Reklama

Reklama

Rozkaz zabíjet

  • Česko Rozkaz zabít (více)
Trailer 3

Akční sci-fi thriller se odehrává v blízké budoucnosti, kdy je společnost příliš závislá na technologiích a staví člověka proti vražedným strojům. Za těchto okolností je elitní vojenská jednotka vrtulníkem dopravena do vzdáleného výcvikového střediska mimo veškerou civilizaci. Zpočátku jednoduchý výcvik se však pro kapitána Bukese a jeho semknutou jednotku brzy promění v děsivý boj na život a na smrt. Mariňáci totiž zjistí, že je ostrov osídlen nepřítelem, který přesahuje lidské pojetí zla. (Cinemax)

(více)

Recenze (138)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Parádní sci-fi jednohubka, která má základ z budoucnosti, ale přitom jde o jasnou vyvražďovačku, kde není moc co řešit. Jediné, co je opravdu třeba řešit, je Vanessa Kirby, která do tohoto filmu sedla jak prdel na hrnec a zkrásňuje tu drsno jednotku, která se snaží přežít uprostřed parádně atmosferických lesů, který jak kdyby vypadly z lesů kolem Starý Boleslavi, kam nejradši na podzim chodím na houby... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $25,000▐ na video film alebo takú nízkorozpočtovku dosť dobrá práca, či už triková stránka, akcia ale i herci čo to dajú, spokojnosť, má to čosi do seba /60%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vizuálně velmi slušné béčko s roboty, které má celkem fajn nápad a nenudí, ale až tak moc mě to nestrhlo. Zamrzí, že vojáků je poměrně málo, takže té akce není ve výsledku moc a navíc raději mám roboty proti robotům, takové střílení do železa bez gore moc záživný není. Akce v lese a finále ujde, ale zbytek mě mocc nezaujal. Příběh***, Akce***, Humor>Ne, Násilí*, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra***, Napětí***. 5/10 ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Vojenská jednotka sa vyberie na výcvik v oblasti tréningového ostrova. Prostredie je najprv pokojné, ale po malej chvíli sa ocitnú pod palbou neznámeho nepriatela. Z očakávaného tréningu sa tak stáva misia, z ktorej vojaci nemusia vyviaznuť živí. - Sci-Fi horor patrí u mňa k tým menej oblúbeným hororovým subžánrom, aj keď sa občas nájdu výnimky, ktoré ma úplne pohltia. Kill Command sa však takýmto hororom nestal. Je to natočené v pôsobivom prostredí lesa a diváci ani vojaci nevedia, z ktorého svahu prichádza nebezpečenstvo, zabitia sú dostatočne krvavé a postavy a herecké výkony vyzerajú pozitívne. V rámci vizuálneho dojmu je to naozaj perfektné dielo. Je tu však kopa chýb, ktoré môj dojem kazili. Napríklad len malý detial v tom, že vojaci pri tej najväčšej prestrelke nenosia helmy. Každý hororový fanúšik by si mal pamätať scénu z The Hills Have Eyes 2, v ktorej sa člen jednotky vráti pre helmu počas palby nepriatela. To bola samozrejme chyba a velitel povedal, že sa pre helmu nemá vracať, pretože by mu neostala hlava, na ktorú by si ju nasadil. U Kill Command som však nevidel dôvod, prečo by mali byť bez helmy. Je to len minimálny detail, ale vadilo mi to, že po vojakovi strielajú desiatky nezastavitelných robotov a on si tam len tak sedí a vykúka. Pre fanúšikov techniky a hororov odohrávajúcich sa v budúcnosti je to zrejme ideálna volba. + herec z Wrong Turn 3: Left for Dead ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

