Reklama

Reklama

Hotel Inferno 2: The Cathedral of Pain

Trailer

Obsahy(1)

Odsouzen ke shnití v pekle po krví nasáklých událostech v Hotelu Inferno (2013) zkušený profesionální vrah Frank Zimosa, zjistí, že se proplétá temnou mystickou říší vyhrazenou okultistům a vyšším démonům. Proti zdánlivě nekonečným vlnám démonických přisluhovačů a zlých strážců očistce se Frank a jeho nečekaný spojenec – zatracená středověká čarodějnice – vydali na odsouzenou misi, aby využili čisté elementární energie nesmrtelné duše: Frankova poslední šance získat zpět svou smrtelnou podobu. Utekl však někdy někdo z nepochopitelné katedrály bolesti? (JasonCZ)

(více)

Recenze (26)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Na Hotel Inferno, musíte mít fakt náladu. A je zjevné, že na jedničku jsem jí neměl (1*), a proto chápu odpady i plný počty. The Cathedral of Pain, je už vyloženě peklo jako kráva, které mě chytlo svoji brutální atmosférou od samého začátku. Za mě určitě kvalitnější a hororovější podívaná, jen škoda těch občas přehnaně počítačových efektů, ale osobně to klidně můžu brát jako takovou filmovou PC hru z první osoby. Co se týče brutality a Gore, tak občas jsem si říkal, zda nezacházím při hledání nových Hororů už dost daleko, scény, kdy se na zemi válejí zmasakrovaná těla novorozeňat či domácí císařský řez, už bylo skoro za hranou toho, co ještě snesu, ale fajn, už mám něco nakoukáno. Nejvíce se mi ale líbil hned ten úvod, rozřezávání ženských těl, to byla chuťovka. Tohle pustit přítelkyni večer v obýváku, tak mě pošle asi do léčebny =) Finále alá DOOM už bylo úsměvné, ale celkově fakt námrd a vůbec jsem to nečekal. Jsem zvědavý na trojku. (Full HD, 39. hodnocení, 70%, PS - můj poslední Horor ve 29 letech) ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Na môj vkus až prehnane animované a predigitalizované. A tým pádom o dve triedy slabšie ako prvá časť. Chlapík z jednotky to očividne celkom neprežil a ocitol sa v pekle, kde sa spriatelil s nemŕtvou čarodejnicou. S tou viedol väčšinou jalové dialógy o tom, ako sa má z toho pekla dostať. Musel plniť hlúpučké úlohy, hlavolamy, hrať sa s kostičkami, lebkami, a zbierať elementy a kľúčiky, aby dostal svoju dušu dokopy. Samozrejme, počas svojho pobytu v pekle sa ani samotní démoni nevyhnú poriadne krvavej masakráži. Nakrútené je to rovnako ako prvá časť, čiže s pohľadu hlavného hrdinu, masky a gore sú vynikajúce. Teda aspoň v pasážach, kde sa likviduje jedno monštrum za druhým. Najlepšia bola démonka s potratmi, na tomto som si zgustol. Spočiatku som bol nadšený, ale v druhej polovici horor stráca dych, nič sa tam nedeje, hlavný hrdina sa len prechádza a nadáva, a keď sa tam objavia smiešni lietajúci, zubatí démonici, je to už vyložene trapas. Záver dal najavo, že určite bude aj trojka, ale už si nie som celkom istý, či sa mám na ňu tešiť. Jednotka mi prišla ako poctivá práca, tuto si to režisér chcel uľahčiť až príliš. Takisto je škoda, že v horore z PEKLA nevytvoril ani štipku atmosféry. Ale o to tvorcom pravdepodobne ani nešlo. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

WOW Utlimátní orgasmus po Conjuringu s Evil Deadem nejsilnější a nejintenzivnější hororový zážitek snad za posledních 10 let! Oproti prvnímu dílu zde vidím výrazný krok vpřed. Tohle už není žádný levný kontrovérzní underground s přepáleným gore, při kterém se dá zasmát. Tohle je temný, zlý, nesvatý, strašidelný, smrtí nasáklý horor s velkým H a upřímně, kdo jej nedocení, nechová k žánru horor žádnou lásku a ztrácí u mne veškerý respekt, sympatie i obdiv. Celý film se odehrává v PEKLE! Nenapadá mě lepší prostředí pro horor než samotné peklo a že z toho tvůrci vytěží nejlépe zpracované peklo, co kdy filmové plátno vidělo jsem nedoufal ani v nejmenším. Z herního světa film připomene Dooma, Diabla, Jericha a Dark Souls a z toho filmového Silent Hill, Baskin a Hellraiser. Příběh zde není, je to 70 minutová procházka peklem, kde hlavní hrdina z pohledu první osoby zabíjí démony, sbírá artefakty, skládá puzzle a pěkně nadává . Jeho Fuck Youu a Im fucking tired of this Shit zde zazní asi 20x, ale připomene to cheesy hlášky z videoher, takže jsem to bral jako vtipný prvek, no ale to hlavní!! Atmosféra, prostředí a Gore je za plnéj počet bez debat. Je zde vyloženě nádherná katedrála až si říkám, který kněz či církev proboha schválil něco takového na tak posvátném místě natočit! Každopádně Katedrála bolesti je místo, které bych navštívil z fleku. Sochy, ornamenty, obrazy naprostá uhrančivá nádhera a v podzemí to samé. Všude se povalují lebky, mrtvoly, rakve s křížemi, mučedníci a osudový most s mrtvými batoletemi a démonem potratů je bez debat nejhororovější scénou né jen filmu, ale i historie hororu vůbec. Soundtrack zde hraje velmi důležitou roli ať se jedná o temný synth wave či údery zvonů katedrály, tak to správně rve uši. Tak temnou, evil a démonickou atmosféru jsem v žádném jiném filmu doposud neviděl a fakt jsem se regulérně bál a když došlo na gore, tak to bylo správně špinavé, nechutné, sleazy a šlo vidět, že se nejedná o žádnou amatérskou práci, ale na tom pracovali samotní mistři!! Poctivá stará Italie gore at its best. Neskutečnéj zážitek po formální, hudební, atmosférické a hororové stránce. 1700 hororů jsem musel zhlédnout , abych narazil na Krále. To je tak když hledáš kámen a narazíš na samotné ZLATO! 10/10. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nijak výrazně se pokračování od jedničky neliší. Vše sledujeme očima hlavní postavy tak, jako tomu je v počítačových hrách. Procházíte labyrintem místností, ve kterých je třeba plnit úkoly - nejčastěji rozstřílet nebo rozsekat nějakou zrůdu na cucky, až krev lítá na kameru. Pak otevřete dveře a pokračujete dál. Některé efekty jsou opět fajn, jiné směšné. Gumové figuríny jsou v protikladu k hromadám vnitřností a hektolitrům rudé. Začlenění levných počítačových efektů mi naopak přišlo dost nešťastné. Plnění úkolů v závěru se stává pomalejším a pomalejším a vyvrcholení neohromí. Tedy létající pixelové čelisti už snad ani nepobavily, masakrování ano. I přes kratší stopáž jsem měl dojem, že film trvá nejméně dvě hodiny...ufff! Pochválit ale musím výbornou temnou hudbu se zvony. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce rozhodně propad. V podstatě souhlasím s komentářem kolegy ricci.s . I přes poměrně krátkou stopáž je především druhá půlka neskutečně zdlouhavá a neskutečně nudí. Musel jsem se přemáhat abych to vůbec dokoukal. Mega trapné finále bylo poslední kapkou. Třetí díl si s největší pravděpodobností radši nechám ujít. 2 hvězdy za ( místy ) povedené gore, krev a pekelné kulisy. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

První Hotel Inferno byl sice nízkorozpočtovým, ale docela zábavným pokusem, přenést videoherní žánr FPS do filmové podoby. Takový Hardcore Henry, jen hororový. Pokračování se snaží více šokovat brutalitou, ale ve výsledku je vše neskutečně samoúčelné a nijak zajímavé. A nic nezachrání konec, který je jasnou variací a Dooma. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Srdečné pozdravy z pekla s láskou. Pokračování sadistické hotelové akce se nese v duchu hutnější atmosféry, která tentokrát mění hotel za katedrálu. Změna prostředí rozhodně prospěla a samotný vnitřek je dostatečně creepy na to, aby připomínal peklo. Příběhově opět jednoduché, kdy na začátku hry, teda pardon filmu, obdrží hrdina instrukce a pak jde roz*ebat vše co mu přijde pod ruku, oštěp, nohu a bůhvíco ještě. Je to opět dostatečně krvavé, nechutné, nepříjemné a scéna s mrtvými mrňaty byla už i na mě maličko moc. Tvůrci rozhodně od minula posílili rozpočet a tak je vše mnohem hezčí napohled. Pokud přistoupíte na pravidla hry, které rozehrála už jednička, tak by s tímhle neměl být problém. Jsem rozhodně zvědav co vypotí ve trojce. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Druhý díl navazuje na jedničku přímo, takže hlavní hrdina se bez jakékoliv předehry ocitá přímo v pekle, o kterém se Hieronymu Boschovi ano nesnilo. Mě to v některých chvílích dalo vypomenout na klasické oldschoolové střílečky jako byl Doom a ty jsem měl rád, takže jsem si užil i tohle. Frank se tu řeže s démony na všechny způsoby a jako zbraň neváhá použít ani mrtvá mimina. Krve a střev je tu po kolena, otevřené a zmrzačené skoromrtvoly jsou tu na každém rohu a sem tam se objeví rozkošná dokonale nedokonalá potvora. Gore úchyláci si přijdou na své. Snad je jen škoda, že úplně nevyšly digitální efekty. Myslím, že tu ani nebyly moc potřeba. Každopádně jsem se bavil víc než u jedničky. 80% ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že dvojka je o něco víc záživnější než jednička. Velký podíl mají na tom luxusní gore efekty, kterých si tu užijete požehnaně, a samozřejmě i výprava. Prostředí pekla se autorům kulisama a artistickým ztvárněním povedlo na výbornou. Hotel Inferno 2 je tak více surrealistickou podívanou než předchozí snímek a nabízí lepší atmosféru. Vizuál je ve stejném duchu, takže ono originální zpracování z pohledu první osoby (jako ve 3D střílečce) je totožné. Jasně, hlavní hrdina sice neustále trousí "fuck" chujoviny a monology s dialogama se nesou opět na vlně klišé, ale už mě to tolik neotravovalo jako v předchozím díle. Momentů, co dřív vyznívaly vtipně či amatérsky tolik není a kupodivu už to s hodnocením vidím na silnější tři hvězdy. Otevřený konec nahrává na smeč třetímu dílu, takže si ho nenechám ujít. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak toto bol gore sviatok a prehliadka nechutností. Jednotku som si už nepamätal, ale bolo to celkom jedno, skoro hned som sa zorientoval. Začiatok som sprvoti nepochopil až keď tá ježibaba to tam začala vysvetľovať, potom už bolo všetko jasné. Tento film hned na začiatku odstaví väčšinu divákov a pri tej brutalite a masakre zostane len hŕstka z tých najotrlejšich divákov. Gore bolo z časti ukážkové a z časti z veľmi lacného kraja, ale to mi vobec nevadilo. Je tu vsetko, čo pri takomto filme ma byt, takže spokojnosť. Ten ježibabin hlas ma strašne bavil, hlavne keď sa navážal do hlavného hrdinný. Tak je brutálny, intenzívny a aj vtipný. Tak na trojku sa neviem dočkať. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziseri Giulio de Santi a Tiziana Machella natocili svoj Braindead a Bad taste. Total brutal, toto je pravy horor. Uz som si ani nemyslel, ze natrafim v roku 2020 - 2021 na horor typu Braindead : 89 % ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Lepší než první díl. Příjemnější prostředí a víc masek. Přišlo mi to jak Doomovka a i přes větší amatérskou práci to není vůbec zlý, pokud k tomu přistupuje divák jako k trashi. Jsem zvědavej na třetí díl a snad ubude divných efektů a přibude víc brutalit a atmosféry. 