Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petr Miller pracuje již řadu let pro imigrační úřad v Londýně. Zaběhaný rytmus jeho života jednoho dne přeruší podivný telefonát z Prahy. V nemocnici leží po autonehodě svobodná matka, která ho v případě nouze uvedla jako opatrovníka svého dítěte. Ema je totiž jeho dcera. Petr je naprosto šokován. Musí jít o nějaký omyl. Nemá děti a ani netouží je mít. Přesto nedokáže nad situací jen tak mávnout rukou. Co když je Ema opravdu jeho dcera a on je její jediná šance, jak se vyhnout dětskému domovu? Chlapovi, který byl do padesáti let zvyklý žít sám a rozhodně si nechce komplikovat život emocemi, převrátí soužití s osmiletou holčičkou život doslova vzhůru nohama. A navíc je mu v patách nesmlouvavá sociální pracovnice, a tak Petr musí učinit zásadní rozhodnutí: Pokud se chce stát právoplatným rodičem, je nutné najít pro Emu matku! Ve stejné chvíli se seznamuje s Marií, která podobně jako Petr žije pro svou práci a téměř ztratila naději na to, že ji potkají obyčejné radosti života. Marie se rozhodne oběma pomoci. Je třeba nemilosrdné úřednici předložit uvěřitelnou historku. Začíná hra na lásku... Ale jak skončí? I zázraky se občas dějí. (Falcon)

(více)

Recenze (367)

major.warren 

všechny recenze uživatele

Konečně jedna krásná romantická komedie, za kterou se tvůrci rozhodně nemusí stydět. A pak, že to neumíme. Jistě, autorsky to není vážně nic převratného, spíš takový rozvolněnější Kolja v sukni, ale Vetchý i Geislerová jsou výborní, natočené je to pěkně a malá Ema Švábenská by si zasloužila českého lva. ()

corona 

všechny recenze uživatele

S hodnotením mám tak trocha problém.Film, pri ktorom po 10 minútach viete ako skončí a ktorý je plných toho najhoršieho klišé (právnik potrebuje narýchlo zohnať náhradnú matku, prvá žena, ktorú osloví je slobodná, nemôže mať deti a má smolu na chlapov, nevyjasnený vzťah s otcom.., atď). Na druhej strane to režisér (dokonca aj scenárista) neskutočne dobre natočil a Vetchému, či hrá kráľa, pána, blbca či inteligenta, postavu vždy verím. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Pohlazení po duši ideální pro adventní čas. Vetchý se položí do každé role, postava Geislerové byla sympaticky napsaná a malá Ema svým dospělým parťákům skvěle sekundovala. Možná bych malinko stříhala, ale jinak se Havlík vážně vytáhl. Zatím mě žádný z jeho filmů nezklamal. ()

filmoid 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru "rodinná předvánoční romance" velice slušné dílko, oddechovka s pěkně nasnímanou adventní Prahou a výborně napsanými hereckými party v menších rolích (Oldřich Vlach, Vilma Cibulková, Věra Křesadlová). ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* ze zvědavosti jsem si pustil tento rodinný film, který by měl ve vánočním čase přinést kus lidského tepla na Vaše obrazovky. Bohužel na můj vkus dost tlačí na pilu sentimentality a příběh mi nepřijde moc uvěřitelný - teda pokud ho nemám brát jako další pohádku. A i když ústřední dvojice Vetchý & Geislerová patří mezi zkušené herce, tak mě tentokrát moc nepřesvědčili, stejně jako malá Ema. A proto dostane tento oddechový film, kde už od začátku víte jak skončí, jen silnější 2 vánoční hvězdy a nebude mě trápit, když už ho neuvidím. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

tvůrci nejspíš pojali podezření,že když zkombinují ty nejzákladnější klišé,zasadí to do doby okolo vánoc a do kin pustí ve stejném čase,úspěch bude zaručen...dle recenzí se celkem trefili,nicméně za mě jde o kousek,který mě svou zkratkovitostí a kupou nelogičností a oslích můstku neuvěřitelně iritoval od samého začátku.Nebo snad mám věřit,že k tomu aby někdo dostal dítě (aniž by věděl jak se jmenuje,nebo jestli je to alespoň kluk nebo holka),stačí uvést v santice random jméno a nemocnice se postará?Nebo snad je normální,že sociálka chce nacpat dítě prakticky neznámému člověku,aby ve chvíli,kdy už dotyčný to dítě nějakou dobu má mu ho naopak zase chtěla za každou cenu sebrat?Že prostě stačí oslovit úplně neznámou ženu a ta prakticky bez mrknutí oka kývne na to,že si mě vezme a bude "mámou" pro dítě které není její a vlastně dost možná ani toho druhého?Nebo snad,že cynický úředník z ničeho nic přepne do samaritánského módu a téměř okamžitě se rozhodně,že bude podvádět přičemž ví co to obnáší?Ne,tomu se fakt nedá věřit (dalo by se,pokud by emu v názvu byl pštros a jemu byl film určen).K tomu všemu navíc podivně prkenný Vetchý,kterého mám normálně celkem rád,standardní obyč Gaislerová a malá přemoudřelá holčička..za mě nikdy víc ..20% ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantická vánoční pohádka. Téma je sice trochu opsané, ale hezky převedené do naší současnosti. Čas ve filmu sice plyne zvláštně, nicméně milému příběhu to neubližuje. Navíc duu Vetchý - Geislerová to nesmírně slušelo. Škoda dědečka, který byl v pozadí více, než mohl. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Ešte stále váham či hodnotenie nezvýšim na 4*. Isto film v ktorom neuvidíte silený humor, ale naopak romantické problémy plné emócií. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Keď si odmyslím tú neuveriteľnosť a nereálnosť celého príbehu, ako rozprávka to bolo celkom fajn. Nekompromisný imigračný úradník Petr sa dostáva do situácie, ktorú zrejme nikdy neočakával, a zrazu sa ocitá na druhej strane zákona. Má však obrovskú výhodu, že presne vie, ako prebieha úradná lustrácia a posudzovanie podvodov. Po dejovej stránke to je zaujímavé a aj postavy sa mi celkom pozdávali. Aj keď ma dosť prekvapilo, ako ľahko sa Ema zmierila so smrťou matky a že sa ocitá v starostlivosti úplne neznámeho muža (to bolo pre mňa snáď najviac neuveriteľné z celého filmu). Dej bol poriadne predvídateľný, ale napriek tomu to malo svoj dôvtip a vzťah Petra a Marie ma proste bavil. Bolo jasné, že plán im nevyjde, ale ... na Vianoce sa predsa zázraky dejú. Silné 3* ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

EDICE VÁNOČNÍCH FILMŮ, FILM 3/7. Furt přemýšlím, jestli tomu nakonec nedat slabé 3*, protože v rámci svého žánru (kterým jen sentimentální romantické drama, komedie to moc nebyla - naštěstí pro mě) to nějak funguje a je to aspoň nezávadné. Jenže jinak jsou Pohádky pro Emu podivné fantasy ze světa, jehož obyvatelé se chovají naprosto nahodile a ve kterém zima a hlavně Vánoce trvají asi půl roku, protože všude je vánoční výzdoba, všude jsou vánoční trhy, ale odehrávající se děj by v reálném čase vycházel minimálně na dva měsíce, ale spíš by to trvalo ještě dýl. A do toho to trpí typickými neduhy českých romantických komedií (ačkoli tohle romantická komedie není), takže všechny postavy jsou bohaté a všechny si můžou jen tak vzít volno na neomezenou dobu, pořád evidentně mají bezedné konto a z pokoje luxusního hotelu na Václaváku mají normálně druhé bydlení... takže jsem vlastně vyjmenoval těch neduh víc v jednom. No jo, když není luxusní vila, tak musí být aspoň luxusní hotel, že... A aby to působilo co nejvíc vánočně, je tu spousta vatových scén výstupů dětských sborů, chození po trzích na kterých se nic nestane apod. A do toho laciný, ale aspoň lehce příjemný sentimentální dojáček, jak už to tak u těch vánočních filmů většinou bývá. Sice vím, že to je taková pohádka pro dospělé, ale ačkoli nemůžu říct, že bych se u toho bůhvíjak nudil, moc mě nezaujala a mé srdce si prostě nezaujala. Se mnou je to holt těžké, no. Měl jsem ten film v plánu už dýl, ale sousloví "české romantické komedie" mě děsí tolik jako osmileté holky Samara a nebýt několika četných doporučení od příbuzných, asi bych se na to ještě pár let nevrhnul. Tak jsem si to nechal na Vánoce a i když to ode mě vyšší hodnocení asi jen tak nedostane, i tak je to pořád lepší než některé podobné české filmy a vysoká hodnocení pochopit dokážu. Lepší 2* ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Moc líbilo a to nejsem cílová skupina. Shledávám zde za špatné jen pár logických chyb. SPOIL: To jako na konci test otcovství vše vyřešil? Tak to si ho mohl podat dávno a neprovádět tu šaškárnu, nebo proč jste nám to nevysvětlili? Konec byl prostě až příliš rychlý a moc "pohádkový", což tomu trošku ubírá. Ústřední trojice hrála perfektně - Vetchý dokazuje, že je pan herec a přestože podle mého názoru nevybrali přímo roztomilou holčičku (tou je spíš Aňa), tak i ona na svůj věk předváděla nevídané. ... LFŠ 2017 ()

zette 

všechny recenze uživatele

Namet neni zly, ale scenar ma spoustu nelogickych der a pribehu a postavam jsem porad nemohl tak nejak uverit. Vadilo mi i kolik prostoru bylo venovano morcatum. Natoceno je to ale hezky a tak zustanu u neutralniho hodnoceni... ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Zvláštní příběh ... po všech stránkách. Vcelku uspokojivě funguje po stránce ryze emocionální, leč poněkud neuspokojivě klopýtá po stránce ryze praktické: 1) Smrt je z mého pohledu odmávnuta dosti neomaleně. Vyprávění především zcela ignoruje poslední věci člověka, ke kterým neodmyslitelně patří i pohřeb, takže se elegantně, leč zároveň trochu alibisticky vyhýbá zcela zásadní otázce, zda či v jaké míře by mělo být osiřelé osmileté dítě do takových neveselých, leč VELICE osobních záležitostí zapojeno ... a to i z ohledem na možné budoucí výčitky směřované k těm, kdož jeho definitivnímu rozloučení s matkou zabránili; 2) Malé morče zvané Eda se s neokázalou profesionalitou zhostilo poněkud rozporuplné úlohy, jejíž podstatě dost dobře nerozumím - pro obveselení publika je příliš morbidní a jako vyobrazení vztahu holčičky ke zvířátku je v odvysílané podobě nepoužitelná ... funguje spíš jako nadbytečná a víceméně nefunkční vsuvka. Zdá se, že Eda nepotřebuje jíst ani pít - a čistě mezi námi ... jako dítě jsem postupně vlastnila několik morčat a neumím si představit, že bych NEPOZNALA, kdyby mi kterékoli z nich někdo vyměnil; 3) Ema se projevuje jako maličko přemoudřelá holčička, která - ač evidentně pochází ze zcela běžných majetkových poměrů, patrně nevlastní žádný mobilní telefon a zcela ignoruje internet a vůbec jakékoli počítačové aplikace neodmyslitelně spjaté s druhou dekádou jedenadvacátého století; 4) Přebývání za zdmi hotelu je přece jenom maličko sterilní ... jen tak pro pořádek by mě kupříkladu zajímalo, kam si otec a dcera dávali prát oblečení; ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- 5) Závěr není až tak úplně happy, jak by se vám mohlo na první pohled zdát. Od určení otcovství ke svěření dítěte do péče vede v našich poměrech předlouhá a obtížně schůdná byrokratická cesta ... pravda - existuje i cosi jako předběžné opatření; 6) Život je jen náhoda ... jen tak na okraj - co by bylo s Emou, kdyby se prokázalo, že NENÍ vlastním dítětem v zámoří nalezeného otce ? ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se podíval bez jakéhokoli vědění, o čem má vlastně být. Během prvních pár minut jsem si říkal, že to bude kravina, ale jak na scénu nastoupilo "to děcko", začal jsem se bavit. Vtipy tu nejsou trapné (což u čeké komedie opravdu musím pochválit, tohle se tu často nestává) a vztahy mezi jednotlivými postavami jsou dokonce dobře vybudované. Samotný děj je odlehčený, přestože místy může působit i trochu vážně. Ve výsledku se ale jedná o celkově nenáročný film, který řadím mezi ty lepší z našich končin. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Ja síce toho "bicepsového vetchu" co "mluví pořad jakoby se zaťatými zuby" moc nemusím, ale aj vďaka Vilme Cibulkovej a Emme (hovorím o tebe Jani :)) sa na tú romantiku dá kukať. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Kašlu na to, že ve skutečnosti by se asi něco podobného nemohlo přihodit. Občas totiž nastanou momenty, kdy zatoužím uniknout realitě všedních dnů a Pohádky pro Emu mi alespoň na chvilku umožnily se zasnít nad tím, jak by bylo na světě krásně, kdybychom se více věnovali jeden druhému a dali větší průchod svým citům. Přiznávám, že mě naprosto okouzlil ten veskrze milý příběh, kterému Ondřej Vetchý, Aňa Geislerová a Ema Švábenská dokázali tak báječným způsobem vdechnout život. (90%) ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Je dost pravděpodobné, že kdybych film neviděl v červnu, ale před Vánoci, dal bych o hvězdu víc. Takhle totiž střízlivým pohledem vidím, že si Vetchý s Geislerovou vymysleli dialogy asi sami a snaží se z toho ukovat alespoň slušnou televizní inscenaci. Díky právě většině herců to nesklouzne na úroveň telenovely. Nevznikl tedy druhý Kolja, tomu se to trochu námětem podobá. Přesto má snímek pár pěkných míst. 60% ()

Reklama

Reklama