Reklama

Reklama

Muž ze sila

  • USA American Fable
Trailer

Jedenáctiletá farmářská dívka Gitty utíká před tísnivou finanční situací rodiny do svého fantazijního světa, ale když zjistí, že její otec s bratrem drží v zajetí bohatého muže, za něhož požadují výkupné, aby zachránili svou živořící farmu, je nucena sundat si klapky z očí. Díky své lásce k pohádkám Gitty nahlíží na nevyhnutelnou volbu bizarní a fantastickou optikou - buď bude stát při své rodině a držet jazyk za zuby, nebo se rozhodne následovat své svědomí a zachrání cizímu muži život. Pohádkový thriller "Muž ze sila", který se odehrává v osmdesátých letech minulého století na venkovském středozápadě, pojednává o odvážné dívce žijící v ponurém – a někdy i kouzelném – světě. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

wick 

všechny recenze uživatele

Pohádka promíchaná se sociální kritikou...tvůrci si bohužel neuměli vybrat, co z toho natočí. ()

Reklama

Noan 

všechny recenze uživatele

Celkom pohodova juzanska drama. Rodinna-ekonomicka tenzia vacsinu casu bubla jemne pod povrchom, v kontraste so slnecnym vidiekom, vystupuje tmave silo a zapletka odvijajuca sa okolo toho. Za mna plus je dejova linka Martina ako sadistu, okrem hlavnej postavy, je jediny ktory ako-tak posuva pribeh dopredu. Zaver odflaknuty a kvazi magicky realizmus uplne zbytocny, to najdolezitejsie ako rodina dopadne sa clovek nedozvie, resp. dohady z utrzkov deja. Inak to splna presne co to v nazve slubuje fable - bajka, happy end s moralnym poucenim (cela ta metafora okolo jazdca, rytiera, bojovnika). ()

elimS 

všechny recenze uživatele

20% - komentář 20ti slovy: Co to sakra....? Nic nebylo dotažené, žádný vývoj a gradace. Holčička se skamarádí s dědečkem a kolem jezdí ženská s rohama na koni... ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Režijní debut Anne Hamilton, jenž je příběhově zasazený do časů reaganovské Ameriky, má do tuctového thrilleru velmi daleko. Snímek se může pochlubit výborným vizuálem. Obzvláště se pak vyvedla práce se světlem a barvami, kterým ve filmu náleží i významotvorná úloha. Divák na většinu událostí nahlíží perspektivou malé Gitty, které rozhodně nelze upřít schopnost imaginace. Asi nikoho nepřekvapí, že jsem jako zdejší hororový expert okamžitě odhalil zdroj režisérčiny hlavní inspirace. Jenže na rozdíl od Faunova labyrintuAmerican Fable po většinu stopáže vůbec nedokázal držet v napětí. Až v poslední třetině snímku dosud převážně snová atmosféra konečně nabrala i adekvátní thrillerovou hustotu. Společně s Guillermo del Torem tak sice hodnotíme jen slabšími třemi hvězdami, ale vzhledem k zjevnému potenciálu Anne Hamilton budeme její další projekty bedlivě sledovat. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama