Reklama

Reklama

Návrat do Osvětimi

(TV film)
Trailer

Obsahy(1)

Výjimečné svědectví ženy, kterou ve 13 letech odvezli s celou rodinou do koncentračního tábora Osvětim. O všechny své milované přišla. Teď, po více než 70 letech se vrací na místa plná hrůzy. Prochází plynové komory, krematorium. Jaké myšlenky, pocity a touhy má dnes již 84 letá Erika Bezdíčková? Unikátní dokument reportéra Televize Barrandov Martina Hlaváčka a režiséra Karla Snopa. (TV Barrandov)

(více)

Recenze (14)

Seteh 

všechny recenze uživatele

**1** Super dokument. Není nad vyprávění pamětníků. Nikdo z nás si nedovede představit, jaká to tam musela bejt hrůza a taky si nedokážu představit, co se musí dít v té paní, která byla ochotná se do Osvětimi vrátit a procházet místy, kterými procházela před 70 lety. To musí bejt něco nepopsatelnýho. Další věc, co mě u takovýchhle dokumentů vždycky zarazí je to, že se něco takovýho FAKT dělo ve 40. letech 20. století. Taky jsem kráčela po Osvětimi, ještě k tomu v zimě, byla šílená kosa. Při představě, že člověk šlape po místech, kde ležely hromady těl, že všude ležel/leží poprašek popela ze spálených mrtvých... to je síla. Přesto asi ani za mák nedokážeme na tom místě pocítit to, co tam cítili lidé před už skoro 80 lety. Každopádně si myslím, že Osvětim (případně jiný tábor), by měl alespoň jednou navštívit každý. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Další z lidských osudů přeživších peklo jménem Osvětim. Erika Bezdíčková a její vzpomínky a návrat do Osvětimi po více než 70 letech. Po technický stránce to není až tak dokonalý ale obsahově je to hodně emotivní. Navíc téhle 84leté paní věřím každičký slovo. Nevidím důvod proč by si měla cokoliv vymýšlet... ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Paní Bezdíčková je krásný a inteligentní člověk, vypráví bez přílišného sentimentu, bez příkras, bez nenávisti... Je nepředstavitelné, co tihle lidé prožili a jak s tím pak mohli dál žít! Pan Martin Hlaváček i pan Karel Snop odvedli poctivý kus práce a patří jim naše poděkování. Vždyť pamětníci tu nebudou věčně a pak už se asi bude jen lhát. Copak tomuhle dokumentu říkají popírači holokaustu? https://www.youtube.com/watch?v=Zx8Ohi7VwU0 ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Mrazivo reálne, autentické, nenásilne podané a nezaujato prerozprávané. Presne takto má dokument vyzerať... ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Paní Bezdíčkovská bývalá vězenkyně chodí s reportérem po Osvětimi a ukazuje mu a vypráví ... jednoduché, ale velmi silné. Nic pro slabé povahy. ()

milaneg 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad (proč veřejnoprávní televize netočí podobné dokumenty???), jen zpracování mohlo být trošičku lepší...! Ale jinak 4,5*. ()

Beliel 

všechny recenze uživatele

Nedokážu si představit co se muselo odehrávat v hlavě paní Bezdíčkové, když se vrátila na místo té hrůzy...O to více jí obdivuji, protože podobné dokumenty musí neustále připomínat, že tohle se nesmí nikdy opakovat! ()

Reklama

Reklama