dobrodrůžo. Stačí jen dobrý nápad, trocha talentu, jedna jeskyně a solidní herci. Díru do světa to asi neudělá, ale mě se to líbilo mnohem víc, než většina přepálených kinofláků.75% ()

Reklama

Reklama