Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojica tínedžerov Zach (Joel Courtney) a Randy (Calum Worthy) vyrábajú videá o ich nudnom a pokojnom mestečku dúfajúc, že z nich vďaka tomu budú slávni youtuberi. Náhodou sa stanú svedkami niekoľkých zvláštnych incidentov, ktoré ich dovedú k poznaniu, že ich susedia sú jeden po druhom nahradzovaní svojimi takmer dokonalými kópiami. Spoločne s kamarátkou Kaylou (Andi Matichak) stojí pred nimi neľahká úloha – presvedčiť svoje okolie, že tu ide o viac ako len o reklamu na ich fádnu internetovú šou. (beso74)

(více)

Recenze (67)

Flopik 

všechny recenze uživatele

Ale vôbec nie zlé. Natočené to je kvalitne, vidno že to nie je len nejaká amatérska blbosť. Herci sympatický , hlavná hrdinka je kočka a dej odsýpa rýchlo. Celkovo to začne pekne rýchlo a stále sa niečo deje. Po hororovej stránke je to slabé a chovanie postáv dosť nelogické ale tak nemôžme chcieť príliš. Mňa osobne to bavilo a za mňa 3*. Koniec troška prestrelil. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Taková řadová žánrovka která si očividně bere hodně z filmů typu Invaze zlodějů těl, Fakulta a obzvlášt Invaze, jelikož kloni zde fungujou v podstatě stejně. Neni to úplně špatný, ale rozhodně to je stokrát viděný a nepřináší to naprosto nic novýho, od začátku je jasný jak to skončí, kdo chcípne a kdo ne. Navíc je to plný nesmyslů většinou spojených s rychlostí šíření se dvojníků, zejména odhalení v závěru je úplná blbost. Zase musim uznat že to mělo takovej příjemnej nádech jednodušších hororů z 80s a hezkou Andi v šortkách, takže 2 tomu dám a jdu do hajzlu. ()

Reklama

jefff 

všechny recenze uživatele

Replicate je docela amatérsky natočený scifi horor, kterým tvůrci dali poctu klasickým žánrovým snímkům typu Invaze zlodějů těl. Herecky je to chatrné a triky jsou prehistorické, ale je tam nadšení a snaha o dobrou atmosféru. Kdyby měl snímek rok výroby o deset let dříve, řekl bych že půjde o hodně slušnou kultovku. Takhle je to milé, ale přece jen technicky nedozrálé. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Filmů na obdobné téma existuje již celá řada, přesto si myslím, že si s tím tvůrci poradili vcelku obstojně. Podařilo se jim postupně vybudovat docela slušnou atmosféru, skloubit scifi-hororový žánr s dramatickou vložkou a ani způsob natáčení nebyl vyloženě marný. Mix klasické kamery s prvky Found footage tomu dodal „šmrnc“ a stejně tak i většina hereckých výkonů byla zdařilá. Přesto všechno se tento kousek však nedočkal příliš velké divácké obliby a zapadl spíše do vod průměru.    S čímž musím bohužel souhlasit. Originalitou to tu totiž zrovna nehýří – ti co viděli filmy jako Invaze, Fakulta či Invaze lupičů těl, atd., mi dají jistě za pravdu. Vypůjčených nápadů tu byla celá řada, navíc bylo zjevné, že se zde báli více přitvrdit. Několik gore scén tu sice bylo, ale spíše se zde pracovalo s náznaky, nebo vše důležité utnul mnohdy střih. Vylíhnutí replikanta nám bylo rovněž ukázáno jen jednou a dobré pasáže často střídaly ty méně záživné, což brzdilo tempo.    Z hereckého obsazení asi nejvíce zaujme Andi Matichak, která si mezi díly nové trilogie Halloweenu odskočila sem. A potěší převážně mužskou část diváků, protože její replika se proběhne před kamerou nahá. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Vítězství kreativity nad originalitou. Netřeba lkát nad množstvím "výpůjček", kterými film disponuje. Scenáristický tandem John Murlovski a Steven Palmer Peterson mají dokonale nakoukanou klasiku "Invaze lupičů těl" a další úctyhodnou řádku filmů pojednávajících na jedno téma - tedy "krádež" tělesné schránky. Za 20 let už stejně nebude kde brát originální náměty, vše se bude točit jen kolem rebootů a remaků, tudíž mně absolutně nevadí "opáčko" provařené látky, když se jej zhostí schopný tvůrčí štáb. A jelikož ani financí jistě nebylo nazbyt, prim hrál kreativní přístup, který nasoukal do neoriginálního námětu porci odlišnosti, a sympatické herecké obsazení zajistilo divácký komfort. Při představě, že jsem pokousán jakousi potvorou a za určitou periodu si pro mě přijde replikant, co mě vytahá za varlata, jsem byl rozkošně pobaven, čímž se sešel důležitý divácký faktor, tolik potřebný právě pro takový druh filmů. A film se mně začal zamlouvat v jednotlivostech, přičemž Murlovski docílil určité režijní kompaktnosti. Nočních sekvencí je sice nemálo, ovšem posloužily mnohokrát k napínavému průběhu, načež se do hlavních i vedlejších rolí podařilo obsadit kvalitní omladinu. Andi Matichak je z ústřední trojice tou herečkou, která už začíná pokukovat po vyšší lize. Její herečtí partneři Joel Courtney a Calum Worthy si na herecký průlom budou muset nějaký ten čásek ještě počkat, ale vůbec nevadí, když se v budoucnu sejdou před kamerou a nabídnou podobné neokoukané kousky. Ve vedlejších rolích je hlavní hvězdnou akvizicí Cam Gigandet v roli šerifa. Povědomými tvářemi, co už mají nějaký ten "béčkový" zářez na kontě, se film hemží, nicméně omladina oproti nim dostala nepoměrně větší prostor. Rozpočet na hýření určitě nebyl, což je nejvíce znát u limitovaného počtu režijně nápaditých sekvencí, např. "vylíhnutí" replikanta si tak divák užije jen jednou (ve stodole). Ovšem prostor dostane i nějaká ta nahotinka, mě například vůbec nepobouřilo vidět Andi Matichak v rouše Evině. John Murlovski se neopřel o originální námět, oblast scifi/horor neobohatil o nedostižné a převratné dílo, nicméně má talent tahat tvůrčí neotřelost i nápaditost tam, kde by ji nikdo hned tak nečekal. 10/10 ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama