Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petr Miller pracuje již řadu let pro imigrační úřad v Londýně. Zaběhaný rytmus jeho života jednoho dne přeruší podivný telefonát z Prahy. V nemocnici leží po autonehodě svobodná matka, která ho v případě nouze uvedla jako opatrovníka svého dítěte. Ema je totiž jeho dcera. Petr je naprosto šokován. Musí jít o nějaký omyl. Nemá děti a ani netouží je mít. Přesto nedokáže nad situací jen tak mávnout rukou. Co když je Ema opravdu jeho dcera a on je její jediná šance, jak se vyhnout dětskému domovu? Chlapovi, který byl do padesáti let zvyklý žít sám a rozhodně si nechce komplikovat život emocemi, převrátí soužití s osmiletou holčičkou život doslova vzhůru nohama. A navíc je mu v patách nesmlouvavá sociální pracovnice, a tak Petr musí učinit zásadní rozhodnutí: Pokud se chce stát právoplatným rodičem, je nutné najít pro Emu matku! Ve stejné chvíli se seznamuje s Marií, která podobně jako Petr žije pro svou práci a téměř ztratila naději na to, že ji potkají obyčejné radosti života. Marie se rozhodne oběma pomoci. Je třeba nemilosrdné úřednici předložit uvěřitelnou historku. Začíná hra na lásku... Ale jak skončí? I zázraky se občas dějí. (Falcon)

(více)

Recenze (367)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tam nedali jinou hlavní herečku. Pro mne to Geislerová zabila. Bez ní by to byla průměrná romantická komedie. S ní je to podprůměrná romantická komedie. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Nečekané a velmi milé překvapení, které zahřeje u srdce snad každého. Ondra a Aňa hrají opravdu skvěle a funguje mezi nimi veškerá chemie, kterou skvěle doplňuje malá Ema jako vtipnější element filmu. Opravdu po všech stránkách příjemné a dobře zvládnuté. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Film měl určitě své mouchy, proto jsem mu neudělil pět hvězdiček, jenže klady jasně převažují. Za komedii tento snímek nepovažuji, nesmál jsem se u něj, ale celou dobu jsem se spokojeně usmíval a k tomu příliš často nedochází. Obsazení bylo výborné, děj dával smysl, i když je fakt, že v reálu by byl konec úplně jiný a úřední šiml by radostně zařehtal. Ale o to nejde, byl to vánoční příběh, takže o výsledku nemůže být pochyb, přesto jsem si film užil a naladil se do pohody a pokud se tvůrci o takový výsledek snažili, tleskám, povedlo se. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Už v prvním filmu Zejtra napořád od Rudolfa Havlíka jsem si všiml záblesků velmi pěkných filmových momentů a potenciálu, bohužel to ale nedrželo pohromadě a scénář byl vyloženě slabý. Pohádky pro Emu už jsou ale úplně na jiné úrovni a ze snímku mám fakt radost. Návštěvu českých filmů v kinech pečlivě zvažuji, nicméně už trailer mě velmi zaujal a po zdejším hodnocení jsem neváhal. Film je opravdu pěkný a umím si představit, že se z toho časem může stát třeba i částečně česká pohodová klasika na Vánoce, je to přesně takový ten sympatický typ filmu pro celou rodinu. Občas to pobaví, občas to i lehce dojme a na české poměry je to více než nadprůměr po všech stránkách. Byla tam vidět určitá inspirace ze zahraničních snímků, mě osobně to však nijak nerušilo. Krom toho Geislerové i Vetchému role opravdu báječně sedly. Za mě určitě palec nahoru. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Upřímně musím říci, že letos dobrých českých filmů je jako hub po dešti a naznačuje to, že český film se zvedá. Z traileru jsem čekal ubulenou slátaninu, doprovázenou pompézní hudbou. Mile jsem byl překvapen, že jsem dostal film s aktuálním tématem, který byl doprovázen vtipnými a za srdce chytajícím příběhem. Všechny hlavní postavy jsou nadmíru sympatické, člověk jim prostě musí fandit, včetně morčete. Velmi dobře to utíká, i když délka filmu je možná až moc natahovaná, nicméně se neobjevují scény, které by člověka prudily. Místy je to až moc růžové, ale pro mě jeden z těch filmů, na který stojí jít s druhou polovičkou do kina......7//10 ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Příjemně ztvárněná česká variace na "Zelenou kartu"s Gérardem Depardieu a Andie MacDowell. Výborní představitelé Vetchý a Geislerová i všichni další. 85% (viděl jsem: 4x) ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Všechno je možný.. Jsou přece Vánoce !!" Hádal jsem, že herecké ikony Vetchý s Geislerovou budou Havlíkovi tahat bolavou stoličku podobně jako Tomáš Holý samoučce Poledňákové, jakkoli baculka Švábenská dospělým kolegům překvapivě stačí, nicméně Pohádky pro Emu platí za výtečnou žánrovku, jakých u nás vzniká, že by se za nehet vešlo.. Nečekaná vánoční pecka, kterou jen tradičně potvrzuje palec dolů Mirky Spáčilové.. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

,,Jsou sice Vánoce, ale zázraky nečekej.´´ Chudinka malá, to co si musela prožít, si nepřeje zažít nikdo z nás. Nejvíc vtipné bylo, jak spolu na ulici vybírali manželku pro Petra. Určitě to není komedie, to ani náhodou. Je to drama, romantický, rodinný. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Námet filmu je obyčajný a takýchto podobných filmov sa každý rok toči niekoľko. No a určite aj lepších, ako je tento film. Navrh mal sympatická dvojicu, zelena karta zas úžasných hercov a tento film len celkom predvídateľnú linku s Ondřejem Vetchým, ktorý ma už dlhodobo vobec nebaví a ani tu som ho nežral. Film chce upútať diváka na emotívnosť v podobe dievčatá, zomierajúcej matky a ignoranta. No, ale to dievčatko by musela hrať nejaká detská hviezdička, ktorá zvláda nápor vysokých nárokov, ale toto dievča to nezvládlo a aj preto má to až tak neoslovilo. Na mna to nefungovalo, ale na iných by mohlo. Slabé 3*. ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Jednoduše dojemný feel-good snímek. Rudolf Havlík dokázal natočit srdceryvný vánoční příběh, který táhnou po celou skoro dvouhodinovou stopáž neuvěřitelné výkony hlavních protagonistů. Ondřej Vetchý je právem jedním z nejlepších tuzemských herců a tady svým výkonem introvertního racionálního člověka, kterému se otočí celý svět na ruby, nepřestává uhranovat a jeho dialogy s malou holčičkou či za pochodu vymyšlené pohádky protínající realitu s fantaskností patří k těm nejdojemnějším momentům celého filmu. Stejně tak jako vždy roztomilá a nesvá Aňa Geislerová ztvárnila svou postavu nesmělé recepční na výbornou, ale nejvíc mě z celého osazenstva překvapivě zaujala teprve devítiletá Ema Švábenská, která svým výkonem dostává film na úroveň vánočních trvalek, které si s radostí pustíte každý rok znovu. Vše je v tomto filmu vykresleno v tom správném poměru, dojemnost nepůsobí nuceně, vtipy fungují a chování postav dává smysl. Nic zde na mě nepůsobilo vynuceným dojmem až možná na příliš negativisticky vykreslenou sociální pracovnici v podání Vilmy Cibulkové, která i když dělá, co může, tak její postava je zde neprávem jakýmsi záporákem celého snímku. Střih, kamera i hudební doprovod jsou na české poměry nadprůmerné a komu se líbila vizuální stránka filmu Zejtra napořád, tak zde bude taktéž velmi spokojen. Nečekal jsem takto příjemný český film a upřímně ani nevím, po jak dlouhé době se konečně v našich končinách zrodila tak hřejivá vánoční komedie. Zřejmě tu máme unikát. 8/10 ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Svůj komentář netradičně začnu kritikou kritiky. Paní Spačilová ve své recenzi Pohádky pro Emmu poměrně shodila suchým tvrzením, že to všechno zachraňuje Vetchý. To podle mě pouze svědčí o tom jak vůbec neumí prožívat filmy.Dokáže o nich jenom napsat recenzi, kde 80 % textu tvoří popis děje a následujích 20 % libování si nad tím, že máme tak dobré herce, co dokážou ten nechutný kýč zachránit. Nedejte na ni. Film pohádku pro Emmu je možná kýč se spoustou klišé navrch. Ale má neuvěřitlnou sílu. Sílu vtom jak umí zahřát po duši, dojmout i rozesmát zároveň. I když ten příběh vlastně postrádá jakoukoli známku originality a je předvídatelný až běda, jeho zpracování je velmi silné. Nebudu se vtom patlat. Prostě je to hrozinky příjemné a umí to do diváka nasát nádhernou atmostfétru. Navíc jsem se skutečně několikrát od srdce zasmál (ten chlupáč je zavádějicí) a jsem trochu uražen tím, že Vetchému a Geislerce unikla nominace na Českého lva. Protože tady byli vážně skvělí. Zkrátka paráda. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

I když se tu jedná o vážné téma, tak to bylo příjemné a pozitivní pokoukání. Ondřej Vetchý a Aňa Geislerová se k sobě hezky hodí. To byla dobrá volba. Škoda, že Vilma Cibulková nedostala více prostoru. Ta její úřednice mohla být pěkná mrcha. Ráda jsem panu režisérovi tenhle příběh uvěřila. Ambice na každoroční vánoční opakování tu jsou. Jsem pro. ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nadprůměr, zejména díky hereckým představitelům, kteří maskují i značné mezery ve scénáři. Ale jako takový (před)vánoční doják funguje dokonale. ()

Hadža 

všechny recenze uživatele

No srdce mi to teda nedralo,jak většině přítomných,ale snaha o to , se upřít nedá.Ale Geislerce jsem to ho nějak nevěřil..... ()

stration 

všechny recenze uživatele

Ač je příběh značně zjednodušený a celý se odehrává snad v průběhu třech týdnů, kdy by se vztahy asi těžko vyvinuly podobným způsobem, je velice příjemný, pohladí, neublíží a připomene krásný vánoční čas. Herci jsou perfektní. Příště ale lépe maskovat ten všudypřítomný product placement. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Předně musím uznat, že na české filmy koukám skrz prsty, jelikož to co v poslední době filmaři dávají do kin, je až na výjimky nekoukatelné. Zde tomu však naštěstí není. Navíc film táhne Vetchý. Vůbec dle mého Vetchý patří do mé top trojky nej českých herců. Jen pro zajímavost top trojka (Roden, Trojan, Vetchý), ale to jsem maličko odbočil. Jak by název napovídal, vůbec to není film pro děti spíše bych to zařadil jako malinké drama s klasickou dějovou linku. U zahraničního snímku bych asi dal průměrné hodnocení, ale na český film je to slušný nadprůměr a mírně doporučuji. ()

Reklama

Reklama