3* a.k.a 60% ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Stejné nebo dokonce horší než první díl, všechny absurdity mohou být omluveny tím, že se nacházíme v pekle. Triky chvílemi lepší, chvílemi horší, rodící obluda střežící most je non plus ultra. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Dvojka už je čistokrevný splatter Frank se probouzí v pekle a snaží se s tama dostat. Pomáhá mu jakási čarodějnice a musí získat 5 elementů Plusové body za to, že se tam vraždí už od začátku a za vzhled některých démonů speciálně těch na konci co vypadají jako by si odskočily z Dooma mínus za zbytečnost jelikož pokud chápu dobře on, když umře bude žít a je šance 1 ku 3, že v jiném lidském těle. 60 procent ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Něco mezi Hellraiserem, Doomem, Silent Hill, Dead Space a Brain Dead. Samozřejmě stále v krutě amatérským podání, ale pro fans lábuž. Oproti dialogově otravný jednotce tohle dává smysl a peklo, masky i gore jsou parádní až vidím, jak z jejich tvorby Necrostorm měli plný čůra. Kdyby podobný námět s naprostou dávkou nekompromisna a správně zhovadilou story typu seroš Evil Dead dala dohromady pořádná produkce, nebo takhle nějak vypadal nový Hellraiser, svět by se z toho podělal. Těšba na trojku! ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Za brutálny a asi najbrutálnejší Gore v rámci filmov, čo som asi videl, myslené na celú sériu, keďže to hodnotiť ako jeden film nemá zmysel. Samozrejme je druhá časť ešte ďalej ako prvá, takže treba rátať, že je tam všetkého viac. Dokonca aj to spracovanie bolo lepšie. Žiaľ, stále je to len o hovne, pretože v skutočnosti to má diváka len šokovať a nič iné. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Profi killer Frank "fuckfuckfuckfuckfuck" Zimosa minulé stretnutie so satanistami v hotely nerozchodil a teraz je v pekle... fuck! Aby sa odtiaľ odfuckoval späť na zem je treba plniť idiotské úlohy plesnivej bosorky z krypty. Maníci z Necrostormu neboli nikdy ani priemerný scenáristi, zato na gore efekty sú machri a majú charakreristický vizuálny štýl. Vzhľadom na mizerný rozpočet je stvárnenie pekelných kobiek plných sajrajtu priam pozoruhodné. Komixovo nadsadená megabrutalita baví, rozsekávanie hláv, trhanie duší na škripci či ubitie démonky jej vlastným potratom. Nanešťastie akcie v tomto štýle vo filme zas toľko nie je a veľa času hrdina iba fuckuje a na povel pára už tak dosť rozmrdané mŕtvoly čo sa kade-tade povaľujú. Nakoniec sa to ale vzchopí a tvorcovia predvedú veľmi kreatívne využitie rotačného guľometu ako strúhadla na kultistov. Samostatnou kategóriou sú potom maňuškový cacodemoni na ktorých by sa jeden smial, ale mňa teda vystreľovanie ich očí fakt bavilo. Celé to má len 70 minút a už to sa zdá pri dejovej bezradnosti moc, každopádne pokračovanie nabudúce. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Hotel Inferno pokracuje dvojkou a opat sa jedna o krvavu,brutalnu jazdu s perfektnou kamerou,gore efektami a maskami,ale v poslednych mozno 20 minutach nejako tento horor stratil trosku dych,cize jednu hviezdicku uberiem,ale aj tak potesilo a tesim sa na treti diel...:-) ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Totální brak, ale zajímalo mě s jakou šíleností režisér přijde v další místnosti a jak bude vypadat. Esteticky je to totiž brilantní (katedrála se mi hodně líbila) a nápadů je dost (vykuchaná batolata patří k tomu zapamatovatelnějšímu), masky démonů klasický osmdesátkový gumáci + nějaké to ne moc povedené CGI. Hudba je atmosférická, ale bát se nebudete, na to je tady toho masakrování až moc a taky dopředu víte, že hlavní postava nemůže chcípnout před koncem. :=) V podstatě stejný krvák jako například Braindead, což mě ale nebavilo. Natočený je to z vlastního pohledu. Kdyby to měl dělat takto každý, tak to jistě brzy omrzí, ale jednou za čas je to docela zajímavý. ()

Reklama

Reklama