Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 9 (1980) (série)


Dioptrie (S09E07)

(epizoda)
Komedie / Krátkometrážní
Československo, 1980, 15 min

Obsahy(1)

Jak nás naše dítě překvapilo... Tatínek (E. Cupák) jde se synem Petrem (F. Venclík) do optiky vyzvednout brýle. Doma, když se dívají na televizi, zjistí maminka (N. Divíšková), že chlapec přes brýle špatně vidí. Otec jde brýle do optiky reklamovat a tam zjistí, že brýle mají místo 5 dioptrií pouze 0,5. Otec vynadá vedoucímu optiky (R. Vrchota) a ten slíbí nápravu. Nakonec ale vyjde najevo, že to všechno bylo vlastně úplně jinak... (Česká televize)

(více)

Recenze (13)

6thSun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Duo Dudek/Dietl bodovalo v Bakalářích sporadicky, tento příběh patří k jednoznačně nejlepším, zejména díky mistru Cupákovi, jenž svoji roli prožívá, jako by za ni měl dostat Oskara. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cupákovo dítě bylo "studentem mateřské školy". To mě teda hned zkraje rozsekalo. Ale je fakt, že pak si to Cupák dává a hraje jak o život, resp. o brýle s tím správným počtem dioptrií. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve své podstatě vcelku naivní příběh. Malý kluk se po několikátém rozbití svých brýlí nejenže k tomu nepřizná, ale dokonce i odcizí stejné své kamarádce a později není pro něj problém se přiznat a uvést vše na pravou míru v Optice, kde předtím jeho otec udělal vyrvál v domnění, že mu udělali zcela jiné. Děti sice jsou plné překvapení, ale tomuhle se jako skutečnému příběhu ze života opravdu uvěřit nedá. ()

Reklama

Reklama