Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petr Miller pracuje již řadu let pro imigrační úřad v Londýně. Zaběhaný rytmus jeho života jednoho dne přeruší podivný telefonát z Prahy. V nemocnici leží po autonehodě svobodná matka, která ho v případě nouze uvedla jako opatrovníka svého dítěte. Ema je totiž jeho dcera. Petr je naprosto šokován. Musí jít o nějaký omyl. Nemá děti a ani netouží je mít. Přesto nedokáže nad situací jen tak mávnout rukou. Co když je Ema opravdu jeho dcera a on je její jediná šance, jak se vyhnout dětskému domovu? Chlapovi, který byl do padesáti let zvyklý žít sám a rozhodně si nechce komplikovat život emocemi, převrátí soužití s osmiletou holčičkou život doslova vzhůru nohama. A navíc je mu v patách nesmlouvavá sociální pracovnice, a tak Petr musí učinit zásadní rozhodnutí: Pokud se chce stát právoplatným rodičem, je nutné najít pro Emu matku! Ve stejné chvíli se seznamuje s Marií, která podobně jako Petr žije pro svou práci a téměř ztratila naději na to, že ji potkají obyčejné radosti života. Marie se rozhodne oběma pomoci. Je třeba nemilosrdné úřednici předložit uvěřitelnou historku. Začíná hra na lásku... Ale jak skončí? I zázraky se občas dějí. (Falcon)

(více)

Recenze (367)

pan_Bily 

všechny recenze uživatele

2-3* ještě si to rozmyslím. 10.1.2019: nedávno jsem to znovu viděl, nechávám 3*. Na podruhé mě to oslovilo o něco víc, než prvně, ale zase ne tak úplně, abych dal ještě lepší hodnocení. ()

salvaja 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, pěkné záběry z hor a vánoční Prahy, šikovná malá herečka... ALE: Příliš uspěchaný konec.... škoda! Chybělo mi také nějaké citové vyjádření k Marii. Vždyť ona dělala z lásky vše pro ně, trochu jsem doufala, že v závěru Vetchý ukáže pravou tvář a nebude tak "ztuhlý". *** ()

Lady Marcy 

všechny recenze uživatele

,,V životě jsou věci, se kterýma se člověk musí poprat. Jsou to takový zkušky, víš. A některý lidi maj ty zkoušky prostě těžší, a to protože jsou ty lidi mnohem silnější než ty ostatní." ()

Jard 

všechny recenze uživatele

Viacero scén sa mi zdalo dosť prehnaných a trochu utekajúcich z reality. Koniec mi prišiel veľmi spádový a očakával som lepšie ukončenie, nie takéto nárazové. Zas na druhej strane pozitívne hodnotím herecké výkony a prácu s kamerou. 55% ()

PoprockCZ 

všechny recenze uživatele

Jako pohádka / film pro dětí je to pěkné. Pro dospělé mi přijdou dialogy šíleně strojené a scénář také není zcela bez chybiček, ale příjemný film. ()

pan_buh 

všechny recenze uživatele

A logika je jako kde? Bába Cibulková se chova jak norskej barnevernet, pablb fotr podstupuje opičárnu s předstíráním, když by podle filmu (v reálu uz sakra hůř) stačilo udělat testy otcovství. Za vrchol hlouposti považuju hlášku, že bába Cibulková někoho zatkne. Prostě další průměrná srajda. ()

katapultova 

všechny recenze uživatele

Tady naopak musím napsat, že nechápu tak vysoké hodnocení - jasně, trochu klišovitý příběh člověk očekává tak nějak od začátku, ale říkám si, co nového vlastně tenhle film přinesl. Zápletka je jasná, vtipné to až na drobnosti není. Mě strašně iritioval ten přístup sociální pracovnice, resp. celé to pozadí zápletky, které je nesprávné (trochu SPOILER: řízení ohledně dětí probíhá naprosto odlišně, stejně jako oprávnění sociálních pracovníků, nemluvě o okolnostech, které soud posuzuje v rámci řízení). Pokud by se film alespoň přibližně držel právní reality, základní stavební kámen celého filmu by spadl. A bohužel na víc než dvě hvězdy mě nepřesvědčily ani dvě hlavní herecké hvězdy. ()

kodwin 

všechny recenze uživatele

Trochu vykrádačka Kolji, což mi na tom dost vadilo, stejně jako vánoční kalkul. Můj obdiv směřuje k představitelům dvou hlavních rolí, tito pravděpodobně nejlepší čeští herci současnosti film udělali, a tak i přes slabší scénář se jedná o velmi slušnou podívanou. ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele

Trošku inspirované Koljou, ale téma proprané zase trošku z jiného úhlu a počet emocí a rodinná tématika prostě nutně způsobil 4. hvězdu. ()

Zdenek.D 

všechny recenze uživatele

Příjemně stravitelná Vánoční komedie, které člověk rád promine méně uvěřitelné hlavní role - hlavní trio jako by se celý film hledalo. Ve výsledku přesně 3 hvězdičky a podruhé netřeba. ()

julie_mie 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoci, ale tahle kombinace Kolji a Zelené karty se mi nelíbila. Chyběl jakýkoli náznak emocí, humor i napětí... Rodinný film, který nevzbuzuje bohužel vůbec nic. Aspoň Anička Polívková mě pobavila, ale asi 10 vteřin. Tož, příště. ()

janmanas 

všechny recenze uživatele

Úžasný snímek o nelehké životní situaci, do které se dostal Petr, velmi dojemné, smutné ale i veselé, pobaví všechny a nadchne všechny, kdo mají děti ()

veronelka20 

všechny recenze uživatele

Téma, které nesnáším a doják v prvním pláně není zrovna dobrá startovací čára. Nicméně Vetchý je celkem dobrá značka a Geislerová tentokrát nebyla vůbec trapná, ač ji normálně opravdu nemusím. Pominu-li jisté nelogičnosti v oblasti, které docela obstojně rozumím (navázání rodičovské odpovědnosti k vlastnímu dítěti na manželství s nějakou cizí ženskou, wtf??) a elegantně pod koberec zametenou smrt matky (víme, že děti jsou přizpůsobivé, ale tahle vypadala, že z toho má snad radost, přičemž i s ohledem na skutečnost, že jiné příbuzné nemá, musela být na do té doby jedinou blízkou osobu silně fixovaná), jde o poměrně povedený počin s příjemnou atmosférou. ()

dogrose 

všechny recenze uživatele

Třebaže v poslední třetině ubývá sil a tahu na branku a nastupuje jakási bezradnost, atmosféra filmu je kouzelná a laskavá. Velký podíl na tom má pan Vetchý, jemuž svědčí poloha chlapecké plachosti až nešikovnosti, a to i v jeho věku. Holčička je prímová. Škoda, že nebyl někdo herecky zdatnější než paní Geislerová, s lepší chemií, jako tomu bylo v Báječné ženské. Bezesporu jedna z nejleších českých (romantických) komedií poslední dekády. ()

Camel91 

všechny recenze uživatele

Skvělé obsazení, takový ten americký styl z české produkce v poslední době celkem běžný, obsazení super, hlavně Vetchý je můj jeden z nejoblíbenějších českých hereců... Na film jsem dostal lístky do kina jako benefit tak když to byl dar tak proč na to nezajít při premieře, za jiných okolností bych na to do kina nešel a musím dodat, že asi atmoška kina fungovala jelikož mě film zaujal, dojal a bavil i přes dávku kliše... Teď když běží v TV vždy si ho rád pustím ()

skok01 

všechny recenze uživatele

Opět jeden z těch kvalitnějších zdarilějších českých snímků z posledních let. Žádné klišé. FIlm si na nic nehraje. Dobrý děj, dobré dialogy, dobré herecké výkony. Spokojenost. Doporučuji k vidění. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočený film o malé holce a starém muži, který doposud žil ako starý mládenec ;) Vetchý se našel v této roli. Super film na oddych a pobavení... ()

Vilda_H 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery: Trošku komedie, trošku romantika, trošku citově vydírající snímek. Ale ono to dohromady krásně funguje. O Ondřeji Vetchém, o kterém jsem si myslel, že vážný snímek neumí natočit, mě zde přesvědčil o úplném opaku. Ze své role ani na moment nevypadl, jeho charakter byl přesvědčivý. Aňa Geislerová, byť protlačována v každé druhé české komedii, to zvládla úplně stejně bravurně, jako Ondra. A Ema mě též utvrdila v tom, že v Česku se stále vyskytují dobří dětští herci. Emička působila možná trošku víc vyrovnaně na to, že jí zemřela maminka, ale i tak působila autenticky. Celkový dojem je krásný. Vánoční atmosféra tam je téměř od začátku až do konce, romantika také. Napínavé to moc není, film je dost předvídatelný, ale ani mi to v tomto případě nevadí, neboť u takové oddychovky není třeba vymýšlet příliš komplikovaný děj. Ve vedlejších rolích mě potěšil pan Vlach, který mi osobně nikdy nebyl sympatický, tak zde mu role tatínka/dědečka zhrzeného životem, dost sedla a byla zcela uvěřitelná. A pak tvrdohlavá sociální pracovnice v podání Vilmy Cibulkové, taktéž skvělá. Nebyla to nijak složitá role i v případě, že se asi mělo jednat o hlavní zápornou postavu, ale Vilma je prostě od přírody Paní herečka, takže u ní jsem se ani nebál, že by se něco nemělo povést. Jediné výraznější minus bych viděl v otevřeném konci. Petr (Vetchý) na poslední chvíli přiletí s papírem, že je biologický otec a tím nabývá právo Emu vidět, ale stále mu Ema nebyla přiklepnuta soudem a jak to dopadlo ve filmu už není. Asi mu už zůstala, ale ten otazník mě trochu štve. Minimálně se s tím mohlo natočit pokračování, ale na to je po 4 letech asi už pozdě. Celkově 90 %, na české poměry bravurní, bez kýče, oddychové, důvěryhodné. ()

slovacke 

všechny recenze uživatele

Zřejmě jsem tento film viděl v ideálním rozpoložení, jinak si nedovedu vysvětlit, proč jsem ochoten mu leccos odpustit a dát mu maximum hvězdiček. Ovšem bezesporu režisér Havlík po řemeslně velmi solidním filmu Po čem muži touží postoupil o další stupínek v kvalitě nahoru. Potvrdil nadstandardní kvalitu v detailní a srozumitelné práci s herci, díky níž se dočkáme velmi zábavných (tím nemyslím komických) hereckých výkonů - počínaje Ondřejem Vetchým a představitelkou malé Emy, Emou Švábenskou, přes Aňu Geislerovou s Annou Polívkovou a konče Vilmou Cibulkovou či výtečným Oldřichem Vlachem. Zkrátka moc příjemné překvapení. ()

Reklama

Reklama