Reklama

Reklama

Anihilace

  • Velká Británie Annihilation (více)
Trailer 1

VOD (1)

Na Zemi se objevil nový, neznámý ekosystém. Každý, kdo se ho rozhodl prozkoumat, v něm nenávratně zmizí. Až na manžela mladé bioložky, která se teď vydává v jeho stopách, aby pochopila, proč se tak změnil. (CinemArt)

Recenze (744)

kubas369 

všechny recenze uživatele

Drtivě krásná atmosféra o ničem. Ne vážně oceňuji fakt, že se někdo snaží vymyslet něco jiného ale já jsem mimo. ()

Kortexo 

všechny recenze uživatele

Jakmile jsem se dozvěděl, že bude film, přečetl jsem si knihu, abych měl srovnání.Kniha je velmi dobře napsaná a rozhodně stojí za přečtení a rozhodně stojí za úvahu si přečíst i pokračování. Film je skvěle obsazený.Film nabízí jen další názor na otázků invaze cizích forem života na zemi.Dějově je film velmi realistický a logický děj ho skvěle podporuje, lehká filosofická stránka je jen přínosem. Podstava knihy i filmů je to, že se nevydává formou násilí a strachů, ale pochopení proč se věci dějí a nalezení odpovědí a obětování života pro něco většího než jsme sami... ()

george82 

všechny recenze uživatele

Téma nebylo vůbec špatný. Napnutý jsem byl celý film až do konce, který byl ovšem nejasný a otevřený a to fakt nemusím. Z mého pohledu to filmu škodí, protože úplně nevím, co si z něj odnést. 70%. ()

dzberry 

všechny recenze uživatele

No tak děckááá... Zasejc to hodnocení!! Vždyť to bylo docela dobrý, do prčic! Vždyť to bylo stejně pakoidní jako třeba Lost, i Scullyová s Mulderem by se tady určitě vyřádili! No a co, že ta dívčí parta se zbraněmi v rukou se chovala a vypadala stejně blbě jako kdybyste dali Mirkovi Dušínovi a jeho družině do rukou barbíny! Nápad zajímavej, mutantíci taky fajn, lesík krásně barevně rozkvetlej, na Natálčino DNA se dá bez pohoršení pořád ještě dívat! Tak proč ty hvězdy svítí tak řídce, he? ()

koblenzer53 

všechny recenze uživatele

Mutační ekosystém ...mutační mindfuck ..Pro mě opravdu pecka, jelikož tyhle filmy, kde se dostáváme do jiných světů a dimenzí mám opravu ráda. ()

marek29 

všechny recenze uživatele

3 a musím to vidět beze spaní abych změnil hodnocení, ale nevím, jestli to chci vidět protože Natalie si vybrala podle mě sračka film 😳😂 ()

Emjecko 

všechny recenze uživatele

Nemůžete hned na začátku filmu divákovi sdělit, jak celý skončí, nebo když už, tak během dalšího děje zařaďte kompenzaci, tím však rozhodně nemyslím příšerně pomalé tempo a erotické fillery (místy nelogické chování postav přehlížím). Nápad s "Shimmer", vizuální zpracování, téma sebedestrukce, to všechno je úplně geniální, ale těch pár nedostatků je bohužel natolik zásadních, že Annihilaci táhnou ke dnu. Přitom k pětihvězdičkovému sci-fi s filosofickým přesahem stačilo maličko... (dobře, nějaký přesah máme, ale stejně). ()

SpaceCowboy 

všechny recenze uživatele

Podle mého podceňovaný film, skvělá atmosféra, výborný soundtrack. Pro ty, co nečetli předlohu, tak nepředpokládaný vývoj a konec. ()

curfew77 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námětový základ a nápaditý vizuál, zbytek je ale neskutečný shitstorm. Potíže lidstva se záhadným jevem se vydává řešit pětice hysterických kravek a to z rozhodnutí té vůbec největší psychopatky, která je sice v rozporu s předchozím tvrzením psycholožka, ale má z nějakého záhadného důvodu na povel celou vojenskou základnu plnou chlapů, munice, vrtulníků a vědeckého vybavení. Další členka elitního feminního kvinteta je pro změnu manželka jediného vojáka, který se z předchozích misí vrátil, takže se jako kandidátka z hlediska psychoanalýzy logicky přímo nabízí, zbylé účastnice výpravy pak byly patrně vybrány dle barvy pleti a svých náhodných vědeckých povolání. Všechny do jedné se ovšem bez ohledu na své zdánlivé genderové a profesní ambice stejně od začátku chovají jako ty nejpitomější ženské karikatury - když například objeví poněkud znepokojivý videovzkaz, raději si ho ani nepustí celý, protože je znepokojivý až příliš. Found footage materiálu se postupně objeví povícero, smysl ale obsahem ani svou existencí nedává žádný. Opěvované scény se zmutovanou faunou na mě působily spíš komicky, údajně odvážný konec pak dost banálně. Stopáž k nevydržení, flashbacky vysloveně otravné, herecké obsazení krajně nesympatické. Jen za ten opravdu dobrý, neotřelý výchozí nápad a za nezvyklá výtvarná řešení dám 40 %, čili ty nejslaboučtější tři hvězdičky, jaké si jen umíte představit. PS: Předchozí Garlandův film EX MACHINA nebyl v mých očích žádný zázrak, ale proti tomuhle působí ještě jako veledílo. PPS: Pokud nakonec mělo nějaký skrytý význam, že se tentokrát dovnitř Záře vypravily místo chlapů ženské, tak mi teda unikl, takže šlo nejspíš jen o další pokračování #MeToo kampaní a podobných blbostí. ()

Danny723 

všechny recenze uživatele

Začne to dobře, takový tajemný film, trochu akce. Je to na můj vkus pomalé, ale děj se posunuje zdárně ke konci. Postupně se všechno začíná natahovat. Pauzy mezi rozhovory, pak i slovy, všechno se tváří ještě tajemnější, ale výsledek je spíš takový zdlouhavý nudný. A korunu tomu nasadí přitroublý konec ve stylu Interstellar. Fakt fail a přitom to mělo tak slušně vykročeno. ()

Rooseman 

všechny recenze uživatele

Annihilation není rozhodně film pro každého, to ani šejdrem. Ten, který očekává dobrodružství jako v Avataru, bezmyšlenkovitě a zákonitě musí nasolit jednu hvězdu. Jenže za Annihilation se nachází úplně jiný background. U roztomilé scenérie je potřeba se zamyslet a pomalu zpracovávat, co se ve skutečnosti děje, co do sebe zapadá a co má ten kýžený smysl. Vyvrcholení stejně jako celá pouť jsou fantastické a aktuálních celkových 64 % je až směšných. Většina hodnotících s pátým pivem v ruce by si měla dát na dvacet minut odstup od obrazovky a v případě nepochopení okamžitě pustit ještě jednou. Jasně, všechno má svoje mouchy, ale Annihilation vzdáleně podobající se Arrival přináší parádní pohled na svět, život a svým zpracováním zatají dech. Každopádně rozhodně všechny položené otázky nezodpoví, to si musí udělat každý po svém... ()

tom130 

všechny recenze uživatele

Po dokoukání jsem si říkal, že to atmosférou bylo stejně pochmurný, jako ten film odehrávající se ve vesmíru, kde si ten psychopat myslel, že je Bůh... ()

stephano 

všechny recenze uživatele

Jen at se podobný filmy točí :-) sice toneni žadnej převrat, ale pořad to je dost dobry na to abych podobny filmy chtěl. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Slušná hudba. Jako vždy mne iritovaly retrospektivy, dvacet dolů, a blbě vyprávěný příběh. Taky dvacet dolů. Jak mám tipovat kdo přežije, když to hned na začátku vykecají. Ach jo. Z tolika potenciálu autoři dokázali vyrobit podivného medvěda a jakési dvě srnky, či co to bylo. Místo aby to napráskali obludami a udělali z toho gore nervák, udělali z toho polo romantickou krávovinu. Ponechávám však po deseti bodech za hudbu + zvuk, za nápad, za scénu s medvědem (tu druhou) a za konec. Jinak je to skoro na usnutí. ()

Prankster 

všechny recenze uživatele

Na filmu je otrvana ta amaterskost hlavnich postav. Nedovedu si predstavit, ze by tuhle sebranku kdokoliv poslal na takhle narocnou misi. Po hodine uz mi zacina byt za postavy velmi trapne. Delaji vse, aby tam zarvaly. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Úrovňově bych to přirovnal k počinu "Příchozí", kdy tu máme zase zasazený sci-fi prvek na Zemi s nějakým tím mimozemšťanem. Tentokrát to není ale emocionální počin, ale více spíše psychologický a (r)-evoluční. Je tu několik opravdu napínavých momentů s faunou a florou dané oblasti, které si člověk opravdu užije jako v nějakém jiném slušném hororu. Dále tu je pak spousta otázek ohledně toho, co je vlastně skutečnost a co ne - od které fáze filmu je divák uváděn v klam. Bohužel ale příběh ve výsledku neřekne nic osvěcujícího a tak tu máme další počin bez konce, kde se hlavně osvěcují některé myšlenky - tedy cesta je cíl. Graficky je to celkem povedené, ale v mnoha situacích si člověk připadá, jako kdyby na něčem ujížděl, protože si tu užije i po hudební stránce několika psychedelických zážitků. ()

Související novinky

Co nového chystá Alex Garland?

Co nového chystá Alex Garland?

24.01.2022

Režisér a scenárista Alex Garland (Dredd, Ex Machina) má za sebou některé z nejzajímavějších sci-fi projektů posledních let. Jeho režijní prvotina Ex Machina nadchla většinu diváků i kritiků,… (více)

Režisér Ex Machiny si vybral další projekt

Režisér Ex Machiny si vybral další projekt

07.01.2021

Režisér Ex Machiny nebo Annihilation Alex Garland si zřejmě konečně vybral svůj další projekt. Původně se zdálo, že se filmař po svém posledním seriálovém projektu Devs uchytí v televizi, nakonec… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama