Reklama

Reklama

Anihilace

  • Velká Británie Annihilation (více)
Trailer 1

VOD (1)

Na Zemi se objevil nový, neznámý ekosystém. Každý, kdo se ho rozhodl prozkoumat, v něm nenávratně zmizí. Až na manžela mladé bioložky, která se teď vydává v jeho stopách, aby pochopila, proč se tak změnil. (CinemArt)

Recenze (744)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

V podstatě velké překvapení. Co všechno se dá vytvořit s bublifukem vylitým na okenní tabuli, to jsem vážně koukal. Majáková přeměna v podzemí mi zase připomněla MP3 přehrávač devadesátých let Winamp s jeho vizualicemi. Vzpomínám jak jsem u přehrávaných písní fascinovaně zíral jak můra za oknem na žárovku do těch fullscreen otevírajících se spirálovitých tunelů snad všech barev na jaké člověk vzpomene... Tady samozřejmě měli tvůrci lepčí grafiku než byla moje Geeforce2 :-). Příběh hned od počátku chytne a nepustí. Není to klasické výpravné sci-fi (také se odehrává v současnosti an Zemi), ale zájem to udrželo po celou dobu a párkrát jsem se i leknul. Jen ty kytky byly místy takové hřbitovně plastově kýčovité. Kdyby byly všude, ok. Ale to ojedinělé rozsetí po stromech smrdělo málem. Jako zajímavé sci-fi mohu tento film doporučit. Dávám za 4 fosforové granáty. * * * * ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ambiciózna weird tale s námetom na opulentné vizuálne orgie, ktoré sú využité tak na polovicu. Škoda, že sa Garland a spol. nevydali priamočiarejšou a hororovejšou cestou. Mohol to byť novodobý Votrelec. Takto je to solídna žánrovka s niekoľkými skvelými nápadmi, fajn vizuálom, ale aj s nezaujímavými background stories a nelogickým klišé záverom. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Superdrsné holky v čele s nádhernou Natalií Portman se vydávají do oblasti ovládnuté mimozemšťany, která nabízí mnoho tajů a divů. Nic se nevysvětlí pořádně, jen je to vizuálně místy dost zajímavé a má to několik překvapivě strašidelných scén. A taky je to fakt nuda, mimojiné proto, že postavy nejsou vůbec zajímavé. Nevydařená sci-fárna. (5/10) ()

Pilda17 odpad!

