Reklama

Reklama

Nejnovější zpracování Pomády s mladým hereckým obsazením připomíná slavný muzikál se skvělou hudbou a nadčasovým milostným příběhem nové generaci diváků. V tomto záznamu živého představení muzikálové klasiky znamená začátek maturitního ročníku pro Dannyho a Sandy konec jejich letního románku - tedy až do chvíle, kdy Sandy nečekaně nastoupí na Dannyho střední školu. Dokáže si Danny zachovat tvář největšího drsňáka z T-Birds, když začne se Sandy chodit? A zůstane Sandy spořádanou dívkou i poté, co se přidá k partičce Pink Ladies? Jejich přátelé Rizzo a Kenickie se je od sebe snaží rozeštvat a je jen na Dannym a Sandy, zda si zůstanou oddáni i poté, co zamíří z Rydell High k novým zítřkům. (HBO Europe)

(více)

Recenze (26)

freddy 

všechny recenze uživatele

Jak nově uchopit něco, co se dá s odstupem roků označit za kult? Jakákoliv inovace by asi byla neodpustitelná, a udělat obyčejný remake, to by bylo nopodstatněné. Takže vlastně nápad udělat novou totožnou verzi klasického filmu obohacenou o natáčení a její odvysílání v přímém přenosu z televizních studií, byl velmi dobrý. Samozřejmě originál je jen jeden, ale tohle mělo něco do sebe. Přímý přenos, živé publikum, prostě z toho sálala energie, mládí, hravost, radost a celkově dobrá nálada. A to je přesně to, proč si myslím, že tenhle film má opodstatnění. Rovněž herecké výkony jsou v rámci možností zdařilé, i když co si budeme povídat, na Travoltu asi hned tak někdo mít nebude. Upřémně, nevěděl jsem, co od toho asi mohu čekat a jak to na mě bude působit. Takže fakt, že jsem docela spokojený, je pro mě milým překvapením. Ovšem nemyslím, že bych měl potřebu se k této verzi vracet, což nic nemění na tom, že jsem si to užil. Uděluji lepší tři hvězdy. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Všichni zpívají, tančí, dřou a dokonale září v každém songu a snad i v každém rozjásaném přeběhnutí ze scény na scénu. Původní muzikál zbožňuju a nedám dopustit ani na českou verzi, kterou jsem si vyčíhal naživo, ale právě tohle je Pomáda nejpomádovitější, kde jen ohromeně zírám na obrazovku a držím palce všemu a všem. Nejvíc okouzluje Greased Lightnin' a Born to Hand Jive, nejvíc překvapuje se ctí "zajetý" závod a nejvíc dojímá famózní Vanessa Hudgens, která i v jedné z nejtěžších chvil svého života přetváří mnou nepříliš oblíbenou Ritzo do nezapomenutelného charakteru. Rydell forever. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Divoké a plné energie. Sladká vzpomínka na dřívější časy a nostalgie. Jde ale spíše o jednotlivé scény než nějaký děj. Hromadná taneční scéna na palubovce je působivá. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Po 40 rokoch to naozaj vyzeralo ako nevydarený sitcom. Atmosféra vôbec nepripomína starú romantickú Pomádu, ale skôr Dva a pol chlapa. Ale tam bol aj úmysel do chabých kulís dať super humor. Tu ostal humor v štádiu pokusu, holky sú strašné a chlapci vyzerajú všetci ako narodení v poľskom meste Kokotów. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Podobné projekty sú vždy veľkým rizikom. Legendárna Pomáda patrí smelo do muzikálovej klasiky a každá nová verzia bude konfrontovaná s povodným filmom. V tomto prípade si tvorcovia nerobili veľkú hlavu s originalitou, ich postavy sú ako cez kopirák z filmu, nielen podobou. Originálny je však nový šat, dramaturgicky je snímok poňatý ako live show, príbeh sa odohráva akoby na veľkých divadelných pódiach so skutočnými divákmi, ktorí aktívne vstupujú do deja svojími zvukovými prejavmi. Veď sa aj celý muzikál odohral v jeden deň (31.1.2016), čo bolo učrite náročné pre réžiu a celkovú organizáciu projektu. V tomto je jeho výnimočnosť. Samotný muzikál ide v osvedčených koľajách, pesničky sú moderne aranžované ale zachovávajú si svoj povab a tanečné scény majú modernú choreografiu a sú určite obohatením. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení, úctyhodná pocta původnímu snímku, za který se rozhodně nemusí stydět tak jako za Pomádu 2. Inovativní ji tento remake převážně provedením (živě), ale i tak je opravdu slušný pěvecky i tanečně a herecky. Jen teda Aaron Tveit opravdu nemá na Travoltovi taneční pohyby, ale kdo má? Casting super, nejvíc jsem nadšený z Frenchy v podání Carly, protože je to moje oblíbená postava a zrovna jí sedla perfektně. Skvělá atmosféra, být to v kině a ne živě, asi takhle nehodnotím, ale tohle vytěžilo za přímý přenos nejmíň jednu hvězdu navíc. Takže hodnotím stejně jako originál, protože nevidím důvod jít níže, stejně jako jsem u Pomády neviděl důvod k vyššímu. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Kapku zajímavé a v celku podařené, spíše bych řekl slušné ale jednou stačilo víckrát nepotřebuji vlasy vidět. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

100 % tomu nedám, jen 95 %, ale to jen proto, že si myslím, že originál je prostě originál a Travolta byl lepší Danny. Mám ale slabost pro písně z "Pomády", mám slabost pro Julianne Hough, takže za mě rozhodně skvělé ztvárnění. Navíc se mi líbí, jak v tomhle v podstatě divadelním prostředí zvládli všechny scény. "Pomáda" prostě funguje pořád. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

V prvotních záběrech jsem chtěl dát odpad a vzdát to, ale ze zvědavosti jsem dokokal celý film a jako velký fanda původní Pomády, kterou jsem  v dětství viděl víc jak 50x téměř po sobě mě to opět dostalo. Jedinné co mě nesedlo byl mizerný (ne)herec Tony Zuko a jeho účes. Sandy svou roli zvládla naprosto skvěle. Podivám se znovu, ale 50x to asi už nedám. ()

Lenulinka 

všechny recenze uživatele

31.1.2016 - 3 hodiny sledování stanice FOX a jejich remaku jednoho z nejoblíbenějších muzikálů všech dob. Živě! Originál samozřejmě bude vždy jen jeden, ale tohle nebylo vůbec špatné. Běhání herců ze stage na stage, převlékání během pár sekund, slibné pěvecké výkony, výborná choreografie. Casting na jedničku, alespoň co se mého názoru týče. Nejlepší výkon jednoznačně Vanessa Hudgens, jejíž vokály nezklamaly ani po tom, co jí jen pár hodin před živým vysíláním umřel táta. Všechna čest! ()

Ashar 

všechny recenze uživatele

Kdybych chtěl jít do divadla na pomádu, určitě bych si na ni zašel. Čekal jsem něco nového. Pro mne velmi slabé. ()

husokachna odpad!

všechny recenze uživatele

Všechna ta krásná naivita a přepálenost původní verze se změnila v křeč a karikaturu. Ale hlavně, že tam máme černochy. ()

djfun 

všechny recenze uživatele

Chápu snahu o přiblížení klasiky mladšímu publiku, ale... Nebyl by to až takovej průser, kdyby to nebylo tak nechutně KOREKTNÍ a "NEZÁVADNÝ", tedy pečlivě ořezaný o vulgární vtípky a genderově, slušňácky a nerebelsky poplatný současné "oteplené" době. Pomáda je navždy prostě jen jedna: ta s Johnem a Olivií! ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Nechápu smysl existence tohoto filmu. Zvlášť, když je DOSLOVA odvyprávěný, scénu po scéně, hlášku po hlášce, taneční kreace za kreací, přesně podle původní Pomády. Tím pádem všechny klady filmu nepatří sem, ale spíš tam do minulosti... Atmosféra je fajn i hudba je logicky skvělá. Abych ale byl fér a něco na tomhle zpracování pochválil, tak herci zpívat i tančit umí dobře. Jen... je to prostě Pomáda z roku 1978 :) ()

Pavlunka 

všechny recenze uživatele

Nechápu proč todle natočili. Herci strašně přehrávají. Sandy se v kině tlemí na horor jak když dávají malou mořskou vílu. Dělají z ní extrémní stydlivku. Celkově mi to příjde jako zesměšnění takohého hitu jako byla Pomáda. A ti černoši jsou tam asi proto aby to nebylo rasistické, ale nelíbí se mi tam. 1* dávám pouze za zpěv. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Tak to byla jízda. Hudebně na jedničku, sympatická parta okolo. Známé písně. Kdo by neznal Pomádu. Tohle je perfektní jevištní zpracováí. Dokonce přibyly písně, které se do filmu nevešly. Moc se mi líbila úprava "Radio" tedy "Krásná píseň zní mi z rádia, hrál bych jí tak krásně i já..... Mám tě jako jedničku na osobním žebříčku....". Píseň anděla se nám roztrojila. Tedy místo jednoho anděla zpívají hned tři černoši... Jenom jednu věc nechápu. Proč, kurňa, pořád do rolí náctiletých středoškoláků cpu třicetileté. Ne že by nebyli sympatičtí, ale když už dělám remake, tak už neopakuju chybu. Ono to dá zabrat ve třiceti hrát osmnáctiletého :) Tedy mentálně. ()

kenvello11 

všechny recenze uživatele

Klasika je klasika. Nie je to akčný film, že by mali vylepšiť efekty a grafiku. Je to asi na 95% to isté. Len iný herci. Netuším kto ich na toto naviedol. Dalo sa to pozrieť no nemuselo by to byť. ()

Související novinky

Prequel Pomády našel režiséra

Prequel Pomády našel režiséra

23.07.2020

Studio Paramount našlo režiséra pro svůj oznámený prequel muzikálu Pomáda. Snímek Summer Lovin’ natočí Brett Haley (V rytmu srdce, Všechny malé zázraky) scénáře od Leah McKendrick (M.F.A.). V… (více)

Reklama

Reklama