Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petr Miller pracuje již řadu let pro imigrační úřad v Londýně. Zaběhaný rytmus jeho života jednoho dne přeruší podivný telefonát z Prahy. V nemocnici leží po autonehodě svobodná matka, která ho v případě nouze uvedla jako opatrovníka svého dítěte. Ema je totiž jeho dcera. Petr je naprosto šokován. Musí jít o nějaký omyl. Nemá děti a ani netouží je mít. Přesto nedokáže nad situací jen tak mávnout rukou. Co když je Ema opravdu jeho dcera a on je její jediná šance, jak se vyhnout dětskému domovu? Chlapovi, který byl do padesáti let zvyklý žít sám a rozhodně si nechce komplikovat život emocemi, převrátí soužití s osmiletou holčičkou život doslova vzhůru nohama. A navíc je mu v patách nesmlouvavá sociální pracovnice, a tak Petr musí učinit zásadní rozhodnutí: Pokud se chce stát právoplatným rodičem, je nutné najít pro Emu matku! Ve stejné chvíli se seznamuje s Marií, která podobně jako Petr žije pro svou práci a téměř ztratila naději na to, že ji potkají obyčejné radosti života. Marie se rozhodne oběma pomoci. Je třeba nemilosrdné úřednici předložit uvěřitelnou historku. Začíná hra na lásku... Ale jak skončí? I zázraky se občas dějí. (Falcon)

(více)

Recenze (367)

Joe16210 

všechny recenze uživatele

České filmy v poslední době tak často nevyhledávám, ale tenhle si ke mně cestu našel a stál za to, i když samotný příběh není nijak veselý. Atmosféra Vánoc tomu ale dodala jisté kouzlo a hodně tomu pomáhá soundtrack, který se mimořádně povedl. ()

Muff 

všechny recenze uživatele

Slušná oddychovka, ale stejně jako u předchozích snímků od Rudolfa mi trochu vadila ta klipovitost, zvlášť ve zbytečně uspěchaném konci, kdy zcela zásadní pointa mi unikla jen kvůli tomu, že to, na co navazovala (a to bylo pro děj SAKRA DŮLEŽITÉ), se objevilo v záběru prostě jen na pár sekund a ani nebylo zřejmé, jestli to vlastně proběhlo. Prostě se moc stříhalo a nedovyprávělo. Aňa podala dobrý výkon a sedla mi, i když ji jako herečku prostě nemám rád, Ondra byl až nepřirozeně moc suchý, vlastně takový trochu vypočítavý hovado, co i tu svou možnádceru řešilo tak nějak z povinnosti a hlavně přes čísla a paragrafy :D, baba na sociálce zas až černobíleabsurdně krutá, vlastně celý ten proces mi připadal absurdní - je přeci v zájmu dítěte být u někoho, kdo k němu má alespoň nějaký vztah než ho vrazit do děcáku nebo k úplně cizím lidem. Ale bylo tam pár pěkných okamžiků i vtipných hlášek, mojí každoroční pohádkou se to ale nestane, je to moc takový ten vánoční doják. Souhlas s castor. ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Najväčší problém som mal uveriť najdôležitejšie rozhodnutia filmu. Vetchý sa zamyslel a za tri sekundy prijal poručníctvo svojej "dcéry". Geislerová dala facku a za minútu kývla na sobáš neznámemu mužovi, ktorého poznala pár dní. Vetchý príde s testom DNA na úrad, Cibulková sa ide pozrieť do vedľajšej miestnosti, či tam nie je malá Ema (nemala byť v domove?). A tak ďalej. Muž pracuje na imigračnom pri odhaľovaní falošných manželstiev a pri rovnakej situácii robí doma chyby. A ten záver, nasilu a vykonštruovaný. Slabá pochvala za atmosféru, nebyť viacerých nelogičností, dalo by sa na to možno s prižmúrenými očami pozerať. ()

wowylgu313 

všechny recenze uživatele

Vánoce :) tenhle film vám má píchnout vánoční dávku přímo do žíly. Vetchý exceluje jakožto v každém filmu kde hraje. Geislerová módní/sexy old doplněk taky super. Celé to má vánoční poselství alá, láska je to pravé v životě. Mít srdce na správném místě a vše dobře dopadne. Když se tomu přizpůsobite a na chvíli se do toho v žijete. Dostanete pěkný film na jeden ze zasněžených večeru s horkým nápojem v jedné ruce a sušenou v druhé ruce. Pohádky pro Emu jsou doslova spíše takové pohádkové nežli reálné. 60-65% ()

Stepka.T 

všechny recenze uživatele

Trapností se mi kroutily nehty. Postavy jednaly absolutně nelogicky a motivace se nikdo ani nesnažil vysvětlit. Ema mi byla sympatická a na celém filmu mi přišla vlastně nejlepší. Ale ani její chování žádný smysl nedávalo. ()

Natalia_Budz 

všechny recenze uživatele

Něco mi tam chybělo, možná to jak se bez povšimnutí vyrovnala Ema se ztrátou matky.. defakto jako kdyby se nestalo. Myslím si, že by díky tomu byl začátek záživnější a víc by se vryl pod kůži. Zbytek filmu je fajn, asi to nebude vánoční klasika jako pelíšky a tak... i přesto bych ho klidně zapsala na vánoční seznam cz/sk filmů co by měl člověk vidět. Ta čtvrtá hvězda je za obsazení - Vetchý a Geislerová jsou sázka na jistotu a otec Vetchého  - Oldřich Vlach .. na tom se nedá nic pokazit. Cilbulkové v roli OSPODU bych dala do zubů :-D . 65-75%. ()

Janiska 

všechny recenze uživatele

Krásný dojemný prijemny rodinný film.Poprve jsem si všimla jak Ondrovi Vetchemu uzasne slusi obleky, je vyloženě kravatovy typ😀 ()

Janda Panda 

všechny recenze uživatele

Všechno špatně. Na city rozhodně nezapůsobili, to by film musel být natočen jinak, hlavně s mnohem větší dávkou uvěřitelnosti. Kamera, zvuk,... Celý film působil, jako bychom byli ve snu. Jediné, díky čemu jsem film neprospala, byla naprosto dokonalá Aňa Geislerová, která snad jakoukoliv roli dokáže zahrát s takovou dávkou života, že to není možné. Naopak Ondřej Vetchý se zdál, že se s rolí moc neztotožnil a působil v ní jaksi prkenně. A pak už jen malá Ema. Nu, k tomu bych jen řekla, že kdo tvrdí, že je to náš druhý, holčičí, Tomáš Holý, měl by dostat přes prsty. ()

tomashinka 

všechny recenze uživatele

V dobách, kdy je nejčastějším strašidlem v médiích čert Bábiš a EET Mimozemšťan, potřebuje národ přejít na jiné myšlenky, hlavně okolo vánoc, aby nám úplně nehráblo. Letos nám přinesl odreagování Anděl Páně, Bezva ženská a trojlístek uzavírají určitě Pohádky pro Emu. Od samého začátku ve mně příběh probouzí vzpomínky na symbol listopadové revoluce Kolju, dokonce bych si troufnul tvrdit, že jde o volné obšlehnutí. Příběh prakticky stejný - okolnosti zařídí, že dítě zůstane bez rodiče a musí se postarat osudem dohnaný otec, který ovšem nemá ani páru, že mu po Praze běhá potomek a žije si klidný život v zahraničí. Počáteční šok vystřídá rychlé vystřízlivění a řešení situace, do které se řada z nás mohla snadno reálně dostat a není vůbec co závidět. Nechybí protivná sociální pracovnice, daleko horší a protivnější, než stará známá Zubatá, nechybí spřízněná ženská duše, která pomáhá bitvu vybojovat, nechybí rodič hlavního hrdiny a nechybí happyend. Fakt Kolja. Nejdokonalější z celého filmu je herecký výkon Ondřeje Vetchého. Pro mě je Ondřej český Tom Hanks - zahraje cokoliv, s obrovským charizma. PPE neodehrál - on je prostě prožil. Aňa hrála také skvěle, asi jako Geislerová, pro mě výborná Andulka Polívková, protivná a jedovatá Vilma Cibulková. Ostatní herci odvedli standardní výkony. Obrovským plus byl pro mě pocit opravdovosti hlavních rolí - herci se chovali tak, jak by se ve skutečnosti na 99% chovali lidé v reálných situacích - nikdo nepřehrával a nikdo se nechoval jako idiot (teda až na pana Čtvrtníčka, ale jeho roli chápu jako výstřelek štábu po dvoudenní pařbě, během které zapomněli točit a potřebovali se pak rychle, ještě nalití, zbavit morčete). Výborná je hudba. Připadá mi jiná, než na jakou jsme v českém filmu zvyklí a hodně mi připomíná americké filmy typu Beethoven, Sám doma... Nějak si od té "emerické" podoby nemůžu pomoci, ale líbila se mi. Lokace jsou normální, žádné extra prostory, ale příběhu stačí. Rozhodně film nekazí, ale ani na nich film nestojí. Na filmu mi trošku vadí délka - trvá skoro dvě hodiny a klidně bych ho o čtvrt hoďky zkrátil. Ale budiž, to není žádná katastrofa. Na co jsem si ale po celou dobu příběhu nezvykl, byla postava Emy. Nehrála úplně špatně, ale byla taková nemastná, neslaná, působila strojeně. Moc toho nenamluvila, ale když promluvila, působilo to na mě jako role z ochotnického divadla někde na vesnici. I výrazově mi připadala obyčejná, nezajímavá, protekční. Troufnu si napsat, že jde o nejnudnější hlavní dětskou roli v historii české kinematografie. Ve filmu jako je PPE bych očekával človíčka, který mě o moc víc vezme za srdíčko, trošku živější, ukecanější, víc emocí, víc hraní. Jinak ale musím filmu vyseknout poklonu a jak je mým snad dobrým zvykem, děkuji panu režisérovi, že se udržel a nenacpal do příběhu nějakou trapnou reklamu, či jinou vlezlost (Rááádio Impulsssss vydržím!). Za Emu ubírám hvězdu, další půl hvězdy za zbytečnou délku, ale, že jsou ty vánoce, podmínečně nechám 4. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Lehký příběh s těžkým podtextem. Hezky se na to dívá, ale stejně jako v názvu, je to zkrátka pohádka. Pohádka pro dospělé. A ten úděsný happyend jen podtrhuje zaměření tohoto filmu - pohodový rodinný vánoční film, který vlastně nic neřeší. Není třeba v tom hledat za každou cenu obrovskou moudrost a závažná poselství. ()

DjLibnei 

všechny recenze uživatele

velmi kvalitní český předvánoční film, který se u nás jen tak nevidí a už dlouho ani neuvidí! Velmi výborné herecké výkony, krásná kamera-která z Prahy vymáčkla snad maximum a silný,přitom prostý děj.... Nevylučuji po dalším shlédnutí ještě navýšení hodnocení, protože když ne tenhle film, tak už žádný! Překvapení, které jsem absolutně od tohoto filmu nečekal. úplně se vymyká nynějším rádoby cool česk(oslovensk)ým komediím, kde každý spí s každým a to je vesměs vše o co tam jde. Ondra Vetchý je TOP herec, ale dnes to nebylo jen o něm-vše se povedlo a tady je výsledek-když se film dělá srdcem... 90% ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

ZVLÁŠTNÍ KONEC , jinak průměr . Kdyby byl lepší scénář , mohla to být pecka . Žádný vrchol české tvorby to není . Prostě slabý průměr . ()

luki00 

všechny recenze uživatele

Za mě příjemné překvapení.. Vetchý právem patří mezi naše nejlepší a poslední dobou nejobsazovanější herce. A Aňa kásná jako vždy. Jen představitelka Emy, nějak nezapadá..Mohla byt víc roztomilejší. za mě 70% ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Poprvé mě Vetchý zklamal, vhodnou polohu prostě nenašel....To Geislerová svoji postavu pojala velmi přesvědčivě. Malou holčičku mohli vybrat sympatičtější....Příběh má v sobě tolik logických nesmyslů, že to bylo snad schválně nevěrohodné. Nicméně velký plus mají u mě tvůrci za hřejivou a pěknou rodinnou atmosféru, kterou se snažili navodit. ()

DaNvYto 

všechny recenze uživatele

Českej Hollywood... víc jsem dát nemohl. Prkenný scénář, který mě nedokázal zcela vtáhnout do ne tak zcela originálního příběhu. Děj se tak odehrával neuvěřitelně rychle, že tomu prostě NEŠLO uvěřit :) Obsazení mále Emy... určitě se u nás najde mnoho charakterističtějších a vhodnějších dětí. Když ji Vetchý tahal do postele v náručí sám měl co dělat aby tam vůbec došli... Jo to naopak Geislerka nám zase ukázala, proč je to Paní Herečka. ()

Reklama

Reklama