Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akira Saito s rodinou přesídlil z Japonska do Ameriky. V domě, kam se Saitovi nastěhovali, je opuštěné skladiště se zvláštním vchodem z ulice. To vyhovuje místnímu gangu, jenž místnost využívá jako mrtvou schránku. Jednoho dne tam člen bandy zajde vyzvednout drahocenný šperk a zjistí, že ho už kdosi předběhl. podezření z krádeže padá na nové obyvatele domu, kteří o celé věci samozřejmě vůbec nic nevědí. Zločinci se pokusí unést syna Saitových, a když se jim akce nezdaří, zabijí jeho matku. Nemají ani tušení, do jak nebezpečné hry s ohněm se právě pustili. Zdánlivě mírumilovný a neškodný Akira je totiž mistr dávného umění nindžů a nad manželčiným tělem přísahá pomstu jejím vrahům... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Klasický nindžovský béčkový film s výborným Sho Kosugim...Co mě nadchlo, tak scéna útoku hlavního hrdiny na nepřítelův dům...perfektní choreografie, brutální akrobacie, používání nindžovských smrtících zbraní...na tehdejší dobu supr zahraná a akčně vymazlená scéna...jinak těžký průměr... ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Kto nevie, aký je rozdiel mdezi béčkovým a céčkovým filmom, nech si pozrie tento "výtvor". Veľmi slabé a nepodarené akčné kung-fu scény a film takmer bez scenára ... ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ Pay-TV PREMIÉRA: MGM = 21.3.2014, réžia českého znenia (MGM 2014) = - Primitívny a brutálny film, lenže: Najlepší so SHO KOSUGIm ! A JAMES BOOTH je perfektný protivník. TECHNICKÁ POZNÁMKA: Na NOVE to bežalo pod názvom MODLITBA SMRTI. V NSR pod cool názvom TISÍC OČÍ NINJU (3.6.2004) ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Tak takhle ne...SPOILER. Pray for death je bohužel pekelná srágora. Dobrou hodinu se ve filmu nic neděje, když pominu Kosugiho souboj se stařičkým otcem, kterého hraje třicátník s nalepenejma fousama. Nemusím dodávat, že tenhle ansámbl si hodinu bez akce nemůže dovolit. Chápu, že chtěl Sho prosadit svoje dva synky (hlavně staršího Kanea), dokud mlátěj vrstevníky jako v Ninjově pomstě, tak to beru, ale nezapojovat do soubojů s dospělejma. Po zabití manželky si doma nad japonskou restaurací uková meč (za zvuků naprosto příšerný popskladby "Back to the shadow" od Peggy Abernathy) a nastupuje pomsta. Kosugi v ulítlém kostýmu s helmou předstírá, že mu nevadí v pohybu a masakruje mafiány jak na běžícim pásu. Až dojde na hlavního zlouna, chlápka co kvůli tomu, aby si došlápl na svýho kámoše, vystřílí celou restauraci včetně obsluhy nebo pobije půl policejního sboru, aby si vychutnal Akirovu sexy manželku. Chápu, že závěrečný souboj bylo třeba natáhnout, ale odmítam přistoupit na to, že Ninja, kterej předtím zabil asi 50 chlapů bez škrábance a polejvá si ksicht vařící vodou si pak bude hrát na kočku a myš (kde on je myš) s nějakym hospodskym bitkařem. Nakonec v rámci věrohodnosti musím poznamenat, že tento komentář přinesl člověk, který dal třeba Ninjově pomstě 4* či Americkému ninjovi dokonce ** 5. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kdyby se ten snímek netvářil tak zbytečně namachrovaně, tak je to parádní béčkový akční film, ale on se bere až moc vážně. A zbytečně. Mohlo by to být trochu zábavnější, ale na druhou stranu se musí uznat, že co se akčních scén týká, je film velmi povedený a někdy jsem i zíral, jaké akrobatické kousky se do scén dostaly. ()

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Japonská rodina Saitových se přestěhovala do Ameriky a snad kvůli špatné konstalaci hvězd se zabydlela v domě, kam již léta mafie ukládá svůj lup. Ještě než se stihnou pořádně zabydlet, někdo ukradne ze skrýše pod podlahou diamantový náhrdelník a v této chvíli začíná jít Saitovým o krk... Prey for Death je na rozdíl od spousty ninja filmů vystavěn jako drsný thriller, v němž záporáci nemají slitování a neštítí se vážně ničeho. Tuhletu atmosféru pak lehce zkazí několik odlehčeněji působících scén se synem-karatistou. Ty pak vyžehlí fantastická scéna v ninjovském stylu na lodi záporáka, kde se Sho Kosugi propracuje až k samotnému záporákovi, kterému jen sdělí, aby ho a jeho rodinu nechal na pokoji. Načež se James Booth zachová jako ultimátní záporák a... SPOILER... A finále taky určitě stojí za to. Je tu minimální "cheese", a film je určitě temnějšího rázu. Osmdesátková atmosféra a výborná skladba Back to the Shadows šikovně zapracovaná do snímku mě přesvědčily o čtvrté hvězdičce. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Asi nejhorší film s Kosugim, co jsem dosud viděl (a to ty ostatní taky nejsou žádné zázraky). Že je příběh o ničem, to se u tohoto typu filmu v podstatě očekává, ale když se člověk nudí i u akčních scén, tak je to zlé. V závěru navíc zoufalství diváka dost graduje. Kosugiho synek tu nakopává dospělé, zatímco ninja Kosugi, který dosud likvidoval soupeře jak na běžícím pásu, najednou svádí vleklý rovnocenný souboj s nijak netrénovaným záporákem, kterého navíc hraje v té době již téměř šedesátiletý James Booth. A do toho všeho otřesná píseň Back to the shadow...Takže nakonec ani pořádně nevím, za co je ta jedna hvězdička. Asi za použití motorové pily v souboji, to se v ninja filmech zas tak často nevidí... ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Taký zvláštny a menej "podarený" mix medzi Ninjovou pomstou a Deviatimi životmi nindžov. Žiadna sláva, ale Kosugi to so zbraňami vie fakt bravúrne, len tie "bojové" obleky boli prestrelené. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Velmi sem se divil, že v této hovadince nehrál Vam Damme. Nicméně hlavní bitkař působí sympaticky a měl prostě velkou smůlu. Ovšem jeho gangsterský oponent vypadal jako kdyby sloužil mafii i v důchodu. Nesmí se to brát vážně, nic nerozebírat, jen čumět, vypnout a usnout. Pro tento účel film poslouží dobře. ()

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Sho Kosugi není moc dobrý herec a když na to přijde tak ani nijak zvlášť skvělý bojovník. Jeho exotický původ a trocha štěstí mu ale umožnily stát se na krátkou dobu akční hvězdu osmdesátých let. Snímek Pray for Death je pak typickým zástupcem jeho pocannonovské éry a je tu vše co správný fanoušek očekává. Ninjové, násilí, smrt, rodina a samozřejmě pomsta. Sice nechápu koho napadlo udělat hlavního záporáka z Jamese Bootha ale budiž. Jako neurážející americký ninja film bez jakékoliv ambice kromě pobavení diváka se sice jedná o horší průměr. I tak si ale čas ze strany fanoušků ninja snímků bezesporu zasluhuje. ()

Reklama

Reklama