Reklama

Reklama

Silvestr, který se nevysílal

(pořad)

Obsahy(1)

Jako každoročně chystala Československá televize silvestrovský zábavný pořad i v roce 1989. Jenže pak přišel 17. listopad a autorům přišlo nepatřičné tento pořad vysílat, takže pamětníci vědí, že Silvestr roku 1989 se odehrával v pražském studiu, po letech živě a se vším nadšením, které doba přinesla. Dnes vám přinášíme program, který se tehdy nevysílal, a přesto se při něm jistě dobře pobavíte. Jako téma zvolili autoři to z nejvděčnějších a věčných – vztah mezi muži a ženami. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (4)

  • V pořadu se objeví velmi spoře oblečená dívka, která má v podpaží velkou čtyřcípou hvězdu – tu používala Československá televize k označení pořadů nevhodných pro děti. Vesměs se jednalo o jistotu, že v pořadu bude nahota, protože násilí v té době ve filmech mnoho nebylo. (sator)
  • Zdeněk Podskalský tento pořad připravoval na podzim roku 1989 a v polovině listopadu začal s finálním střihem. Po zásahu tehdejší Veřejné bezpečnosti na studentské manifestaci odmítl pokračovat a prohlásil, že nebude pracovat na něčem, u čeho by se měli smát příslušníci jednotek, kteří zbili studenty. Po společenských změnách tak v očekávání, že po letech cenzury mají autoři plné šuplíky kvalitního materiálu, připravil narychlo složený pořad s názvem Silvestrfórum (od r. 1989), který se odvysílal namísto tohoto a moderoval ho Jan Vala. (cundak)
  • Silvestrovská estráda, ktorú uvádzali Jan Rosák a Dagmar Veškrnová, bola v hrubom zostrihu natočená v polovici novembra 1989 a v pondelok 20. novembra mali začať v strižni práce na finálnej podobe. Záznam ale nebol nikdy finálne spracovaný a jeho pracovná verzia bola odvysielaná v lete 1992 pod názvom "Silvester", ktorý sa nevysielal. (Raccoon.city)
  • Skutočným vysielaním na Silvestra 1989 bolo študentské Silvester fórum o dĺžke vyše 4 hodín, ktoré bolo vysielané dispečingovou formou priamych prenosov z rôznych miest ČSSR. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama