Reklama

Reklama

Jánošík - Pravdivá historie

  • Polsko Janosik. Prawdziwa historia (více)
Trailer
Polsko / Slovensko / Česko, 2009, 137 min

VOD (1)

V našem příběhu poznáváme Jánošíka (Václav Jiráček) jako vojáka Rákocziho vojska. O pár let později ho vidíme v císařském vojsku, kde hlídá vězně u správce Bytčianského zámku Krištofa Ugronoviča (Marián Labuda). Jednoho však neuhlídá, nebo spíše uhlídat nechce... Je jím dávno pronásledovaný zbojník kapitán Tomáš Uhorčík (Ivan Martinka). Další zimu tráví Jura doma v Terchovej. Uhorčík si ho najde a přesvědčí ho, aby se přidal ke zbojníkům. Jánošík si brzy získá obdiv jak Uhorčíka, tak i některých členů zbojnické družiny. Mezitím, co Jánošík poznává zbojnický život se Uhorčík zamiluje, rozhodne se oženit a změnit svůj život. Juro se ujímá vedení družiny. Bohatým bere a chudým dává. Mezi lidmi o něm začínají kolovat legendy. Příběh o lásce, přátelství, o hledání štěstí a o osudu, nad kterým se jen těžko dá vyhrát... Příběh nejslavnějšího zbojníka, který bohatým bral a chudým dával. Stal se symbolem lidového odporu proti panskému útlaku. Lidová fantazie ho obdařila přímo pohádkovými vlastnostmi. Zázračnou silou, neobyčejnou chytrostí a odvážnými činy. I když byly dosud natočeny čtyři celovečerní filmy o Jánošíkovi, slavného lidového hrdinu příliš neznáme. Známe jen lidovou legendu o slavném zbojníkovi, který bohatým bral a chudým dával a kterého po zradě popravili zavěšením na hák za žebro. Opravdového Juru Jánošíka, mladíka z Těrchové, jehož krátký, ale dramatický život inspiroval generace Slováků k vytvoření legendy, přibližuje až tento nový film režisérek Agniezsky Holland a její dcery Kasii Adamik. Výpravný velkofilm vznikl podle scénáře Evy Borušovičové, která několik let studovala archivní záznamy a dokumenty. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Forsberg11

Forsberg11 (hodnocení, recenze)

No ten tvoj príspevok je veľmi zmysluplný...... :DDDD, a snáď si môžme písať čo chceme nie??

Morien

Morien (hodnocení, recenze)

Teda můžu říct, že už mě ty avíza odsaď štvou. Abych si četla, že někdo jsou dva, tři... Teď se ještě omluvím za to, že všem zas přijde hláška kvůli tomuhle mému výžblechtu, a vyjádřím upřímný douf, že dvacet dalších uživatelů nebude reagovat, že se mnou souhlasí nebo nesouhlasí...

Nihlus

Nihlus (hodnocení, recenze)

Tak. Dúfam, že ste už s tými národnostnými ťahanicami skončili.

Forsberg11

Forsberg11 (hodnocení, recenze)

Dolin1: No polsko-český film to nie je ani zďaleka, to ťa ako môže napadnúť. Takmer polovica filmu bola nakrútená pred 7 rokmi ako čisto SVK film. Potom do toho prišli poľské režisérky (aj keď to nič neznamená - Emmerich je nemec a jeho filmy nikto ako nemecké neoznačuje, alebo Boll), poľksé peniaza a trochu českých. To je všetko. Celý film je ale slovenský nápad.....

curunir

curunir (hodnocení, recenze)

bodion: Diskusia si tu držala celkom slušnú úroveň pokiaľ nenabehli percentá (to som tu aj chválil, lenže tu nič netrvá večne) potom to zašlo do tejto ,,zaužívanosti". Ja sa zatiaľ veľmi nad tým hodnotením nerozplývam veď ktovie koľko z hodnotiacich to aj naozaj videlo. Niektorí čo tu hodnotenie mali ho už aj odobrali (imro). 9 hodnotení ešte nič nerobí, uvidíme za týždeň.

poet

poet (hodnocení, recenze)

cervenak: a čo poľský užívatelia? myslíž že budú dávať nízke hodnotenia?:)) Osobne si myslím že to dopadne ako Bathory, ale nechajme sa prekvapíť....

bodion

bodion (hodnocení, recenze)

Fakt som netusil, ze aj na CSFD sa moze rozprudit taka trapna diskusia ala SME.sk ci aktualne.cz. Len tak dalej intelektualni filmovi kritici!!!

D.Moore

D.Moore (hodnocení, recenze)

Cervenak: On je možná rozproudil ten (teď už včerejší) fotbal. Tyhle šibřinky s kulatým nesmyslem v hlavní roli občas s vlastenectvím provádějí děsné věci.

dolin1

dolin1 (hodnocení, recenze)

SnowHeyOh: Tak diskuze o tom, jestli je to víc polsko-slovenskej nebo polsko-českej film je, vzhledem k tomu, že je polsko-slovensko-česko-(americkej), celkem bezpředmětná. Tady jde o to, že je to koprodukce (navíc s neslovenskými režisérkami),čili rozplývat se tu, jakýže to je skvostný (jenom) slovenský film je jaksi mimo mísu. Je i slovenský. To už je stejný, jako by tu začal kdosi halekat, jakej je super českej film třeba Casino Royale nebo La Môme...

Forsberg11

Forsberg11 (hodnocení, recenze)

Cervenak: Myslel si tým, že nie všetci sú taký jebnutí ako ty že? No to je aj pravda... :DD. Len pekne ďalej lez do českej e, tam sa toho zmestí :DDDDD

Cervenak

Cervenak (hodnocení, recenze)

"Vidím, že česi dávajú rýchlo nízke hodnotenia aby tento SLOVENSKÝ film nemal veľké percentá..." "čo narobíme keď sú neobjektívny. My slováci ich filmy hodnotíme skutočne oni podla toho kto ho vyrobil! My slováci mu hádam pomozeme do cervenej schemy!!!" ------- Rád by som tu upozornil, že nie všetci slovenskí užívatelia čsfd sú takíto jebnutí.

Forsberg11

Forsberg11 (hodnocení, recenze)

N SVK už bola veľká slávnostná predpremiera v BA v Auparku vo všetkých kinosálych naraz.

BathoryMan

BathoryMan (hodnocení, recenze)

D.Moore:Keď si prečítaš staršie diskusné príspevky tak zistíš že tuším 4.septembra sa konala Slávnostná premiera v Bratislavskom Auparku a zároveň to bolo aj pre širokú verejnosť.Jánošík sa hral naraz tuším v 9 kinosálach.

D.Moore

D.Moore (hodnocení, recenze)

To už se na Slovensku konala nějaká předpremiéra či co? Nebo kde to všichni ti komentující viděli?

BathoryMan

BathoryMan (hodnocení, recenze)

Inak najviac ma zarazil komentár uživatelky Estrecha.Tá ťava porovnáva Slovenského Jánošika k Hostelu alebo Eurotripu a to len kvôli tomu že sa to odohráva na Slovensku.Čo je moc to je moc!!!Ale toto je už moc aj namna!!!

Forsberg11

Forsberg11 (hodnocení, recenze)

Pugs: ešte raz si prečítaj moj posledný príspevok, kto hovorí že mu treba dávať vysoké hodnotenia... A čo na tom že ho točila Poľka, otca má Slováka, či koho

pugs

pugs (hodnocení, recenze)

Prečo by som mal dať Slovenskému filmu vyššie hodnotenie? Je to TIEŽ film, aj keď ho točila Poľka. Film ako film. Ani Bathory sa mi nepáčilo, tak čo no.

marek.stone

marek.stone (hodnocení, recenze)

Forsberg11 - čo narobíme keď sú neobjektívny. My slováci ich filmy hodnotíme skutočne oni podla toho kto ho vyrobil! My slováci mu hádam pomozeme do cervenej schemy!!!

Forsberg11

Forsberg11 (hodnocení, recenze)

Vidím, že česi dávajú rýchlo nízke hodnotenia aby tento SLOVENSKÝ film nemal veľké percentá....

jacklin

jacklin (hodnocení, recenze)

Ružomberok znám spousta let a každý ružomberočan píše RBK jako paštěkár Blava.

jacklin

jacklin (hodnocení, recenze)

zapiš si za ušiska že údajný Janošíkův klobouk je vystaven v Liptovskom Muzeu v RBK.,safra ty zas nevíš co je RBK...to je Ružomberok...jasný???

jacklin

jacklin (hodnocení, recenze)

machruješ o Janošíkovi a ani nevíš,v kterém muzeu na SK je údajný klobouk Jánošíka???šmudlo...

Reklama

Reklama