všechny recenze uživatele

Natálku mám rád, ale tahle nuda se jen těžko dala zvládnout do konce. My dementi prskneme pár odpadů a inteligentní jedinci mohou masturbovat nad dokonalým, výjimečným, fascinujícím až téměř geniálním dílem. Já si jdu jen ublinknout a pustit nějaký výplach. 0/10 = 5% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý námet, ktorý však padal na iracionálnom správaní hlavných hrdiniek a zbytočných flashbackoch z minulosti Leny (Natalie Portman). Škoda, Annihilation mohla byť celkom temná sci-fi pecka, potenciál som tam videl. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Annihilation si hate nezaslouží. Sice Garlandovu Ex Machinu jsem si užil víc, ale toto si taky pozornost zaslouží. Bez emo flashbacků v dané čentosti bych se obešel, za to dávám hvězdu důle, ale jinak jde o fajn mix scifíčka a fantasy, kde se především před auter předlohy dá smeknout. Spokojenost. 70% ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Výborný námět, hypnoticky podmanivá hudba, zajímavý design nebezpečí v ráji za krásných slunečných dnů a uspokojivé vyvrcholení. ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Ve výsledku působí Annihilation na první pohled jako celkem inteligentní sci-fi se zajímavým a nepřehlédnutelným filozoficko-ekologickým přesahem, který je podkopán nepřesvědčivou režií několika liniového narativu včetně jeho propojení, vrtkavou nosnou zápletkou nebo slabšími vizuálními efekty. Výlet do nitra Shimmeru tak spíše neuspěl a krom úctyhodné práci se světlem a barvami, z čehož plyne i výzva divákovi k zapojení své fantazie, nabízí pouze poměrně průměrnou sci-fi podívanou s nepříliš důrazným přesahem, ale naštěstí krásnou Natalie Portman a oživením v podobě ženské skvadry bez hláškujících svalovců. [55%] ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film čo sa mojej osoby týka, vnímam ho ako snímok plný rozporov. Na jednej strane ma totálne otravovalo to hrozne ležérne tempo a flashbacky na báze výletov do minulosti hlavnej hrdinky, no na strane druhej to aj z časti chápem - pomalé tempo pomáhalo vytvárať hypnotickú atmosféru a tie flashbacky boli dôležité hlavne kvôli pointe a samotnému záveru. Dokonca niektoré momenty aj príjemne hororovo zamrazili, škoda len že tu toho strašenia a krvi nebolo viac. To najlepšie je však krásna vizuálna stránka, ktorá vcucla snáď všetky moje zmysly, hotová hypnotická nádhera. Pôvodne som chcel dať priemer, ale po zvážení som prišiel k záveru, že priemerný film to teda rozhodne nie je. Koniec koncov ako u väčšiny Garlandových filmov. Skrátka, film potrebuje v hlave trocha odležať. Ale už teraz som zvedavý s čím príde tento režisér nabudúce. 75/100 ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Depresivní existencialismus ve vizuálně dokonalém sci-fi. Garland vstoupil do řeky kterou už jednou nezapomenutelně plul, a dokázal že "znovu a jinak" to dokáže s přehledem - od Sunshine nic podobného nebylo. 9/10 ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Já na tomhle snímku opravdu nevidím nic extra, spíše je to podprůměr. A to jsem se opravdu těšil. Pro mě veliké zklamání. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(30%) Bohužel, nesedlo mi to, nebavilo mě to. Ex Machina se tomuto režisérovi povedl o dost víc, i když to taky nebyla žádná pecka. Někteří tu píší, že jim to námětem trochu připomíná PŘÍCHOZÍ. No, to nevím, ale budiž. Tento snímek ANNIHILATION má téměř dvě hodiny, nic se tu zásadního neděje, v podstatě nic mě tu nevtáhne do děje. Nejde mi o akci, tu jsem zde ani nechtěl, ale já doufal, že to bude mít nějaké napětí, atmosféru a závěrečné rozuzlení, které mě buď překvapí nebo se mi prostě bude líbit. N.Portman to určitě zahrála dobře, její role jí padla, ta herečka zahraje obstojně snad cokoliv, ostatní herci ok. Dá se pochválit pěkný vizuál, na slabší rozpočet fajn. Nějaké ty nápady, ale i ten závěr mi přišel dost nudný a nezáživný. Je mi to líto, těšil jsem se na to a právě proto zavřu všechny oči a dám tu nejslabší možnou druhou hvězdu. Byl jsem odhodlán dát jen jednu. ZKLAMÁNÍ. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Zhmotněná vize Grety Thunbergové má krásný vizuální háv. Leč ten je neustále ometán obyčejnou béčkovou akcí. Anihilace v mnohém připomíná Impostora, jehož největším kladem v tomto srovnání je to, že si na nic nehraje. Anihilace uchopila velkou a zajímavou myšlenku a pošlapala ji těžkou botou. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Solidní hororová sci-fi (záměrně nepíšu 'sci-fi horor'), v níž někteří zahraniční kritici bůhví proč vidí novodobou žánrovou klasiku a dokonce se nebojí ohánět se ve snaze o přirovnání jmény největších světových filmařských kapacit (Kubrick a Tarkovskij - to jako vážně?!). Navzdory tomu to špatný film není - hezky kombinuje takřka snovou atmosféru s pomalým tempem (ovšem na úroveň například Příchozích nikdy nedosáhne) a občas nabídne i nějaký ten působivý znepokojivý výjev (při jednom jsem si vzpomněl na Vetřelce) či rovnou celou scénu. Celou dobu se to tváří smrtelně vážně, nic složitě interpretovatelného zde ale opravdu nevidím. Docela mě fascinuje, že tomu nepříliš přesvědčivému prvoplánovému odéru něčeho "filozoficky hlubokého" a žánrově významného podlehlo ne zrovna malé množství lidí (a na druhou stranu právě z tohoto přehnaného hypeu pak mohlo pramenit značné zklamání mnoha nejen zdejších diváků...). 60 % ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Na první zhlédnutí jsem nepochopila, proč Garland na misi poslal skupinu složenou pouze z žen (navíc krásně rasově vyvážených, aby američtí SJWs měli radost), ale příběhu jako takovému to nevadí. Bez ohledu na pohlaví dámy jednu po druhé kosí tajemné cizozemské prostředí, které se vydaly prozkoumat. Víc než scífko mi ale Annihilation připomnělo Walking Dead nebo hru The Last of US - s důrazem na divné mutace, změny v DNA a lidmi opuštěné lokace. Atmosféra je správně hutná a víc znepokojivá než vyloženě děsivá. Tenhle film jiný, dokonce ani konec není takový, jaký čekáte. Jen mám pocit, že nám Garland toho chtěl říct víc, než se nakonec do filmu dostalo. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Alex Garland si ide svoje a to je myslím na jeho novinke, ako aj na jeho predchádzajúcom diele, snáď to najhodnotnejšie. Počas prvej hodiny som si hovoril, že ma film zrejme veľmi sklame ako tupé béčko, tá druhá ale značne pritvrdí, teda čo sa týka rozohrania zápletky. Osobne som niečo od filmu očakával, aby som nakoniec dostal niečo úplne odlišné, niečo, na čo som sa nedokázal pripraviť. Film má niekoľko interpretačných rovín, ako tá najschodnejšia sa chytá samozrejme Lenin osobný život a jej povaha. Lenže nie nadarmo sa tu pracuje aj s motívom rakoviny. Annihilation môžete anihilovať ako sebastredný art dobrý akurát tak pre tvorcu a hercov, ktorým vysvetlil svoj zámer, alebo nad ním môžete premýšľať, chvíľu sa v myšlienkach topiť, potom sa zase nadýchnuť a povedať si možno až po opakovanom pozretí, či je to film pre vás. No a keď ho k niečomu prirovnať najviac zo všetkých zrejmých inšpiračných zdrojov, tak Stalker sa so svojou neuchopiteľnosťou, pomalosťou a komornosťou ponúka najviac. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Čím více se Annihilation blíží ku svýmu konci, tím více přetváří úsudek diváka... a čím jednoduší divák je, tím spíš ho to mine. Jinak si přečtěte knížku, protože film se s divákem nemaže a nedává tak odpovědi na otázky ohledně toho, co všechno a proč se dělo před událostmi filmu, smysl to nicméně dává! Parádní vizuál, fantastickej soundtrack, skvělá atmosféra, relativní originalita a fenomenální finále. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Co k tomu dodat? Těžko říct. Moc mě to teda nebavilo, ani se tam toho moc nestane. Parta ženských se vydá prozkoumat anomálii a vrátí se jenom jedna. V anomálii se dějí zajímavé věci a mění se zde DNA. Osud postav mi byl dost lhostejný. Má to sice pár dobrých momentů, ale to nestačí. Ani dobré obsazení to nezachrání. Netflixu se ty filmy moc nedaří... Kniha je prý jiná. "Lidé nemají sebevražedné sklony, ale sebedestruktivní." ()

Související novinky

Co nového chystá Alex Garland?

Co nového chystá Alex Garland?

24.01.2022

Režisér a scenárista Alex Garland (Dredd, Ex Machina) má za sebou některé z nejzajímavějších sci-fi projektů posledních let. Jeho režijní prvotina Ex Machina nadchla většinu diváků i kritiků,… (více)

Režisér Ex Machiny si vybral další projekt

Režisér Ex Machiny si vybral další projekt

07.01.2021

Režisér Ex Machiny nebo Annihilation Alex Garland si zřejmě konečně vybral svůj další projekt. Původně se zdálo, že se filmař po svém posledním seriálovém projektu Devs uchytí v televizi, nakonec… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama