Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petr Miller pracuje již řadu let pro imigrační úřad v Londýně. Zaběhaný rytmus jeho života jednoho dne přeruší podivný telefonát z Prahy. V nemocnici leží po autonehodě svobodná matka, která ho v případě nouze uvedla jako opatrovníka svého dítěte. Ema je totiž jeho dcera. Petr je naprosto šokován. Musí jít o nějaký omyl. Nemá děti a ani netouží je mít. Přesto nedokáže nad situací jen tak mávnout rukou. Co když je Ema opravdu jeho dcera a on je její jediná šance, jak se vyhnout dětskému domovu? Chlapovi, který byl do padesáti let zvyklý žít sám a rozhodně si nechce komplikovat život emocemi, převrátí soužití s osmiletou holčičkou život doslova vzhůru nohama. A navíc je mu v patách nesmlouvavá sociální pracovnice, a tak Petr musí učinit zásadní rozhodnutí: Pokud se chce stát právoplatným rodičem, je nutné najít pro Emu matku! Ve stejné chvíli se seznamuje s Marií, která podobně jako Petr žije pro svou práci a téměř ztratila naději na to, že ji potkají obyčejné radosti života. Marie se rozhodne oběma pomoci. Je třeba nemilosrdné úřednici předložit uvěřitelnou historku. Začíná hra na lásku... Ale jak skončí? I zázraky se občas dějí. (Falcon)

(více)

Recenze (367)

karlee 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemné, ovšem podání sociálně právní ochrany dětí je dost podivné. Taky Vetchého vztah k oběma holkám nemá úplně přesvědčivý vývoj. ()

winstonik 

všechny recenze uživatele

Divák iste chápe, že účelom vianočného príbehu je vyplniť jeho čas vo chvíľach, keď plánovane vypína mozog. V tomto smere žiadna výčitka. ()

Caa 

všechny recenze uživatele

To je tááák špatný. Postavy jsou ploché, dialogy trapné a nesouvislé, celek vůbec nefunguje. V horších rolích jsem své oblíbence Vetchého, Geislerovou ani Cibulkovou nikdy neviděla. Jedna hvězda za obsazení. ()

Pravek007 

všechny recenze uživatele

Česká komedie s dobře předvídatelným vývojem děje. Ale i tak má tento film něco zvláštního do sebe. Každopádně z dvojice milý Vetchý a protivný Vetchý (Pohádky pro Emu VS Bezva ženská na krku) u mě rozhodně vítězí protiva. ()

Coliseum 

všechny recenze uživatele

Zelená karta+dítě a čaroděj Bubu. Nevtíravě milá pitomost, která, vypuštěná v dobu správnou, nemilosrdně, ty voe, pohladí. A proč by to tak nemělo být. Soukromý poznatek: Aňu jsem vzal na milost, nejspíš už dokonavě. ()

Pavlunka 

všechny recenze uživatele

Dávám 4*, protože se jedná o český film. Příběh 100x omýlaný. Emička trošku pupkatá a občas mluví až moc dospěle, ale to se u dětí co vyrůstají mezi dospělými stává. Aňa až moc rychle kývla na to, že jí možná zavřou. Konečná scéna na střeše, byla moc rychle ukončena, ještě bych to trošku natáhla. Miluji tě jim moc nešlo přes hubu :D Scény s morčetem mě obtěžovali stejně jako scény s králíkem ve filmu Probudím se včera. ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Tak toto je jeden z tých lepších filmov za posledné roky. Citlivý, paradoxný a pohlcujúci. Tu je to tak krásne prepletené, že to ide samo ako po masle. Telefonát otca so synom tomu dáva korunu. ()

HEED 

všechny recenze uživatele

Takový hezký Vánoční film plný naděje. Celkem solidní tempo a příjemné herecké vystupování hlavních postav. Dost obstojná konkurence vůči zahraniční tvorbě s Vánoční tématikou. Líbila se mi taky kamera, obzvláště pak okolí kostelů či různých částí Prahy. ()

XZvire 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděla poprvé plakát k filmu, lekla jsem se, že se jedná o nějakou napodobeninu Lásky nebeské. Naštěstí opak byl pravdou. Geislerka se mi v roli kupodivu líbila, malá Ema byla roztomilá, akorát Vetchý mi do role úplně nesedl (viděla jsem nedávno Bezva ženská na krku, tak možná proto). Příběh sám o sobě není nic nového, hlavní nápad vane ze západu, ale na české poměry je to povedená rodinná podívaná. ()

joelly01 

všechny recenze uživatele

Nebylo to spatne, chemie mezi Geislerovou a Vetchym fungovala a ta mala Ema se mi zdala take velice dobra. Akurat se to strasne, ale strasne vleklo. Dve hodiny na takovy film je vazne hodne, osekat to o ctyricet minut od te hromady hlusiny a sla bych na vic. ()

miki68cz 

všechny recenze uživatele

Tenhle film snad může mít efekt jedině před Vánoci. Na konci léta vyznívá trapně režisérova snaha o happyendingovou romanci, většina postav vyzní naprázdno (Taclík, Vlach, Polívková), od začátku do konce je film čitelný a všichni vědí jak dopadne. pro mne další ze serie českých propadáků. Tento film vám nedoporučuji, jedině snad jako zdroj nucené vánoční nostalgie. ()

Plastík 

všechny recenze uživatele

Celé to bylo pěkně klidné, docela emotivní a uznávám, že takto by to mohlo proběhnout i ve skutečném životě. To se na tom nejvíce povedlo - reálnost. Vetchý je můj pilíř jistoty a Aňa je prostě velice zkušená a protřelá herečka. Chybí jim kvalitní scénáře, kde by mohli zazářit a ne se jen blýsknout. I to je o tomto filmu. ()

DominoTempus 

všechny recenze uživatele

Řemeslně povedený český počin, dobře napsaný, dobře natočený, dobře obsazený. Rozhodně to není film, který by nudil. Nejvýraznějším nedostatkem filmu je přítomnost pouze dvou "poloh", které film střídá s až brutální razancí. Těmito polohami jsou "romantická komedie" a "depresivní drama", a nelze tomuto snímku upřít, že obě části zvládá, ale jejich propojení zkrátka a dobře působí vynuceně. V jednu chvíli vám film ukazuje příjemnou romantickou komedii se silný obsazením, ale jen proto, abyste mohli následně cítit jak VŠECHNO JE ZTRACENO A NENÍ DŮVOD ŽÍT, PROTOŽE EXISTENCE JE BOLEST. I tak se ovšem jedná o film, který stojí za shlédnutí. ()

Fajt 

všechny recenze uživatele

Nějak mi uniklo, že je to komedie !! ale neunikly mi záběry, které s vědomím režiséra dělají z diváky hlupáky. Dvakrát použitý stejný záběr u okna, první na začátku filmu v Londýně telefonát z Prahy s hodinami 3,25 hod. a druhý telefonát z Londýna do Prahy (v poslední třetině filmu) u okna a s hodinami opět v 3,25 hod. Příchod do recepce hotelu a Vetchý postaví klec s morčetem na pult a při příchodu do pokoje je klec již na pokoji, přestože recepční zrovna řeší jak se o morče v kleci na pultě postarat !!!!!!!!!!!!!!!! ()

Kubi21 

všechny recenze uživatele

Typický a předvídatelný vánoční snímek, který je ale neuvěřitelně půvabný, zábavný a milý. A je naprosto skvěle padnoucí do tohoto ročního období. Vidět to v létě, tak asi mávnu rukou, ale v předvánočním shonu, jako určité zklidnění, funguje dokonale. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pohádky pro Emu jsou taková moderní pohádka pro dospělé, možná i pro rodiny, s dobrým koncem. Ona vůbec ta Vánoční atmosféra tomu všemu ještě přispívá. Příběh sám o sobě je postavený především na úřednickém šimlu. Je více než průkazný a zobrazující, jak to v dnešní době s úředníky je. Ostatně sama postava V. Cibulkové jasně říká: "Já nemůže dělat, jak to cítím já, ale co mi nařizuje zákon." Velký problém dnešní doby. Sbližování tří cizích lidí je ale kouzelné, v atmosféře Vánoc ještě vím víc. na druhé straně mi připadá, že se Ema až moc rychle vyrovnala se smrtí matky a přijala novou situaci, ale každé dítě je jiné a vypořádává se se svými pocity jinak. Místy byl snímek i úsměvný a mě rozhodně nenudil. Jak výkony obou hlavních hrdinů potěší, tak hlavně výkon malé Emy Švábenské je potěšující vzhledem k jejímu věku a první zkušenosti. O Anně Geislerové jsem několikrát psal, že ji zkrátka nepovažuji za příliš kvalitní herečku, a není mnoho filmů, kde by mě její herecký výkon zaujal, tady ovšem mě přesvědčila. Na druhé straně se budu opakovat, že O. Vetchý patří bezesporu k našim nejlepším hercům, ovšem připadlo mi, že mu ta role příliš nesedla. Jeho výkon nebyl špatný, můj osobní pocit je, že se na tu roli nehodil a nepobral jsem jej po celý film - kdo ví, čím to bylo. Pohádka s dobrým koncem potěší. Ve skutečném životě je dobrých konců málo a hlavně jich nikdy není dost. A i my ostatní, kteří ve svých životech ty dobré konce příliš často nemáme občas nějakou takovou, dobře koukatelnou a pohodovou, místy i dojemnou pohádku potřebujeme. ()

Reklama

Reklama