Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petr Miller pracuje již řadu let pro imigrační úřad v Londýně. Zaběhaný rytmus jeho života jednoho dne přeruší podivný telefonát z Prahy. V nemocnici leží po autonehodě svobodná matka, která ho v případě nouze uvedla jako opatrovníka svého dítěte. Ema je totiž jeho dcera. Petr je naprosto šokován. Musí jít o nějaký omyl. Nemá děti a ani netouží je mít. Přesto nedokáže nad situací jen tak mávnout rukou. Co když je Ema opravdu jeho dcera a on je její jediná šance, jak se vyhnout dětskému domovu? Chlapovi, který byl do padesáti let zvyklý žít sám a rozhodně si nechce komplikovat život emocemi, převrátí soužití s osmiletou holčičkou život doslova vzhůru nohama. A navíc je mu v patách nesmlouvavá sociální pracovnice, a tak Petr musí učinit zásadní rozhodnutí: Pokud se chce stát právoplatným rodičem, je nutné najít pro Emu matku! Ve stejné chvíli se seznamuje s Marií, která podobně jako Petr žije pro svou práci a téměř ztratila naději na to, že ji potkají obyčejné radosti života. Marie se rozhodne oběma pomoci. Je třeba nemilosrdné úřednici předložit uvěřitelnou historku. Začíná hra na lásku... Ale jak skončí? I zázraky se občas dějí. (Falcon)

(více)

Recenze (367)

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Havlíkova prvotina mě trochu zklamala, tohle už ale bylo hodně dobré. Je z toho cítit taková ta pohodová atmosféra, která obvykle tuzemské filmy vůbec neprovází, navíc se Pohádky pro Emu můžou opřít o civilního Vetchého i opět božskou Aňu. Tuším v tomhle novou Vánoční klasiku. ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Hodně velký a hodně příjemný překvapení! Za normálních okolností bych měl všechny důvody světa podobnýmu žánru v český produkci nevěřit, ale ejhle – z Pohádek pro Emu se stal jeden z nejlepších českejch filmů posledního desetiletí (minimálně). Tady tak nějak fungovalo úplně všechno, příběh, herci (tradičně dobrej Vetchej, vynikající Cibulková a opět tradičně roztomile hloupá Polívková), ale dařilo se i hudební stránce a překvapivě i kameramanům i ve střižně. Ať přemejšlím, jak přemejšlím, nenapadá mě nic, co bych vytknul. ()

Píta 

všechny recenze uživatele

Ze scénáře Rudolfa Havlíka je cítit, že v tomto oboru ještě není ostříleným rutinérem. Jedním dechem je však třeba dodat, že film jako takový je značně nadprůměrný. Pomineme-li tradičně výborný výkon Ondřeje Vetchého, je hlavním plusem snímku reálnost a věrohodnost dramatických situací. Bez zajímavosti není ani postava Oldřicha Vlacha, která sice nemá ve filmu příliš prostoru, ale dokáže se výrazně zapsat do paměti diváka. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Ano, nadhodnucuji, ale jen lehce. 4* jasné, rád a s čistým svědomím dávám 5*. Nadšení, obrovské. Někdo tu psal, že nejde o původní scénář. Věřím, nevím, neznám :). Moc příjemný příběh, fakt jak ze života. Perfektní výběr herců. Lehký závan komedie. Příjemné, hezké, za srdíčko chytlo tak akorát. Žádné tlačení na emoce. U mě fakt na české poměry posledních let pecka. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Toto bylo natočeno u nás? Nestačím se divit- žádné nesmyslné omýlání druhé světové, ale hořká komedie ze současnosti s exelující ústřední trojicí Ondřej Vetchý, Aňa Geislerová a Ema Švábenská (hrající Emu :-)) - podporovaní morčetem Edou..... No v zásadě se jedná o velmi smutný film, ale i tak se dočkáme určitého odlehčení a spousty vtipných momentů...A musím říct, že Petr Miller se navzdory své minulosti zachoval jako chlap a postavil se k problému čelem...záměrně nespoiluju,raději se podívejte....95% ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Je málo horších scén ve filmu, než když se děti chovají jako dospělí. Je to vždy pro potěchu scénáristů, kteří si bůhvíproč myslí, že je to rostomilé a nevšední. V tom vynikala Marie Poledňáková. Je to ubohé, předvídatelné a kýčovité. Ten příběh je od začátku do konce klopotná konstrukce, která si hraje na pravdu. Je tam vše - něžně nepraktický až nesmělý Petr, který se živí prací, která vyžaduje razanci a rozhodnost, recepční Maruška, která se rozhodne riskovat svobodu, postavení i svůj příští život během jednoho dne bez nějaké zjevné motivace. Je tu i zlá sociální pracovnice, která raději odejme dítě jeho velmi dobře situovanému otci, aby ho dala na krk státu. A nesmí chybět zhrzený milenec, který celou naplánovanou lest na záchranu Emy před dětským domovem zhatí. Nepřirozené a kýčovité dialogy všech postav podporuje podbízivá kamera. Střih je mnohdy nepřesný a špatně načasovaný. Záběry na sebe nejdou a z herců jsou přirození snad jen Jiří Dvořák a Olda Vlach. český film je stále na hony vzdálen kvalitní produkci 60. až 70. let. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Citová ždímačka, která má oproti jiným 1) Aňu, Ondřeje a Emu 2) technicky perfektní a vtipné 3) dlouho jsem neviděl film točený na Václaváku 4) parádní song od Hrůzy ()

Trash odpad!

všechny recenze uživatele

Tady bohužel nefungovalo vůbec nic, ani univerzální Geislerka. Chtěl jsem lehkou českou oddechovku, dostal jsem tumpachovou splácaninu. Pustit si naslepo jakýkoliv díl bakalářů, udělám líp... ()

MiaMahoney 

všechny recenze uživatele

Taková variace na Kolju. Neurazí, je pěkně předvánočně laděná (červenostužkový plakát, podobný tomu s Láskou nebeskou má zřejmě podprahově evokovat stejné kvality, avšak všichni dobře víme, že té se jen tak nějaký film nevyrovná) a má Ondru, kterému to opět sekne i sedne a od kterého bych si nechala taky vyprávět nějaké ty pohádky, nejlépe samozřejmě po 22. hodině. Verdikt: milé. ()

dee.n 

všechny recenze uživatele

Ano, asi to je prvpolánově dojemné, ale funguje na mě přesně tak jak má. Zde jde vidět, že když se do filmu a příběhu vloží srdce, lze i v české krajině natočit něco kvalitního, co pohladí po duši. Příběh o malé roztomilé holčičce a chlapíkovi, který se soustředí jen na svou práci a události, která je svede dohromady a převrátí jeho život naruby. Mě úplně dostal.Ondřej Vetchý i Aňa Geislerová jsou zde skvělí a bez nich by film nestál za moc. Slzičku jsem uronila tak stokrát, na konci jsem byla i napjatá. Myslím, že Pohádky pro Emu ve mě vyvolaly přesně ty emoce, které si kladly za cíl a já ho můžu jen doporučit známým a všem, kteří chtejí vidět něco pěkného a českého, aby nemuseli číst titulky. Proč, ale hvězda dolů? Motivace Marie mi nepřišly úplně logické a taky mi vadilo, když tam řešili takovou tajnou věc, že se o ní vykecávali, kde se dalo. Nemám moc ráda takové hloupé a nelogické chování, ale bez něj by se asi zápletka neposunula moc dál, to uznávám. Viz. sešitek se všemi informacemi... Hudba byla taky moc dobrá a já bych tenhle film ráda viděla jako takovou předvánoční klasiku pro potěchu duše a rozněžnení se. ()

adelina8 

všechny recenze uživatele

Od začátku bylo jasné, kam bude děj směřovat, ale vůbec mi to nevadilo. Příjemný romantický film, který ani nevypadá, že je české výroby. ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Tak pěkně popořadě: Za prvé - NENÍ to komedie a těch pár úsměvných scén na tom nic nemění. Za druhé - scénář zřejmě psal člověk, který viděl malé děti pouze z rychlíku. Osmiletá holčička, která právě navždy ztratila maminku, se kterou po celou dobu vyrůstala, by se chovala úplně, ale úplně jinak, než v představách scénáristy filmu. Za třetí, herci – tak toporně hrát jsem Ondřeje Vetchého snad ještě neviděl a za casting představitelky Emy by film měl dostat Zlatou malinu (doporučuji srovnat s představitelkami dětských rolí ve filmech Krajina přílivu, The Florida Project nebo Opravdová kuráž). Za čtvrté, zvířátka - aneb křečci do ztracena... Propána, proč? Když k tomu přičtu úpornou (a marnou) snahu, aby z tohoto plochého filmu „dýchala“ dojemná a předvánoční romantická atmosféra, je jasné, že není důvod, proč by tento film měl být zde na CSFD v červených číslech. S odřenýma ušima dvě hvězdy. ()

Eterninox 

všechny recenze uživatele

Takový trochu modernizovaný Kolja ve vánočnějším kabátě. Je to milé, kompetentně natočené i zahrané, ale příběhově velmi rozklížené a občas i dost nesmyslné. Mezi českými vánočními filmy i tak ale mezi lepšími. - 65% ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Silný scenár a priam dokonalý Ondrej, to nemohlo dopadnúť ináč ako filmovou udalosťou. Aj malé štáty majú potenciál ...však príbeh je prvoradý.... ()

rounen 

všechny recenze uživatele

Dobře natočeno, Vetchý válel... Přišel mi jeho výkon podobný z filmu Příběh kmotra, kde vlastně taky otce Vetchýho hrál Oldřich Vlach, a opět Vetchý Dvořák v jednom filmu... Zprvu jsem si praveze myslel že tento film točil Petr Nikolajev ale nikoli...Je to Rudolf Havlík.. ()

pirko7 

všechny recenze uživatele

Ondřej je skvělý herec. Role "trouby" mu vždy seděla, tady ukazal i svou duležitost. Na český, na venek obyčejný film musím hodnotit velice kladně. Úkazky nejspíš nikoho nenavnadí. Doporučuju to ale dle nich hned neodsoudit. ()

Reklama

Reklama