Reklama

Reklama

Love Me If You Dare

(seriál)
  • Čína Ta lai le qing bi yan (více)

Epizody(24)

Obsahy(1)

Táto kriminálna dráma sa odohráva priamo na mieste činu a zločin zobrazuje očami páchateľa. Jian Yao (Sandra Ma) je študentka jazykov v poslednom ročníku. Na letné prázdniny prichádza do rodného mesta a hľadá si brigádu. Na odporúčanie profesora ju na pohovor zavolá neznámy muž do tajomného domu za mestom. Keďže je Jian Yao veľmi šikovná, okamžite robotu získa. Pracuje v tajomnom dome a prekladá podivné spisy, ale na druhé poschodie domu má zakázané vojsť, lebo jej tajomný šéf to zakazuje. Jediný, s kým sa stretáva, je kamarát jej šéfa Fu Zi Yu, príjemný mladík, ktorý všetko okolo jej práce vybavuje. Jedného dňa ale zmizne pätnásťročný chlapec, ktorý mal do domu za mestom priniesť ryby. Všetci miestni muži z toho obviňujú podivného nájomníka. Až keď príde šéf miestnej polície a vysvetlí, že muž bývajúci v dome je v skutočnosti profesor kriminalistickej psychológie z New Yorku, Bo Jinyan (Wallace Huo), a pomôže im chlapca nájsť, muži sa stiahnu. Bo Jinyan má IQ 180, ale jeho EQ je veľmi nízke. Podarí sa mu Jian Yao zapliesť do vyšetrovania a nasilu ju urobí svojou asistentkou.
Spolu vyšetrujú viacero prípadov a Bo Jinyan sa postupne mení. Lenže vyzerá to tak, že niekto napodobňuje Bo Jinyanovho najhoršieho nepriateľa: kvetinového sériového vraha. (Eawy)

(více)

Recenze (9)

jarah 

všechny recenze uživatele

Celkom podarená čínska "sherlockovina". Predloha, scenár a dialógy sú kvalitné, inak by sa nad týmto seriálom zavreli vody. Wallace Huo ma prekvapil, úlohy kriminálneho psychológa s IQ 180 sa zhostil na výbornú. Sandra Ma je príjemná tvár, ale to je asi všetko. Emócie a vyjadrovanie som jej neuverila, neprežívala ich, iba ich hrala aj to dosť amatérsky. Dokonca ani chémia medzi nimi príliš nefungovala, aspoň ja som ju tam necítila. Keď som pri obsadení, rozmýšľam kde produkcia vyhrabala tých anglicky hovoriacich ochotníkov, ktorí recitovali ako na školskej besiedke. Odhliadnuc od pripomienok k obsadeniu musím vyzdvihnúť prácu a striedanie typov kamery. Nápadité a dodalo záberom vysokú pridanú hodnotu. Dokonale sa hodilo k vyšetrovacím postupom Simonlocka a jeho Fu Zi Watsona. Je to jeden z tých podarených seriálov, ak odhliadnem od fantasy a historických, ktoré väčšinou hrdo konkurujú svetovým značkám. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Išla som do toho, že pôjde o krásnu romantiku, ale veľmi to tak nebolo. To však nemení nič na tom, že tento seriál je skutočne skvelý. Wallace Huo bol na túto postavu ako stvorený a skvele ju aj zahral. Dráma ako trám s mnohými zvratmi, nečakanými odhaleniami, mysterióznym zloduchom a geniálnym vyšetrovateľom. Jediné, čo by som vytkla tomuto seriálu boli "herci" hrajúci postavy američanov, bože, kde to vzali? Nič afektovanejšie som asi ešte ani nevidela. ()

Reklama

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Nabízí se velké srovnání s novodobým Sherlockem, který je však o poznání lepší. Hlavní hrdina s EQ silně zaostávajícím za vysokým IQ řešící kriminální případy, jehož asistentem tentokrát není Dr. John H. Watson, ale půvabná Sandra Ma. Ačkoliv jeho jediný přítel Yin Zheng, jako Dr. Watson místy působí. ■ K hlavní dějové linii se dostáváme skrze vedlejší případy, které sice nejsou zle zpracované, nicméně mou pozornost nenutí plně se soustředit a ta místy utíká k jiným myšlenkám. Tím se Love Me, If Dare stává pouze kvalitním čínským seriálem, postrádajícím uhranující sympatie. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Skomolenina Sherlocka, Knight Rider a Criminal Minds na čínsky spôsob s udicami, rybami, sem-tam skostnateným herectvom, a sem-tam s úplne banálnym scenárom. Ale Bo Jinyan je dobre zahraná cool postava. Keď má niekto Aspergera v Číne, tak to asi aspoň vie využiť. Mimochodom, strašidelný dom si predstavujem inak. To už u mňa doma je strašidelnejšie, keď vypadne elektrika. Za prvý prípad dve hviezdy, ostatné sú muka. Umelé, stupídne dialógy, scény, všetko. Toto je divadlo a la predškolská dochádzka, nie kvalitné krimi. Navyše sa to začalo meniť na trápny romantický príbeh, aký nenájdete ani v najhoršej telenovele. Nedopozerané! Bola by to strata času. ()

Chroustal104 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo obrovské zklamání. První 2/3 byly vážně dobré. Hlavní postavy se k sobě hodily a i kriminální případy byly zajímavé, i když jejich řešení bylo trochu nereálné. Bohužel poledních 6 - 7 dílů bylo opravdu otřesných. Děj nedával smysl. Byly zde nesmyslné a překombinované zvraty a zápletky a i jednání postav bylo nelogické. Kdyby se jednalo o čistou romantiku, nebo dokonce komedii, tak by to ani moc nevadilo, ale vzhledem k tomu, že tento seriál je míněn jako vážná kriminálka, dokukal jsem ho pouze s velkým sebezapřením. Za mě určitě nedoporučuji. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama