Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petr Miller pracuje již řadu let pro imigrační úřad v Londýně. Zaběhaný rytmus jeho života jednoho dne přeruší podivný telefonát z Prahy. V nemocnici leží po autonehodě svobodná matka, která ho v případě nouze uvedla jako opatrovníka svého dítěte. Ema je totiž jeho dcera. Petr je naprosto šokován. Musí jít o nějaký omyl. Nemá děti a ani netouží je mít. Přesto nedokáže nad situací jen tak mávnout rukou. Co když je Ema opravdu jeho dcera a on je její jediná šance, jak se vyhnout dětskému domovu? Chlapovi, který byl do padesáti let zvyklý žít sám a rozhodně si nechce komplikovat život emocemi, převrátí soužití s osmiletou holčičkou život doslova vzhůru nohama. A navíc je mu v patách nesmlouvavá sociální pracovnice, a tak Petr musí učinit zásadní rozhodnutí: Pokud se chce stát právoplatným rodičem, je nutné najít pro Emu matku! Ve stejné chvíli se seznamuje s Marií, která podobně jako Petr žije pro svou práci a téměř ztratila naději na to, že ji potkají obyčejné radosti života. Marie se rozhodne oběma pomoci. Je třeba nemilosrdné úřednici předložit uvěřitelnou historku. Začíná hra na lásku... Ale jak skončí? I zázraky se občas dějí. (Falcon)

(více)

Recenze (367)

Tominni 

všechny recenze uživatele

Ano, takhle by opravdu mohl vypadat vánoční romantický film pro malé i velké diváky a za sebe musím přiznat, že se jednalo o pozitivní překvapení, moc jsem od filmu nečekal a dostalo se mi citu, emocí a povedené hlavní trojky (u Emy tedy s malým otazníčkem, ale Ondřej Vetchý a Aňa Geislerová na jedničku). Dá se diskutovat o příběhu, logice atd., ale pocity ten film vyvolat umí a rád se podívám znovu. A to u (především českého) filmu není zase tak málo. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Z poměrně blátivého začátku se rozvine takový docela hezký příběh pro celou rodinu jak jinak než s dobrým koncem. Geislerku jak jí nemusím, tak mi tu nevadí, Ondra dobrý a Vilma tu hraje fakt krávu ze sociálky. Chvíli jsem přemýšlel i nad 4 frčkami, ale nedám je, napoprvé jsem to totiž nedal celé kvůli tomu začátku. ()

Mkartaylas56 

všechny recenze uživatele

Pohádky pro Emu je tak neskutečně milý, přirozený a skvěle obsazený film s velikým srdcem, že jsem ochoten mu prominout všechny možné chyby a plně jej doporučuji, protože tady se jako u spousty dalších českých filmů nespálíte, ale rovnou roztajete. 85% ()

kymla 

všechny recenze uživatele

Tak tento film můžu vidět opakovaně. Jistě najdeme zde klišé, ale Ondra Vetchý je tak uvěřitelný a ostatní postavy mu skvěle sekundují. Vyzdvihuji výkon malé Emy. Příjemný, dojemný snímek, který pohladí po duši. ()

Arkagas1989 

všechny recenze uživatele

Další film, kterému jsem se vyhýbala, i když jsem o něm věděla. Přitom Vetchý a Geislerová jsou jedni z mých nej herců. Trošku jsem se bála ztvárnění tématu úmrtí matky, práce úřadů se svěřením dítěte do péče a celkově tohoto citlivého tématu ve filmu, který má být rodinný.. Ale povedlo se. Má to sice svoje přešlapy - Ema sice vypadá ve filmu na svých 8, ale její monology sedí k někomu mnohem staršímu.. žádný telefon, bydlení v hotelu atd.. jsou zde věci, které by rozhodně neprošly, ale člověk se musí odprostit od reality a dívat se jen na film. A ten se povedl. Je to lehce melancholické, dojemné, ale s obrovskou nadějí. Vánoční atmosféra tomu už jen dodává na citlivosti. Velmi příjemný film. ()

calculus 

všechny recenze uživatele

Pěkný příběh, sympatické obsazení. A také jeden tradiční nešvar. Kde by stačilo taktně naznačit a nechat diváka si to prožít, dostaneš z plátna kopanec jak od koně. Chvílemi už moc vykalkulované a kýčovité. ()

Alciele 

všechny recenze uživatele

Teda, vážně jsem od toho moc nečekala - český film, navíc s profláknutýma hercema, no, upřímně, nic pro mě. Ale tohle - tohle mě mile překvapilo. Bylo to natočený s takovou lehkostí, která z toho úplně sálala, žádný trapný dialogy a hlavně žádný klišé - mám z toho dobrý pocit. Emu si člověk zamiloval hned z počátku (taky Edu). :-) Bod za originální pohádky, vždycky jsem svým mladším sourozencům vyprávěla vymyšlený pohádky a moc mě to bavilo, a doufám, že to budu moct u svých dětí zopakovat. Prostě mě to úplně dojalo, párkrát mi tekly slzy, přiznávám! :-) Kouzelné. ()

Vivian 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky, víc nemůžu. A souhlasím s tím, že to hodně zachraňují herci, ačkoliv např. Vetchý se svou úlohou zjevně trochu bojoval. Jakkoli je skvělý herec, ten jeho úředník byl tak podivně napsaný, že se vlastně ani nedivím, že měl problém se s ním sžít. Geislerová nepřekvapila, ta hraje všechny svoje postavy stejně, takže byla prostě... Geislerová. Škoda je, že dobří herci (Polívková, Vlach) nedostali víc prostoru. Největším problémem filmu je ale scénář plný nesmyslů, logických děr, křeče. Bylo snad pro tvůrce nepřekonatelným problémem dát např. řeč s někým z OSPODu a zjistit alespoň rámcově, jak u nás funguje péče o děti? Příběh je totiž našroubovaný na naprosto nesmyslné reálie-nereálie. Nedá se mu věřit. ()

koza3 

všechny recenze uživatele

Ráno při snídani jsem na jednom hudebním kanále shlédnul klip M.Hrůzy z tohoto filmu. Docela mě to zaujalo, mám rád tyhle jednoduché vánoční story, tak jsme to s ženou zkoukli. Příběh je zajímavý, každá postava má své kouzlo a zajímavý příběh. Geislerová hraje ztřeštěnou zrzku z hotelu, ta role jí moc nešla, ale žerete jí to. Vetchý je prostě sympaťák, takže tomu taktéž odpustíte některé herecké přešlapy. Mladou dcerku žena nemohla moc vystát, já jsem vůči těmto dětským hercům optimistický. Vím, že jejich herecké výkony jen málokdy dokážou diváka nadchnout, proto jsou spíše doplňkem a až čas ukáže, zda je uvidíme i v dospělosti. Posledních dvacet minut mě moc neoslnilo, zvrat byl takový umělý a konec přišel příliš rychle a rychle taky naservíroval rozuzlení příběhu. S tím se mohli tvůrci trošku vymazlit. Každopádně předvánoční pohoda, lehký nadprůměr. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Keď si poviem vianočná romantická komédia, tak nejak tak si to predstavujem. Problém je už len v pár nelogickostiach a v tej atmosfére, ktorú som očakával trošku takú čarovnejšiu, ale inak celkom spokojnosť. Na to, že sa jedná o tunajšiu produkciu, nie je to zlé a Aňa s Ondřejom to dali na výbornú. Ema a titulná pieseň čarovné. 65 % ()

Reklama

Reklama