Reklama

Reklama

Poprvé vdaná

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

One woman show Taťjany Medvecké na motivy povídky P. F. Nilina. One woman show Taťjany Medvecké Poprvé vdaná měla premiéru v únoru roku 2002 v Dejvickém divadle. Herečka za ni dostala Cenu Thálie a hraje ji dodnes za neutuchajícího zájmu publika. Důvodů je několik. Jednak příběh – jednoduché vyprávění obyčejné ženské, která se živí jako uklízečka, má nemanželské dítě a protlouká se na hranici minima. A dokáže si přitom zachovat dětský pohled na svět. Ten je pak i zdrojem originálního humoru. A v neposlední řadě je to herecký výkon protagonistky, která se svými diváky mluví a je schopna jim předat víru v to, že poctivý člověk jednou stejně štěstí dojde. Taťjana Medvecká, členka činohry Národního divadla, říká, že má slovenskou krev a českou hlavu. A vlastně tomu odpovídá i řada ocenění, která má na svém kontě. Cenu Františka Filipovského za dabing, vítězství v rozhlasové anketě Neviditelný herec, Českého lva i jeho slovenskou obdobu Slnko v sieti a dvě Ceny Thálie. Tu druhou získala právě za monodrama P. N. Nilina Poprvé vdaná. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Romanstekl 

všechny recenze uživatele

Do teď jsem netušil, jaký neuvěřitelný talent se skrývá v Taťjáně Medvecké, neuvěřitelný výkon, nebo spíš naopak velice dobře uvěřitelný, emoce, smích, klobouk dolů, tato one man show je skvělá! ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Průřez ne zrovna povedeným ženským životem. Samozřejmě, že je to skvěle napsané, ale k vrcholu to vede Ttťjána Medvecká. ()

Reklama

CaptNemo 

všechny recenze uživatele

Měl jsem štěstí, že jsem představení viděl naživo - navíc v komorním prostředí kavárny Černá labuť, kde jsme seděli v kruhu a uprostřed hrála paní Medvecká. Dodnes tuto hru používám jako příklad toho, jak má vypadat divadlo, nebo ještě lépe - umělecký zážitek. Většina her, které jsem viděl potom, se mi zdála už prostě "málo". ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Paní Medvecká jako Tonička! Paní, jejíž život nabral trošku jiný směr, jakmile se jí narodilo nemanželské dítě. V Rusku. Nezbylo jiného štěstí, než-li ta maličká, však ani toto štěstí netrvalo navěky. Příběh o lásce, obětování, zklamání a o nové naději nemá slabého momentu, uteče ani nemrknete a zůstane jen úsměv na tváři a slzy v očích. :-) ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Životní příběh jedné obyčejné ženské, která si tak trochu pokaňhala život, určitě stojí za vidění. Taťjana Medvecká dokáže diváka strhnout i v zástěře a se smetákem.:-) A pak nezbývá, než si říct: ve dvaceti nebo v padesáti, každá správná žena by se měla vdát:-)). Ale jestli se jí u toho rozzáří oči stejně jako Taťjaně Medvecké, bude si ji muset její novomanžel pořádně hlídat, abychom pak nemuseli sledovat "podruhé vdaná", potřetí vdaná" nebo taky třeba po desáté... ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama