Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petr Miller pracuje již řadu let pro imigrační úřad v Londýně. Zaběhaný rytmus jeho života jednoho dne přeruší podivný telefonát z Prahy. V nemocnici leží po autonehodě svobodná matka, která ho v případě nouze uvedla jako opatrovníka svého dítěte. Ema je totiž jeho dcera. Petr je naprosto šokován. Musí jít o nějaký omyl. Nemá děti a ani netouží je mít. Přesto nedokáže nad situací jen tak mávnout rukou. Co když je Ema opravdu jeho dcera a on je její jediná šance, jak se vyhnout dětskému domovu? Chlapovi, který byl do padesáti let zvyklý žít sám a rozhodně si nechce komplikovat život emocemi, převrátí soužití s osmiletou holčičkou život doslova vzhůru nohama. A navíc je mu v patách nesmlouvavá sociální pracovnice, a tak Petr musí učinit zásadní rozhodnutí: Pokud se chce stát právoplatným rodičem, je nutné najít pro Emu matku! Ve stejné chvíli se seznamuje s Marií, která podobně jako Petr žije pro svou práci a téměř ztratila naději na to, že ji potkají obyčejné radosti života. Marie se rozhodne oběma pomoci. Je třeba nemilosrdné úřednici předložit uvěřitelnou historku. Začíná hra na lásku... Ale jak skončí? I zázraky se občas dějí. (Falcon)

(více)

Recenze (368)

pirko7 

všechny recenze uživatele

Ondřej je skvělý herec. Role "trouby" mu vždy seděla, tady ukazal i svou duležitost. Na český, na venek obyčejný film musím hodnotit velice kladně. Úkazky nejspíš nikoho nenavnadí. Doporučuju to ale dle nich hned neodsoudit. ()

Amper01 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době narážím na solidní český film. Bez násilí, bez krve, Aňa se zde výjimečně nesvléká... Jo, asi takhle nějak by to mělo vypadat. Palec nahoru! ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Tak z tohohle filmu jsem velmi rozpolcená. Na jedné straně je zde vynikající herecké obsazení (malá Ema mi občas tak úplně nesedla, ale většinou byla sladká a úžasná; Vetchý s Geislerovou hráli nesmírně mile a upřímně, před nimi smekám) a krásná hudba (něžná, ale ne přeslazená). Na druhé straně je zde pro mě zcela neoriginální příběh, jehož neoriginalita by mi ani tak nevadila, kdyby nešla ruku v ruce s naprostou nedotažeností některých detailů. Celkově je pak příběh spíš víc postavený na hlavu než reálný a klišoidní zvraty mu opravdu nepomáhají. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Ctěný kolega Enšpígl píše doslova: "Pokud máš fungující srdce nemůžeš hodnotit jinak" ..... vypadá to, že si zřejmě budu muset zajít na EKG :D Vetchý s Geislerovou opět ukázali, že co se týče hereckého projevu patří k tomu nejlepšímu své generace, ale jinak?!?! Uměle natahovaná zvláštní hra na lásku...takové nucené chycení za srdíčko. Mizerná invence, prvoplánové plagiátorství, drhnoucí dialogy, unáhlený dětský casting....zůstávám chladným parchantem. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Waaaaaaaaaau,tak to boli moje prve dojmy po zhliadnuti tohto filmu,neskutocne krasny film,pri ktorom mi obcas aj hrdlo zvieralo,Ondrej Vetchy je super herec,klobuk dole,jeho vykon bol excelentny,ale ani Ana Geislerova nezaostava,ceske filmy su coraz lepsie a lepsie,urcite si tento film pozrite...:-) ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Kupodivu, pjekne :-)! Sice take uz troch ne-cesko, vypada to hodne holivudsky/amicky, no ale slusne a pekne, ludske, i ked tam pospajali klasiku ako Green Card a dalsie o necakanych dcerach. Ale fajne, takze 4* v poho ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý akoby chcel prerásť naše hranice a napodobniť (v dobrom slova zmysle) podobne ladené britské či americké "hrejivé" komédie o zmene ľudských hodnôt. Robí to bez násilných pokusov byť za každú cenu vtipný, čo je veľmi sympatické. Avšak scenáristicky na svoje "zámorské inšpirácie" celkom nemá. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Tak po veeelmiii dlouhé době s chutí a radostí uděluji českému filmu 4*... Vetchý jak jsem předpokládal - grandiózní ... Geislerová neméně ... dojemné, vtipné, ... skvěle zahrané ... konečně ... děkuji ... ()

beckham- 

všechny recenze uživatele

Všichni herci velmi příjemní, příběh, který bere za srdíčko. Ale moc tu nesmíte přemýšlet, nebo si film zkazíte. Vemte svou druhou polovičku na tuto romantickou komedii, zasmějete se, možná i pobrečíte, nudit se rozhodně nebudete...I když délka filmu je opravdu na hraně... ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Úsměvný feel good filmek, který mi připomněl to nejlepší od Poledňákový , i když ta to tlačila mnohem víc do komedie a měla bonus v podobě Tomáše Holého. Tady to nad propastí schematického kýče drží hlavně Aňa a Ondřej a bloudící Eda hotelem. A taky už snad doprdele se dneska ty děcka nestrkaj automaticky do děcáku, když má někdo o ně zájem. ()

kluzo 

všechny recenze uživatele

Tak pro mne velike zklamani. Te hle film ma obrovsky, bohuzel nevyuzity, potencial. Neuveritelne chyby scenare, a atmosferu potopila asi rezie, protoze se mi nechce verit, ze by Ana s Ondrejem hrali tak odtazite a toporne sami od sebe. Role spis odrikane nez odehrane. Jsem nastvany, tesil jsem se a nic. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Mnohé to připomíná, protože originální to rozhodně není. Někomu to připomene Zelenou kartu, někomu možná i Kolju. Také povrchnost by se tomu dala vytknout a v neposlední řadě některé nelogické činy (proč nezažádal potvrzení o otcovství hned? a jiné ). Také "Pilcherovská" předvídatelnost by mohla vadit. A ano opět je tu zase Vetchý a Geislerka. Všechno je pravda! A přesto se mi tento lidský a dojemný příběh malé Emy líbil. Pohlazení po duši, které je o dost lepší, než režisérův debut. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Pohádky pro Emu jsou fajn film, který rozhoně neurazí, ale taky se nestane tím, který si ráda zapnu v televizi, když poběží, natož abych si ho pustila. V popředí je sympatická dvojice Vetchý-Geislerová... teda pardon, trojice spolu s Emou Švábenskou, která je taková opravdová krásná holčička, že se jí dá odpustit to ne-úplné herectví, ale aspoň nepřehrává a pěkně se na ni kouká. Film má takovou vachrlatou zápletku, kdy jsem moc nedokázala pochopit hlavního hrdinu, který namísto toho, aby si udělal testy DNA, nebo od všeho hned utekl, ohrozí úplně neznámou ženu. Ale je to jen film :-) že jo. ()

feryk 

všechny recenze uživatele

Na český film hodně dobře natočené, skvělá kamera i režie, herci nepřehrávají a na naše poměry nekýčovitý "romantický" snímek. Na muj vkus ale až moc smutné a zbytečné násilné vtlačení tématu migrace, což bylo naprosto pro film nedůležité. Také jsem si nevšiml, jestli se tam řešilo co s bytem kde žila matka a všemi věcmi, pohřeb apod... každpopádně velmi dobré. 4* ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Příběh neni nejoriginálnější (zdravim tvůrce Zelený karty) ani moc nepřekvapí a rychlost s jakýma hlavní postavy činěj zásadní rozhodnutí (vzetí Emy do péče nebo dohoda na manželství) nepůsobí moc uvěřitelně. Ale čert to vem, protože po delší době máme zase nějakej milej a netrapnej vánoční film český produkce. Ondřej Vetchý s Aňou Geislerovou vytvořili hodně sympatickej pár a obsazení vedlejších rolí taky potěšilo. Příběh je vesměs vtipnej a dojímavej pouze tam, kde tak bylo zamýšleno. Product placement vkusně pojatej, takže vůbec nepůsobí rušivě. Za herecký obsazení, jistý filmový řemeslo, hudbu, vánoční atmosféru a celkově funkční příběh čtvrtá hodně slabá hvězda. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Na české filmy se v poslední době musí opatrně a tentokrát se povedlo. Podobné téma už na světových plátnech několikrát proběhlo, děj se dá místy předvídat. No a co? Příběh je dobře a citlivě vystavěný a na film se příjemně dívá. K tomu silné herecké obsazení, převánoční Praha a osud dítěte, který někteří lidé budou stavět na první místo a někteří úředníci (jedno v jaké zemi) budou neustále dávat všem najevo své postavení, tudíž svou blbost. Nevím, jestli to bylo podzimním počasím, ale většina lidí v kině si občas utírala oči a nos. Za mě spokojenost. ()

Reklama

Reklama