Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petr Miller pracuje již řadu let pro imigrační úřad v Londýně. Zaběhaný rytmus jeho života jednoho dne přeruší podivný telefonát z Prahy. V nemocnici leží po autonehodě svobodná matka, která ho v případě nouze uvedla jako opatrovníka svého dítěte. Ema je totiž jeho dcera. Petr je naprosto šokován. Musí jít o nějaký omyl. Nemá děti a ani netouží je mít. Přesto nedokáže nad situací jen tak mávnout rukou. Co když je Ema opravdu jeho dcera a on je její jediná šance, jak se vyhnout dětskému domovu? Chlapovi, který byl do padesáti let zvyklý žít sám a rozhodně si nechce komplikovat život emocemi, převrátí soužití s osmiletou holčičkou život doslova vzhůru nohama. A navíc je mu v patách nesmlouvavá sociální pracovnice, a tak Petr musí učinit zásadní rozhodnutí: Pokud se chce stát právoplatným rodičem, je nutné najít pro Emu matku! Ve stejné chvíli se seznamuje s Marií, která podobně jako Petr žije pro svou práci a téměř ztratila naději na to, že ji potkají obyčejné radosti života. Marie se rozhodne oběma pomoci. Je třeba nemilosrdné úřednici předložit uvěřitelnou historku. Začíná hra na lásku... Ale jak skončí? I zázraky se občas dějí. (Falcon)

(více)

Recenze (367)

kocik1 

všechny recenze uživatele

Aňa Geislerová je tak říčná do sňatku, že jsem se až divila, že na celou habaďúru nepřišla sama. Ono vůbec Pohádky pro Emu mají několik logických (i emocionálních děr) velkých tak, že by jimi projel žebřiňák. Tou, která mě iritovala nejvíc, bylo to, že Čecha "vyhostí" z Česka. Ono zasadit Zelenou kartu do Čech, které jsou navíc součástí EU, nebyla dobrá volba a napříště bych scénáristovi doporučovala raději vymyslet nějaký příběh sám, než opisovat z Kolji a již zmíněné Zelené karty. Přesto má film určité svoje kouzlo a plus půl hvězdy dávám za hořícího pekelníka.50% ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Tak kdybych byl hnidopich, tak bych si určitě k tomuto snímku nějaké ty výhrady našel. Jako třeba, že to v některých momentech trošku až okatě připomíná Kolju (včetně přítomnosti nesympatické sociální pracovnice) nebo, že má divně useknutý konec, po němž následuje k titulkům hudba, která se tam podle mě vůbec nehodí. Ale jinak převládají jednoznačně pozitivní dojmy. Myslím, že jestli jsme v Čechách až doposud měli coby tradiční "vánoční" film Pelíšky, které přitom o vánocích ani tak úplně nevypovídají, tak nyní už takový hezky vánoční film se vším všudy máme (včetně trošky toho sentimentu). Především jde ale o film úžasně lidský a plný laskavého a zcela nenásilného humoru. Co dost oceňuji (a co tento film podle mě odlišuje od klasický amerických sentimentálních filmů) je způsob, jakým je zpodobněna postava Emy, resp. kdo byl vybrán pro její ztvárnění. Není to žádná roztomile "sladká holčička z reklamy", spíše na první (ale opravdu jen na první) pohled takové "ošklivé káčátko". Na ten druhý pohled je přitom Ema poměrně sebevědomá, vtipná, komunikativní (dokáže si získat trošku podivínského "dědu") a taky hudebně nadaná holčina. Možná může někdo namítnout, že na to, že ji před nedávnem umřela maminka, je až moc v pohodě, ale ono ji tak trošku v dané situaci ani nic jiného nezbývá. A pak stačí jedna scéna, kdy Ema pláče ze strachu, že umře, a člověk musí uznat, že ani v tomto směru není scénář "děravý". Naopak bych velmi ocenil, že film pokud jde o city nikterak netlačí na pilu a nesnaží se být "dojákem" za každou cenu (snad proto asi i končí způsobem, jakým končí). Herecky samozřejmě film stojí na Vetchém s Geislerovou, kteří jsou oba v některých scénách vysloveně roztomilí (viz scéna, kdy se oba tak dlouho odhodlávají zajít za tím druhým na pokoj, až oba usnou). Ale především je to o tom, že mají co hrát (vzhledem k dobře vystavěnému příběhu ve scénáři). ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Tento rodinný film se tvůrcům povedl, stejně jako televizi jeho nasazení v předvánočním čase. Diváci možná už mají dost dramat a příběhů o vrazích, které jsou plné nenávisti a násilí. Tento snímek může být krokem správným směrem. Staří pováleční herci nám pomalu vymírají a zůstává po nich prázdno. Mladí se na uspěchaných seriálech kvalitním výkonům nenaučí. Čestnou výjimkou je Ondřej Vetchý, který důstojně reprezentuje špičku současné střední herecké generace. Tento příběh je spíše určený ženám a Aňa Geislerová, jak ji nemusím, tak svým úsporným herectvím sem dobře zapadla. I když téma není originální, podařilo se tvůrcům natočit vtipnou současnou romanci s aktuální problematikou mezinárodních manželství a následných tahanic o děti. Ta malá nevýrazná dívenka o kterou tady šlo, působila velmi věrohodně. Jen to narůstající citové pouto mezi ní a otcem mohlo být vystiženo plynuleji a přirozeněji. Příjemná hudba a krásné záběry předvánoční Prahy. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(8/10). Krásný a film, který ve vás zanechá jen pozitivní pocity. Je to díky skvělým hercům(mezi ústřední dvojicí je skvělá chemie), hudbě a hrozně příjemné atmosféře. Na Vánoce ideální film. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Proč si Ondřej Vetchý nenechal udělat testy DNA hned? Mohl přeci předejít spoustě problémů. Jo, protože by pak vlastně nebylo o čem točit?! Aha... Z celého filmu je cítit okatá snaha zalíbit se divákovi, slzopudné scény podpořené adekvátní hudbou jsou prvoplánové, romantická předvánoční atmosféra funguje, herecké obsazení hlavních i vedlejších rolí je perfektní, ale je to celé předvídatelné, na city hrající. Žádné ultravtipné scény se nekonají, vyjma cameo role Čtvrtníčka. Linie s morčetem, stejně jako besídka ve škole je zbytečná a působí jak pěst na oko. Pohádky pro Emu nejsou určitě špatný film, pokud věříte na pohádky. Moje pragmatické (lehce cynické já) tak úplně nepřesvědčily. 2,5* ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Velice citlivě přednesené složité téma, vezoucí se na mírné vlně optimismu a vtipu, na které zvládl Vetchý spolu s Geislerovou, a to ji opravdu nemusím, ale zde byla milá, ba dokonce sympatická, vytvořit jednu z nejhezčích dvojic tuzemských filmů posledních let. Spolu s přítomností malinké Emy se tak snímek hodí pro celou rodinu a s předvánoční atmosférou pasuje i do svátků nejhezčích. Nebýt předramatizovaného závěru, kdy je konec stejně nadmíru jasný, by dojem z této "pohádky" byl daleko lepší. Láska nebeská po česku, proč ne. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Ondra Vetchý je úžasný herec, kterých u nás moc není. Je to držák celého filmu a všichni ostatní jsou hluboko pod ním. Je paráda ho sledovat při práci. Pohádky pro Emu se opravdu povedli. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Kdyby tam nehráli čeští herci, myslel bych si, že koukám na typicky americkou limonádu ve tři odpoledne na Nově. Nebýt Ondry Vetchého, nikdy bych to nedokoukal. Slabé tři. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Nejkrásnější romantický tuzemský film. Ne, že by českých ‘romanťáren’ bylo zrovna mnoho, film obohacený o líbezný vztah mezi pánem našich herců Ondřejem Vetchým, malou zvídavou Emou i Aňou Geislerovou mě ale srazil přímo do kolen. Nádherně vykreslené drama se spoustou komediálních momentů lze řadit mezi naše nejlepší filmové kousky současného tisíciletí. Jako třešnička na dortu se vyjímá excelentní doprovodný song od Michala Hrůzy. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Nejlepší česká romantická vánoční komedie. Ne že by jich bylo tolik. Rudolf Havlík ovšem není žádný Richard Curtis, proto taky nečekejte novou Lásku nebeskou. Scénář, tradiční slabina českých filmů sráží i tenhle. Děj je nejuvěřitelnější když budoucí dvojice stydlivě krouží kolem sebe a zmateně hledá slova. Jakmile se ovšem cítí jistěji, dialogy začínají znít strojeně. A když mluví Ema Švábenská, zní uměle všechno. Její postava je přemoudřelá, a působí spíše jako kouzlená sudička, než vyděšená a zranitelná osmiletá dívka. Atmosféru kazí pokusy o situační humor, připomínající nepovedené taškařice minulých dvaceti let. Za všechny zmíním Edu v hotelové kuchyni (proč proboha?). Herci jsou slušní, především ti ve vedlejších rolích. Vetchý by určitě zvládl i komplexnější postavu a Aňa Geislerová je skvělá když hraje někoho, kdo je jako Aňa Geislerová. Velký plus je kupodivu hudba. Příjemná, nevtíravá a krásně dokreslující atmosféru. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Film "Pohádky po Emu" je křečovitá spatlanina, která má do poetické komedie hodně daleko.. Malá Ema nijak zvlášť neuchvátila, Aňa na naivní recepční už nemá věk a Ondřej Vetchý je soustavně mile prkenný.. Na můj vkus moc afektované, ale věřím, že mladší diváky to bavit může.. Já za morčetem na útěku nevidím nic vtipného, spíš smutného.. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Petr Miller (Ondřej Vetchý), drsný úředník imigračního úřadu v Anglii, pro nějž jsou lidské osudy jen písmeny na formuláři, a rozhoduje o osudech lidí jediným úderem razítka se sám dostává do podobné situace, kdy se dozvídá, že jeho dávná přítelkyně měla těžkou autonehodu, a označila jej jako otce své osmileté dcery Emy. Ač se zpočátku Petr jakýmkoliv emocím brání, malá Ema si jej docela rychle získá, a Petr se rozhodne o její budoucnost bojovat s českými úřady - i za cenu, že si bude muset velmi rychle najít přítelkyni... Na jedné straně příjemná podívaná, kdy člověk může vypnout, a jen držet palce, aby to hlavním hrdinům všechno klaplo (přičemž je jasné, že v tomto typu filmu to prostě klapnout musí) - na druhé straně tak strašně naivní příběh (první kočka kterou Petr potká je čistě náhodou svobodná, a zrovna hledá jakéhokoliv chlapa, se kterým by mohla být). Navíc je Vetchého i Geislerové poslední dobou český film přesycený, a ač je mám oba docela rád, tak tentokrát mi jejich vztah úplně neseděl. Nejlíp mi z toho všeho vyšla malá Ema... ()

sahe 

všechny recenze uživatele

Rádoby USA happyendový film, každopádně text té malé holčičky vymýšlel kdo, sakra? Mluví jak dospělá, vzdělaná žena, takže naprosto šílený. Předvídatelnost je jasná, takže žádné šokující akční záběry v příběhu. Vlastně jo, šokována jsem klidností Aňi, která bezmyšlenkovitě řekne ano... ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Poněkud nepřiměřeně natahované a ta holka je taky dosti nesympatická, ale jinak fajn příjemná komedie, občas drnkající na vážnější notu. Závěr na mě ovšem nefungoval, takže nemůžu jít výš než na tři hvězdy. Nejvíc je samozřejmě Petr Čtvrtníček a jeho Pho-Bo. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Velice pěkný film s Ondrou Vetchým v roli bezdětného právníka, kterému osud postaví do života osmiletou holčičku jakožto dceru, o které doposud neměl žádné tušení. Film je v jistém směru romantický, nicméně pokud divák chce, může v něm spatřovat i určitý střet s institucionální mašinérií, které nejde až tak o člověka jako spíš o „dodržování zákonů“. Všichni zúčastnění podávají sympatické výkony. Myslím, že film ani není zbytečně přeslazený. Samotná zápletka to ani nepotřebuje. ()

Reklama

Reklama