Reklama

Reklama

W. A. Mozart: Kouzelná flétna

(divadelní záznam)
  • Rakousko Bregenz Festival 2013: Mozart, Zauberflöte
Hudební
Rakousko, 2013, 150 min

Obsahy(1)

Mimořádně atraktivní uvedení známé opery z festivalu na břehu Bodamského jezera v rakouském Bregenzu ze srpna 2013. V hlavních rolích zpívají: Anna Durlovski, Daniel Schmutzhard, Alfred Reiter, Norman Reinhardt a Bernarda Bobro. Spoluúčinkuje Pražský filharmonický sbor. Orchestr Vídeňských symfoniků řídí Patrick Summer. Režie David Pountney.

Operní festival v Bregenzu si za více než šedesát let existence vybudoval pevné a respektované místo mezi evropskými festivaly. Neodmyslitelně je spojen s výpravnými inscenacemi nejen na Jezerní scéně, ale také s premiérami soudobých oper ve Festivalovém divadle. Mezi hudební konstanty Bregenzského festivalu patří Vídeňský symfonický orchestr, který zde odehraje všechna operní představení a řadu symfonických koncertů, a v posledních letech i Pražský filharmonický sbor. Ten se na festivalu poprvé představil v roce 2010, kdy se ujal sborových partů ve Verdiho Aidě a v opeře Pasažérka polského skladatele Mieczyslawa Weinberga. S úspěchem účinkoval i v představení Mozartovy Kouzelné flétny v roce 2013. Pod vedením režiséra Davida Poutneyho vzniklo představení plné kouzel a nádherné scenérie, které si podmanilo všechny diváky. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Ozzy2 

všechny recenze uživatele

Naprosto strhující...mnohem živější, než v klasickém divadle.Zpočátku mě efekty hodně rušily,ale po čase jsem si zvykl a pak se neodlepil od TV. Akorát ten zvuk přes domácí kino mohl být mnohem kvalitnější. ()

Reklama

wopi 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější ztvárnění, co jsem kdy viděl. Sice jsem měl chvílemi podezření, jestli mi do kafe někdo nešoupnul LSD, ale nevadí. Bez dechu. 5 z pěti. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Odvážný postmoderní přístup k Mozartovi, plný režijně-scénografických nápadů. -------- V titulcích pořadu uvedeno: český název Wolfgang Amadeus Mozart: Kouzelná flétna; originální název Wolfgang Amadeus Mozart: Die Zauberflöte; režie Felix Breisach; divadelní režie: David Pountney. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Hudba v poho, ale zbytek je nevkusná sračka... Od scény a kostýmů až po zmatečné vedení děje je to ubohá, rádoby cool slátanina.. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama