Reklama

Reklama

Anihilace

  • Velká Británie Annihilation (více)
Trailer 4

VOD (1)

Na Zemi se objevil nový, neznámý ekosystém. Každý, kdo se ho rozhodl prozkoumat, v něm nenávratně zmizí. Až na manžela mladé bioložky, která se teď vydává v jeho stopách, aby pochopila, proč se tak změnil. (CinemArt)

Recenze (744)

Mimomisu 

všechny recenze uživatele

Ja si teda nemyslel, ze na sledovani tohodle filmu musi byt clovek nejak extra inteligentni, ale podle nekterych jednohvezdickovych komentaru na tom mozna neco bude :) Jinak pekny, Garland by mel ubra na stylizaci, za to vecny lens flare by se stydel i Abrams a sice je v tom videt peclivost, ale vic zivota do tech vizualu by neskodilo, pusobi to strasne chladne bohuzel. ()

Marius_ss 

všechny recenze uživatele

Wau, velmi zaujimavy filmovy zažitok ! Trochu mi tam chybalo viac testosteronu, nakolko pohlad na same ženy preživajuce v drsnom, aj ked čarovnom prostredi mi prišiel trochu malo uveritelny. Chapem že to viaceri prirovnavaju k Arrival, no je to o dost zvlaštnejši film s kopou skvelych myšlienok, nadpozemsky čudnou hudbou a zaujimavym, čarovnym prostredim "Za Žiarou". Aj ten koniec je zaujimavy , zvlaštny a mysticky. Ked si to tak zhrniem tak sa mi najčastejšie opakuju dve slova, ktore tento film dokonale opisuju... zaujimavy a zvlaštny. ()

Sygauras 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní film, který neví čím má být předně. Není to ani jedno, ani druhé, ani třetí a už vůbec ne čtvrté. Natalie Portman se sice oběvuje občas v divných filmech, ale tento je ještě divnější než ty předchozí. Nemám co přesně vyzdvihnout a nemám co bych ocenila. Velmi zvláštní film. Konec mi moc smysl nedával ale na to že zřejmě nejsem dostatečně inteligentní jsem si už zvykla. Proč k tomu majáku nepluly lodí ? ()

dan4815 

všechny recenze uživatele

Jsem velmi rád, že jsem si nepřečetl komentáře před samotným filmem. Ani jsem nevěděl jaký režisér se projektu upsal, nicméně si nemyslím, že by mé očekávání byly vyšší. Popravdě jsem nemile překvapen hodnocením zdejších diváků, přitom film je výrazně odlišným zpestřením žánru... žánrů. Gradace tajemna, vytváření atmosféry a dobré dávkování akce má vliv na celkové vnímání filmu. Těžkost příběhu tkví ve složitosti a celkové zvláštní atmosféry v kontrastu - na jednu stranu tu parta lidí prochází krásným prostředím, které díky mutacím dostává zajímavé tvary a variace, zejména rostliny, které rostou do tvaru lidí. Onen nápad s genetickou informací nesoucí informaci o stavbě těla, která je rozšifrována rostlinou, je dobrá a nikde jinde jsem to možná neviděl. Film má plno originálních nápadů, za což určitě může autor knižní předlohy, ale to nic nemění na tom, že ve filmu je to úchvatně vyobrazené. Konec je přesně to, co miluji - konec je víceméně konec, ačkoliv existují další dvě knihy, ale dějová linka je ve filmu víceméně ukončená, zároveň nabízí otázku - je to tak či jinak. Pro tohle o to více miluji třeba Prokletý Ostrov, kde se člověk snaží hledat veškerá vodítka pro svou teorii, že byl blázen nebo že se ho psychiatři snažili zbavit rozumu kvůli kompromitujícím informacím, stejně tak Počátek, kde jsem ale už přesvědčen, že byl ve snu. Co jiného dokáže vyvolat zájem o film tak, jako nějaké tajemství. Stejný model můžeme vidět u Lostů - záhady nutí lidi fantazírovat a zajímat se o každý detail filmu/seriálu. Za film jsem velmi rád, až na Oscara Isaaca, který mi protentokrát do filmu opravdu nesedl. Vypadá jako blázen už před vstupem do zóny. ()

Dman 

všechny recenze uživatele

..teda musim priznat, ze jsem po scene s krokodylem chtel odejit, ale neco mi rikalo, ze mam Garlandovi verit a jeste ze jsem tak udelal ;) Podle me se mu totiz nakonec podarilo vytvorit neco vic nez Villeneuvovi "Prichozi" ...navic tady jsem se i trochu bal, hudba me prinutila dolit si vino a celkova myslenka pribehu me nenechala na pokoji ani druhej den..takze bez debat - four stars :) ()

Cement73 

všechny recenze uživatele

4,5* Aj keď som dokonca nepochopil prečo sa vojak, Natalin filmový manžel vybral dobrovoľne do zóny X, tak film bol úchvatný. Žiadne super triky, ani brutál akcia (mimo pár hororových sekvencií s mutovanými príšerami). Babský team vedkýň ide do Shimmer a dúfajú sa dostať až k epicentru. ...a umierajú... čím ďalej sú, tým divnejšie odchádzajú zo sveta... alebo neodchádzajú? :) Tento film mi zostane dlho v pamäti. Hlavne ten úžasný vizuál iného ekosystému. ()

Esgalnor 

všechny recenze uživatele

Nejsofistikovanější sci-fi za hodně dlouhou dobu. Spíš než jako tísnivý horor funguje jako ekologická alegorie, herečky skvělé a je to krásně POMALÉ. Akce tu skoro ani není, děj staví na konverzačkách a Garland se zde maní ze zajetých vyprávěcích kolejí, kdy překvapuje zvláštní negradací děje - přesto je finále vynikající a strhne. Krásná příroda, poutavý děj, drsně pomalé tempo (film se táhne, ale výsledku to pomýhý), výborné finále, skvělá scéna s medvědem a jasný hlubší podtext... Užil jsem si to. ()

Jayem 

všechny recenze uživatele

Po traileri navnadený ale po filme dosť sklamaný. Vizuál fajn ale to je tak všetko čo ma tu zaujalo. Film pôsobí zdľhavo a dosť nudné. A nijako mu nepomohli ani zbytočné flashbacky, ktoré už tak naťahovali nezáživný dej. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Že je to vlastně o něčem úplně jiném, je vcelku jedno. Snaha o "něco jako Příchozí" je viditelná až příliš... tohle bych od Alexe Garlanda opravdu nečekal. Ve výsledku kvalit filmu Příchozí Anihilace samozřejmě nedosahuje, naopak mi přijde, že vzdává hold několika kultovním, béčkovým sci-fi a sama se tak béčkem stává (především závěr v majáku, žel ovšem nejen ten). Děj prakticky postrádá silné scény, výjimku bych snad našel v několika lehce silnějších, jenže dvě videa a mluvící tvor na kvalitní film nestačí. Když je navíc i z herců pocit, že nemají co hrát a tak nehrají, což se týká především onoho vyslaného týmu, je to celé opravdu s podivem. V první polovině ještě scénář v rámci možností drží pohromadě, hlavní děj je kvalitně doplněn vzpomínkami, či budoucností. Jenže v té druhé, jakoby Garland vymýšlel, v čem ještě může být divný, či snad originální? Věc názoru, za mě divný. Abych jen nehanil, prostředí Záře je opravdu povedené, idylické, úchvatné a především krásně natočené. Hudba a kamera dávají vzpomenout na kvality předešlého díla Alexe Garlanda. Se závěrem Anihilace vlastně souhlasím, ani já nevím a vědět jen tak nebudu. Že bych nad filmem zpětně vůbec nepřemýšlel tedy není pravda a to je vlastně klad. 60% ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Dobrá předloha se zajímavou myšlenkou. Film ale moc nefunguje. Alex Garland točí jinak samé super filmy, tak těžko říct, zda je to televizními koženými dialogy nebo slabými (až na výjimku s "medvědem") efekty, kde to barevné plísně nezachrání nebo nepříliš působivým koncem. PS tři jsou max, díky námětu. ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Prípad, kedy upútavka predčí samotný film. Zaujímavá idea, zápletka, sci-fi námet, no scenár a prevedenie krívajú na vratkej nohe. Očakávania nenaplnené, nálada z filmu mierne pokazená, no aj napriek tomu treba dať filmu šancu. ()

Henry007 

všechny recenze uživatele

Spoilery: Tomuto filmu chyběl ve všech aspektech kousek až kus k tomu, aby se mi líbil. 1) Retrospektivní vyprávění s, v podstatě, třemi časovými liniemi mi připomínala Příchozí, ale na rozdíl od nich to zde bylo použito snad jen k ustavení výčitek z nevěry (což vůbec k ničemu to nevedlo). 2) Když jdou hrdinové do neznáma (často vesmír, tady Area X), tak čekám, že spolu s nimi pocítím bezmoc, úzkost a strach z něčeho mimo naše chápání. Tady jsem to necítil. 4) A to taky možná proto, že mi na postavách vůbec nezáleželo. 5) Metafory a hlubší myšlenky šly mimo mě - člověk se asi měl zamyslet na biologií, genetikou..a nad sebezničením, kdy každá postava šla do této mise s osobní tragédií. 6) Napětí na mě fungovalo výborně ve scéně s medvědem, jinak.. moc ne - zde se ty výtky pojí - na postavách mi nezáleželo, věděl jsem z poslední časové linie, že se Portman v určité podobě z této oblasti vrátí. A film měl zřejmě gradovat při přibližování k majáku - což se taky nestalo, protože po scéně s medvědem přišlo náhlé zpomalení, Natálka se ocitla sama a pak prostě došla k majáku. Pronikání k jádru "zkázy" nic nepřineslo. 7) Vizuál - Krásné výjevy stromů ve tvaru lidí, zrůdnosti jak z dlouho zapomenutého kabinetu biologie, duhové výjevy, skvělý medvěd (který lehce okopíroval Svěrákovic vlka z Tří bratrů). Proti tomu naprosto otřesný 3D model člověka jak v GIFech roku 2003, který pro mě celý film zabil. 8) Celý ten konec byl příliš doslovný a dlooouuhý. Po zhlédnutí záznamu z kamery zamrazí, ale .. k čemu to bylo? Ano, její manžel má dvojníka - jak to ten film využil? Nic znepokojivého to nepřineslo - mohla s dvojníkem nějaký ten čas po jeho návratu žít - mohli třeba nechat zmizet nějakou postavu a po jejím návratu by divák začal zpochybňovat, zda to není klon - nemuseli ukázat, jak dopadla Natálka v souboji s GIFem a konec by byl také podle mě znepokojivější než teď. 9) Hudba byla fajn. 10) Svět za duhou nepřinesl kromě těch pár vizuálních kouzel nic moc k zapamatování. 11) Záznamy z videokamer jsou lacinými narativními pomůckami, zvlášť, když se použijí dvakrát v jednom filmu 12) Klasičtí borci - nechaj mařkám jako jedinou radu video jak kuchaj týpka, který má místo střev hady. Mohli jim natočit rady a jejich dosavadní zjištění, ale tohle je přece mnohem vtipnější. ()

Mafiapau odpad!

všechny recenze uživatele

Jediný co bylo na filmu dobrý, je soundtrack "The Alien" a visuál (poměrně) nápad taky originální, a tak na hovno zpracovanej že jsem se šel po tomhle filmu na zlepšení nálady koukat radši na "Bill and Ben". Ztracený 2 hodiny života. ()

tlamiczka 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý námět, technicky kvalitní zpracování a řada dobrých herců. Bohužel velmi slibný film mi dost kazila průměrná herečka Natalia Portman a hlavně příšerná Tessa Thompson. Kdykoli to dřevo bylo na scéně, byla jsem vyvržena z vyprávění a dívala se na holku, která se jakože snaží hrát špičkovou vědkyni v oboru fyziky. (srandovní je, že se nakonec ve dřevo tak nějak promění). Řadu velmi sugestivních scén velmi chválím, ale jako celek pro mě bohužel film promarnil svůj potenciál díky nevhodnému castingu. ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Pomalá, ale celou dobu relativně poutavá sci-fi záležitost, kterou táhnou dolů jen dost nezajímavé postavy. Taky je občas vidět, že by si materiál zasloužil vyšší rozpočet, ale Garlandovi se i přesto daří přijít s nějakými strhujícími vizuálními sekvencemi. Na konci se to změní víceméně v experimentální film, a za mě to fungovalo. Medvěd byl creepy as fuck. Slabších 8/10 ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Atmosférické scifíčko, skvělá Natálka v hlavní roli, kvalitní triky a nemluvné, obrazově pohlcující finále.... hmmm... Tak přeci jen se ještě občas točí kvalita. Netflix no. ()

Blueeyes 

všechny recenze uživatele

Popravdě téměř průměrná a veskrze zapomenutelná sci-fi s nepříliš sympatickými postavami. Celé mi to tak trochu připomělo Astronautovu ženu, ale s krásnějším vizuálem. Tak nějak to vypadalo na tři hvězdy. Ale ukázalo se, že pár momentů mi nejde z hlavy a až tolik tuctové nebudou. Musím vyzdvihnout nápaditost s jakou byl svět uvnitř zobrazen. Závěrečný "zrcadlový" souboj v majáku působil elegantním, děsivě tanečním dojmem a u těch vrat jsem stejně jako Lena ani nedýchala. Ale i tak by to byl sumasumárum docela průměr. Čtvrtá hvězda ode mne jde možná skoro dětinsky za mluvícím medvědem.Přísahám, že se mi o té potvoře v noci zdálo a mám obavy, že když ji náležitě neohvězdičkuju, vplíží se mi dneska do snu zase. ()

Související novinky

Co nového chystá Alex Garland?

Co nového chystá Alex Garland?

24.01.2022

Režisér a scenárista Alex Garland (Dredd, Ex Machina) má za sebou některé z nejzajímavějších sci-fi projektů posledních let. Jeho režijní prvotina Ex Machina nadchla většinu diváků i kritiků,… (více)

Režisér Ex Machiny si vybral další projekt

Režisér Ex Machiny si vybral další projekt

07.01.2021

Režisér Ex Machiny nebo Annihilation Alex Garland si zřejmě konečně vybral svůj další projekt. Původně se zdálo, že se filmař po svém posledním seriálovém projektu Devs uchytí v televizi, nakonec… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama