Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Letecká společnost Geoffa Cartera (Cary Grant) zajišťuje nebezpečné lety kdesi v Jižní Americe. On a jeho pár pilotů vzlétají každý den z malého letiště obklopeného džunglí a vysokými horami. Pro jejich zákazníky jsou často jediným spojením se světem. Jejich hlavním nepřítelem je nevyzpytatelné, rychle se měnící počasí. Jednoho dne se na letišti zastaví mladá žena Bonni Lee (Jean Arthur), která čeká na svoji loď. Většina mužů se s ní samozřejmě chce seznámit, ona ale stojí o Geoffa. Toho dne navíc při nehodě zemře jeden z pilotů a na jeho místo přichází nový pilot Mac Pherson se ženou Judy (Rita Hayworth). Mac Pherson je mezi ostatními velice neoblíben, protože kdysi zavinil smrt svého mechanika. Navíc Geoff zjišťuje, že s Judy kdysi chodil. Ve své době film vynikal především odvážnými leteckými scénami s tehdy dech beroucími efekty. (worm14)

(více)

Recenze (33)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Cary Grant a Howard Hawks spolu natočili pět filmů, čtyři komedie a jedno drama z malého letiště v Jižní Americe. Only Angels Have Wings vzniklo mezi slavnými komediemi Bringing Up Baby (1938) a His Girl Friday (1940), a narozdíl od nich upadlo poněkud v zapomnění. To je ale obrovská škoda, protože Cary tady konečně dostal "roli". Ve většině svých filmů je prostě za idol žen. Sympatický, krásný, vtipný a úžasný. Ano, pro tyhle role se narodil a je v nich naprosto neodolatelný, ale tady konečně hraje postavu, která má hloubku. Jako šéf malé dopravní společnosti musí rozhodovat, kdy koho pošle nahoru do mlhy, a kdy už nebude riskovat životy jiných a půjde do toho sám, a nutno říci, že v tomhle filmu mi dokázal, že není jen charismatický milovník a komik, ale i prvotřídní herec. Hawks mimoto vytáhl z rukávu krásné ženy (Jean Arthur i Rita Hayworth zastupují to nejlepší, co tehdy mohl Hollywood nabídnout), úžasné vizuální efekty a výborné vedlejší postavy (ať už je to Richard Barthelmess jako všemi odsuzovaný pilot nebo jako vždy skvělý Thomas Mitchell v roli Caryho nejlepšího přítele) a dal dohromady další ze svých "velkých" filmů, který absolutně postrádá hluché místo a je napínavý od začátku do konce. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Perfektně promyšlený a zrežírovaný mikrosvět malého letiště zahuštěný výtečně napsanými postavami. Přátelství, láska, nenávist, humor, letadla, tady je všechno. Chemie mezi herci, jaká se vidí málokdy. A bez patosu, protože režíruje Howard Hawks. Rozhodně nejsem jeho skalní fanoušek, ale tímhle mě okouzlil, pro mě jeho nejlepší film, dvě hodiny jsem byl v jiném světě. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Malé jihoamerické letiště se zaměstnanci, kteří na něm pracují spíš za útratu na baru než za skutečný plat. Líbil se mi tvrdý Cary Grant odpalující jedno cigáro za druhým, Jean Arthur a Rita Hayworth jsou správně naivní. Ale abych byl jejich světem ještě víc okouzlený, potřeboval bych ho malinko víc přiblížit. Sympatická oddechovka. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Tradičný old school hollywoodsky biják s dobovou špičkou pred aj za kamerou. A všetci ukazujú prečo k nej patrili 9/10 ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Only Angels Have Wings není Hawksův ani Grantův nejlepší snímek, ale tím nechci říct, že patří do filmového odpadu! Má totiž skvěle vymyšlené a zahrané postavy, slušný příběh a i solidní dávku napětí. Své diváky a příznivce si tudíž najde i dnes. A já se s dovolením zařadím mezi ně. 7,5/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Príjemný, nič neriešiaci dobrodružný film z 30. rokov. Hlavným ťahúňom je Cary Grant, ktorý okúzli aj v babánovej republike každú ženu v dosahu. Je trochu škoda že jedna z nich, Rita Hayworth, je pre príbeh absolútne postrádateľná a navyše nedostane ani dostatočné množstvo priestoru, aby svoju prítomnosť obhájila. Určite potešia pekné exteriéry, fakt, že je stále počasie pod psa a také to chlapáctvo, ktoré v dnešných veľkomestách už nemá priestor. Tento film si vyžaduje veľké plátno, ani veľká televízia nedokáže poskytnúť to, čo Hawks zamýšľal. To je samozrejme tým, že ju ešte nepoznal a vtedajšie dobrodružné filmy boli nakrúcané s vedomím, že ich divák uvidí iba na veľkom plátne a je to poznať. Takže v rámci nejakého filmového kinoklubu by som si Anjelov išiel pozrieť znova a nepochybujem, že by som zvýšil aj hodnotenie. Asi ich tam nikdy nedajú, tak ho zvýšim radšej už teraz, aby som nezabudol. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tento film mnoho lidí na této databázi nevidělo a já se hrdě zařadím mezi těch pár "šťastlivců". Na samém počátku komentáře přeci jen musím chválit, a to konkrétně dobové letecké kreace. Na rok 1939 byly extrémně dobré a doboví diváci museli být ze snímku velice nadšení. Celé to všem stojí a padá na postavách, které jsou napsány tak, aby byla od každého druhu alespoň jedna. Každá má přesně vymezený charakter a nikam se nevyvíjí. Interakce mezi postavami určitě fungují. Přesto jsem se převážně nudil. Sledovat příběh letiště, kam lidi přicházejí, a ze kterého lidé odcházejí, někdy dokonce nohama napřed, mě po celé dvě hodinky určitě nebavilo. Ženské postavy působily v tomto světě mužů spíše otravně. Přes dvě hvězdy to určitě nedostanu. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film mi vybrala uživatelka Mireldis. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Cary Grant hrával většinou uvolněně, ale snad nikdy ne tolik jako v tomhle filmu. A ostatní herci se k němu přidávají. Kamarádská atmosféra z filmu přímo čiší, k tomu ještě napínavé scény nebezpečných přeletů. Ty tvoří hlavní náplň, takže děj je spíš jen několik epizod a postupné odkrývání několika charakterů. ____ Je to ryze mužská záležitost, ženské postavy jsou ve filmu navíc – nevyužitá Rita a po většinu filmu jen překážející Jean Arthur, zde bohužel v roli vtěrky, které se zapálený pilot ne a ne zbavit. V tomhle světě není pro ženy místo, přednost vždycky a za všech okolností dostane létání. KOUSEK DĚJE A právě s tím jsem měla problém. Nepřipadá mi moc reálné, že by se uživila přepravní služba, která lítá za každého počasí, takže každé druhé letadlo i s nákladem a pilotem spadne – to by se musela přeprava dopisů vyvažovat brilianty. Vůbce, piloti z téhle party působili spíš jak skupina kamikadze než jako zodpovědní profesionálové. /9. 6. 15./ ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Když se díváte na film s Ritou Hayworthovou, pouštíte si ho KVŮLI Ritě Hayworthové. Fakt, že je tady Rita jako páté kolo u vozu tedy filmu body nenažene. Problém nevýrazné ženské postavy však není náhodný. I Jean Arthur, která by vlastně měla být hlavní ženskou hereckou hvězdou, tu povlává jako postava bez mozku a logického uvažování. A smysl to moc nedává. Z dramaturgického hlediska asi její postava nahrazuje diváka (film začíná s jejím příchodem a zdánlivě končí s jejím odchodem), ale to je patrně asi tak vše. Příběh, který film uspokojivě táhne, se tak odehrává hlavně mezi muži a letadly. Hawks nabízí na dobu svého vzniku skvělou práci s efekty. Nevyhne se ale úsměvným a trochu iracionálním momentům. Když nad tím tak přemýšlím, hodně Hawksových filmů svým způsobem nedává úplně smysl, případně má divák tendenci se v nich ztrácet (Bringing Up Baby, His Girl Friday, The Big Sleep). Only Angels Have Wings je patrně jedním z nich. 5/10 ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Cary Grant je proslulý zejména díky crazy rolím v crazy komediích. V tomto snímku je jeho postava netypicky vážná a komplikovaná. Hereckou partnerku mu dělá Jean Arthur. Ústřední dvojice byla tedy super, ostatní herci také v pohodě, bohužel má oblíbená Rita neměla téměř žádný prostor předvést své kouzlo. Nicméně jinak šel tento film zcela mimo mě. Docela slušně to odsýpalo, nenudilo, ale jinak mi všechny postavy na malém letišti i jejich osudy byly poměrně ukradené a celkový dojem není nijaký. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Kde bolo tam bolo, bola raz jedna aerolinka, nachádzajúca sa v nemenovanom pohorí v Južnej Amerike, plná tvrdých chlapov, ktorých neodradí ani ničivá sila vrtkého horského počasia a ktorý sa púšťajú do letov, z ktorých vo väčšine prípadoch niet návratu ( teda aspoň nie bez ujmy na zdraví ). Skvelé retro special effects, krásne ženy a príbeh plný romantiky a akcie. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Silný film, který má jak zajímavé postavy, tak i některé scény, které vám doslova vyrazí dech. Pa máte pocit, že někdy je život vážně pořádná bestie, ale lidé se prostě dokážou přizpůsobit všemu, když je třeba. Cary Grant a Jean Arthur si k sobě nádherně sedli, což myslím, že v případě Granta nebyl nikdy moc problém. Skvělý herec. ()

Foma 

všechny recenze uživatele

Nabitej film - napětím, vtipem, charizmatem, herci, prostě skoro vším, co máme u filmu rádi. Skoro bych i řek, že to musela bejt jedna z inspirací pro Indianu Jonese. A taky obsahuje podle mě jeden z nejvtipnějších happyendů vůbec. Hawks! Ehm, tedy vlastně Howgh! ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Calling Barranca! Calling Barranca! Skvělá ukázka hollywoodského řemesla z doby tzv.klasické éry vykazuje všechny typické znaky svého tvůrce: drsně mluvícího hrdinu s citlivou duší, chlapské žertování, silné ženské charaktery a dobře natočené letecké akční scény. Co na tom, že většinu z nich „odehraje“ vedlejší postava toužící po vykoupení, zatímco C.Grant jen posedává ve slušivé letecké bundě u rádia, důležité je, zda si na konci snímku vzpomenete „kdo je Joe?“ ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Slavny film od Howarda Hawksa /Jeho divka patek, Ball of fire, Air Force/, v ktorej dominuje mne stale nesympaticky Gary Crant, teda pardon, Cary Grant. Dost dlho trva, kym sa film rozbehne a pre nejedneho filmoveho divaka tu moze prist nuda. Ono tak trochu aj jo, ale len trochu - tempo je pomale a rozvlacne, ale nie ospale, a krasne vidno talentovanu reziu velikana Howarda Hawksa, ktory opat dokazal, ze mal talent natocit ci uz film noir, western, alebo dramu ci komediu. Cary Grant hraje sefa firmy a rozhoduje o pilotoch, kto pojde lietat a kto nie. Sice ako som spominal, rad ho nemam, ale hrat vedel, to zase jo. Takze som si prisiel aj na herecke vykony - hlavne od genialnej Jean Arthur /Mr. Deeds goes to town, Mr. Smith goes to Washington, A Lady takes a Chance/ a rovnako vybornou Ritou Hayworth /Gilda, Dama ze sanghaje/. Kulisy su fascinujuce /na 30. roky sa tvorcom fakt podarili a vidno, ze sa pohrali s kulisami, exteriery su proste vyborne. K tomu par takmer genialnych dialogov a vyborne su natocene aj napinave sceny, ked lietadla pristavaju - ba dokonca sa najde aj nejedna havarka : 95 % ()

Klenotka 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a na svou dobu neobvyklý film. Odehrává se to vlastně jen v pár interiérech, se záběry na přistávající a vzlétávající letadla. Efekt padajícího letadla byl výborný, až z něj zamrazilo a Cary Grant si tuhle roli užil. Jen bych měla námitky k obsazení ženských postav, protože podle mého (laického, skromného) názoru je měli prohodit. Jean Arthur mi přišla trochu mdlá a Rita Hayworth by se na její místo hodila spíš. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Jean s docela sexy nakraplym hlasem, Rita nastesti utlumena. Napul komedie, napul drama...ve finale celkem nudne, resp. nevybavuju si zadny vyraznejsi moment. Prijemny zaver. Prumer. ()

Reklama

Reklama