Reklama

Reklama

Aozora Yell

  • Japonsko 青空エール (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Film ze školního prostředí, kde se seznamujeme s orchestrem a baseballem. Tsubasa Ono (Tao Cučija) je studentka, která sní o tom, že se přidá do školního klubu orchestru. A Daisuke Yamada (Rjóma Takeuči) je student, který se věnuje hraní baseballu. Ti dva navštěvují stejnou třídu a prohodí řeč u školního přehledu získaných trofejí. Oba se chtějí dostat do týmů a patřit mezi nejlepší, hrát zároveň i na prestižních akcích a místech, co by pro ně byla dostatečnou metou, proč se věnují tomu, čemu se věnují. Zároveň si slíbí, že se budou vzájemně podporovat a přátelit. Zatímco jemu se celkem daří svého snu dosáhnout, jeho kamarádka je naprostý začátečník a musí ostatní přesvědčit, že na to skutečně má a neustále na sobě pracovat. Příběh je dále o tom, co se stane, když se někdo zraní a nemůže se svému cíli naplno věnovat. (PavelU)

(více)

Recenze (3)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Generická středoškolská podívaná, kde jsou studenti ještě takoví naivní, dají se opít sladkýma řečma a jsou plni nadějí (to přejde, broučci, jen co začnete hledat práci, veškerá naděje z vás vyprchá!). Velké pozitivum je obsazení - fakt hvězdy roku 2016/2017. Jinak je to takové v žánru průměrné, ničím nevybočující, lehce zdlouhavé. Slabší 3*. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Šikovně namíchaný koktejl těch zaručených ingrediencí pro typické japonské středoškolské drama – nic víc, nic míň. Originalitu můžete zkusit hledat na obrazovce lupou, ba i zkusit pátrat pod sedačkou, ale smůla – během prvních deseti minut si v případě zkušenosti s podobným typem snímků snadno uděláte obrázek, jak bude vypadat zbytek filmu, a postupně si jen potvrzujete, že tady se žádné překvapení skutečně konat nebude. V rámci žánru řemeslně dobře natočená generická záležitost, do které jsou postupně vsypávány nezbytné ingredience daného žánru (vybírání si školních kroužků, milostné vyznání, odmítnutí, problémy své i problémy okolních postav a hledání řešení…) a která ve vás hlubší zážitek ani omylem nezanechá, ale na kterou se především díky výborným hereckým výkonům hlavní dvojky alespoň hezky dívá. (A tvůrcům dávám malé bezvýznamné plus za závěrečný cover mé oblíbené písně na karaoke.) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Japonské drámy majú síce svoje klišé, no majú rovnako aj svoj neuveriteľný šarm, ktorým dokážu aj z úplne typického japonského filmu vyčarovať skutočne veľmi príjemný zážitok. Nebudem sa tváriť, že som to tam nevidel, ale nemôžem povedať, že by mi to nejako vysoko prekážalo. Najmä vďaka tomu spracovaniu. V prvom rade sa film nesústredí výrazne na romantickú linku. Hoci tu je, tak nie je tým, čo by film posúvalo vpred. Je to viac sila priateľstva. A okrem toho je to viac film o tom, ako nájsť a ako nestratiť odvahu bojovať a ísť ďalej. A robiť pre to absolútne maximum. Rozdelený je podľa mňa na dve časti. Scénke kde je Ono prváčkou, a keď je tretiačkou. Prvá časť je podľa mňa zaujímavejšia ako druhá a tak trošku ukazuje ako sa s mnohými problémami musí boriť, no nevzdáva sa, hoci bude viackrát počuť, že by to mala vzdať. Najlepšia momentka v tejto časti príde keď sa ukáže, že jedna z trumpetistiek má zranenú ruku a nemôže ísť na súťaž. A zlomí ju to do absolútnej depresie. A ako tam za ňou jej kolegyne prídu a budú sa ju snažiť presvedčiť, aby otvorila dvere a prestala sa ľutovať je pre mňa highlightom filmu. No highlightom druhej časti je zase koncert na dodanie odvahy pre Daisuka. Sú to skutočne skvelé momentky. A tak by som reálne asi mohol "Yell For The Blue Sky" v jadre ohodnotiť. Film o odvahe. Ako ju nájsť, ako si ju uchovať. No samozrejme vieme od začiatku, že tu bude romantická linka. Samozrejme v druhej časti vieme ako to celé dopadne. Samozrejme sa dočkáme scénky v daždi. Ale všetko vo filme pôsobí, ako keby to písal niekto od srdca. A okrem toho hudba v tomto filme opäť fenomenálna. Už len tá je dôvod na to si to pozrieť. Hudobné čísla v tomto filme sú skvelé. Miestami by mi nevadilo keby len boli dlhšie. Japonská kinematografia vo svojich drámach hold má svoje čaro. A vždy mu podľahnem. Ale nie som zase úplne slepý. Hodnotenie: B ()

Reklama

Reklama