Reklama

Reklama

Inoperable

Trailer

Obsahy(1)

Zdanlivo zdravá žena Amy (Danielle Harris) sa prebudí v nemocnici. Tá je ale prázdna a zdá sa, že všetci z nemocnice zmizli. Nepoteší ju ani varovný signál v televízii, ktorý hlási, že mesto čoskoro zasiahne silný hurikán. Pre Amy sa tak začína desivá nočná mora, z ktorej nie je úniku. (Marceloo)

Recenze (12)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Harriska fajn (len kvôli nej som to s vypätím všetkých psychických síl dopozeral), horor na prd. Uviazla nám totiž v nemocnici v časovej slučke, a ja som si spočiatku hovoril, že to nevyzerá zle. Ale hodinu a pol sa dívať na to, ako pobehuje na jednom a tom istom mieste, to už ma takmer zabilo. Mne to pripadalo, ako keby som pozeral jeden krátkometrážny, 5-minútový film snáď stokrát dookola. Gore ináč nestálo za nič, okrem jedného pohľadu na črevá či mozog je tam veľké guľové. A tých záverečných titulkov sa nie a nie dožiť. Shit! ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Zdanlivo zdravá žena Amy (Danielle Harris) sa prebudí v nemocnici. Tá je ale prázdna a zdá sa, že všetci z nemocnice zmizli. Nepoteší ju ani varovný signál v televízii, ktorý hlási, že mesto čoskoro zasiahne silný hurikán. Pre Amy sa tak začína desivá nočná mora, z ktorej nie je úniku. - Posledný projekt mojej najoblúbenejšej Scream Queen pred odchodom na materskú dovolenku, na ktorý som sa velmi tešil. Výsledok je uspokojivý, len je škoda, že jeden horor s podobným námetom vznikol pár mesiacov späť a mal ovela vyššie produkčné kvality, takže s hodnotením tentokrát nepôjdem vyššie. Danielle Harris je ako vždy perfektná. A to aj napriek tomu, že tentokrát pri sebe nemá ďalšie známe hororové mená, ako to väčšinou býva. Spokojný som aj s dvoma vedlajšími postavami, ktoré sa objavujú najčastejšie, ale ostatní herci mi pripadali už fakt slabí a som rád, že tu nebolo viac dialógov a dej sa zameriaval v prvom rade na Danielle. Bol som rád aj za klasickú béčkovú hororovú hudbu, vo viacerých momentoch podarené gore scény a potešilo ma aj to, že sa tvorcovia nebáli hrať s kamerou a niektoré zábery v nemocnici vyzerali velmi zaujímavo. Celkovo som velmi spokojný a vadí mi len to, že pointa je jasná už od úplného začiatku, ale to je tým, že je v hororoch už jednoducho príliš ohraná. Na moju oblúbenú herečku sa ale pozriem vždy a v podstate ma ani nezaujíma, či ide o top horor alebo len béčkovú produkciu na zabitie času. Bola dosť sklamaná, že jej neponúkli úlohu v novom Halloweene, ale ja osobne ju vždy radšej uvidím v niečom takomto, než v projekte, ktorý už teraz kvôli luďom, ktorí sa v jeho okolí pohybujú, vyzerá ako absolútny komerčný nezmysel. + Danielle Harris + herečka z ClownTown + herec z ClownTown ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Amy se po autonehodě ocitne v nemocnici, ve které se neléčí, nýbrž mučí a zabíjí. Dojde na střeva ven, obnažený mozek a stylové podříznutí. V momentě, kdy to vypadá s Amy bledě, probudí se v autě na dálnici, nebo možná jen zaplněné silnici, což je jedno. Střih, a je zpátky ve špitále. Protože uvízla v časové smyčce, neustále se vrací a není v tom sama. Potkává ještě půvabnou Jen a šerifa Ryana, s nimiž se snaží najít východ z prokleté nemocnice. Dobré je, že každý návrat je úplně jiný, a tak nenudí. Postavy se neustále prohánějí labyrintem nemocničních chodeb a netuší, co je čeká za dalším rohem nebo které dveře se otevřou a bude v nich vraždící maniak. Lehce halucinogenní příběh se v poslední čtvrtině zlomí a hned dvakrát za sebou. Závěr potěšil. Na jedno podívání, proč ne. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Danielle Harris, nemocnice, hrozba blížícího se hurikánu a téma časové smyčky. Herecky neoslní, příběhově taky nic převratnýho ale nenudil jsem se. Na jedno podívání zcela dostačující. Na vážkách mezi 2-3hvězdami se díky tomu konci přikloním ke třem slabším hvězdám. Film má poměrně málo hodnocení. Pokud má někdo rád filmy na téma "časová smyčka" tohle rozhodně za zkoušku stojí. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Je mi ctí, otevřít hodnocení (46%), tomuto povedenému Hororu. Navíc, první Horor, který jsem dal bez titulků, protože po přečtení obsahu a nahlédnutí do galerie filmu, jsem Inoperable musel prostě vidět. A nejsem vůbec zklamaný, naopak. Až se docela divím, jak kvalitně je to natočené, Gore scény velice povedené a na slušné úrovni (několikrát jsem měl husinu), žádné známky amatérismu, prostředí a atmosféra nemocnice krásně děsivé, slušně obsazené, pěkný herečky (Katie Keene mohla svléknout ty šaty, hehe), příběh mi malinko připomínal Happy Death Day (Premiéra v USA 13 October 2017, Premiéra Inoperable 1 December 2017). Škoda jen toho závěru, kde už jsem se malinko nudil a už to nemělo takovou šťávu, ale i tak jsem naprosto spokojený. Doporučuji k nočnímu zhlédnutí. (10. hodnocení, 4. komentář, Full HD) ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Podle mě to byla spíše taková psycho nemocnice, trocha sexy herečky, nějaká ta krev a snaha o řezbu se našla, ale atmosféra nemocnice se na horor těžce vytratila. Pár zajímavých věci se našlo ale nepotěšilo bohužel. Děsivá můra co se opakovala málem nudila k smrti. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Obří hurikán, ten "nejsilnější co kdy kdo viděl", pravé "monstrum mezi hurikány", udeřil na pobřeží a přešel i přes "tajné vládní testovací zařízení" ve Fort Miller, "něco tam provedl" a tím se "promíchaly časové linie". Wow. Několik postav, v čele s přehrávající afektovanou příšerou Danielou Harris (která mi už coby dítě totálně znechutila Halloween 5), se stále navrací do jakési podivné psychiatricko-chirurgické kliniky, kde se děje cosi zlověstného. Ale nelze tu zemřít... Ryze béčková zápletka, která u jednoho vzbudí zvědavost, zatímco u druhého pobavený úsměv. Já byl spíš zvědavý, ale to jsem ještě netušil, jaké parodie na herce (hlavně na herečky)  tvůrci přihodí k příšeře Daniele. K tomu retardované dialogy a všeprostupující filmařská amatérština, a na světě je další špatný film. Ocenit můžu snad jenom snahu, žánr a pak možná ještě finální pointu, která mě přiměla zaokrouhlit hodnocení hodně hodně nahoru. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Žena se probudí v nemocnici přes , kterou se přežene v budoucí době hurikán a snaží se z tama dostat. Po ní tam jdou doktoři co mají  ´´nekonvenční metody,, a vše se odehrává v časové smyčce. Normálně je to na 2 hvězdy, ale ten úplný konec mě potěšil tak jednu přidám. ()

John80 

všechny recenze uživatele

Veľmi zvláštny film s dejom z nemocnice celý čas ,kde sa opakujú dejové línie  ,ktoré   sa vždy vracajú dookola späť až človek prestáva občas rozumieť samotnému deju filmu 1*  Slabé ()

petrik11 odpad!

všechny recenze uživatele

Od prvého momentu sa to ukazovalo ako ťažký šit, totálny nezmysel. Tak to zostalo žiaľ i do záverečných titulkov. ()

SpicyNugget 

všechny recenze uživatele

Mladá studentka Amy se probudí v nemocnici. Ta je ale prázdná. V televizi uvidí nouzové vysílání, které oznamuje příchod silného hurikánu a pokyn k evakuaci obyvatel. Nemůže se dostat ven z nemocnice a nikdo ji nevnímá. Pak omdlí, probudí se v autě v koloně na silnici. Nechápe, o co jde, po chvilce opět omdlí a znovu se probudil v nemocnici. Ta už není prázdná. Potkává tam policistu Ryana a jeho přítelkyni Jen. Ti jí oznámí, že se nachází v časové smyčce a že nikdo v této nemocnici nemůže zemřít… Jsem mile překvapená, podle hodnocení jsem čekala bůhvíjakou sračku a vykoukl na mě skvěle promyšlený a dotáhnutý film, který měl napětí, akci, pointu. Gore scény byly super! Miluju časové smyčky a Ryan byl neskutečný sympaťák. Až do konce to byl luxusní film. Ale ten konec, to bylo něco… Ten úplně shodil ze stolu vše, co ve filmu bylo. Pak už mi to moc smysl nedávalo. Hledání čísel a nějaká větší logika, která se mi líbila, se na konci úplně vytratila, jakoby se to nestalo. Ale nebýt konce, opravdu je to slušný film. Takže poctivé 4*. ()

Vena69 

všechny recenze uživatele

Nic takového jsem snad nikdy neviděl. Opravdu se mi to líbilo, ale jedná se o jeden z těch filmů, který nelze nikomu doporučit, protože vyžaduje velice specifického diváka. Velice zajímavé zpracování tohoto filmu udržuje diváka na pozoru, protože by se v kteroukoliv chvíli mohlo všechno úplně zvrtnout. Začátek je příjemně mysteriózní a na první pohled velice slibný, ale příběh není divákovi pravidelně dávkován, a tak by se mohlo stát, že se divák z nedostatku informací začne nudit. Právě z toho důvodu nás však tímto filmem doprovází nádherná Danielle Harris. Ani na chvíli jsem jí nepřestával fandit a jsem rád, že ze všech možných scream queen je to právě ona, kdo v Inoperable hraje hlavní roli. Její ,,no bullshit attitude" se sem skvěle hodí. Zpracování filmu - gore, minimalistické prostředí, celkový dojem, vršící se množství otázek, neustálé napětí - to všechno se mi moc zamlouvalo a závěrečné rozuzlení mě osobně fakt dostalo. Opět ale musím připustit, že se jedná o něco, co ocení jen úzká skupina diváků. 7/10 ()

Reklama

Reklama