Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petr Miller pracuje již řadu let pro imigrační úřad v Londýně. Zaběhaný rytmus jeho života jednoho dne přeruší podivný telefonát z Prahy. V nemocnici leží po autonehodě svobodná matka, která ho v případě nouze uvedla jako opatrovníka svého dítěte. Ema je totiž jeho dcera. Petr je naprosto šokován. Musí jít o nějaký omyl. Nemá děti a ani netouží je mít. Přesto nedokáže nad situací jen tak mávnout rukou. Co když je Ema opravdu jeho dcera a on je její jediná šance, jak se vyhnout dětskému domovu? Chlapovi, který byl do padesáti let zvyklý žít sám a rozhodně si nechce komplikovat život emocemi, převrátí soužití s osmiletou holčičkou život doslova vzhůru nohama. A navíc je mu v patách nesmlouvavá sociální pracovnice, a tak Petr musí učinit zásadní rozhodnutí: Pokud se chce stát právoplatným rodičem, je nutné najít pro Emu matku! Ve stejné chvíli se seznamuje s Marií, která podobně jako Petr žije pro svou práci a téměř ztratila naději na to, že ji potkají obyčejné radosti života. Marie se rozhodne oběma pomoci. Je třeba nemilosrdné úřednici předložit uvěřitelnou historku. Začíná hra na lásku... Ale jak skončí? I zázraky se občas dějí. (Falcon)

(více)

Recenze (368)

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Príjemná romantická záležitosť. Veľmi dobré herecké výkony. Zaujímavý príbeh a zápletka, ktoré sa ku koncu zvrhnú na štandardné romantické klišé. Celkom si viem celý príbeh predstaviť v hollywoodskej produkcii. ()

Igy007 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle snad nemohlo bavit ani ty herce. Minimálně jejich "výkony" tomu odpovídají  ... Dvouhodinový film působící dojmem nejméně čtyřhodinového. Sterilní, umělé, falešné, žádnou emoci to v člověku nevzbudí ... Špatně je tam vážně asi všechno. A korunu tomu dává - Bůh mi odpusť - ta opravdu divná holčička. Je to jak přes kopírák stejně blbé jako Prezidentka. Tam je taky gajslerka uvěřitelná jak cesta na Měsíc :D ()

M_crha 

všechny recenze uživatele

Krásné, po dlouhé době pozitivní záblesk na českém filmovém nebi. Skvělé herectví a opravdová filmařina, je to namícháno tak akorát. Rozhodně bych něco takového nečekal od režiséra s teprve jedním filmem na kontě. A ještě bych dodal poslední věc opravdová rodinná komedie, která to rodinná nemá jen v nápisu na plakátu. ()

fila_B 

všechny recenze uživatele

Příběh a pointa filmu není nic komplikovaného a nepředvidatelného o to více potěší jak je to zahrané. Ano tušil jsem jak to dopadne, ale celou dobu jsem se bavil. Dobrá práce. ()

Cardas 

všechny recenze uživatele

Moje emoční potřeba nechat se dojmout sice byla uspokojena, ale některé věci mě v tom pocitu trochu rušily. Scénáristicky takový ten stereotyp boje morálky proti zlému úředníkovi, který dělá vše pro to, aby lidé nemohli být šťastni, a některé ty situace předem kalkulované a prokouknutelné. Dosti nevěrohodně rychlé mávnutí rukou nad maminčinou smrtí a realistické usilování o to, jak se nedostat do ústavní péče, zasvěcení do sofistikované konspirace malého dítěte. Trochu mne zklamal herecký výkon mé milované Ani Geislerové, tahle role jí podle mne moc nesedla, doufám, že se ten film nestane legendou, protože by mi vůči ní přišlo nespravedlivé, aby si ji lidé spojili právě s tímhle filmem, kde nebylo jejímu výrazu vždy možno věřit. Kladu si otázku, proč tomu tak je, co se u natáčení pokazilo, co během něj prožívala, protože ona jinak hraje excelentně. Mám dojem, že té postavě prostě v některých situacích sama nevěřila, anebo jí režisér nedokázal účinně předat, co v té situaci chce vyjádřit. Ale stejně, i když to v jejím měřítku patří k těm slabším výkonům, v obecné rovině to pořád je slušný standard, si říkám. A když jdete do kina s tím, že potřebujete prožít lásku, tak vás v tom nic nezastaví, ani vědomí, že jste obětí kýčovitého vánočního příběhu, stejně tu slzu uroníte. Jako já. ()

Meniha 

všechny recenze uživatele

Příjemný předvánoční film, kde od samého začátku přesně víte, jak to dopadne, ale jste tak nějak naladěni na to, že ti tak dopadne. Nechcete žádnépřekvapení, chcete pěkný příběh, hezké lidi a příjemný vánoční pocit. Teda akorát ten konec-tak nevím, byl useklý jen proto, aby to nebyl typický americký konec, nebo někdo hold střihl nůžkami o pár minut dřív?:-) ()

gigs78 

všechny recenze uživatele

Dost velká ale hodně velká slátanina... Přeměna Vetchého coby cynického imigračního pracovníka na najednou uvědomělého tatínka aochránce holčiček a ochota Geislerové se hned propůjčit dělat náhradní maminku i manželku, jen kvůli tomu, že loví chlapy, aniž jí je jedno že by za to mohla sedět??? Takhle blbě narežírované a napsané postavy by nesežrali ani diváci Rosamundy Pilcher... Přeskakování obrazů a dějových linek nesymslně z místa na místo, absolutní nehumor s morčetem, Emma, která si skoro po 2 dnech ani neposteskne po mrtvé mamince atd. atd. Vážně hodně trapná dějová linka. To už herci chudáci vážně zachránit nemohli. ()

the_weaver 

všechny recenze uživatele

Vianočná romantická komédia, ktorej najväčší klad, žiaľ, spočíva len v posolstve, a to: "Nezadaní všetkých krajín, spojte sa a obstarajte si dieťa - je to tá najsamlepšia vec na svete."↵  Nepôsobí totiž ako nejaký ucelený príbeh, skôr ako súbor sladkých či uletených scénok, ktoré sú povinnou súčasťou zimnej romkom. Dosť sa spolieha na nelogické jednanie postáv (prečo si nespraviť test otcovstva, keď môže dať do ruky silnú zbraň proti sociálke) a humor spočívajúci v tom, že zrelý muž sa chová ako exot, proti ktorému je aj autistický matfyzák príjemným spoločníkom.↵  Linky s dedom a sociálkou sú určite príjemným spestrením, ale i z nich mám pocit ako z celého filmu, totiž že možnosti, ktoré príbeh dával, zďaleka neboli využité. ()

flakik 

všechny recenze uživatele

Mohl to být krásný, milý a opravdu dojemný film, s krásným soundtrackem, ale ne. Museli ho prostě zkazit tak příšerně okatým product placementem, až se mi z toho udělalo zle. Opravdu si tvůrci filmu myslí, že přidají filmu na popularitě, když dají do pozadí zprávy o uprchlické krizi, vážně?! ()

TOPmoovie 

všechny recenze uživatele

emocionalne pre baby. ale my chlapi vidime kolko chyb , nelogickych , nerealnych scen tam bolo. a scenar bol slabsi. ale emocie vypeckovane na max. to ano:) ()

Mark1983 

všechny recenze uživatele

Na český film je to působivější, než bych já sám čekal. Co se týče zpracování, na český film mě to celkem překvapilo, a to jak v dramatičtější pasáži o ztrátě a následném předání dítěte do výchovy otce, tak i v té odlehčenější pasáži s nádechem romantické komedie - místy úsměvné. Pohádky pro Emu jsou dosti podobné zahračničním romantickým komediím pro oddych. A i když dosti českého zpracování filmových snímků je spíše podprůměrných, najdou se výjimky jako Pohádky pro Emu, Probudím se včera, Muži v naději, Teorie tygra, Gangster Ka či Rapl, jenž překvapí. Jsem rád, že i přes značný počet podprůměrných českých filmů se najde občas tvůrce, jemuž na kvalitě jeho filmu opravdu záleží, protože to pak je na co se koukat. A tak vzkazuji těm lepším českým filmovým tvůrcům, snažte se takto u zpracovávání filmů i nadále, neohlížejte se na vaše kolegy neumělce ve filmovém oboru a diváci se jen pohrnou, když do svého díla dáte úplně všechno. A štábu, jenž Pohádky pro Emu natočil, jen gratuluji. Jen tak dál. ()

Chlo0opek 

všechny recenze uživatele

Málo platný, takovýhle námět zkrátka funguje. A když se k tomu přidají do hlavních rolí takový profesionálové, jakými bezesporu Aňa a Ondřej (jehož mluva je zde vskutku boží:) jsou, pak o jako celek film funguje navzdory jen drobným výtkám, které jsem k tomuto snímku měl. I tak dávám lehce slabší plný počet - prostě se mi to líbilo. ()

Monditrade 

všechny recenze uživatele

Velice nudný a strašně moc předvídatelný film. Zejména trapná snaha Vetchého (kterého jinak mám velice rád) hrát drsného úředníka s rádoby mocí a tučným kontem...který je strašně chytrý a dokáže předělat pohádku pro dítě do rádoby odborné podoby dnešního dospělého chápaní té identické pohádky... tak to mu nikdo nevěří.. a navrch angličtina, kterou se snad učil za jízdy autem.... no děs.. ()

raru 

všechny recenze uživatele

Oni Českí bratia filmy točiť vedia a zvlášť so sociálnou a rodinnou tematikou,ale uveriteľnosť tohto snímku(teda aspoň pre mňa)bola tesne nad bodom mrazu. ()

Sheemass 

všechny recenze uživatele

Slušný vánoční film s výborným Ondřejem Vetchým v hlavní roli, kterému jeden telefonát zásadně změní život. Příběh a zápletka jsou sice ve světě velmi časté a podobných filmů jsou desítky, na české poměry se ale jedná o celkem povedené dílo, které především táhne dvojice Vetchý s Geislerovou (dětská herečká mě výrazně neslovila). Film je velmi předvídatelný, komedii bych uvedla spíše v uvozovkách a závěr je vyloženě vánoční. Ale i tak Pohádky pro Emu patří k tomu lepšímu co se v roce 2016 z českých filmů urodilo. ()

rezor 

všechny recenze uživatele

Pravda, že se za poslední dobu jedná o jeden z lepších filmů české produkce. Námět, který už musel být několikrát vykraden, si přetvořil Havlík pod vlastní taktovkou a dostal na to poměrně talentované české herce. Bohužel scénář je velmi předvídatelný a místy až trapný. Taky nechápu výběr postavy Emy, která má hereckého talentu jak špalek dřeva a bohužel příliš sympatií diváka nepřitáhne. Také inspirace fungováním imigračního oddělení připomíná spíš fungování amerického FBI místo evropských institucí. Za kameru na úrovni, sympatickou Geislerovou a konečně jiného tématu českého filmu dávám 40%. ()

IGATY 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála povedených kousků české tvorba za poslední dobu. Oddychovka s dobrým obsazením, dějem i hudbou ()

Reklama

Reklama