I z tak prostého námětu mohou občas vznikat dobré filmy, jen vzpomeňme na Psí vojáky. Tady to ovšem nemá ani atmosféru, ani nijak sympatické postavy ani moc logiku. Na tu ženskou-kyborga by měly letět od profesionálních vojáků dotazy typu jak jsou odolní, jaká jsou slabá místa, jak dlouho jim vydrží zdroj a tak dále a ono nic. Ani herečtí představitelé příliš nenadchnou, na jejich obhajobu však nutno říct, že vlastně nemají moc co hrát. Pak taky sluší zmínit klasický problém podobných filmů, tedy že zatímco na začátku se nepřátelské droidy jeví takřka nezničitelné, na konci je zbylá trojice vojáků likviduje pár ranami. K dobru lze přičíst snad jen, že na omezený rozpočet to je dost dobře technicky provedené. Není to nějaký odpad nebo film, u kterého bych se vyloženě chytal za hlavu, ale pár odkazů na Terminátora to z podprůměru nevytáhne. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Supertvrdá jednotka mariňáků bojuje na opuštěném ostrově s robotickými zabijáky. Nutno podotknout, že tahle synopse zní dementněji, než to ve skutečnosti vypadalo.. Nezapřená inspirace akčními sci-fi kulty osmdesátých let zvýrazňuje nedostatek vlastní invence, casting tvrdých hochů a hochů s prsy není zrovna dvakrát přesvědčivý a atmosféra v jehličnatém lese plném různě se zmenšujících a zvětšujících satelitů neoplývá bůhvíjakou tenzí, ale pokud rezignujíc na jakýkoliv intelektuální stimul toužíte po podobné žánrovce, proč ne? Triky nejsou k popukání (vzhledem k rozpočtu jsou vlastně famózní), větrnými víry tam nerotují paryby a nehraje v tom Casper Van Dien. A to není málo.. P.S.: Pokud si myslíte, že je námět písní vzdálené budoucnosti, podívejte se na stránky americké firmy Boston Dynamics.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Speciální komando potřebuje na opuštěném ostrově humanoidní robotku, aby uprostřed atmosférických lesů přežili proti přesile vražedných strojů. Příběh věčného souboje lidství s umělou inteligencí je prostý, s akcí už je to o něco lepší. Smrdí Neillem Blomkampem, ovšem je o dost levnější. Výši rozpočtu jsem nikde nenašel, ale asi se hoši přes triky docela vytáhli. Potěší robustní střelba, solidní zvukové efekty a pochopitelně Vanessa Kirby. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Vycvičená zásahová jednotka je v doprovode humanoidného robota vysadená na opustenom ostrove, aby po dobu dvoch dní prešla kompletným výcvikom prežitia. Takmer okamžite po vstupe do uzavretého priestoru prichádzajú do kontaktu s neznámym druhom robotov, ktorých bez problémov zneškodnia. Neubehne však dlhá doba, a spoznajú pravú tvár protivníka, väčšieho, silnejšieho. Tento počin asi nestál euríčko. Kvalitne natočené, slušné efekty s pomerne hutnou atmosférou či dostatkom akcie v doprovode solídneho soundu. Mám rád scifi, tobôž keď je skombinované s horor žánrom, no viac menej keď je záporákom nejaké monštrum, než "číslo 5 žije". Nie nie, "Kill Command" nie je márny, ale nejak tomu chýba to pravé orechové, pričom sa rozhodne nejedná o horor. Chcelo to zručného majstra so skúsenosťami z podobných počinov, než niekoho kto sa ešte len hľadá. Klobúk dolu že práve nováčik dostal takýto priestor. Ja osobne som sa nenudil, a keby sa dostavilo nejaké to gore, zrejme by aj tunajšie hodnotenie bolo vyššie. Na moje počudovanie, ani takýto druh filmu sa nevyhol nelogickému správaniu, ale to už je zrejme choroba dnešnej filmovej tvorby. Každopádne, na béčkový počin spokojnosť (!), no ako to už býva zvykom, každému podľa chuti - 60% ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Asi takhle - jestli ve fjůčr budou vypadat i jednat příslušníci speciálních jednotek tak, jako zde představená parta hysterických táborníků, pak skutečně raději do prvních linií nasadit odšťavňovač na nožičkách, vyzbrojený kalachem, přilepeným leukoplastí. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Neoriginální? Předvídatelné? No jistě nemá to ani žádnou super atmosféru, zato akce šlape víc než obstojně a divák se nenudí. Efekty i hudba rovněž ujdou. Na průměr to úplně v pohodě stačí.55% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příjemné béčko se slušnými efekty. Proč jen mi ti roboti připomínali brouky z Hvězdné pěchoty? A i ten jejich velitel sbíral informace stejným způsobem...no a pak už z toho byl Terminátor. Ale jo, dobré, fajn kamera, úderná hudba, akce, střílení, les, základna. Čistě oddechová střílečka, nic víc. A jako taková nezklamala. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Podle mě to atmosféru má slušně budovanou, široširý les, zbláznění roboti proti sice dobře vybavenám vojákům, ale přeci jen... nerovný boj.. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Američtí mariňáci jsou hrani britskými herci tak nějak britsky i s taktikou. Navíc i když jen část z nich jsou Afroameričané, tak jako by se tu dodržoval dějový model od Britky Agathy Christie, známý názvem deset malých černoušků. V tomto případě můžeme napsat deset malých mariňáků šlo na roboty. Vanessa Korby dostala zajímavou roli, ve které jí to sedělo. I když film není nic extra, tak si ani na nic nehraje. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Armádna jednotka je v rámci výcviku vysadená na jednom ostrove, kde sa všetko zvrhne v zúfalý boj o život. Inteligencia nepriateľských robotov presahuje všetky možnosti, čo dalo vzniku mnohých otázok. Najdôležitejšia je však len jedna. Kto za tým všetkým stojí? Originalitu pochopiteľne nejde vyhľadávať. Návrhy vzhľadu robotov sú do posledného detailu vytvorené nápadito a bojové scény nevyzerajú nijako zle. Človek versus stroj. Ďalšia sci-fi snímka na poli stretu ľudských vojakov a vojnových robotov. Nastala opäť robotská filmová éra? Celý tento snímok je viditeľne značne nízkorozpočtový, ale na špeciálnych efektoch si dali tvorcovia naozaj záležať. Hanba je však predovšetkým scenár, ktorý mohol byť ďaleko viac dejovo prepracovanejší. Keď sa príbeh zhrnie, vlastne ani nie je o čo stáť. Najlepšie na celom tomto projekte je hudba. Dlho taká nebola počuť. Aj napriek prílišnej jednoduchosti a lacnosti sa teda zdá byť snímka pozerateľná. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jedine čo tento film zachraňuje je krátka stopáž a akcie, ktorých je aspoň dosť. Príbeh mi príde doslova odnikiaľ nikam a herci sú na tom podobne. Ten film nemá pevne základy, nemá na čom stáť. Okrem humanoidného robota, nie je žiadna postava zaujímavá, takže je vám vlastne jedno kto, kedy a ako zomrie. Rozpočet je síce malý, ale aspoň sa pohrali z dizajnom. Škoda, zaujímavý nápad, ale keby Steven Gomez bol lepší scenárista alebo aspoň režisér, mohlo by to byť zaujímavejšie. Takto len priemer. 50% - 2* ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|59%| Béčková akční sci-fi parádička, která mě vcelku bavila po celý čas. Příběh tu je opět na béčkové poměry jednoduchý, ale nemá žádnou slabinu. Dokonce tu i občas zafunguje atmosféra, asi tak do ½ filmu. Samozřejmě chybí napětí, nepředvídatelnost, nějaká ta chytlavost aby mě zajímalo, jak vše dopadne – avšak to se nestalo, ale nevadí. Akce? Té je zde přiměřený dostatek – je rozložená po celém snímku. Natočena je dobře, kamera je v pohodě, samozřejmě tu je pár digi efektů, ale to mi nepřekáží. Herci jsou ok, včetně vylepšené ženy. Robůtci jsou pěkně vytvořené. Nuda tu rozhodně nehrozí. Hudba je poměrně vydařená. 1/3 filmu se rozbíhá, ale docela solidním tempem. 2/3 filmu trochu tempo zbrzdí, ale furt se dá na co koukat. A ta 3/3 coby finální část už toli nezaujme, ale akce tu je dostatek. Mírně nadprůměrný béčkový počin, který aspoň na to 1 shlédnutí zabaví. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pokud si představíte partu malých kluků, kteří si v lese hrají na vojáky bojující proti robotům, máte o tomhle filmu jasnou představu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Scifi horory mi nějak zásadně nevadí, pokud se všechno netočí jen okolo mimozemšťanů, nebo nejde o laciné napodobeniny Predátora či Vetřelce. Tady se však jednalo o robotické zabijáky a na to, že šlo o britský film s nepříliš velkým rozpočtem a ani režisér Steven Gomez neoplýval přemírou zkušeností (spíš jde o zelenáče), tak to nakonec nedopadlo vůbec špatně. Viděl bych to na klasickou průměrnou podívanou s několika opravdu povedenými momenty, slušnými speciálními triky a dokonce i vcelku snesitelnými hereckými výkony. Jedinou viditelnější slabinou byl slabší scénář a několik nudnějších pasáží. Což by se ale dalo připsat hlavně na vrub nepříliš velkým zkušenostem režiséra a scénáristy v jedné osobě. I tak jsem si však příchod speciálního komanda do výcvikového ostrovního prostředí docela užíval. Proběhlo letmé seznámení s postavami, dokonce vypotí i několik humorných hlášek a pak už se jde na věc. Počáteční fight se cvičnými roboty se totiž záhy promění v boj o přežití s vychytralou a přizpůsobující se jejich vyvinutou formou, jenž si dala za úkol, lidi prostě vyhubit. Dokonce dojde i na několik pěkně krvavých záběrů, které okořenili jinak převážně akční podívanou plnou střelby a výbuchů. Vanessa Kirby je docela atraktivní děvče, takže se mezi tou bandou vojáků bylo i na co dívat. 50% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Průměrná scifi válka robotů X vojáků, kteří původně jeli na výcvik do lesů, ale po chvilce zjistí, že robotům "přeplo" a místo aby lidé trénovali střelbu na robotech, roboti trénují na lidech. Akce je slušná, vizuál robotů taky a bitva v lese v první polovině je dostačující, pak ale přichází trochu nuda. Občas chytne, občas nudí, je to tak nahoru a dolů... Ono dívat se jak vojáci nesmyslně střílí do robotů, kterým doslova nic nedělají a roboti je za to prostřílí na kusy není zas až taková zábava, jak by jeden řekl. Nejhorší to nebylo, ale v žánru se dají najít i daleko lepší věci. Alespoň že je se na co dívat v podobě Vanessy Kirby a potěší i kratší stopáž. ()

Reklama

Reklama